Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Szövivel vagy nélküle? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1632)

rexa 05-13-2007 14:51

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 95893)
:D :D :D :D :D :D
örülünk neki, hogy ennyiből le tudod szűrni, ki mióta játszik :)
mellesleg minden csak felállás kérdése :)
van olyan mf, akit nem tud szétszedni egy hadis szövi se, ha nem elég jók :)
és van olyan nem is hadis szövi, akik szinte bárkit szét tudnak kapni, akár szöviben vannak, akár mf.

mutass egy olyan mf gömböt amit egy hadis szövi nem kap szét 1 nap alatt:)

Zsáni 05-13-2007 14:56

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 95900)
mutass egy olyan mf gömböt amit egy hadis szövi nem kap szét 1 nap alatt:)

mondtam már, hogy az a hadis szövin is múlik :)
ha kezdők, akkor egyáltalán nem biztos :)

Cassandra 05-13-2007 15:01

Egy MF ország sincs, amit egy közepesen jó szövi ne tudna szétszedni.:)

rexa 05-13-2007 15:02

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 95903)
mondtam már, hogy az a hadis szövin is múlik :)
ha kezdők, akkor egyáltalán nem biztos :)

Egy védelem alatt levő mfet meg senki se kap szét:p de nem ez a kérdés..
Azonos tudás mellett az mf sehol sincs. Nem véletlen, hogy a topokban szinte csak szöviket találsz. Mindenki az mfeket földeli le mert nem tud védekezni. Persze van néhány fanatikus tanyafree de nem róluk beszélünk.

Zsáni 05-13-2007 15:05

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 95908)
Egy védelem alatt levő mfet meg senki se kap szét:p de nem ez a kérdés..
Azonos tudás mellett az mf sehol sincs. Nem véletlen, hogy a topokban szinte csak szöviket találsz. Mindenki az mfeket földeli le mert nem tud védekezni. Persze van néhány fanatikus tanyafree de nem róluk beszélünk.

kac-kac nem is erről beszélt senki..
természetes hogy azonos tudással a 4 többet ér, mint az 1, ezt soha senki nem is cáfolná :)

Zsáni 05-13-2007 15:06

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 95907)

igazad van egy közepes, de én speciel kezdőt mondtam :)
ezért mondtam, hogy az egész felállástól függ :)

rexa 05-13-2007 15:11

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 95912)
igazad van egy közepes, de én speciel kezdőt mondtam :)
ezért mondtam, hogy az egész felállástól függ :)

akkor egy profi mf-et egy kezdő szövi nem tud szétszedni. feltaláltad a spanyolviaszt:)
de mi köze van a felállásnak hozzá?:)

Valezius 05-13-2007 15:18

Quote:

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 95896)
Hát én megnézném azt az mf-et, aki ellen nem elég közepesen jónak lenni.

Na jó egyet láttam, aki 30% barakk-tornyot tartott pár napig. :D

Most nem értek egyet. Egyet láttam, amit egy küzepesnél jobb szövi megpróbált szétszedni, de ő átment rajtuk :)

Cassandra 05-13-2007 16:43

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 95916)
Most nem értek egyet. Egyet láttam, amit egy küzepesnél jobb szövi megpróbált szétszedni, de ő átment rajtuk :)

Jóóó... nem 120személyiséges 35% barakkos elfről beszélünk, azt benemüt, az tuti.:D

Valezius 05-13-2007 16:44

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 95948)
Jóóó... nem 120személyiséges 35% barakkos elfről beszélünk, azt benemüt, az tuti.:D

Nem is elf volt :D

Remedy 05-13-2007 16:47

Quote:

Barmikor csinalok egy olyat :)

rexa 05-13-2007 16:53

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 95950)

itt a fórumon én is bármikor... de a játékban?:)

Zsáni 05-13-2007 17:11

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 95913)
akkor egy profi mf-et egy kezdő szövi nem tud szétszedni. feltaláltad a spanyolviaszt:)
de mi köze van a felállásnak hozzá?:)

azért örülnék, ha visszavennél az arcodból :)
és igen, egy profi mf-et egy kezdő szövi nem tud szét szedni...
és nagyon sok köze van a felállásak az egészhez :)
a szöviben csak egy gyenge pont kell, egy rosszul megválasztott faj, és finoman szólva is cseszhetik... márpedig a kezdők előszeretettel választanak rossz fajt :) illetve olyat, amivel nem tudnak játszani :)

Reni 05-13-2007 17:17

tegyük hozzá, annak az mf-nek nemárt ha van vagy 4 raklap aranya is, és ne szeressen aludni :)

antitalentum 05-13-2007 17:19

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 95955)
a szöviben csak egy gyenge pont kell, egy rosszul megválasztott faj, és finoman szólva is cseszhetik... márpedig a kezdők előszeretettel választanak rossz fajt :) illetve olyat, amivel nem tudnak játszani :)

Személy szerint mf-t játszom, nem kezdő csoportban s látom ám, majdnembeton védelem - eddig nagyon kevesen jöttek át rajtam! :rolleyes: - mellett elég nehézkes megfelelő "prédát" találni. Alsóbb szinteken jó az mf, elboldogul, fentebb már neccesebb a dolog..:(

Zsáni 05-13-2007 17:29

szó nem volt itt a részletekről :) az pénz minden háború sikerességének az egyik kulcsa :)
és szintet sem emlegettünk :)

rexa 05-13-2007 17:30

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 95955)

azért örülnék ha a saját arcoddal foglalkoznál:D
nem az volt a kérdés, hogy ez kezdő szövi-e a jobb vagy egy profi mf...

Zsáni 05-13-2007 17:36

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 95962)

nem is... a kéréd az, hogy szövivel, vagy nélküle :)
én elmondtam valamit, ami az én véleményem :)
a saját arcommal pedig eleget foglalkozom, hidd el ;)

Cassandra 05-13-2007 17:58

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 95950)

Remy, lássuk.:)

Nem azt mondom, hogy MFként nem lehet haladni, vagy jól játszani, de én még egy MFországot se láttam, aki érinthetetlen lenne. Még ha álmatlanságban szenved az ori tulaja és elég sok pénze, akkorse.

Dragi 05-13-2007 18:14

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 95962)

ha lehet személyeskedést vagy privátba vagy a Hódítón háborúban kéretik elintézni :p De elég uncsi azt nézni ahogy marjátok egymást inkább háborúzzatok és az eseményeket osszátok meg velünk is :):):)

Grabi 05-13-2007 18:29

rövid távon pár napig meg lehet csinálni az alábbi mf elfet: 35-35 18% ház, 9,5% templom, 2% raki, 20 bank. kell hozzá rengeteg pénz, 24 órás távol, elf-tudós. sőt lehet kevesebb házzal is és akkor fokozós.

de ezt nem merem leírni, mert úgyis tudom, hogy bezzeg ha legyújtják meg rengetik meg az én 90%-os ork tudós tábim átviszi és béna vagyok. :(

rexa 05-13-2007 18:29

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 95968)
ha lehet személyeskedést vagy privátba vagy a Hódítón háborúban kéretik elintézni :p De elég uncsi azt nézni ahogy marjátok egymást inkább háborúzzatok és az eseményeket osszátok meg velünk is :):):)

ha csak engem idézel be akkor ne beszélj többes számban:) nem én kértem az arcvisszavételt csak válaszoltam:)
de tudod mit igazad van
úgy lesz
Zsáni is meg Te is előttem vagytok lerendezhetjük ott ha ez a kérésed:p

rexa 05-13-2007 18:35

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 95970)
rövid távon pár napig meg lehet csinálni az alábbi mf elfet: 35-35 18% ház, 9,5% templom, 2% raki, 20 bank. kell hozzá rengeteg pénz, 24 órás távol, elf-tudós. sőt lehet kevesebb házzal is és akkor fokozós.

de ezt nem merem leírni, mert úgyis tudom, hogy bezzeg ha legyújtják meg rengetik meg az én 90%-os ork tudós tábim átviszi és béna vagyok. :(

rövid távon igen.. de egy jó szövi ha kell 9 kör alatt átépül. az mf nem tud egyszerre mindenre gyúrni, ha nem tudják beütni akkor jön a mágia meg a toli...

Valezius 05-13-2007 18:36

Quote:

Originally Posted by antitalentum (Post 95959)
Személy szerint mf-t játszom, nem kezdő csoportban s látom ám, majdnembeton védelem - eddig nagyon kevesen jöttek át rajtam! :rolleyes: - mellett elég nehézkes megfelelő "prédát" találni. Alsóbb szinteken jó az mf, elboldogul, fentebb már neccesebb a dolog..:(

Most nem arról van szó, hogy békénhagyják, mert ameddig van könnyebb célpont és az mf nem megy neki a szövinek, addig békénhagyják.

A kérdés az, hogy van-e olyan mf, amit egy közepesen jó szövi nem tud szétszedni.

Mint mondtam, egyet már láttam :)

Cassandra 05-13-2007 18:37

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 95970)

És egyben le is írtad, hogy nem védtelen.:)
Mondjuk 90%barakkos orkot még nem láttam 200hekin.:)

(Bocs most látom csak, hogy nem konkréten 200hektárra írtad, sry.:))

Valezius 05-13-2007 18:37

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 95973)
rövid távon igen.. de egy jó szövi ha kell 9 kör alatt átépül. az mf nem tud egyszerre mindenre gyúrni, ha nem tudják beütni akkor jön a mágia meg a toli...

9kör alatt, ha ügyes odébb megy, egy szövi nem tud olyan gyorsan utána iramodni ;)

Cassandra 05-13-2007 18:48

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 95976)
9kör alatt, ha ügyes odébb megy, egy szövi nem tud olyan gyorsan utána iramodni ;)

Eztis csak szövije válogatja. Szerintem egy aktív szövi simán tudja tartani az MF "tempóját".

Valezius 05-13-2007 18:55

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 95982)
Eztis csak szövije válogatja. Szerintem egy aktív szövi simán tudja tartani az MF "tempóját".

Szerintem mf-je válogatja :) , egy szövi nem fogja otthagyni valamelyik tgját, hogy az mf után menjen. 4-et mozgatni meg nem egyszerűbb, mint 1-et.

rexa 05-13-2007 18:55

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 95976)

megszökni meg tud természetesen...keres valakit aki kitámad leüti párszor földre de nem az a kérdés, hogy meg tud-e pucolni:)

Dragi 05-13-2007 18:56

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 95971)
ha csak engem idézel be akkor ne beszélj többes számban:) nem én kértem az arcvisszavételt csak válaszoltam:)
de tudod mit igazad van
úgy lesz
Zsáni is meg Te is előttem vagytok lerendezhetjük ott ha ez a kérésed:p

na pfff :D ez azért lol :D én csak szóltam hogy nem itt kéne de hát úgy tűnik beszélhetek én, mert egyből fenyegetőzöl :)

Valezius 05-13-2007 19:00

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 95985)
megszökni meg tud természetesen...keres valakit aki kitámad leüti párszor földre de nem az a kérdés, hogy meg tud-e pucolni:)

Most itt egy fiktív mf szövi harcról beszélünk. Az mf jó a szövi közepesen jó, továbbá a szövi úgy döntött, hogy szétszedi az mf-et (az mf nem adhatott rá okot, mert ő JÓ :D ), tehát mondjuk azért döntött így a szövi, mert az mf-nek már kék hármasa van, és ez irretálja (elég valószerű :D )

Ezt a helyzetet kéretik boncolni. Az mf szerintem megpróbál elpucolni és a szövi jó eséllyel nem fogja tudni követni. (Jó esély mondjuk 60%)

Cassandra 05-13-2007 19:12

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 95987)
Most itt egy fiktív mf szövi harcról beszélünk. Az mf jó a szövi közepesen jó, továbbá a szövi úgy döntött, hogy szétszedi az mf-et (az mf nem adhatott rá okot, mert ő JÓ :D ), tehát mondjuk azért döntött így a szövi, mert az mf-nek már kék hármasa van, és ez irretálja (elég valószerű :D )

Ezt a helyzetet kéretik boncolni. Az mf szerintem megpróbál elpucolni és a szövi jó eséllyel nem fogja tudni követni. (Jó esély mondjuk 60%)

No igen, de egy közepesen jó szövi is lehet egyszerre gép elött és fiktíven ők is találhatnak valakit, akire kitámadhatnak, hovatovább lehet, hogy ugyanarra a célpontra mennek és visszafordítják mindannyiukat.:D

Viccet félretéve, ha egy szövi elég összeszokott, jól együt tudnak működni, akkor simán követik együtt is a mi kis MF-ünket.:)

rexa 05-13-2007 19:14

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 95987)

ha ez a kérdés akkor simán megszökik az mf. a szövinek 4x annyi földet kell foglalnia, hogy kövesse ha egyáltalán akarja követni. bár a plafonon előbb utóbb koppannak:)

Cassandra 05-13-2007 19:20

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 95991)
ha ez a kérdés akkor simán megszökik az mf. a szövinek 4x annyi földet kell foglalnia, hogy kövesse ha egyáltalán akarja követni. bár a plafonon előbb utóbb koppannak:)

Minek azt megvárni?:)

Ha a szövi toli, vari + 2hadis felállásu, seperc alatt visszagengeti a varis maguk közé.
Ha 4 hadis, akkor pedig meg se várják, hogy megszökjön... Kivéve, ha a már említett 35%tornyos elfről van szó, aki valószínüleg ha akarna se tudna meglépni.:)

rexa 05-13-2007 19:24

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 95992)
Minek azt megvárni?:)

Ha a szövi toli, vari + 2hadis felállásu, seperc alatt visszagengeti a varis maguk közé.
Ha 4 hadis, akkor pedig meg se várják, hogy megszökjön... Kivéve, ha a már említett 35%tornyos elfről van szó, aki valószínüleg ha akarna se tudna meglépni.:)

egy profi mfről van szó:) tanyafree kiélezett hadis
beüt 4-5 sereggel földre onnan már nem tudják visszarengetni 2 körre. és üt tovább folyamatosan. ha jól van építve a szövi is max 1x tudja beütni...

Cassandra 05-13-2007 19:48

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 95993)
egy profi mfről van szó:) tanyafree kiélezett hadis
beüt 4-5 sereggel földre onnan már nem tudják visszarengetni 2 körre. és üt tovább folyamatosan. ha jól van építve a szövi is max 1x tudja beütni...

Ahha... egy kérdés... Mi a garancia arra, hogy JKSZ nélkül talál olyan országot nagyhirtelen, amit 4-5sereggel be tud ütni, hmmm!?:)

És mi a garancia arra, hogy a szövi nem üti be, amíg az ő seregei kintvannak?:)

rexa 05-13-2007 19:54

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 95998)
Ahha... egy kérdés... Mi a garancia arra, hogy JKSZ nélkül talál olyan országot nagyhirtelen, amit 4-5sereggel be tud ütni, hmmm!?:)

És mi a garancia arra, hogy a szövi nem üti be, amíg az ő seregei kintvannak?:)

van egy jó varázslat teljes krónikának hívják:) az alsóbb szinteken minden körben van ütnivaló... feljebb meg nem kell 4-5 ütés 1-2-vel is el lehet húzni.
gondolom Te is láttál már fanatikus kiélezett hadis orit. Azt a szövi max full sereggel üti be 1x de akkor visszamehet. megverni nem tudja a szövit de elszökni el tud.

Cassandra 05-13-2007 19:58

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 95999)
van egy jó varázslat teljes krónikának hívják:) az alsóbb szinteken minden körben van ütnivaló... feljebb meg nem kell 4-5 ütés 1-2-vel is el lehet húzni.
gondolom Te is láttál már fanatikus kiélezett hadis orit. Azt a szövi max full sereggel üti be 1x de akkor visszamehet. megverni nem tudja a szövit de elszökni el tud.

Nos eme remek találmányt -Teljes krónika- használhatja a szövi is, és visszakiséri az MF-et, sőőőt, ha balszerencséje van a szövi figyeli aztis, hogy mikor mennek ki seregei, így az MFnek esélye sincs visszamenni bármelyik szövitaghoz.

Még jobbat mondok, ha valamelyik szövitag teljes szövihelppel nekiesik és behív a többiektől íjászokat, akkor se látom sok esélyét, hogy az MF vissza tud vágni.:)

rexa 05-13-2007 20:01

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 96000)
Nos eme remek találmányt -Teljes krónika- használhatja a szövi is, és visszakiséri az MF-et, sőőőt, ha balszerencséje van a szövi figyeli aztis, hogy mikor mennek ki seregei, így az MFnek esélye sincs visszamenni bármelyik szövitaghoz.

Még jobbat mondok, ha valamelyik szövitag teljes szövihelppel nekiesik és behív a többiektől íjászokat, akkor se látom sok esélyét, hogy az MF vissza tud vágni.:)

visszakísérheti ha nem engedi el a seregét hazafelé:) és gondolod egy profi MF arra megy vissza aki támadja a szöviből? ilyet még egy közepes játékos se csinál:)

rexa 05-13-2007 20:04

ne felejtsd el az alapszitut: profi fanatikus mf... nem rólad vagy rólam van szó:)

All times are GMT +1. The time now is 13:13.