![]() |
Quote:
Közben zöldben is kaptam javaslatot, ha beérik, közlöm:-) |
Quote:
támagatom h az ember legyen varis, és helyette bejöhet a félszerzet, ha nagyon akarjuk:) lényeg h leygen egy másik erős varis.. a kivitelezésen most lusta vagyok gondolkozni, majd később jelentkezem:) |
Ember mint varis v1.1
Tegnapi javaslatomat módosítanám picit.
Ehhez mit szólnátok: Lakiteki: 40% Haditeki: 30% Mágiateki: 40% Specvari: Tükörvarázs: Minden ellene indított TOLVAJ akciót visszatükröz, kivéve, ha a támadó tolvajlási ereje nagyobb mint az ő tolvajerejének 5x-öse. (A támadó tolvajok nem biztos hogy lebuknak, csak az akció eredménye a támadónál jelentkezik. :D ) Ez pl jelentheti azt, hogy épület felmérés esetén a tolis éplistája a varis ember tudomására jut. :) Előnyök: A varázslók 15%-al erősebbek. 10%-al kissebb élelemfogyasztás. 15% védelem katonai támadásokkal ellen. A tudományágakban alapból 10% (15%, 20% ?) búnusza van (tekik nélkül). Hátrányok: +30% veszteség támadás esetén. Az építési költség 50%-al magasabb. Tekercsek írási költsége a duplája. A tolvajok jobban fáradnak akciónként. |
Quote:
Quote:
Van egy olyan javaslat is, amely 40% tekit adna mindenből (Mephistó) Még Xeper és director is remélhetőleg előáll egy-egy elképzeléssel:) |
Quote:
Azt is visszakapná. :D 40% mindenből talán túl tápos lenne. Azért is vettem visza a hadit 30%-ra és adtam bónuszt védelemre mert a gnómot és a hullát kivéve mindegyik fajnak csak 2 40% os tudománya van. Én is szivesen olvasnám mások ötleteit. :) |
Az eredeti tervem az volt, hogy az ember jó hadis legyen, mert talán az a legrealisztikusabb, hozzá a háborúskodás igen közel áll. (Ha idegen civilizáció figyelné kívülről ezt a bolygót, egyértelmű lenne számára, hogy ez egy totál militáris faj.) Ezt aztán látva, hogy másoknak nem tetszik, feladtam, de a 30%-ot meg nagyon keveslem. Egy derékig érő gnómnak van 50%-a, az embernek meg 30?:( Nah, majd kiderül, többiek mit szólnak:)
|
Quote:
a másik meghogy lehet, hogy az emberek buták hiába háboruznak sokat. Nem utdják a tudományaikat 30% fölé kifejleszteni.:D |
Quote:
Ha viszont valóban realisztikusan nézem, orkok nem is léteznek, így aztán akár lehetnnek a játékokban zseniális matematikusok és filozófusok. Valószínűleg mindenki mégis hülyén érezné magát, nem?;) |
Nem tudom én otthon érezném magam:D
De az embernek ez a lényege, hogy semleges. Igazából szerintem az hozna nagy változatásgot a játékba, ha bizonyos szövi kombók. Értem ez alatt 4 fél-elf mondjuk egy tolvja tipusú szövit alkotna. És ők kapnánnak egy csomó bónuszt lopásokra nagyon sokat. Igy hiába védtelenek a varázslatok hadik ellen Elég jól ivvszatudnának apritani. Ebből fogok is cisnálnie gy új topicot:D |
Meggyőződésem, hogy az embert azért tekintjük semlegesnek, vagy "olyan semmilyen"-nek, mert mi magunk is emberek vagyunk:) Az ember minden, csak nem szürke és átlagos. Csak ez a kiinduló nézőpontunk sajnos. :)
|
Quote:
|
Ihgen éppen ezért alkoták meg az elfeket tündéket orkokat gnómokat. Amik igazából Mind valahol levezethetők emberekből.
De ebben a játékba képviseli ezt. |
Quote:
|
Quote:
Épitkezés fele annyiba kerül. 2szer gyorsabban képezz. lakosság 20%-t képzi ki Mf knét midnen tudomány ágban 40%-t tud elérni. nem Mf akkor csak 15%-t 20%kal kevesebb élelmet fogyaszt mfként. Ez egy ilyen mfként erősebb mitn a többi faj szövibben gyengébb lenne cimü ország:D |
már kértelek, hogy ne barmold szét a topic-ot.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Javasolja kkor te valamit ami j lenne egy mf fajnak vagy nincs rászükség szted.? |
Quote:
|
Quote:
Persze nem azt mondom,h ogy legyen olyan erős. Mint egy szövetség, de azért feltudjon állni ellenük jobban mitn msot egy mf elf akár. Különben bocsi nem tördelem tovább a topicot. |
Quote:
|
Quote:
Csak figyelni kell ;) |
Olvastam egy érdekes véleményt...
Üdv!
Nos, azt olvastam végigböngészve a topicot, hogy nem lenne rossz külön típusú szövetségeket létrehozni. Ezzel arra célzok, hogy faj és személyiség mellett kelljen választani egy típust(tolvaj, varázsló, hadi ország). És ha 4 azonos típusú ország kerül egy szövetségbe, azok a típusukhoz kapjanak +20,30 vagy 40%-t. E mellett maradnának a hagyományos szövetségek és természetesen a magányos farkasok. Esetleges új faj szempontjából(félszerzet-ről volt szó) annyit, hogy az ember maradhatna úgy ahogy most van, csak mondjuk 3,5-4szeres tükörrel, 40% tolvaj tekivel. És az új faj legyen az óriás vetéjtársa varis poszton. És még egy véleményre válaszolva: jó az a gnóm mf-nek.:) |
Quote:
NAh ihgen ez a szövi kombós dolgo jó ötlet:Dköszi, Gnóm jó mfnek főleg sok pénzzel különben szétszedik mint állat. az Ember max ilyen HAdis-tolisra változtatását tudom elképzelni. Mert akkor lenne hadis-varis - oriás hadis - tolis - ember hadisok lenne tiszta tolis fél elf és tistza varis az új faj. termelős és termelős-hadis a törpe. elf meg az ami. Én csak igy tudnám okosan elképezlnia fajok módositását nagyobb belenyulás nélkül. (Lehetnének a varis faj képviselöji a tündérek:D tündék vagy szellemek ilyesmi) |
Az hogy mi legyen az esetleges új faj neve, az már a játék fejlesztőinek a dolga De van egy sanszos érzésem, miszerint Davalon nemsoká ír hozzászólást, amelyben félszerzeteket követel.:) A szövi kombós dolog meg érdekes téma lenne.
|
Sztem a Tünde fajt kéne bevezetni mivel az okos nép ezért lehetne varis.És mint Director is mondta sztem is jó lenne egy új varis faj:))
|
Quote:
És a tünde ráaádsula többi fajjal is összegyeztethető:D |
Király. :) Kellene még egy varis faj.
Akkor menjünk a konkrétumok felé. Melyik fajnak milyen tulajdonságokat adnátok? Bónuszok, specvarik, százalékok, stb? :) A vezetőségen meg csak áttoljuk valahogy. :D |
Quote:
|
Tünde faj:
Előnyök *a varázslók 20%al erősebbek *A mágia és a hadügy terén elérhető tekercsbónusz 45%(A többi tekercs esetén 40)(ez is a tündék okosságának az oka) *Az íjászok 6 helyett 7 védelmet kapnak őrtornyos íjász esetén 14védelem(mint a gyűrűk urából is kiderült a tündék jó íjászok) *az ipari és a gazdasági tekercs írási 50%-al olcsóbb *A bányák 5%-al többet termelnek(mivel a tündék okosak mondjuk fejletteb eszközökkel bányásznák9 :) * a könyvtárak 120 tekercset írnak körönként. Hátrányok *a varázslók minden varázslat esetén 1 el jobban fáradnak. *A mezőgazdasági tekercs írása 50%-al drágább *A tolvajok 20%-al kevesebbet hoznak *A varázslásokhoz 80%-al több rúna kell. *A felfedezéshez 20%-al tönn pénz és katona kell *A Templomokba a szokásos 100 helyet 90 egység fér Spec vari:Változtatás A Tünde varázslók évtizedeken keresztül kifejlesztették a többi nép megtévesztésére alkalmas varázslatot a Változtatást mely arra alkalmas hogy nem a valós tolvaj,varázsló ill. a katona egységeket mutatja. |
Ember, az elfeket hívják tündének, fel tudod fogni? :mad:
Megkérem Atit, hogy zárja le a topicot. |
nyugi má.Sokáig írtam amíg gondolkoztam.amikor elkezdtem írni akkor még nem láttam a te hozzászólásódat.
|
Ezt varisnak szántad?
Ha nem akkor előre is bocs. Amiért ez nem lenne jó varis az a lakiteki 30%-a, -10 hely templomonként (117/ templom :confused: ), jobban fáradnak a varik, +80% rúnaigény. |
Quote:
A fórum témájában 0rtunk mind csak van akinek nema félszerzet a kedvence. És ha Lehetne a TÜnde a nemes elf de lehet a tündér. Is bocsi nekem nem a magyar forditások az alapok a Gy.U.val kapcsolaban. És TOlkien nem hiszem hogy az elfeket valaha le Tündézte volna. Szóval akkor legyen Tündér faj mondjuk, de azért nem kell rögtön kikészzülnöd, hogyha valaki máshogy gondolja az újitásokat. És nem véletlenül van az, hogy amikor elöszőr az új fajra írtam, tündért tündét és szellemet is mint név jó a szellem lehet, hogy nem a legjobb. Különben a topicba már jóideje nem írtak szóval úgy érzem ha mi nem írunk amúgy is elkalodott volna. OFF és kommnetálhatná aki negativ repet adott nekem azért, mert SZERINTE baromkodtam OFF |
Quote:
|
Quote:
|
És a tekiket mi védi? Mert ha nincs rá valami spéci dolog akkor elég sok toli kell ami levesz a területből, ahol egy varisnak templom kéne inkább. :)
Nem kötözködöm egyébként csak írásban gondolkodok. :D |
a tekiket az hogyha lelopják akkor jól leártózza a delikvenst:) :D :D
|
Davalonnak
Davalonhoz: a topic témája új faj asszem. Amikor új fajon gondolkodik a nép, nem értem miért kell őket leszúrni. Indíts új topicot félszerzet, mint új faj címmel. Az ide írókat meg ne piszkáld, csak mert másképp gondolják. Nem kötöszködni akarok, csak már-már zavaró, ahogy félszerzeteket követelsz.
Amúgy szerintem az ember úgy jó ahogy van, max a tükörvarázslat erősebb a kelleténél. Ha ebből indulunk ki, az ember maradhat tolisnak, és akkor egy varisra van szükség. Ha csak ezen múlik, lehetnek tündék, tündérek, szellemek, félszerzetek, tök mind1. A lényeg a faj tulajdonságain van, aztán jöhet hozzá a mese, amivel a százalékait magyarázzuk.:cool: |
Ja, csak figyelembe vehetnéd, hogy honnan indult a topic, ki mit mondott, mire jutott, nem pedig bejössz, bele se olvasol csak beírsz valamit. Olvass, és szólj hozzá. Aztán javasolj. Ráadásul a különböző típusú szövetségek létrehozása nem is tartozik a topic-hoz.
|
All times are GMT +1. The time now is 18:44. |