Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Ipari tekercs? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1512)

Hóhér 03-06-2007 21:14

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 78409)
Én nem nagyon szoktam képezni:) Ott a piac:)

off

sajna én, és még jópár játékos szerintem nem teheti meg ezt a luxust magának...

valahogy azt gyanítom hogy a szegényebb többségben vagyok, akiknek szüksége van egy kis + pénzre, a tovább haladáshoz...

viszont örülök hogy neked már sikerült eljutnod oylan szintre, ahol nincs szükség a napi képzésre...

amíg én nem tartok ott, nem tudok érdemlegesen hozzá szólni ehhez, sajna...

Bea Baba 03-06-2007 21:38

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 78409)
Én nem nagyon szoktam képezni:) Ott a piac:)

na sztem ez abszurd, semmien vagyon nem tart örökké, igaz piacolásból meg lehet élni, de tod aki a kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli alapon, mindig jóljön az a képzés, ha nem is kell a seregbe, pénzt lehet belőle csinálni.... és igen piacoláshoz is kell 1 kezdő tőke... azt össze kell valahogy foszatni, lopni, spórolni...
amugy van csopi ahol az a fura helyzet áll fent, h nem éri meg továbbképezni, mert ha a napi képzést eladom, és abból vszem a szükséges mennyiségü továbbképzett egységet, ugyanannyit vesztek rajta, mintha megvenném a továbbképzéshez szükséges fegyvert... és itt jönne jól a plussz fegyó termelés, h ebből a vesztességből is faragjunk... mert jelenleg ha normál méretü sereget akrunk tartani, akkor nincs lehetőségünk képzés szempontjából az önellátásra... nem mondom h nem megoldható, de nehéz...

Princ 03-07-2007 10:58

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 78408)
van olyan csoport ahol drágább a fegyó mint az alap katona ?
ezt enm igen értem valahogy...
. . .
azért szerintem a játék alapvető része a képzés, tényleg olyan sok ori lenne aki ezt nem használja?
valahogy nem tudom elhinni...

Pedig ez a helyzet. Példul a 8 szövetségesem közül 5 kihasználja a képzést teljesen, 3 viszont csak részben. Mondjuk ez vmilyen szinten engem is minősít. :[
De nem feltétlenül azért mert nincs szükségük pénzre, vagy mert nem értik hogy ez potya zseton. Kell egy minimális figyelem hogy ne végezzék parasztként a kiképzett katonák, és ez nem minden esetben adott..
Meg volt egy olyan szövim is, aki azért nem képzett katonát, mert azt a néhány barakkját íjjal akarta tele tartani mindenképp. :-/

Peter 03-07-2007 11:38

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 77525)
a törpi 10%-al képezhet több katit így egy nap mint egy bármi más, a gnóm pedig nála is 10%-al.

ezt gondold át mégegyszer, szerintem a törpe és a gnóm között nem pont 10% a különbség ;)

Synkel 03-07-2007 11:51

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 78478)
ezt gondold át mégegyszer, szerintem a törpe és a gnóm között nem pont 10% a különbség ;)

Kevesebb mint 10%, és a törpe javára:)
Csatlakozom azokhoz, akik szerint a kovácsoknak kéne plusz termelést adjon az ipari teki, ha már a gazdálkodó személyiségből kimaradt. Akkor lenne értelme az iparinak is, de nem borítaná fel a játékot mint a plusz katonaképzés.

LotR 03-07-2007 12:05

Részben örülök, h megmozgatta a forumot az ipari tekercs-kovácsmühely-fegyvertermelési javaslat sztem így használhatóbb lenne a tekercs....

De egy-két hsz-vel nem értek egyet.
Nos a piaci árakkal való fenyegetőzésen szerintem már mindenki átlát!
Aki attól fél ,h emiatt drasztikusan változnak az árak, azzoknak javasolnék némi közgazdaságtannal kapcsolatos könyv böngészését.
A kereslet-kínálat ingadozása után beáll egy ugynevezett piaci egyensulyi ár.
ITt találkozik a kereslet-kínálat.

Hogy a törpnek ez mekkora segítség.. talán pont akkora amekorára szüksége van( lsd törp faji vari topic), lehet a faji varázslatán már nem kell változtatni.
Mért segítség a törpnek, mert a játékba szétnézve egyértelmü hogy a törp a nagy termelő, vagy bánya vagy kovács....
És a jelenlegi keresletet a piacon általában ezek a termelők elégítik ki, nos jelen helyzet ben annyi változna hogy kevesebb terület lenne szükséges a jelen kereslet kielégítéséhez, ergo felszabadulna néhány hektár amit másra v ugyanerre fordíthatna.. ( kérdés a kereslet igényli-e ,h több fegyvert termeljen)

SSJPeter 03-16-2007 00:13

És mi lenne ha nem a kovácsműhely termelne több fegyvert,hanem kevesebb fegyverre lenne szükség a katonák kiképzéséhez . . .Ha mondjuk 50%-os az ipar akkor elit-hez kéne 2 fegyver(3 helyett) íjász,lovas 1 fegyver(2 helyett), a katonáknál,támadónál,védőnél 0,5 fegyver (1 helyett).Erre nem kéne vonatkoznia a +5%-nak(vagy akár igen).Szerintem ez nem lenne hülység.Bár a konkrét %-os értékek csak akkor jönnének ki egész számra ha több egységet képezne az ember . . .esetleg lehetne kerekíteni,hiszen az alap katonának is 0,5 arany a zsoldja,elitnek meg 1,5 arany körönként.Meg az őrtorony %-os arányál is kerekít a rendszer.

A kovácsműhelyek megnövekedett fegyvertermelését is támogatnám(bár szerintem a kisebb fegyverigény jobb lenne),valami bővítés mindenképpen kéne.

Xeper 03-16-2007 01:41

Quote:

Originally Posted by SSJPeter (Post 80378)
És mi lenne ha nem a kovácsműhely termelne több fegyvert,hanem kevesebb fegyverre lenne szükség a katonák kiképzéséhez . . .Ha mondjuk 50%-os az ipar akkor elit-hez kéne 2 fegyver(3 helyett) íjász,lovas 1 fegyver(2 helyett), a katonáknál,támadónál,védőnél 0,5 fegyver (1 helyett).Erre nem kéne vonatkoznia a +5%-nak(vagy akár igen).Szerintem ez nem lenne hülység.Bár a konkrét %-os értékek csak akkor jönnének ki egész számra ha több egységet képezne az ember . . .esetleg lehetne kerekíteni,hiszen az alap katonának is 0,5 arany a zsoldja,elitnek meg 1,5 arany körönként.Meg az őrtorony %-os arányál is kerekít a rendszer.

A kovácsműhelyek megnövekedett fegyvertermelését is támogatnám(bár szerintem a kisebb fegyverigény jobb lenne),valami bővítés mindenképpen kéne.

Ha csökkented a fegyver igényt, vagy növeled a termelést, ugyanoda jutsz.... ha a csökkenés mértéke megfelel a növelés mértékének...
A csökkenéshez reciprok növelés jár... tehát 1/2-re csökkentésnek 2* növelés a párja... azaz ha felezed a költséget, akkor olyan mintha dupláznád a termelést. Pusztán a raktárak tesznek különbséget a két módszer között, de szerintem nem olyan meghatározó egy termelő oriban sem a rakik területből elfoglalt hányada.

SSJPeter 03-16-2007 09:06

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 80380)
Ha csökkented a fegyver igényt, vagy növeled a termelést, ugyanoda jutsz.... ha a csökkenés mértéke megfelel a növelés mértékének...
A csökkenéshez reciprok növelés jár... tehát 1/2-re csökkentésnek 2* növelés a párja... azaz ha felezed a költséget, akkor olyan mintha dupláznád a termelést. Pusztán a raktárak tesznek különbséget a két módszer között, de szerintem nem olyan meghatározó egy termelő oriban sem a rakik területből elfoglalt hányada.

Azonban így akkor is ki lehetne használni a tekercs előnyét ha nincs még kovácsműhelyed sem,nem csak az tudná kihasználni akinek van és termel.Ez alatt azt értem,ha mondjuk csak lopni szoktad a fegyvert akkor a lopott mennyiségből több katonát tudnál kiképezni.Aki meg csak lop,mivel nem termel így annak raktára sincs ahol tárolja a fegyvert.

Synkel 03-17-2007 12:47

Ha már ipari tekiről beszélünk ,akkor legyen ipar amit tápolunk vele, azaz a kovács termeljen többet, ne a képzéshez kelljen kevesebb fegyver.
Aki meg élni akar az ipari teki előnyével, annak legyen kovácsa. A mezőgazdasági teki se hat a tanyafree orikra, merthogy a ternelést növeli, nem a fogyasztást csökkenti.

SSJPeter 03-17-2007 13:39

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 80576)
Ha már ipari tekiről beszélünk ,akkor legyen ipar amit tápolunk vele, azaz a kovács termeljen többet, ne a képzéshez kelljen kevesebb fegyver.
Aki meg élni akar az ipari teki előnyével, annak legyen kovácsa. A mezőgazdasági teki se hat a tanyafree orikra, merthogy a ternelést növeli, nem a fogyasztást csökkenti.

Jó,nekem mind1,így akkor majd 40%-al több fegyver jön a törpiktől 1 húzóra:).

Hóhér 03-17-2007 18:21

Quote:

jogos
:p

LotR 03-19-2007 16:12

Quote:

ezzzel teljesen egyet értek.
Ezen kívül nem láttam sok érdemi hozzá szólást a javaslathoz.
Ipari teki növelje a fegyvertermelést...

Bea Baba 03-19-2007 17:13

én még mindig jónak tartom, mivel manapság igenis jó ha van 1 bizonyos számu kovács az oriban:)

Valezius 03-20-2007 14:09

Nekem így is jó, de ezt nem látom jó indoknak, hogy kelljen hozzá ipar is.
Van hozzá alapból katona-ipar: Szóval kisebb változtatás lenne, ha nemcsak a pénzbeli költséget csökkentené az ipari teki hanem a fegyverbelit is. (Illetve utóbbi fölválthatná az előbbit), de ha a kovácsok termelése nőne, az se lenne rossz.

LotR 03-20-2007 14:16

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 81199)
Nekem így is jó, de ezt nem látom jó indoknak, hogy kelljen hozzá ipar is.
Van hozzá alapból katona-ipar: Szóval kisebb változtatás lenne, ha nemcsak a pénzbeli költséget csökkentené az ipari teki hanem a fegyverbelit is. (Illetve utóbbi fölválthatná az előbbit), de ha a kovácsok termelése nőne, az se lenne rossz.

akkor az már inkább gazdasági lenne..
Ha ipar akkor ebbe a játékban a fegyver ipar jöhet szóba, aminek a gyárai a kovácsműhelyek ;)
:D

Valezius 03-20-2007 14:29

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 81203)
akkor az már inkább gazdasági lenne..
Ha ipar akkor ebbe a játékban a fegyver ipar jöhet szóba, aminek a gyárai a kovácsműhelyek ;)
:D

Ezzel nem értem, hogy mit akartál mondani :o
Ha az a cél, hogy az ipari teki a lehető legkevesebbet változzon, és értelmes is legyen, akkor azt így kéne megcsinálni, aogy írtam. (Nálam fontos szempont, hogy kis változtatással érjünk el lényeges eredményt)

LotR 03-20-2007 14:39

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 81216)
Ezzel nem értem, hogy mit akartál mondani :o
Ha az a cél, hogy az ipari teki a lehető legkevesebbet változzon, és értelmes is legyen, akkor azt így kéne megcsinálni, aogy írtam. (Nálam fontos szempont, hogy kis változtatással érjünk el lényeges eredményt)

ha változtatunk már tök mind1 itt, hogy mennyit ,szerintem.
Ha a lehető legkevessebb változás amit te említettél ,kérdés ére-e vmit?
Vagy felesleges, és jobb ha így marad.

Én állítom hogy az ipari tekercs ,fegyvertermelés érdemi változás lenne.
Többen tartanának ipari tekercset...

Synkel 06-27-2007 17:21

A minap eszembe jutott, hogy volt itt pár igen szimpatikus, és hasznos ötlet, most megpróbálom felhozni őket kicsit a süllyesztőből... márha megtalálom. Egyik ez lett volna, szerintem érdemtelenül tűnt el.

LotR 06-28-2007 13:51

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 105746)
A minap eszembe jutott, hogy volt itt pár igen szimpatikus, és hasznos ötlet, most megpróbálom felhozni őket kicsit a süllyesztőből... márha megtalálom. Egyik ez lett volna, szerintem érdemtelenül tűnt el.

egyet értek veled:D

Brown 06-28-2007 16:23

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76524)
Smooth már egy másik témában (Adó) felvetette, hogy az ipari tekercseknek is talán kéne valami hasznosabb funkciót adni. Pölö raktárkapacitást növelhetné.

Én egyenlőre csak kíváncsi vagyok, hogy mennyien használjátok, meg mennyire tartjátok hasznosnak.

Én eddig csak 1-2 alakalommal vettem a képzések előtt a piacon, de nem egy nagy összeg, amit így meg tudtam spórolni, arról nem is beszélve, hogy a tekercseken nagyobbat bukhatok, mint amit nyerek.

Én csak azért tartom, hogy másoktól lopni tudjak, tehát nagyon hasznos. :D A funkciójárol annyit, hogy van egy-két hasonlóan relatív(!!!)gyengusz dolog a hódítóban és ez így jó. Nem kell mindent eltápolni. Ha hasznosabb funkciót akarsz az már egy új tekercstípus.

Valezius 06-28-2007 17:51

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 105746)

Dehogy érdemtelenül, minden ki lett beszélve, majd a főnök dönt, ő meg lent is megtalálta volna...

mlvik 06-28-2007 21:37

Vélemény:
Én, ha van (lopok), eladom őket, mert úgy hozzák a legtöbb hasznot.

Kérdés:
Elvileg a picon sokan nézegetik és óvatlanul rongálják a tekercseket.
Akkor ott miért nem kopik? (esetleg akár gyorsabban is)

(oké! Azért ne zavarjatok el! Tudom, hogy így lehet pénzt szerezni és tárolni. De ez számomra nem logikus.)
:eek:

MLVIK

Burning 06-28-2007 21:42

Quote:

Originally Posted by mlvik (Post 106069)
Vélemény:
Én, ha van (lopok), eladom őket, mert úgy hozzák a legtöbb hasznot.

Kérdés:
Elvileg a picon sokan nézegetik és óvatlanul rongálják a tekercseket.
Akkor ott miért nem kopik? (esetleg akár gyorsabban is)

(oké! Azért ne zavarjatok el! Tudom, hogy így lehet pénzt szerezni és tárolni. De ez számomra nem logikus.)
:eek:

MLVIK

nem, mert ez nem paradicsom, hogy bemész a boltba és összefogdosod. itt mind ugyanolyan ezáltal nem kell nézegetni, tehát fenn van a polcon: nem viszik sehova és nem is nézegetik. ott marad míg meg nem veszik

LordYsolt 06-29-2007 09:45

Én is több ipari tekit tartanék ha változna még pedig abba az iránba h kihatással lenne a kovácsok termelésére. És nem csak a törpincs szól belőlem :p

Dus 06-29-2007 10:02

én részemről most is max ipari tekit tartok:)
de természetesen örülnék,ha változna az értelme:)

Brown 06-29-2007 11:10

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 106075)
nem, mert ez nem paradicsom, hogy bemész a boltba és összefogdosod. itt mind ugyanolyan ezáltal nem kell nézegetni, tehát fenn van a polcon: nem viszik sehova és nem is nézegetik. ott marad míg meg nem veszik

Már bocs, de sok helyen a paradicsomot sem lehet összefogdosni, mert köpködni kezd az eladó. :) A tekercs meg még nagyobb kincs. Egyébként ha a VIP karavánról potyognak a cuccok, akkor a piac felé jövet menet is bukhatna az árun legalább néhány százalékot az ember. A piaci szarkákról nem is beszélve. :D

Andrew 06-29-2007 11:12

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 106299)
Már bocs, de sok helyen a paradicsomot sem lehet összefogdosni, mert köpködni kezd az eladó. :) A tekercs meg még nagyobb kincs. Egyébként ha a VIP karavánról potyognak a cuccok, akkor a piac felé jövet menet is bukhatna az árun legalább néhány százalékot az ember. A piaci szarkákról nem is beszélve. :D

még sok hasonló JÓ ötletet pls :D:D

Brown 06-29-2007 11:26

Quote:

Originally Posted by LordYsolt (Post 106246)
Én is több ipari tekit tartanék ha változna még pedig abba az iránba h kihatással lenne a kovácsok termelésére. És nem csak a törpincs szól belőlem :p

Tulajdonképpen az ipar sok mindenre kihat, ha fejlettebb az ipar, fejlettebbek a bányagépek is, tehát a termelés is több, ebből következik. De még ezeregy irányba kihathat ha úgy akarjuk. A kovácsnál is fejletteb kohók pl. amit mondtál, de ez belevan építve a képzési költség csökkenésébe ha úgy vesszük. Én továbbra is amellett vagyok, hogy egy tekercs fajta ne lásson el egynél több funkciót. Mert ennyi erővel a mágia teki csökenthetné a készültségfogyást ist.

Synkel 06-29-2007 13:47

Ha téged az zavar, hogy kétfajta bónuszt is ad a teki, én benne lennék egy olyanban is, hogy ne csökkentse a képzési költséget, csak a kovácsok hatékonyságát növelje.
Az a nagy baj, hogy van 2 tekifajta, amit nagyon kevés kivétellel senki nem használ. A gazdaságiról szintén folyik vita, mert értelme jelen pillanatban annak sincs. Az iparira ez a koácsos dolog nagyon is jó lenne, és biztos vagyok benne, hogy a fegyverárakat ismerve megugrana az ipari tekercs használata:)

laziga 07-01-2007 00:33

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 106367)
Ha téged az zavar, hogy kétfajta bónuszt is ad a teki, én benne lennék egy olyanban is, hogy ne csökkentse a képzési költséget, csak a kovácsok hatékonyságát növelje.
Az a nagy baj, hogy van 2 tekifajta, amit nagyon kevés kivétellel senki nem használ. A gazdaságiról szintén folyik vita, mert értelme jelen pillanatban annak sincs. Az iparira ez a koácsos dolog nagyon is jó lenne, és biztos vagyok benne, hogy a fegyverárakat ismerve megugrana az ipari tekercs használata:)

teljesen egyet értek veled és csak színesítené a játékot mindenkép a játék javára válna. :)

Brown 07-01-2007 09:13

Én személy szerintörülök annak, hogy van egy-két tekercstípus amiben tárolhatom a pénzem, és ha ne adj Isten úgy adódik, hogy megszorulok, anélkül adhatom el akár az egészet is, hogy bármiféle negatív következménye lenne.

Synkel 07-01-2007 10:02

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 106690)
Én személy szerintörülök annak, hogy van egy-két tekercstípus amiben tárolhatom a pénzem, és ha ne adj Isten úgy adódik, hogy megszorulok, anélkül adhatom el akár az egészet is, hogy bármiféle negatív következménye lenne.

Nekem ha van haditekim 114k darab, akkor a gnómomból eladok 100k-t, a maradék meg elég ahhoz bőven, hogy a seregem hatékonyan működjön. Úgyhogy ezt elég hülye érvnek tartom:)

-Ede- 07-01-2007 10:20

ez a változtatás szerintem is jó volna, mert több volan a fegyver, így a piaci ára is lentebb menne egy kicsit, és erre nagyon sok csoportban van szerintem szükség, hisz a fegyó ára az egekben van

Brown 07-01-2007 10:35

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 106695)
Nekem ha van haditekim 114k darab, akkor a gnómomból eladok 100k-t, a maradék meg elég ahhoz bőven, hogy a seregem hatékonyan működjön. Úgyhogy ezt elég hülye érvnek tartom:)

Jó neked. :) Talán ha egy szép napon lophatóbbá válnak a gnómok, talán nekem is lesz. :)

Synkel 07-01-2007 10:46

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 106701)
Jó neked. :) Talán ha egy szép napon lophatóbbá válnak a gnómok, talán nekem is lesz. :)

Voltam én törpe, óriás ork meg elf is, szal nem kell ezt feltétlen gnómra általánosítani.

Burning 07-01-2007 15:43

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 106701)

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 106703)
Voltam én törpe, óriás ork meg elf is, szal nem kell ezt feltétlen gnómra általánosítani.

szerintem semelyik fajra sem kell általánosítani...mert nem attól függ;)
a tárolhatósága függ tőle, de maga a tény, hogy van az nem:)

Dasein 07-02-2007 06:24

A kovácsos ötlet nekem is tetszik! Jelenleg tényleg elég kevés értelme van ennek a tekinek. :(

Kutyuleee 07-03-2007 23:27

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 106755)
szerintem semelyik fajra sem kell általánosítani...mert nem attól függ;)
a tárolhatósága függ tőle, de maga a tény, hogy van az nem:)

Hát igen, loptam én már hullától óriással is tekit:D:D

Redback 07-04-2007 00:16

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 107263)
Hát igen, loptam én már hullától óriással is tekit:D:D

AZ nagyon nagy lehetett.Mondjuk senki nem gondolná hogy a hulla tekit tart.Biztos csak a lóvéját tárolta benne :D
A témához visszatérve,szerintem is jó a kovácsos dolog,meg esetleg növelhetné a raktárak kapacitását...

All times are GMT +1. The time now is 12:05.