![]() |
Quote:
sajna én, és még jópár játékos szerintem nem teheti meg ezt a luxust magának... valahogy azt gyanítom hogy a szegényebb többségben vagyok, akiknek szüksége van egy kis + pénzre, a tovább haladáshoz... viszont örülök hogy neked már sikerült eljutnod oylan szintre, ahol nincs szükség a napi képzésre... amíg én nem tartok ott, nem tudok érdemlegesen hozzá szólni ehhez, sajna... |
Quote:
amugy van csopi ahol az a fura helyzet áll fent, h nem éri meg továbbképezni, mert ha a napi képzést eladom, és abból vszem a szükséges mennyiségü továbbképzett egységet, ugyanannyit vesztek rajta, mintha megvenném a továbbképzéshez szükséges fegyvert... és itt jönne jól a plussz fegyó termelés, h ebből a vesztességből is faragjunk... mert jelenleg ha normál méretü sereget akrunk tartani, akkor nincs lehetőségünk képzés szempontjából az önellátásra... nem mondom h nem megoldható, de nehéz... |
Quote:
De nem feltétlenül azért mert nincs szükségük pénzre, vagy mert nem értik hogy ez potya zseton. Kell egy minimális figyelem hogy ne végezzék parasztként a kiképzett katonák, és ez nem minden esetben adott.. Meg volt egy olyan szövim is, aki azért nem képzett katonát, mert azt a néhány barakkját íjjal akarta tele tartani mindenképp. :-/ |
Quote:
|
Quote:
Csatlakozom azokhoz, akik szerint a kovácsoknak kéne plusz termelést adjon az ipari teki, ha már a gazdálkodó személyiségből kimaradt. Akkor lenne értelme az iparinak is, de nem borítaná fel a játékot mint a plusz katonaképzés. |
Részben örülök, h megmozgatta a forumot az ipari tekercs-kovácsmühely-fegyvertermelési javaslat sztem így használhatóbb lenne a tekercs....
De egy-két hsz-vel nem értek egyet. Nos a piaci árakkal való fenyegetőzésen szerintem már mindenki átlát! Aki attól fél ,h emiatt drasztikusan változnak az árak, azzoknak javasolnék némi közgazdaságtannal kapcsolatos könyv böngészését. A kereslet-kínálat ingadozása után beáll egy ugynevezett piaci egyensulyi ár. ITt találkozik a kereslet-kínálat. Hogy a törpnek ez mekkora segítség.. talán pont akkora amekorára szüksége van( lsd törp faji vari topic), lehet a faji varázslatán már nem kell változtatni. Mért segítség a törpnek, mert a játékba szétnézve egyértelmü hogy a törp a nagy termelő, vagy bánya vagy kovács.... És a jelenlegi keresletet a piacon általában ezek a termelők elégítik ki, nos jelen helyzet ben annyi változna hogy kevesebb terület lenne szükséges a jelen kereslet kielégítéséhez, ergo felszabadulna néhány hektár amit másra v ugyanerre fordíthatna.. ( kérdés a kereslet igényli-e ,h több fegyvert termeljen) |
És mi lenne ha nem a kovácsműhely termelne több fegyvert,hanem kevesebb fegyverre lenne szükség a katonák kiképzéséhez . . .Ha mondjuk 50%-os az ipar akkor elit-hez kéne 2 fegyver(3 helyett) íjász,lovas 1 fegyver(2 helyett), a katonáknál,támadónál,védőnél 0,5 fegyver (1 helyett).Erre nem kéne vonatkoznia a +5%-nak(vagy akár igen).Szerintem ez nem lenne hülység.Bár a konkrét %-os értékek csak akkor jönnének ki egész számra ha több egységet képezne az ember . . .esetleg lehetne kerekíteni,hiszen az alap katonának is 0,5 arany a zsoldja,elitnek meg 1,5 arany körönként.Meg az őrtorony %-os arányál is kerekít a rendszer.
A kovácsműhelyek megnövekedett fegyvertermelését is támogatnám(bár szerintem a kisebb fegyverigény jobb lenne),valami bővítés mindenképpen kéne. |
Quote:
A csökkenéshez reciprok növelés jár... tehát 1/2-re csökkentésnek 2* növelés a párja... azaz ha felezed a költséget, akkor olyan mintha dupláznád a termelést. Pusztán a raktárak tesznek különbséget a két módszer között, de szerintem nem olyan meghatározó egy termelő oriban sem a rakik területből elfoglalt hányada. |
Quote:
|
Ha már ipari tekiről beszélünk ,akkor legyen ipar amit tápolunk vele, azaz a kovács termeljen többet, ne a képzéshez kelljen kevesebb fegyver.
Aki meg élni akar az ipari teki előnyével, annak legyen kovácsa. A mezőgazdasági teki se hat a tanyafree orikra, merthogy a ternelést növeli, nem a fogyasztást csökkenti. |
Quote:
|
Quote:
:p |
Quote:
Ezen kívül nem láttam sok érdemi hozzá szólást a javaslathoz. Ipari teki növelje a fegyvertermelést... |
én még mindig jónak tartom, mivel manapság igenis jó ha van 1 bizonyos számu kovács az oriban:)
|
Nekem így is jó, de ezt nem látom jó indoknak, hogy kelljen hozzá ipar is.
Van hozzá alapból katona-ipar: Szóval kisebb változtatás lenne, ha nemcsak a pénzbeli költséget csökkentené az ipari teki hanem a fegyverbelit is. (Illetve utóbbi fölválthatná az előbbit), de ha a kovácsok termelése nőne, az se lenne rossz. |
Quote:
Ha ipar akkor ebbe a játékban a fegyver ipar jöhet szóba, aminek a gyárai a kovácsműhelyek ;) :D |
Quote:
Ha az a cél, hogy az ipari teki a lehető legkevesebbet változzon, és értelmes is legyen, akkor azt így kéne megcsinálni, aogy írtam. (Nálam fontos szempont, hogy kis változtatással érjünk el lényeges eredményt) |
Quote:
Ha a lehető legkevessebb változás amit te említettél ,kérdés ére-e vmit? Vagy felesleges, és jobb ha így marad. Én állítom hogy az ipari tekercs ,fegyvertermelés érdemi változás lenne. Többen tartanának ipari tekercset... |
A minap eszembe jutott, hogy volt itt pár igen szimpatikus, és hasznos ötlet, most megpróbálom felhozni őket kicsit a süllyesztőből... márha megtalálom. Egyik ez lett volna, szerintem érdemtelenül tűnt el.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Vélemény:
Én, ha van (lopok), eladom őket, mert úgy hozzák a legtöbb hasznot. Kérdés: Elvileg a picon sokan nézegetik és óvatlanul rongálják a tekercseket. Akkor ott miért nem kopik? (esetleg akár gyorsabban is) (oké! Azért ne zavarjatok el! Tudom, hogy így lehet pénzt szerezni és tárolni. De ez számomra nem logikus.) :eek: MLVIK |
Quote:
|
Én is több ipari tekit tartanék ha változna még pedig abba az iránba h kihatással lenne a kovácsok termelésére. És nem csak a törpincs szól belőlem :p
|
én részemről most is max ipari tekit tartok:)
de természetesen örülnék,ha változna az értelme:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ha téged az zavar, hogy kétfajta bónuszt is ad a teki, én benne lennék egy olyanban is, hogy ne csökkentse a képzési költséget, csak a kovácsok hatékonyságát növelje.
Az a nagy baj, hogy van 2 tekifajta, amit nagyon kevés kivétellel senki nem használ. A gazdaságiról szintén folyik vita, mert értelme jelen pillanatban annak sincs. Az iparira ez a koácsos dolog nagyon is jó lenne, és biztos vagyok benne, hogy a fegyverárakat ismerve megugrana az ipari tekercs használata:) |
Quote:
|
Én személy szerintörülök annak, hogy van egy-két tekercstípus amiben tárolhatom a pénzem, és ha ne adj Isten úgy adódik, hogy megszorulok, anélkül adhatom el akár az egészet is, hogy bármiféle negatív következménye lenne.
|
Quote:
|
ez a változtatás szerintem is jó volna, mert több volan a fegyver, így a piaci ára is lentebb menne egy kicsit, és erre nagyon sok csoportban van szerintem szükség, hisz a fegyó ára az egekben van
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
a tárolhatósága függ tőle, de maga a tény, hogy van az nem:) |
A kovácsos ötlet nekem is tetszik! Jelenleg tényleg elég kevés értelme van ennek a tekinek. :(
|
Quote:
|
Quote:
A témához visszatérve,szerintem is jó a kovácsos dolog,meg esetleg növelhetné a raktárak kapacitását... |
All times are GMT +1. The time now is 12:05. |