![]() |
Lassan én vagyok az egyetlen, aki támogatja a javaslatot? :) Pedig nekem a legjobb, ha így marad, mert akkor hozzá se kell nyúlni. :)
|
Quote:
Megszavaztam:-)) |
Quote:
Originally Posted by Burning View Post mondjuk, akkor Atiéknak kéne két új oldalt csinálni, hogy triumvirátus, és duó vagy akárhogy is neveznénk... Quote:
Quote:
ennek pedig lenne értelme, én legalábbis sokat szenvedtem azzal, hogy egyáltalán nem találtam, vagy nem találtam megfelelő 4. tagot a szövetségembe, annak ellenére, hogy elég sok "haverom" volt a játékban (és ahol nem volt, ott sem jelentett gondot újakat szerezni). szerintem a paraméterek jó belövésével meg lehet találni az egyensúlyt. az pedig nem igazán jó érv, hogy a 4 fős szövik legyenek erősek, mert a "társas" játék a cél, hiszen akkor minek van MF bónusz. szerintem egy ilyen irányú változás növelné azok számát, akiknek sikerélménye van a játékban... azt viszont, hogy a csonka szövik plusz védelmet kapjanak, én semmiképpen nem támogatom, ebben a topikban már többen is leírták, hogy egy szöviháború esetén az eltávolított/legyengített tagot kitéve a vesztésre álló szövi éppenhogy felülkerekedhetne ellenfelén egy ilyen bónusz segítségével. |
Quote:
Semmivel nem kapna több bónuszt, mintha a legyengített tag most elmegy szabadságra. És még csak a kitétel 24 köre sincs. Nem látom, hogy a javasolt változtatás mennyiben erősítene bárkit is a már most is elérhető lehetőségeken felül. |
Quote:
|
Quote:
Ha arra gondolsz, hogy a szabis tag helyére bevesz egyszercsak valaki mást, akkor ez sem igazán előny most, hiszen a szöviből a 24 kör kivárása nélkül kikerülhet a szabis tag ("mélyszabi" elérésekor), így most is megoldható, hogy van védelmi bónusz, majd hirtelen egyszercsak ott egy új tag a szöviben. Ebben az esetben ez annyival rosszabb, hogy külső szemlélőként nem tudod pontosan meghatározni, hogy mikor fog eltűnni az a szabis tag. Vagyis egy hatalmas fokú bizonytalansági tényező van most ilyen téren. A felmerült javaslat szerint ilyenkor tudnád, hogy ott számítani lehet bármikor egy új tagra. Tehát még mindig csak olyan dologról beszélünk, amit most is meg lehet csinálni. |
Quote:
ha egy szöviháborúban az egyik tag leszabizik, mert meggyengült... akkor nem hetek kellenek hogy magától kiessen a szöviből? hát én még nem igen hallottam olyan háborúról ami ennyi ideig kitartott volna... szerintem ez nem lehetőség, ez ritka véletlen, és nem is hiszem hoyg iylen egyszer is előfordult volna a játékban... inkább a fellépés lehetne lehetőség, ha fel tud lépni az adott tag, de az megint csak korlátozott lehetőség, nem korlátlan... ettől függetlenül szerintem a védelem bónuszt megkaphatják, vagy nem tom :D |
Quote:
Míg ha csak 3-an vagyunk, akkor nem kell. |
Quote:
|
Ezt a témát előreveszem. Nézzük, hogy lenne-e értelme fontolóra venni. Az eddigiek alapján akár megvalósításra is kerülhet megfelelő igény esetén.
|
Szerintem tökéletes ahogy most van. A csonka szövi keressen tagot, ne bónuszokkal támogassuk őket.
|
Quote:
|
Quote:
Keres. Talál. Ott lesz a szabis tag, hogy megkapja a bónuszt. Másik témában épp arról szól a megbeszélés, hogy ne legyen ennyi szabis ország. A mostani rendszer pedig pont a szabis országok meglétét szorgalmazza. |
Quote:
De szegény Mf-nek mint én ugyi mikor csonka szövit talál van legalább esélye kötözködni:-) Mert egy teljes szövibe nem köt bele mégse, de ha igen akkor az nagyon tré szövi és megérdemli:-) Tehát ha változik akkor már csak jószerivel az mf maradna célpontnak:-) De ha nektek az lesz hát majd kitalálunk valami megoldást arra is a játékban:-) |
Quote:
Azért azt túlzás lenne kijelenteni, hogy azért van annyi szabis ori, mert egyesek nem akarnak normális szöviben játszani. Szal nem hiszem, hogy a jelenlegi rendszer szorgalmazná a szabizást. |
Quote:
Persze érthető a másik oldal is, hogy így a csonka szövetséget sokkal könnyebb megtámadni, akik annyira kezdők, hogy se a 4 országot nem tudják összeszedni, se a szabis "trükköt" nem alkalmazzák. |
Quote:
Ezekből lehet akár teli szövi is:-))) Tudnék mesélni csopinkból az elmúlt indulásom óta:-) Szvsz kéne valahogy az ujjaknak tanítani a szövit.. Kevés itt, meg a help is:-) Persze lehet mondani,hogy mi is magunk kárán tanultuk meg:-) |
Quote:
Szerintem nem kellene ide keverni a kezdőket. Már csak azért, mert egy kezdőt se a teljes szövi, se a "szabis" trükk nem ment meg ha egy tapasztalt banda ki akarja csontozni őket. A tapasztaltak viszont igenis vegyenek fel maguk mellé 1-2 kezdőt ha nincs más, és tanítsák meg őket játszani. A kezdőknek eddig ez volt az egyetlen igazi esélye hogy megtanulhassák a játékot, ha viszont bónusszal támogatod meg a csonka szöviket az életbe senki nem fogja felvállalni a macerát, hogy egy újat betanítson. Pedig nem 1-2 jelenleg egész jó játékos van itt aki lufiorival bóklászott erre-arra míg úgy nem esett, hogy egy tapasztaltabb szövinek üresedése volt, és vállalták, hogy betanítják. |
zsákmány
Ha megvalósul ez a csonka szövi, a zsákmány hogy fog eloszlani? (pl 3-an vagyunk, elviszem őket támadni, akkor is csak max. 25%-ot kérhetnek? Kicsit unfair...) Na mindegy, abban is van igazság, hogy a kezdők így tanulhatnak meg igazán játszani.
|
Quote:
Egyébként továbbra se látom értelmét, hogy a javaslat az ati által felvázolt formában bekerüljön. |
bocsi, rosszul fogalmaztam, igazad van. Földszerzéskor a támadó tag kétszer akkora területet kapna egy háromtagú szöviben, mint a másik kettő. Vagy ha már csonka szövi, haladjanak nehezebben?
|
Quote:
|
Quote:
|
Gondolkoztam ezen a javaslaton, és még jobban nem tetszik.
A jelenlegi rendszerben ugye van az alap ori. Ehhez képest kap az mf 40% hadi bónuszt, ha szövis a státusza (most mindegy, hogy tag vagy vezér), akkor semmit, csak ha szövitagja van szabin. Ahány szövitag van szabin, annyiszor 10% bónuszt kap. Az új rendszer szerint a következő lenne a helyzet (védekezésre vonatkozóan): mf - +40% bónusz szövitag 0 szövivel +30% bónusz szövitag 1 szövivel +20% bónusz szövitag 2 szövivel +10% bónusz Vagyis az mf bárkit támadna, a jelenlegi helyzethez képest minimum 10%-kal erősebb lenne a szövisek védelme, vagyis az mf-nek ennyivel nagyobb sereget kell kiküldenie, ami szerintem a harcok csökkenéséhez fog vezetni, mert az mf-eknek nagyobbat kell kockáztatniuk. |
Quote:
Ati lenne egy kérdésem: Alsó négy szinten milyen arányban vannak mf-ek, 4fős szövik és nem 4fős szövik? |
Quote:
|
Az a véleményem, h alapvetően 2 féle ori kell, h legyen: az, amelliket szöviben való működésre csinálják, és az amellik mf-ként van kiépítve.
A szövizés lényege az együttműködés, a csapatjáték. Ha vki csak 1 vagy 2 társsal tud együttműködni az nem érdemel semmilyen bónuszt. |
támogatom az ötletet!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|