![]() |
Quote:
|
Off
Szerintem érzi ezt a játékot, és ebből kifolyólag utánozhatatlan tehetsége van benne, a pirosakat meg az irigyeitől kapta. :p /Off |
Keressétek fel atit és ő majd megmondja hogy hülyeséget akatok bevezetni!:D :D :D
|
Quote:
|
Na mondom: A-ban nem nagyon divatozik a vegyes sereg. Ha a támadó csak 10%-al nagyobbat üt mint a ló, akkor a játékosok 99%-a támadóval fogja lerohanni az ellent. Azaz a játék csúcscsoportjából kivettél két egységet azért, hogy másik kettőt kicsit túlbonyolítva ugyan, de lehessen használni.
Ugyan a védő a jelen számításod szerint nem véd többet az íjnál, és az erőd se adja a toronybónuszt( mellesleg barakkot és tornyot kihajítanád az erőd kedvéért). Azaz teljesen felborítottad a játék meglévő egyensúlyát, fogalmad sincs, hogy milyen következményekkel járna egy ilyennek a bevezetése, de te mondod másnak, hogy nem számol, csak dobálózik a véleményekkel. Nem személyeskedni akarok, de előbb a saját hozzáállásodat gondold át szerintem. |
Quote:
És ezzel a problémával nem tudok mit kezdeni, mint mondtátok az A-ban teljesen más a játék. Annak persze megint nem lenne értelme, hogy az A kedvéért bele legyen foldozgatva ebbe a javaslatba (ha egyáltalán működik úgy, ahogy gondolom) De 4szint játékélménye javulna, miközben az A-é nem romlana, ha ez elérhető, akkor meg kell lépni. Synk: Ez szerinted milyen vélemény, hogy: "Ez ugye csak vicc", meg "A védő katona, ezért lakjon a barakkban", "Most egyensúly van"? Ezekkel nem tudok mit kezdeni. Nem tudom, hogy jó e az elgiondolás, de azt látom, hogy érdemes foglalkozni vele, és ha nagyon elbonyolódna, akkor hagyni kell a fenébe. Viszont nem valószínű, hogy akár fél éven belül bekerülne, tehát van idő mindent átgondolni, és nagy az esélye, hogy valahol megbukik, de talán mégse. |
Quote:
Az meg szerintem nagyon helytálló vélemény, hogy a védő katona, lakjon barakkban, ugyanis minden katonatípus barakkban lakik. Az íjász is csak csata idején vonul toronyba, egyébként ott foglalja a helyet a barakkban, ahogy jelen pillanatban a támadó és védő is. Azt se merném kijelenteni, hogy az A játékélménye nem romlana. Kíváncsiságból kérdezz meg pár topklántagot vagy vezért, mennyire örülnének neki, ha a piacon felhalmozott sok millió lovuk illetve íjuk egyik pillanatról a másikra értékét vesztené? Számold ki, hány % ork tudós/tábornok támadó kell egy 30/30 barakk/torony elf tudós átütéséhez. Meg hasonlók. Másik: a férőhely. Ez a 80/erőd nekem kicsit erőltetetten hasraütésszerűnek tűnik. Miért épp 80? Azért, mert ennyi védő veszi fel a versenyt a 40 tornyos íjásszal. Hány törpe vagy gnóm támadó férne 30% tekivel egy ilyen erődbe? Akárhogy nézem, a védekezés lehetőségét egy az egyben elvennéd mindenkitől, mert ennyi támadót a tornyos íjak a torony védőbónuszával se fognának meg, nemhogy a toronybónusszal gyengült védelem... Ha akarnám, asszem tudnék még pár konkrét ellenpéldát felhozni, hogy miért átgondolatlan és rossz a javaslat. |
Egy kicsit hanyagolom a témát, amíg nem számolgatok kicsit.
De a 40 miért 40? Miért nem 50, vagy 35? A 80 nem végső szám, de elsőre jónak tűnik szerintem. És nyilván erőltetett, mert önkényesen kell meghatározni, hogy mennyi legyen. Egyébként ez szerintem nem javaslat, csek egy ötlet vagy elmefuttatás, ha javaslat lenne, akkor nem itt lenne. Másrészt: Van jó pár hozzászólás ezen a fórumon, aminek az a baja, hogy szaporodnak a beüthetetlen klánok. Na ez erősen gátat vetne nekik. :) |
Quote:
|
Quote:
Ugye nem érted? Esetleg nem is akarod érteni. Nem válogathatsz továbbra sem. Mindenkit tele lesz támadóval és védővel, aztán majd jön két elképesztő ötletekkel felvértezett játékos, akiknek eltökélt szándéka, hogy adnak valami szerepet a lovasnak meg az íjásznak is, hogy ha már részei a játéknak, lehessen használni is őket, ha más nem, legalább a rövid fordulós játékokban... Gratulálok a színesítéshez, én egy pirosat kérek majd ha lehet:) |
persze biztos van aki úgygondolja, hogy jó, ha van felesleges része a játéknak. (szerintem ha nem változik semmi, akkor a normálban el is lehetne törölni a támadót/védőt, hiszen a rövidjátékban ugyan van némi értelme, de normálban nincs, sőt a mostaninál még jobb is lenne, ha eltörölnénk)
Abban teljes mértékben egyetértek, hogy semmi értelme annak, hogy erősebbé tegyük a támadó/védőt a lo/íj-nál, viszont szerintem igenis értelmet kéne adni a létezésüknek. (mert ennyi erővel bevezethetnénk a lándzsást (3,4) a kopjást (3,3) a buzogányost (5,1) stbstbstb... a játékon semmit sem változtatna, és értelme is lenne, mármint annyi erővel, amennyivel a támadó védő katonáknak van értelmük...) szerintem pedig úgy lehetne értelmet adni nekik, ha nem az értékein változtatunk, és még csak nem is a csata közbeni eredményességen. pl az, h feleannyi idő képezni őket, ilyen előny, csak normálban ez nem elég, az, amit szecsa feldobott egyszer,mint ötlet, és én írtam is rá egyébként, ugyan ilyen változtatás lenne.lehet, h nem ezt a változtatást keressük, de hasonló típust sztem. |
Egyetértek Synkel-el. Teljes mértékben felborulna a már meglévő egyensúly is, ha bevezetnék ezt az 5letet.:cool:
|
Végigolvasgattam a fórumot, és nekem is esembe jutott egy ötlet.
Amit Synkel mond, helytálló, szerintem se szabadna ( pláne hasraütészszerűen ) ilyesmi módon befolyásolni a játékot, viszont azzal nem értek egyet, hogy a piacon tárolt tartalékaik kevesebbet érnének, hát így jártak, a piac nem raktár, ahogy Ati mondaná:) Viszont szerintem a védőt és a támadót más módon lehetne erősíteni, a támadóra eszembe jutott egy ötlet, a védőbe ilyesmi módon semmiképp nem lehetne belenyúlni, legalábbis nem találtam rá módot. Szóval: Ha a sereg 50%a legalább támadó 35% bónuszt kapsz a támadó értékre. Ez most egy 100 paciból álló seregnél: 100 paci: 100* 6*1.5*1.3 = 1170 50 paci : 50* 6*1.5*1.3 = 585 50 védő 50* 4*1.5*13 = 390 össz: 975 + bónusz: 975*1.35 = 1316.25 Vagyis egy ilyen sereg 12.5%al nagyobb támadóerővel rendelkezne. Ez egyértelmű támadóerő növekedést jelentene, vagyis támadáshoz megérné 50% támadót tartani elviekben. Ez egy 10000 fős seregnél 14625 pont különség, ami kb 520 tornyos ( 15% torony ) gnóm íjnak felel meg, ez majdnem 20 épület ( 10 torony/ barakk ) Lehet nincs teljesen átgondolva, de nekem elsőre jónak tűnik. Várom a véleményeket:D |
Mindenképpen jobb (kevésbé radikális) irányvonal, mint egy új épület bevezetése+lovak, íjak elnyomása.
|
Csatlakozom, télleg jobb.
Ugyanakkor én továbbra is amondó vagyok, hogy jó az a két egység úgy ahogy van. Olcsón, és gyorsan képezhető, kifejezetten párbajos egységek. Nem tartom feltétlen szükségesnek az erősítésüket. |
Hellosztok!!!!
Tudom ez 100%-ban nem ide tartozik!! DE!!!! Mit csináljak akkor ha van egy országom, és van egy az öcsémnek és ugyanarról a gépről lépünk be egymás után!! (Mind a ketten imádjuk) És az Ati azt hiszi hogy mind a kettő az enyém de nem mert az egyik az őcsémé!! És át tett az Antarti..ba de ártatlan vagyok!! Most mit csináljak?? ÉS az öcsémet is át tették!!!:mad: :( Légyszives adjatok ötletet !!!!! VÁROM! |
Quote:
meg a súgúban levan írva h mit kell ilyenkor csinálni... meg ez enyhén öreg szöveg h az "öcsémé" ....... |
Quote:
Bár mekkora bajod van vele így van!! |
Quote:
|
Semmi de irtam!! Én topicom!! csak egy kérdés volt most már hagyhatjuk mindegy!!
|
na msot ez az én toppicom szöveg.... lol
Quote:
na már maga ez hibapont nem is kicsit..... de mindegy mert sztem a szűrőrendszernek van értelme és jól működik Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ha ez idézet előre mondom hogy nem tudom megfejteni :D
|
Quote:
|
Quote:
'Kötél? Aztán ugrás?'?? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Srácok, ő már 12 éves, keresgéljetek, hátha találtok egy kisebbett magatoknak :p
|
Nem 12 hanem 14!!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Gyuri gyerek legalább az általad nyitott topicot ne offold már. Nyiss egy gyurika kérdezget topicot... |
Látom ez a téma is erősen offbe torkolott. Persze amilyen javaslatok voltak itt, talán nem is baj... :D
|
Quote:
Amúgy is vannak fölösleges 1ségek, amiket csak a ma született báránykák gyártanak (védő, támadó), kár lenne úabbakat belerakni |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 15:11. |