Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Vérdij (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1634)

Pax Hungaricum 08-23-2007 10:12

Hát nem tudom...

De szerintem az elég kemény, ha nem tudok a géphez ülni, mert mondjuk eltörtem a lábam, és a kórházban fekszem 1 hétig, vagy elutazok nyaralni, ahol nincs wifi meg netkávézó, vagy akármi. tehát önhibámon kívül nem tudok netezni, és nem tudom elrakni az orimat szabadságra... Ha egy olyan orit, ami aktívan játszik (tehát feltehetőleg sok az ellensége) bentmaradásra kényszerítek felügyelet nélkül... hát azt szerintem nullára verik.

Ha meg elnyomják ellene a támadást, az szabadság alatt is beüt. Tehát hiába menekülök szabira. + 2 hétig nem játszhatok az otimmal, és ha nem jövök vissza 2 hét múlva, elveszik a vérdíjam...

De ahogy gondolod. Végülis az is nagyon igaz, amit Te írtál.

-Ede- 08-23-2007 10:33

támogatom h ne mehessem szabira amíg a vérdíj az országon van
most is rengeteg a szabis vérdíjas ori, akik csak kör közben pár percekre lépnek be fórumozni, és ezt jó volna meg oldani
egyszerűen rátapicskulsz a szabadságra és amint elvesztetted a vérdíjat már szabin is vagy

Ati 08-23-2007 10:35

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 119599)
most is rengeteg a szabis vérdíjas ori, akik csak kör közben pár percekre lépnek be fórumozni, és ezt jó volna meg oldani
egyszerűen rátapicskulsz a szabadságra és amint elvesztetted a vérdíjat már szabin is vagy

Ez már régebben is felmerült lehetőségként, ezért örültem volna, ha többen hozzászólnak ehhez a témához.

Megmondom őszintén, hogy nekem ez a verzió a legszimpatikusabb.

--zozo-- 08-23-2007 10:40

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 119599)

Én is támogatom hogy ne mehessen szabira a vérdijjas ... és persze a fejvadász se ... ha tudja hogy nyaralni fog menni akkor számoljon azzal hogy ha szerez vérdijjat az ori marad a célkeresztben :D;)

Ati 08-23-2007 10:43

Quote:

Originally Posted by --zozo-- (Post 119603)
Én is támogatom hogy ne mehessen szabira a vérdijjas ... és persze a fejvadász se ... ha tudja hogy nyaralni fog menni akkor számoljon azzal hogy ha szerez vérdijjat az ori marad a célkeresztben :D;)

A fejvadász miért ne? Az nem tett semmi "rosszat". A rendőrök elmennek nyaralni, közben helyettesíti őket más. A rablók viszont nem mondhatják, hogy most nyaralok, ne keressetek, majd csak 2 hét múlva. :D

-Ede- 08-23-2007 10:44

háát igen erre szükség van, mert különben rengetegen fognak piros és zöld kis kettesekkel szaladgálni, és ah mindenkinek ilyen orijai lesznek, akkor elveszti az egész a hangulatát, amiért mindezt itt összehoztuk:(

-Ede- 08-23-2007 10:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119604)
A fejvadász miért ne? Az nem tett semmi "rosszat". A rendőrök elmennek nyaralni, közben helyettesíti őket más. A rablók viszont nem mondhatják, hogy most nyaralok, ne keressetek, majd csak 2 hét múlva. :D

ez jogos;)

Pax Hungaricum 08-23-2007 10:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119601)
Ez már régebben is felmerült lehetőségként, ezért örültem volna, ha többen hozzászólnak ehhez a témához.

Megmondom őszintén, hogy nekem ez a verzió a legszimpatikusabb.

És ahhoz mit szólsz, hogy a vérdíjas ne mehessen szabadságra, a fejvadász meg mehessen szabadságra, viszont akkor leesik róla a fejvadász jelzés?

Ede, én azért soroltam be az "eltört a lábam = 1 hét kórház" dolgot, emrt azt nem tudod előre, mint azt, hgoy elmész nyaralni.

Vagy pl az internetszolgáltatód fejleszt a környéken, és nincs neted...

Tehát olyan is közbejöhet, hogy muszáj lenne szabadságolnod magad, mert nem tudsz napokig belépni az országodba.

Viszont az is igaz, hogy ha meg szabizni tudsz, akkor használhatod menekülésre is a szabadságot...

Hm... És ha mindenki elmehetne szabadságra, de akkor azonnal leesik a vérdíj is meg a fejvadász is?

Hiszen a való életben is van, hogy feladják a nyomozást / megússza a tettes.

Mind a kettő a játékban " hátrány " lenne, hiszen ha nem vagy vérdíjas sem meg fejvadász sem, akkor elbukod a színes kis számok begyűjtésének lehetőségét, meg a színes kiírást az orid mellől...

tehát ebben az esetben csak akkor mennél szabira, ha tényleg baromira indokolt lenne.

Ati 08-23-2007 10:50

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 119607)
Hm... És ha mindenki elmehetne szabadságra, de akkor azonnal leesik a vérdíj is meg a fejvadász is?

A fejdavász jelzés csak képletes, gyakorlati haszna nincs. Azon túl, hogy egy rakat pénzt kap, amiért a vérdíjasokat leüti. :)

A vérdíjas viszont más tészta. Ha szorult helyzetben vagyok, mert belementem ebbe a játékba, hogy vérdíj, most meg mindenki meg akar támadni, jajj mit csináljak, akkor elmenyek szabira, és máris megszűnt a vérdíj jelzésem? Megmenekültem?

Ez egy hatalmas kibúvónak tűnik nekem.

Ditke 08-23-2007 10:52

Szerintem a vérdíjas is mehetne szabira (mert nem tudod bizonyítani, hogy indokolt volt a szabizás), viszont ha visszatér, kapjon plusz annyi kör vérdíjat az orijára, amennyi ideig szabin volt.

Kics 08-23-2007 10:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119604)

Viszont szerintem ő se mehessen. logikus amit mondasz, viszont akkor a mostani szabis vérdijhegyek felcserélödnek szabis Fejvadászokra. és akkor 1év múlva lehet előszedni megint a témát:P

még1 dolog. akinek van vérdijja, vagy fejvadász, azt jó lenne motiválni, hogy haladjon felfele, azaz lépjen is szintet. akár ugy is, hogy ha nem akar akkor vessze el a státuszát. ezzel megakadályozva, hogy -amit belas írt az elején- a termelök mögé bujjon, és ismét csak szinesítse a fórumot leverhetlenül.
(gondolok arra például, hogy akár topköröktől függően veszitsen kitűzött vérdijából, vagy fejvadászi státuszából)

Pax Hungaricum 08-23-2007 10:53

Már csak azért is, mert ha fejvadászként szabizni lehet, akkor az is "rangmegtartási" lehetőség...
5/Y-ban összeverek magamnak egy rakás fejvadász-értéket, majd szabizok... éjszakánként 3 naponta előjövök fedezgetni, és szinteket lépkedek..

Tehát szerintem sokkal több lesz a zöld 2-es mint a piros 2-es. Lassan ,de biztosan lehet lépkedni fejvadászként akkor.

Viszont azt nem hsizem, hogy sokan fognak rohangálni színes számokkal...
Azér 2/D-ben ember legyen a talpán, aki lefordul... Főleg ha már van alap kék száma. szinte lehetetlen. (ha jól láttam a D-s pontlistát..)

Ati 08-23-2007 10:55

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 119609)
Szerintem a vérdíjas is mehetne szabira (mert nem tudod bizonyítani, hogy indokolt volt a szabizás), viszont ha visszatér, kapjon plusz annyi kör vérdíjat az orijára, amennyi ideig szabin volt.

Ezzel is trükközni lehet: beütök annyi országot, hogy épphogy vérdíjas legyek, majd elmegyek szabira. Mire visszajövök, sokkal magasabb lesz a vérdíjam, pedig "meg se dolgoztam érte". Ennek nyilván akkor van negatív hatása, ha saját országot ütök le. Anarchista csoportban viszont ez teljesen normális lehet.

Pax Hungaricum 08-23-2007 10:55

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 119609)

Akkor meg a sok szabadságolással biztosítani tudnám magamon a védíjat. Szerintem.

-Ede- 08-23-2007 10:57

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 119611)
Tehát szerintem sokkal több lesz a zöld 2-es mint a piros 2-es. Lassan ,de biztosan lehet lépkedni fejvadászként akkor.

ezért az lesz igazán valaki aki piros kettessel rohangál;):p

Ati 08-23-2007 10:58

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 119570)
- Ha megszerzed a fejvadász címet, és ugyanúgy cselekszel, tehát elviszed magaddal a fordulásig, akkor az előbb említett piros (2) helyett zöld (2)-est kapnál a kék mellé.

Erről is kéne még egy kicsit beszélni... Vérdíjat ugye csak az 5. szinten szerezhetsz. Vérdíjas országként viszont felmehetsz egészen a 2. szintig. Itt megszerezheted a fejvadász rangot. Ez egyenértékű azzal, mintha 5. szinten szereztem meg, és megtartottam végig a 4. szinten, 3. szinten, 2. szinten? Semmiképp.

-Ede- 08-23-2007 10:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119616)
Erről is kéne még egy kicsit beszélni... Vérdíjat ugye csak az 5. szinten szerezhetsz. Vérdíjas országként viszont felmehetsz egészen a 2. szintig. Itt megszerezheted a fejvadász rangot. Ez egyenértékű azzal, mintha 5. szinten szereztem meg, és megtartottam végig a 4. szinten, 3. szinten, 2. szinten? Semmiképp.

akkor a vérdíjas ori ütésével fejvadász rangot csak az 5. szinten lehessen kapni
tényleg nem kéne nekik ezt megkönnyíteni, had legyenek l vele jó sokáig:D

Pax Hungaricum 08-23-2007 11:00

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119608)
A fejdavász jelzés csak képletes, gyakorlati haszna nincs. Azon túl, hogy egy rakat pénzt kap, amiért a vérdíjasokat leüti. :)

A vérdíjas viszont más tészta. Ha szorult helyzetben vagyok, mert belementem ebbe a játékba, hogy vérdíj, most meg mindenki meg akar támadni, jajj mit csináljak, akkor elmenyek szabira, és máris megszűnt a vérdíj jelzésem? Megmenekültem?

Ez egy hatalmas kibúvónak tűnik nekem.

A fejvadásznak szerintem több gyakorlati haszna van, mint a vérdíjnak.

Földet kapok érte
Színes jelzést kapok érte
Egy rahedli pénzt kapok érte
Ha fordulok színes számot kapok érte
Rengeteg pozitív hírnevet kapok érte

a vérdíjas meg
Színes jelzést kap érte
Meg ha fordul színes számot

És eszembe jutott még valami, ha már a fejvadászt 10x pozitív hírnévvel jutalmazzuk.

Aki védett vagy fejvadász országot támad meg, az a vérdíj mellé 5x szorzós negatív hírnevet kapjon 'előbüntetésként', függetlenül attól, hogy levelé vagy fölfelé üt.

Egyébként meggyőztél. A vérdíjas ne tudjon szabadságra menni. Elbújhat nagy hekin a fejvadász-jelöltek elől.

Ditke 08-23-2007 11:00

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 119613)
Akkor meg a sok szabadságolással biztosítani tudnám magamon a védíjat. Szerintem.

Esetleg meg lehetne állapítani egy maximum időt, és annak letelte után automatikusan visszatér az ország, az ilyen orik viszont büntetés gyanánt felruházódnának az áthelyezett orik jogaival... :D bár ez már túlbonyolítaná a dolgokat...:o

-Ede- 08-23-2007 11:02

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 119619)
Esetleg meg lehetne állapítani egy maximum időt, és annak letelte után automatikusan visszatér az ország, az ilyen orik viszont büntetés gyanánt felruházódnának az áthelyezett orik jogaival... :D bár ez már túlbonyolítaná a dolgokat...:o

aki vérdíjas orit szeretne az válallja a felelősséget h szétütik

Pax Hungaricum 08-23-2007 11:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119616)

Oké, de ha az 5. szinten megszerzem a vérdíjat vagy a fejvadászt, és azt feljebb nem lehet elvenni tőlem... akkor mi értelme? Csak be kell menni 5. szinten a topba, beverni valami védett vagy fejvadász országot...

és azonnal szintet lépni... És már csak idő kérdése lenne a színes kis (2)-es.

Ditke 08-23-2007 11:02

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 119620)
aki vérdíjas orit szeretne az válallja a felelősséget h szétütik

:D:D:Djogos! :D

Ati 08-23-2007 11:06

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 119617)
akkor a vérdíjas ori ütésével fejvadász rangot csak az 5. szinten lehessen kapni
tényleg nem kéne nekik ezt megkönnyíteni, had legyenek l vele jó sokáig:D

Ez esetben mi értelme annak, hogy felviszi magával a vérdíjat? Azért viszi fel, hogy fent is leszedhessék, fent is "meg kelljen tartania". Ha értelmetlen leverni, akkor meg fogja tartani gond nélkül.

Ati 08-23-2007 11:08

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 119618)
És eszembe jutott még valami, ha már a fejvadászt 10x pozitív hírnévvel jutalmazzuk.

Ennek még nem nagyon látom értelmét. Sokan direkt a minél rosszabb hírnévre hajtanak, mert az milyen jól néz ki. Ha a hírnevet piszkáljuk a vérdíjjáték miatt, akkor ebből ezek az országok teljesen kimaradnak.

Ha a hírnévnek úgysincs gyakorlati haszna, szerintem azt ne keverjük bele.

Ati 08-23-2007 11:10

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 119621)
Oké, de ha az 5. szinten megszerzem a vérdíjat vagy a fejvadászt, és azt feljebb nem lehet elvenni tőlem... akkor mi értelme? Csak be kell menni 5. szinten a topba, beverni valami védett vagy fejvadász országot...

és azonnal szintet lépni... És már csak idő kérdése lenne a színes kis (2)-es.

Nem is azt mondom, hogy ne lehessen elvenni. De az, hogy 2. szinten leszek fejvadász pont fordulás előtt, nem egyenértékű azzal, hogy 5. szinten lettem az, és ezt megtartottam egész fordulásig.

Pax Hungaricum 08-23-2007 11:12

Aki a rossz hírnévre hajt, verjem védett orit, vagy fejvadászt. 5x negatív szorzóval kapná a hírnevet, és ha nem veri végig a 11 siekres támadást, még vérdíjas sem lesz. tehát gyűjtögethetné büntetlenül a negatív hírnevét.

De ahogy gondolod. haszna valóban nincs, csak egy kis búnusz lenne, mert aki negatívot emg aki pozitívat gyűrt, amindkettőnek lenne rá lehetősége amélkül, hogy a vérdíj játékba 'benevezne'.

Pax Hungaricum 08-23-2007 11:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119630)
Nem is azt mondom, hogy ne lehessen elvenni. De az, hogy 2. szinten leszek fejvadász pont fordulás előtt, nem egyenértékű azzal, hogy 5. szinten lettem az, és ezt megtartottam egész fordulásig.

Ezt egy szóval enm vitatom. Határozottan nem egyenértékű.

Erre az jutott az eszembe, hogy aki NEM az 5. szinten gyűjtötte be, hanem 4.3.2. szinten, az ne kapjon színes számot a fordulásnál, hanem fordulás után 5. szinten vérdíjasként, vagy fejvadászként kezdjen már alapból...

(Nyilván ,a kék számát megkapná természetesen.)

-Ede- 08-23-2007 11:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119630)

még egy 'rang' bevezetésével(mondjuk zsoldos) megoldható volna, de lehet h túl bonyolítja
(Zsoldos: az aki vérdíjas országot üt, olyan mint a fejvadász, csak 4-3-2szinteken)

Pax Hungaricum 08-23-2007 11:16

Vagy aki az 5. szintről végigviszi a vérdíjat/fejvadászt, az vastag betűvel kapja a kis zöld/piros számát, aki meg közben szerzi meg, az is kapjon szíens számot, de szimpla betűtípussal.
:)

Ati 08-23-2007 11:17

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 119638)
még egy 'rang' bevezetésével(mondjuk zsoldos) megoldható volna, de lehet h túl bonyolítja
(Zsoldos: az aki vérdíjas országot üt, olyan mint a fejvadász, csak 4-3-2szinteken)

Ennyire ne bonyolítsuk. :)

Ati 08-23-2007 11:18

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 119640)
Vagy aki az 5. szintről végigviszi a vérdíjat/fejvadászt, az vastag betűvel kapja a kis zöld/piros számát, aki meg közben szerzi meg, az is kapjon szíens számot, de szimpla betűtípussal.
:)

Akinek 2/3-ados arányban van, az pedig legyen dőlt, és kapjon különböző színárnyalatokat is. :)

Ez így szintén felejtős... :)

Ditke 08-23-2007 11:18

A zsoldos és a vastag betű már egy kicsit sok...:D

Pax Hungaricum 08-23-2007 11:19

OFF:
Kicsit idegesítő, hogy hetekig senki nem szólt ide egy mukkot sem, és az utolsó pillanatban kell sebtiben 'dolgozni' a témán.
ON:

Nem támogatok egy új rajngejzést, mert akkor mi van, ha 5. szinten vérdíjas leszek. Azt a 3. szinten leverik, akkor az illető zsoldos jelzést kap. És mi van, ha a 2. szinten megverek egy zsoldost? Az is bűncselekmény... Akkor csak picit leszek vérdíjas?
Szerintem nem jó az új rang bevezetés.

Ditke 08-23-2007 11:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119642)
Akinek 2/3-ados arányban van, az pedig legyen dőlt, és kapjon különböző színárnyalatokat is. :)

:rolleyes:a lányok rózsaszínt, a fiúk türkizt...:D:D:D

Pax Hungaricum 08-23-2007 11:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119642)

Jogos... :D:D:D

Pax Hungaricum 08-23-2007 11:23

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 119646)
:rolleyes:a lányok rózsaszínt, a fiúk türkizt...:D:D:D

Meg a lányok kapjanak szivecskés és virágmintás hátteret a hódító mögé, a pasik meg kamionos meg sörös hátteret... :p :D:D:D:D

Na de komolyra fordítva a szót:

Szerintem aki fentebbi szinteken szerez vérdíjat vagy fejvadászt, az ne színes számot kapjon, hanem fejvadászként / vérdíjasként kezdje az 5. szintet.

Ati 08-23-2007 11:27

Mókás lesz ebből egy olyan súgót összehozni, amit az első 10 olvasás alatt megért valaki. :D

-Ede- 08-23-2007 11:35

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 119637)
Ezt egy szóval enm vitatom. Határozottan nem egyenértékű.

Erre az jutott az eszembe, hogy aki NEM az 5. szinten gyűjtötte be, hanem 4.3.2. szinten, az ne kapjon színes számot a fordulásnál, hanem fordulás után 5. szinten vérdíjasként, vagy fejvadászként kezdjen már alapból...

(Nyilván ,a kék számát megkapná természetesen.)

ez lenne a legjobb és legegyszerűbb megoldás

Ati: ha gondolod segítünk a súgóban:D

Pax Hungaricum 08-23-2007 11:36

Szerintem tök logikus az egész.
Mondanivalója: "Üssé mindenkit, mert jó lesz!.." :D

Mit szólsz a fordulásos dologhoz?

Ditke 08-23-2007 11:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 119655)
Mókás lesz ebből egy olyan súgót összehozni, amit az első 10 olvasás alatt megért valaki. :D

Majd beírod a súgóba, hogy gyakran olvassanak külsőt... :)

All times are GMT +1. The time now is 22:47.