Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   szövi nem 4 fővel (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1554)

Ati 02-10-2008 18:17

Lassan én vagyok az egyetlen, aki támogatja a javaslatot? :) Pedig nekem a legjobb, ha így marad, mert akkor hozzá se kell nyúlni. :)

Rebellis 02-10-2008 18:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157693)
Lassan én vagyok az egyetlen, aki támogatja a javaslatot? :) Pedig nekem a legjobb, ha így marad, mert akkor hozzá se kell nyúlni. :)

Kevesebb munkáért kevesebb fizetést:-)
Megszavaztam:-))

lacqa 02-10-2008 18:44

Quote:
Originally Posted by Burning View Post
mondjuk, akkor Atiéknak kéne két új oldalt csinálni, hogy triumvirátus, és duó vagy akárhogy is neveznénk...
Quote:

Originally Posted by Ati (Post 156843)
Ez mindenképp felejtős.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 156851)
No, mindent végigolvastam.

A támadásra a bónusz azt hiszem, hogy teljesen felejtős. Ha nagyobb támadóerőt szeretnél, akkor vegyél be mégvalakit a szövetségbe.

Amit elképzelhetőnek tartok, az a védelmi bónusz kiterjesztése ezekre a szövetségekre is, a szabin lévő tagok mintájára.

Ennek az oka nagyon egyszerű: ma is megteheted, hogy egy amúgy nem játszó haver országát beveszed a szövibe, ő pedig szabizza magát, és úgy is marad az idők végezetéig.

Ezzel a módosítással az ilyen okok miatt szabin lévő országok feleslegessé válnának.

Más konkrét okot nem látok a változtatásra.

ha jól értettem a célzottan két és 3 fős szövetségektől határozottan elzárkózol?

ennek pedig lenne értelme, én legalábbis sokat szenvedtem azzal, hogy egyáltalán nem találtam, vagy nem találtam megfelelő 4. tagot a szövetségembe, annak ellenére, hogy elég sok "haverom" volt a játékban (és ahol nem volt, ott sem jelentett gondot újakat szerezni).
szerintem a paraméterek jó belövésével meg lehet találni az egyensúlyt.

az pedig nem igazán jó érv, hogy a 4 fős szövik legyenek erősek, mert a "társas" játék a cél, hiszen akkor minek van MF bónusz. szerintem egy ilyen irányú változás növelné azok számát, akiknek sikerélménye van a játékban...

azt viszont, hogy a csonka szövik plusz védelmet kapjanak, én semmiképpen nem támogatom, ebben a topikban már többen is leírták, hogy egy szöviháború esetén az eltávolított/legyengített tagot kitéve a vesztésre álló szövi éppenhogy felülkerekedhetne ellenfelén egy ilyen bónusz segítségével.

Ati 02-10-2008 18:48

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 157702)
már többen is leírták, hogy egy szöviháború esetén az eltávolított/legyengített tagot kitéve a vesztésre álló szövi éppenhogy felülkerekedhetne ellenfelén egy ilyen bónusz segítségével.

:confused::confused::confused:

Semmivel nem kapna több bónuszt, mintha a legyengített tag most elmegy szabadságra. És még csak a kitétel 24 köre sincs.

Nem látom, hogy a javasolt változtatás mennyiben erősítene bárkit is a már most is elérhető lehetőségeken felül.

Valezius 02-10-2008 18:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157705)
:confused::confused::confused:

Semmivel nem kapna több bónuszt, mintha a legyengített tag most elmegy szabadságra. És még csak a kitétel 24 köre sincs.

Nem látom, hogy a javasolt változtatás mennyiben erősítene bárkit is a már most is elérhető lehetőségeken felül.

Pont annyiban, hogy bármikor bevehet még tagot. És nem kell 24kör, hogy kitegye a szabis tagot.

Ati 02-10-2008 19:05

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 157709)
Pont annyiban, hogy bármikor bevehet még tagot. És nem kell 24kör, hogy kitegye a szabis tagot.

Egy legyengült tagról beszélünk, aki vagy elmegy szabira (azonnali bónusz), vagy 24 kör múlva lesz csak kitéve. A szabi esetén azonnal kapja a bónuszt, vagyis jobban jár.

Ha arra gondolsz, hogy a szabis tag helyére bevesz egyszercsak valaki mást, akkor ez sem igazán előny most, hiszen a szöviből a 24 kör kivárása nélkül kikerülhet a szabis tag ("mélyszabi" elérésekor), így most is megoldható, hogy van védelmi bónusz, majd hirtelen egyszercsak ott egy új tag a szöviben.

Ebben az esetben ez annyival rosszabb, hogy külső szemlélőként nem tudod pontosan meghatározni, hogy mikor fog eltűnni az a szabis tag. Vagyis egy hatalmas fokú bizonytalansági tényező van most ilyen téren. A felmerült javaslat szerint ilyenkor tudnád, hogy ott számítani lehet bármikor egy új tagra.

Tehát még mindig csak olyan dologról beszélünk, amit most is meg lehet csinálni.

Hóhér 02-10-2008 20:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157711)
Egy legyengült tagról beszélünk, aki vagy elmegy szabira (azonnali bónusz), vagy 24 kör múlva lesz csak kitéve. A szabi esetén azonnal kapja a bónuszt, vagyis jobban jár.

Ha arra gondolsz, hogy a szabis tag helyére bevesz egyszercsak valaki mást, akkor ez sem igazán előny most, hiszen a szöviből a 24 kör kivárása nélkül kikerülhet a szabis tag ("mélyszabi" elérésekor), így most is megoldható, hogy van védelmi bónusz, majd hirtelen egyszercsak ott egy új tag a szöviben.

Ebben az esetben ez annyival rosszabb, hogy külső szemlélőként nem tudod pontosan meghatározni, hogy mikor fog eltűnni az a szabis tag. Vagyis egy hatalmas fokú bizonytalansági tényező van most ilyen téren. A felmerült javaslat szerint ilyenkor tudnád, hogy ott számítani lehet bármikor egy új tagra.

Tehát még mindig csak olyan dologról beszélünk, amit most is meg lehet csinálni.

a mélyszabi eléréséhez nem hetek kellenek?

ha egy szöviháborúban az egyik tag leszabizik, mert meggyengült...

akkor nem hetek kellenek hogy magától kiessen a szöviből?

hát én még nem igen hallottam olyan háborúról ami ennyi ideig kitartott volna...

szerintem ez nem lehetőség, ez ritka véletlen, és nem is hiszem hoyg iylen egyszer is előfordult volna a játékban...

inkább a fellépés lehetne lehetőség, ha fel tud lépni az adott tag, de az megint csak korlátozott lehetőség, nem korlátlan...

ettől függetlenül szerintem a védelem bónuszt megkaphatják, vagy nem tom :D

Valezius 02-10-2008 22:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 157711)

Persze nem pont így gondoltam, hanem hogy most 4-en vagyunk a szöviben, és az egyik tag szabis, ekkor ugye kell 24kör, míg a szabist kiteszik és bevesznek mást.
Míg ha csak 3-an vagyunk, akkor nem kell.

Ati 02-11-2008 08:30

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 157728)
Persze nem pont így gondoltam, hanem hogy most 4-en vagyunk a szöviben, és az egyik tag szabis, ekkor ugye kell 24kör, míg a szabist kiteszik és bevesznek mást.

Nem minden esetben kell. Ha az illető "mélyszabira" kerül, akkor azonnal eltűnik a szövetségből, és azonnal bevehetsz mást. Akárcsak a 3 fős szövetség esetében.

Ati 02-25-2008 15:13

Ezt a témát előreveszem. Nézzük, hogy lenne-e értelme fontolóra venni. Az eddigiek alapján akár megvalósításra is kerülhet megfelelő igény esetén.

Synkel 02-25-2008 16:36

Szerintem tökéletes ahogy most van. A csonka szövi keressen tagot, ne bónuszokkal támogassuk őket.

Rebellis 02-25-2008 16:37

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 161007)
Szerintem tökéletes ahogy most van. A csonka szövi keressen tagot, ne bónuszokkal támogassuk őket.

Ezzel egyet értek.

Ati 02-25-2008 16:38

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 161007)

Ez ennél azért összetettebb téma.

Keres. Talál. Ott lesz a szabis tag, hogy megkapja a bónuszt.

Másik témában épp arról szól a megbeszélés, hogy ne legyen ennyi szabis ország. A mostani rendszer pedig pont a szabis országok meglétét szorgalmazza.

Rebellis 02-25-2008 16:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 161010)

Másik témában épp arról szól a megbeszélés, hogy ne legyen ennyi szabis ország. A mostani rendszer pedig pont a szabis országok meglétét szorgalmazza.

Naja:-)
De szegény Mf-nek mint én ugyi mikor csonka szövit talál van legalább esélye kötözködni:-)
Mert egy teljes szövibe nem köt bele mégse, de ha igen akkor az nagyon tré szövi és megérdemli:-)
Tehát ha változik akkor már csak jószerivel az mf maradna célpontnak:-)
De ha nektek az lesz hát majd kitalálunk valami megoldást arra is a játékban:-)

Synkel 02-25-2008 16:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 161010)

Azért azt túlzás lenne kijelenteni, hogy azért van annyi szabis ori, mert egyesek nem akarnak normális szöviben játszani. Szal nem hiszem, hogy a jelenlegi rendszer szorgalmazná a szabizást.

Ati 02-25-2008 16:45

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 161014)
Azért azt túlzás lenne kijelenteni, hogy azért van annyi szabis ori, mert egyesek nem akarnak normális szöviben játszani. Szal nem hiszem, hogy a jelenlegi rendszer szorgalmazná a szabizást.

Ha csak 1 országgal, vagy 2-vel, vagy 3-mal, de ez is hozzájárul. Ha enélkül is kapná a bónuszt, akkor márit 1, 2, vagy 3 szabis országgal kevesebb lenne.

Persze érthető a másik oldal is, hogy így a csonka szövetséget sokkal könnyebb megtámadni, akik annyira kezdők, hogy se a 4 országot nem tudják összeszedni, se a szabis "trükköt" nem alkalmazzák.

Rebellis 02-25-2008 16:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 161015)
Ha csak 1 országgal, vagy 2-vel, vagy 3-mal, de ez is hozzájárul. Ha enélkül is kapná a bónuszt, akkor márit 1, 2, vagy 3 szabis országgal kevesebb lenne.

Persze érthető a másik oldal is, hogy így a csonka szövetséget sokkal könnyebb megtámadni, akik annyira kezdők, hogy se a 4 országot nem tudják összeszedni, se a szabis "trükköt" nem alkalmazzák.

Imádom a csonka szöviket főleg mikor egymástól sok tucat körre vannak:-)
Ezekből lehet akár teli szövi is:-)))
Tudnék mesélni csopinkból az elmúlt indulásom óta:-)
Szvsz kéne valahogy az ujjaknak tanítani a szövit..
Kevés itt, meg a help is:-)
Persze lehet mondani,hogy mi is magunk kárán tanultuk meg:-)

Synkel 02-25-2008 16:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 161015)

Szerintem nem kellene ide keverni a kezdőket. Már csak azért, mert egy kezdőt se a teljes szövi, se a "szabis" trükk nem ment meg ha egy tapasztalt banda ki akarja csontozni őket. A tapasztaltak viszont igenis vegyenek fel maguk mellé 1-2 kezdőt ha nincs más, és tanítsák meg őket játszani. A kezdőknek eddig ez volt az egyetlen igazi esélye hogy megtanulhassák a játékot, ha viszont bónusszal támogatod meg a csonka szöviket az életbe senki nem fogja felvállalni a macerát, hogy egy újat betanítson. Pedig nem 1-2 jelenleg egész jó játékos van itt aki lufiorival bóklászott erre-arra míg úgy nem esett, hogy egy tapasztaltabb szövinek üresedése volt, és vállalták, hogy betanítják.

ddjjm 02-25-2008 19:04

zsákmány

Ha megvalósul ez a csonka szövi, a zsákmány hogy fog eloszlani? (pl 3-an vagyunk, elviszem őket támadni, akkor is csak max. 25%-ot kérhetnek? Kicsit unfair...) Na mindegy, abban is van igazság, hogy a kezdők így tanulhatnak meg igazán játszani.

Valezius 02-25-2008 19:07

Quote:

Originally Posted by ddjjm (Post 161052)
Ha megvalósul ez a csonka szövi, a zsákmány hogy fog eloszlani? (pl 3-an vagyunk, elviszem őket támadni, akkor is csak max. 25%-ot kérhetnek? Kicsit unfair...) Na mindegy, abban is van igazság, hogy a kezdők így tanulhatnak meg igazán játszani.

Miért lenne unfair? Eddig csak 10%-ot kaphattak, sőt most is csak 25%-ot kaphatnak, miért kéne ezen változtatni.

Egyébként továbbra se látom értelmét, hogy a javaslat az ati által felvázolt formában bekerüljön.

ddjjm 02-25-2008 19:24

bocsi, rosszul fogalmaztam, igazad van. Földszerzéskor a támadó tag kétszer akkora területet kapna egy háromtagú szöviben, mint a másik kettő. Vagy ha már csonka szövi, haladjanak nehezebben?

Ati 02-25-2008 19:37

Quote:

Originally Posted by ddjjm (Post 161052)

Ugyanannyit, mint most, ha szabin van egy tag a 4-ből. Sok extra dolgot ebbe nem kell beleképzelni, csak azt, amit most is meg lehet valósítani egy plusz tag bevételével, aki állandóan szabin van.

Ati 02-25-2008 19:38

Quote:

Originally Posted by ddjjm (Post 161061)
bocsi, rosszul fogalmaztam, igazad van. Földszerzéskor a támadó tag kétszer akkora területet kapna egy háromtagú szöviben, mint a másik kettő. Vagy ha már csonka szövi, haladjanak nehezebben?

Igen, akkor haladjanak nehezebben. Ez természetes.

Paliking 03-03-2008 14:32

Gondolkoztam ezen a javaslaton, és még jobban nem tetszik.
A jelenlegi rendszerben ugye van az alap ori. Ehhez képest kap az mf 40% hadi bónuszt, ha szövis a státusza (most mindegy, hogy tag vagy vezér), akkor semmit, csak ha szövitagja van szabin. Ahány szövitag van szabin, annyiszor 10% bónuszt kap.
Az új rendszer szerint a következő lenne a helyzet (védekezésre vonatkozóan):
mf - +40% bónusz
szövitag 0 szövivel +30% bónusz
szövitag 1 szövivel +20% bónusz
szövitag 2 szövivel +10% bónusz
Vagyis az mf bárkit támadna, a jelenlegi helyzethez képest minimum 10%-kal erősebb lenne a szövisek védelme, vagyis az mf-nek ennyivel nagyobb sereget kell kiküldenie, ami szerintem a harcok csökkenéséhez fog vezetni, mert az mf-eknek nagyobbat kell kockáztatniuk.

Valezius 03-04-2008 09:32

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 162675)
Gondolkoztam ezen a javaslaton, és még jobban nem tetszik.
A jelenlegi rendszerben ugye van az alap ori. Ehhez képest kap az mf 40% hadi bónuszt, ha szövis a státusza (most mindegy, hogy tag vagy vezér), akkor semmit, csak ha szövitagja van szabin. Ahány szövitag van szabin, annyiszor 10% bónuszt kap.
Az új rendszer szerint a következő lenne a helyzet (védekezésre vonatkozóan):
mf - +40% bónusz
szövitag 0 szövivel +30% bónusz
szövitag 1 szövivel +20% bónusz
szövitag 2 szövivel +10% bónusz
Vagyis az mf bárkit támadna, a jelenlegi helyzethez képest minimum 10%-kal erősebb lenne a szövisek védelme, vagyis az mf-nek ennyivel nagyobb sereget kell kiküldenie, ami szerintem a harcok csökkenéséhez fog vezetni, mert az mf-eknek nagyobbat kell kockáztatniuk.

Ez akkor lenne igaz, ha egy darab négyfős szövi se lenne a csoportban :p

Ati lenne egy kérdésem: Alsó négy szinten milyen arányban vannak mf-ek, 4fős szövik és nem 4fős szövik?

Paliking 03-04-2008 10:35

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 162913)
Ez akkor lenne igaz, ha egy darab négyfős szövi se lenne a csoportban :p

Az a része a játéknak nem változik, úgyhogy az szerintem mindegy is.

kakasapó 03-04-2008 11:22

Az a véleményem, h alapvetően 2 féle ori kell, h legyen: az, amelliket szöviben való működésre csinálják, és az amellik mf-ként van kiépítve.
A szövizés lényege az együttműködés, a csapatjáték. Ha vki csak 1 vagy 2 társsal tud együttműködni az nem érdemel semmilyen bónuszt.

Druida 03-04-2008 12:35

támogatom az ötletet!

Redback 03-04-2008 20:39

Quote:

Originally Posted by kakasapó (Post 162933)
Az a véleményem, h alapvetően 2 féle ori kell, h legyen: az, amelliket szöviben való működésre csinálják, és az amellik mf-ként van kiépítve.
A szövizés lényege az együttműködés, a csapatjáték. Ha vki csak 1 vagy 2 társsal tud együttműködni az nem érdemel semmilyen bónuszt.

pontosan....

csabi 03-05-2008 10:18

Quote:

Originally Posted by kakasapó (Post 162933)

és ha azért nem tud 4. tagot szerezni, mert nincs jelentkező?

Tsobi 03-05-2008 10:25

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 163152)

Akkor hárman mennek,vagy addig toporognak,míg nem találnak.

csabi 03-05-2008 10:29

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 163155)
Akkor hárman mennek,vagy addig toporognak,míg nem találnak.

egy 3fős szövinek mennyi esélye van egy full szövi, v egy mf ellen?

Valezius 03-05-2008 10:30

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 163157)

egy 3fős szövinek mennyi esélye van egy full szövi, v egy mf ellen ha kap még 10% védelmet? :p

Tsobi 03-05-2008 10:30

Quote:

Ez csak attól függ,ki az a 3.

csabi 03-05-2008 10:35

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 163158)
egy 3fős szövinek mennyi esélye van egy full szövi, v egy mf ellen ha kap még 10% védelmet? :p

10%-kal több? :P:D

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 163159)
Ez csak attól függ,ki az a 3.

3 kezdő.

J.Ati 03-05-2008 10:40

Quote:

Én egyedül leölök egy szövit,ha kedvem van;):p
A 3 fős szövi meg simán lehet jobb a 4 fősnél az mf ellen meg főleg.;)

csabi 03-05-2008 10:44

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 163167)
Én egyedül leölök egy szövit,ha kedvem van;):p
A 3 fős szövi meg simán lehet jobb a 4 fősnél az mf ellen meg főleg.;)

elhiszem, de egy kezdő nem. hiába ismeri a súgót, hiába van 24órát gép előtt. az apró trükköket, amiket egy jó játékos tud, nem ismeri.

ne abból induljatok ki, h Ti mennyire tudtok játszani.

Paliking 03-05-2008 10:51

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 163173)
elhiszem, de egy kezdő nem. hiába ismeri a súgót, hiába van 24órát gép előtt. az apró trükköket, amiket egy jó játékos tud, nem ismeri.

ne abból induljatok ki, h Ti mennyire tudtok játszani.

Ezen nem fog segíteni a plusz védelmi bónusz sem. Amúgy meg a kezdő (vagy nem profi) mf-et ugyanúgy hátrányosan érintené ez a javaslat, mint minden mf-et.

Tsobi 03-05-2008 10:51

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 163164)
3 kezdő.

Akkor már teljesen mindegy,hogy 3 vagy 4 kezdő. Egy idősebb rókakoma úgy is diadalmaskodik.

kakasapó 03-05-2008 10:51

Quote:

Originally Posted by oh-ogo (Post 163152)

Eddig Nekem még sohasem jelentett problémát tagot találni. Hja.. az együttműködésben benne van az is, h alkalmazkodni kell. És nem csak a 4-ik tagnak a másik 3-hoz, hanem vica-verza alapon a többieknek is! ;)

All times are GMT +1. The time now is 22:33.