Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Paypal (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1533)

Hege 02-03-2008 09:43

Ez érdekes...

Kipróbáltam a Paypal fizetést a cuceritorban és a Legandarban is és ott sikerült VIP-elnem. Ezekszerint akkor csak a magyarban nem megy a dolog. :(

Ati 02-03-2008 11:38

Quote:

Originally Posted by Hege (Post 156421)
Ez érdekes...

Kipróbáltam a Paypal fizetést a cuceritorban és a Legandarban is és ott sikerült VIP-elnem. Ezekszerint akkor csak a magyarban nem megy a dolog. :(

Ez azért "érdekes", mert Hódítóra is van, aki gond nélkül tudja használni. A legutolsó levélre még nem reagáltak, hogy mi a helyzet.

Ati 02-06-2008 12:18

Továbbra is dolgoznak a probléma megoldásán, akinek probléma merül fel a PayPal fizetés közben, annak addig is egy átmeneti megoldással tudjuk a PayPal fizetését fogadni. Erről részletek itt:

http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2742

richardka 02-11-2008 17:01

csendben jegyzem meg nem akarom lekopogni, hogy megy a paypal ujra ugy ahogy kell:))

Ati 02-11-2008 18:29

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 157829)
csendben jegyzem meg nem akarom lekopogni, hogy megy a paypal ujra ugy ahogy kell:))

Igen? Wow, szuper. Köszi ezt a hírt. Ide még nem jeleztek vissza, de a lényeg, hogy megy. :)

richardka 02-11-2008 19:14

még mindig csendben a másik orimmal is ment:) most láttam csak 2 kör van hátra abbol is:)
eddig happy

Deni 09-04-2008 19:58

Érdeklődnék, hogy van-e valami probléma a paypal-os fizetéssel a legendärben?
Mert eddig 3 vipet küldtem el, de még egy sem érkezett meg :(

Ati 09-04-2008 20:39

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 189519)
Érdeklődnék, hogy van-e valami probléma a paypal-os fizetéssel a legendärben?
Mert eddig 3 vipet küldtem el, de még egy sem érkezett meg :(

Volt ma délelőtt olyan, aminek a visszajelzése késett kb egy órát. Lehetséges, hogy most is van valamennyi késés. Ilyenkor nincs teendőd, amint megjön a visszaigazolás, automatikusan megtörténik a jóváírás. Ha huzamosabb ideig nem érkezik róla jelzés, akkor kézi jóváírás lesz, de ez délelőtt se kellett.

Ati 09-04-2008 20:40

Egynek már megjött a visszajelzése, szerintem a többi is mindjárt követi.

Deni 09-04-2008 20:58

Az én orimban már jóváírásra került :)
Köszi, csak megijedtem, mert általában 1-2 perc szokott lenni, nem pedig 1 óra, de akkor megnyugodtam, hogy nincs probléma :rolleyes:

Ati 09-04-2008 21:02

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 189526)
Az én orimban már jóváírásra került :)
Köszi, csak megijedtem, mert általában 1-2 perc szokott lenni, nem pedig 1 óra, de akkor megnyugodtam, hogy nincs probléma :rolleyes:

Igen, általában megvan 1-2 másodpercen belül.

Mintha most valami verzióváltást csinálnának, legalábbis a levelekben más verziószám van a reggeli késés óta, de napközben volt már ez azonnali visszajelzés is, és hivatalos infóim sincsenek róla.

Deni 09-04-2008 21:10

3 országot vipeltem be, és közben kaptam egy hibajelzést is, valamint egy 3-4 percig nem is volt elérhető a paypal oldala.. szóval vmit tuti mókerolnak :)

Ati 10-07-2008 12:35

Van valakinek tapasztalata a PayPal új, top-up szolgáltatásával kapcsolatban? Ez az, amikor nem kell már bankkártya sem a fizetéshez, hanem banki utalással fel tudod tölteni a PayPal egyenlegedet, amit utána használhatsz.

Nálam folyamatban van a tesztje, de hátha valaki már próbálta.

Bogár 10-15-2008 19:49

Ez lehet, hogy hülye kérdés lesz... Paypal-en keresztül tudok fizetni akkor is, ha esetleg nincs fedezet? Fogalmam sincs, hogy mennyi pénz van a bankszámlán, de tudom, hogy lemerülőben van. (Amúgy nem elérhető az Internet Banking)

Swiss 10-15-2008 19:56

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 193781)
Ez lehet, hogy hülye kérdés lesz... Paypal-en keresztül tudok fizetni akkor is, ha esetleg nincs fedezet? Fogalmam sincs, hogy mennyi pénz van a bankszámlán, de tudom, hogy lemerülőben van. (Amúgy nem elérhető az Internet Banking)

Mint banki dolgozó mondom, hogy nem, hacsak nincs f.számla hitelkereted...

Ati 10-15-2008 21:00

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 193781)

Ugyanazt tudod csinálni, mintha bankkártyával fizetnél (mert azt teszed itt is). Általában nem engedik, hogy minuszba menj, úgyhogy olyankor nem tudsz.

Bogár 10-15-2008 22:13

Kösz. :)
Zsíros, akkor nem lehet minuszban. :D Ez elég hihetetlen, bár nem számoltam rá pontosan.

monro 03-04-2010 21:04

Sajnos elég vacak az angol nyelvtudásom :(
Tud valaki segíteni abban, hogyan kell limitet beállítani a Paypalban?

És amit a súgó ír
Expanded use number

ez hogyan működik? Automatikus vagy reggelni kell erre a szolgáltatásra?

Ati 03-04-2010 21:10

Quote:

Originally Posted by monro (Post 243655)
Sajnos elég vacak az angol nyelvtudásom :(
Tud valaki segíteni abban, hogyan kell limitet beállítani a Paypalban?

Limitet? Mire gondolsz? Itt csak egyszeri fizetések vannak. Csak akkor van bármi levonás, amikor azt Te engedélyezed, és akkor látod előre, hogy mennyit fog levonni. (Hódítónál legalábbis.)

monro 03-04-2010 21:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243660)
Limitet? Mire gondolsz? Itt csak egyszeri fizetések vannak. Csak akkor van bármi levonás, amikor azt Te engedélyezed, és akkor látod előre, hogy mennyit fog levonni. (Hódítónál legalábbis.)

Arra gondolok, ha valaki mégis visszaélne a kártyaadataimmal vagy valahogyan belépne a nevemben a Paypal fiókomba akkor ne tudjon 1 milliót költeni csak 20 ezret például.

monro 03-04-2010 21:15

Idézet a VIP sugóból:
(konkrétan ez érdekel, hogyan működik?)

Expanded use number,
ilyet kér tőlem a PayPal, mi ez?

Annak érdekében, hogy a bankkártyával még biztonságosabban fizethess, egy bizonyos összeghatár fölött csak akkor engedi a bankkártyát használni a PayPal, ha bizonyítod, hogy a kártya valóban a Tied. Ezt úgy teheted meg, hogy részt veszel az "Expanded use" programban. Ekkor egy kis összeggel megterhelik a kártyádat, amit később a következő fizetéskor automatikusan jóvá is írnak. Ez a tranzakció megjelenik a bankodnál, mint kártyaforgalom. Ennek a megjegyzésében szerepel egy 4-jegyű szám. Mivel a bankkivonatodhoz csak Te férsz hozzá, még akkor is, ha a kártyádat esetleg ellopták, ezért ezzel igazolhatod, hogy valóban Tied a kártya. A tranzakcióban szereplő 4-jegyű számot kell beírnod a PayPal oldalán

Ati 03-04-2010 21:16

Quote:

Originally Posted by monro (Post 243662)
Arra gondolok, ha valaki mégis visszaélne a kártyaadataimmal vagy valahogyan belépne a nevemben a Paypal fiókomba akkor ne tudjon 1 milliót költeni csak 20 ezret például.

Ez rendes bankkártyás fizetésnek számít, a bankodnál beállított bankkártyahasználati limit vonatkozik rá.

Ati 03-04-2010 21:22

Quote:

Originally Posted by monro (Post 243666)
Idézet a VIP sugóból:
(konkrétan ez érdekel, hogyan működik?)

Expanded use number,
ilyet kér tőlem a PayPal, mi ez?

Miután felvetted a kártyát a PayPal számládhoz, lesz mellette egy "Complete Expanded Use Enrollment" felirat. (Lehet, hogy nem pont ez lesz a szöveg,mert változtatgatják időnként az oldalt.)

Erre kell kattintanod, ezután 1.95 dollárral (ez a legutóbbi infóm, most is valami hasonló összeg lehet) megterhelik a kártyát. A terhelés megjegyzésében lesz egy 4 jegyű szám. Ez az a szám, amivel bizonyítani tudod, hogy valóban a Tied a kártya. Ezt kell beírnod ugyanott, ahova az előbb kattintottál, a kártyád melletti linkre.

Ezt a számot 3 féleképpen kaphatod meg:

1, Ha van SMS értesítésed, akkor abban szerepel a megjegyzés.
2, Ha van netes bankod, akkor oda belépve láthatod a tranzakció megjegyzéseként.
3, Ha egyik sincs, akkor a havi kivonaton szerepelni fog. (Vagyis ez mindenképp, akkor is, ha a fentiek valamelyikével már megvolt a szám.)

monro 03-04-2010 21:23

Szóval tud valaki ebben segíteni? (egyszerre írtuk :) )

monro 03-04-2010 21:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243673)
Miután felvetted a kártyát a PayPal számládhoz, lesz mellette egy "Complete Expanded Use Enrollment" felirat. (Lehet, hogy nem pont ez lesz a szöveg,mert változtatgatják időnként az oldalt.)

Erre kell kattintanod, ezután 1.95 dollárral (ez a legutóbbi infóm, most is valami hasonló összeg lehet) megterhelik a kártyát. A terhelés megjegyzésében lesz egy 4 jegyű szám. Ez az a szám, amivel bizonyítani tudod, hogy valóban a Tied a kártya. Ezt kell beírnod ugyanott, ahova az előbb kattintottál, a kártyád melletti linkre.

Ezt a számot 3 féleképpen kaphatod meg:

1, Ha van SMS értesítésed, akkor abban szerepel a megjegyzés.
2, Ha van netes bankod, akkor oda belépve láthatod a tranzakció megjegyzéseként.
3, Ha egyik sincs, akkor a havi kivonaton szerepelni fog. (Vagyis ez mindenképp, akkor is, ha a fentiek valamelyikével már megvolt a szám.)

Ezt minden tranzakciónál megteszi vagy csak az elsőnél?

Ati 03-04-2010 21:27

Quote:

Originally Posted by monro (Post 243676)
Ezt minden tranzakciónál megteszi vagy csak az elsőnél?

Csak a legelsőnél, amikor új kártyát adsz hozzá.

Ezt az összeget utána jóvá fogja írni a következő fizetésednél, például amikor Hódítós VIP-et váltasz, akkor az 500 forint - 1.95 dollárba fog kerülni, és ezzel már vissza is kapod.

monro 03-04-2010 21:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243678)
Csak a legelsőnél, amikor új kártyát adsz hozzá.

Ezt az összeget utána jóvá fogja írni a következő fizetésednél, például amikor Hódítós VIP-et váltasz, akkor az 500 forint - 1.95 dollárba fog kerülni, és ezzel már vissza is kapod.

Ennek akkor így semmi értelme. Ha nem az enyém a kártya akkor nem kattintok ide nyilván. Ha az enyém akkor pedig ugy lenne értelme ha minden ezt követő tranzakciónál jönne a 4 jegyű szám. Nem tudom de még mindig nem tiszta sajnos :(

Másrészt mi a limit ami után jön a 4 szám?

Ati 03-04-2010 21:38

Quote:

Originally Posted by monro (Post 243680)
Ennek akkor így semmi értelme. Ha nem az enyém a kártya akkor nem kattintok ide nyilván. Ha az enyém akkor pedig ugy lenne értelme ha minden ezt követő tranzakciónál jönne a 4 jegyű szám. Nem tudom de még mindig nem tiszta sajnos :(

Másrészt mi a limit ami után jön a 4 szám?

Az az értelme, hogy saját kártyát használj, ne másét. Ez nem konkrétan a Te védelmedet szolgálja, hanem az egész PayPal rendszerét, hogy ne lopott kártyaadatokkal legyenek benne az emberek.

(Ez egyébként működik is, a PayPal irányba kártyalopás miatt még nem volt gond, WorldPay-en keresztül már volt sajnos, aki próbálkozott lopott kártyával VIP-et váltani.)

Hogy mikortól él, az most nem egyértelmű, van, ahol "egy bizonyos összeg"-et ír, és van, ahol pedig már az első fizetés előttre írja ezt. Ki kell próbálni, hogy most épp mi a helyzet, mert a biztonsági rendszerük is folyamatosan változik.

All times are GMT +1. The time now is 20:59.