![]() |
Quote:
elítélem azt az erkölcsi normát, ami azt hirdeti, hogy valakit a gondolkodásmódja alapján negatívan diszkrimináljunk... |
Quote:
sak megtanultuk ahogy Te is h étterembe nem köüsz bele a másik levesébe, mert nem illik! Tehát itt ismegtanultuk, hogy mit illik és mit nem! Hogyan kell ehez a dologhoz normálisan hozzá állni. Ezáltal tudunk elkülönülni is azoktól akik ezzel nem értenek egyet... |
Quote:
Hmm ok ne fakadj sírva mások tragédiáján, nem is kell de ha majd vki félholtra ver csak mert nem olyan vagy mint ő háát akkor se... a történelem az történelem, de az ideológiát áthozva napjainkra az már a jelen... nem a névvel van nekem se bajom hanem az ideológiával amit a viselője vall... |
Quote:
Nem, eszébe sem jutott, csak egyszerűen nem jutott más eszébe, van ilyen, előfordul az emberrel... Nem írom le én sem apróbetűs, becsillagozott részben, mégis egyértelmű, hogy Goldyval értek egyet. |
Quote:
Attól lett normális, hogy azt mondták? Tipikus példa: Ha valaki azt mondja, hogy ugorj a kútba, akkor beleugrasz? Bele gondolom, csak azért, mert azt mondta. Ha véletlenül nem ugrasz egyből, akkor elég, ha sokan mondják, és elhiszed nekik, mert a saját véleményed nem számít. Csak az, amit mondtak. Hát nem tudom... Nem szeretnék így élni... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A leírásotok szerint nevet választani csak úgy lehet, hogy: 1, direkt olyat választok, ami mást sért 2, véletlenül Az meg se fordul senkiben, hogy esetleg direkt választja valaki ezt a nevet, mégsem azért, hogy ezzel bárkit is bántson... Hanem mert esetleg egy háborús játékról van szó, ahova egy háborús környezetből vett név beleillik. |
Quote:
Ha csak az lenne a normális, amit a társadalom közösen elfogad, akkor még mindig barlangokban laknánk. |
Quote:
elfogadod hogy vki ilyen szemlélettel játszik és ezt még hirdeti is? de nem értesz vele egyet és még is hagyod? hát ez nekem kissé érdekes... |
Quote:
|
Quote:
Egy névválasztást azonban nem tartok egyenértékűnek a szemlélettel való azonosulással. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ajánlanám a figyelmedbe a II. VH-ról szóló könyvek Auschwitz-Birkenaui ütközettel foglalkozó fejezeteit... Szó se róla, volt ott katona, nem is kevés, öltek ott ember, nem is keveset, de speciel háború OTT nem volt... Népirtás viszont igen... |
Quote:
mert hogy nem a földrajz atalszból szedte az hót zicher... |
Quote:
Akkor a III. Birodalom miért zavar? Lehet valakinek a 3-dik országa, és semmi asszociáció nincs Németországgal kapcsolatban, ami ha lenne is, szerintem simán belefér. Németország a történelem során nem egyszer bizonyította, hogy katonai nagyhatalom, ennélfogva belefér a Hódítóba is. Ez a név nem a németek katonai hatalmát jeleníti meg, hanem egy kifejezetten gusztustalan szeletét a náci németországnak. |
Szerintem azért a határvonalat meg kell húzni valahol, és lehetőleg úgy, hogy ez a név már kívül essen. Mert különben jön majd egy (sok) emberke, hogy akkor pl. a Waffen SS nevű orija miért került törlésre, az Auschwitz-es meg miért maradhatott. Fontos a következetesség.
|
Quote:
ez nem azt jelenti hogy a III. birodalom eztán átmenjen a szűrőn... |
Quote:
|
azért vágnék egy pofát ha ilyet látnék a teljesben:
Auschwitz-Birkenau(######) hatalmas mészárlást végzett Júdea(######) országában |
Quote:
|
Quote:
A III. Birodalomban hány megölt ember esik egy négyzetméterre? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Zsáni mérpedig a neonácizmust és a rasszizmust "diszrkiminálja" a társadalom! Elítéli mert az rossz.. És eleve ami rossz az rossz, ezért elítélendő, amit meg is tesz a társadalom.. Ezt nem nevezheted diszkriminációnak! :p :D:D:D |
Quote:
nem négyzetméter a hely ma már emlékhely, az ideológia viszont napjainkban is tud ölni... |
Quote:
Itt számít az egyén véleménye... ÉS azt mondják és azt mondjék között van jelentésbeli különbség..(csak a nyelvünk, az írásunk, a szóalakja nem tesz különbséget, amit viszont a szó környezete határoz meg. Ekkor kapjuk meg a jelentését. Nos nálad a példádba az azt mondják ugorj a kútba: megszámlálható számu vkik mondjék ,hogy ugorjak Tehát nem j óa példa, mert ettől még nem lesz az én a társadalom által azt mondjákkal egyenlő!!! Tehát a példád nem jó! Ezek szerint Te abban sem hiszel hogy volt holocaust??? :O Hisz ezt is csak mondják... Te nem láttad, nem tapasztaltad... |
Quote:
Quote:
Az ember saját fajtársát passzióból öli időnként. Az ember rossz. A társadalom is elítéli az embert? |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ahogy az előző HSZ is:) Mert ha tudatosan választja vki ,de jó szándékkal... Attól még tudatlan, mert nem ismeri a tényt , h mi történt ott, és mit képvisel... és mit vált ki az emberekből.. Ha meg ismeri már a történelemet, akkor tudja mi az általánosan elfogadott hozzáállás ezzel kapcsolatba és nem választja! Ha választja akkor viszont az már nem a jó szándék.... !!! |
Quote:
|
Quote:
inkább a témáról fél infókkal rendelkező vki lehet aki ezt rém poénosnak tartja... mint azok akik a holocaust-os haláltáboros vicceket mesélnek egymásnak... mert ilyen is van, és ugyanúgy felháborít. |
Quote:
a III. Birodalom elnevezés sem.. (vagy az Nemzetbiztonsági Hivatal miatt nincs??? ) :D |
Quote:
Akkor miért is támogatja mindenki a nagy Amerikát? |
Quote:
vagy ennek is van egy elévülési ideje? Mert a Caesar-os vicceken senki nem háborodik fel, az egyiptomi piramisokat is rendszeresen látogatják a turisták, pedig rabszolgák építették, és nem kevesen haltak meg ott. De ez már rég volt. Hány év az, ami után már nem háborít fel? És miért kell ezt években mérni? Miért nem elég elfogadni, hogy ez a múlt, megtörtént, ezen már nem tudsz változtatni? |
Quote:
mégpedig.. szabad világban élünk tudtommal, legalábbis mindenki ezt hangoztatja...akkor az a valaki igenis gondolkodhat így...az ő dolga.. ha Vilmos herceg (ha jól emlékszem ő volt) elmehet egy buliba náci tisztnek öltözve, akkor szerintem ez a valaki igenis nyugodtan gondolkodhat így... hangsúlyozom, gondolkodhat...a vandalizmust, mint a horogkereszt firkálása nyilvános helyen, már egyáltalán nem fogadom el... |
All times are GMT +1. The time now is 08:53. |