Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Elf specvari (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=151)

Synkel 04-03-2006 16:42

Előrebocsátom, van elf orim, kettő is. És nem zavar a mostani rendszer. Egyrészt ritkán megyek szabira, másrészt ha mégis- mert egyikkel volt rá példa- eladom a sereget, és kész. Mellette adok el tekit is bőven, így aki gömböl csak azt látja, hogy van egy rakás pénzem, de macerás lenne kiszámolni, mit fogok venni belőle ha visszajövök szabiról:) Legfeljebb az okozhat problémát, hogy leesnek a piaci árak, és a sereg mégiscsak hazajön onnan, de ennyi kockázat meg belefér.

Morisz 04-04-2006 11:42

Quote:

Originally Posted by Synkel
Előrebocsátom, van elf orim, kettő is. És nem zavar a mostani rendszer. Egyrészt ritkán megyek szabira, másrészt ha mégis- mert egyikkel volt rá példa- eladom a sereget, és kész. Mellette adok el tekit is bőven, így aki gömböl csak azt látja, hogy van egy rakás pénzem, de macerás lenne kiszámolni, mit fogok venni belőle ha visszajövök szabiról:) Legfeljebb az okozhat problémát, hogy leesnek a piaci árak, és a sereg mégiscsak hazajön onnan, de ennyi kockázat meg belefér.

Hát igen így lehet vele trükközni de ez már megint egy változtatós topic:rolleyes: :D

director 04-04-2006 23:27

Quote:

Originally Posted by Synkel

persze, eladod és kész, ha olyan a csoport, hogy el tudod adni nagy szopó nélkül:)
esetleg lehetne egy olyna kompromisszumos megoldás, hogyha az elf orira fel van téve a specvari mikor szabira megy, akkro az a szabadság végéig megmarad, de mikor visszajön, lejár.. minden más varija az elfnek is a megszokott módon lejárna.. szerintem nem olyan halálos módosítás, de hasznos volna:)

olasz 04-15-2006 01:36

Quote:

Originally Posted by Artúr
Sziasztok

Az elf specvarijával kapcsolatban vetném fel, hogy szabi alatt a (lejáró varázslatok miatt) gömbölésel látható milyen egységei vannak. Ezen talán lehetne változtatni mert minden más faj varázslata is lejár a szabival, de ez más fajnak nem is gond mivel nem lehet szabizó ellen akciózni. Gömbölni viszont lehet.

Ezen okokból, ha elfel játszom 10* is meggondolom elmenjek-e szabira.

2 megoldási javaslatot is tennék:

1. Szabin lévő elf elleni gömbölés mindig legyen sikertelen.
vagy
2. Ne járjon le a specvarija szabi alatt. (cserébe pl. körönként levenne valamennyi rúnát)

Ezzel talán orvosolhatnánk ennek a (príma) fajnak ezt a hiányosságát

(Igen tudom, el lehet adni az egységeket hogy ne legyenek "szem előtt", stb. de mért kéne trüközni ha más fajjal sem kell?)

Kösz a figyelmet.

Jo az ötlet, én azt támogatom, hogy szabi alatt semelyik orit ne lehessen gömbözni, mert igy egy uj modositással egyformán segitünk minden fajnak, aki szabira megy, és még az elf problémát is orvosoljuk!

Senki 04-17-2006 09:34

Quote:

Originally Posted by olasz
Jo az ötlet, én azt támogatom, hogy szabi alatt semelyik orit ne lehessen gömbözni, mert igy egy uj modositással egyformán segitünk minden fajnak, aki szabira megy, és még az elf problémát is orvosoljuk!

ezt már mindenki elvetette. szóval marad a trükközés elffel. :)

olasz 04-18-2006 12:29

Quote:

Originally Posted by Senki
ezt már mindenki elvetette. szóval marad a trükközés elffel. :)

Kár, mert sztem nem fair az elffel szemben, hogy neki a szabi miatt elkell adnia a seregeit!
Ezt semmilyen más orinak nem kell!
Akkor az elffel mér szurunk így ki? A specvari minden fajnak jár és minden fajnak nagyon jo is a specvarija (mondjuk én a törpéét is erősiteném a teljes raktárvédelemmel), és egyiket sem sujtja az, hogy a szabi alatt kár éri a specvarija miatt. Mert az elfet kár éri, mert megláthatják az oriját, ami egyéb esetekben nem fordulhatna elő (főleg ha VIP-es ori!).
De ha ezt ugy korrigáljuk, hogy neki nemjárna le a szabi alatt, az meg a többi orira nézve jelentene megkülönböztetést. (bár ha a szabirol visszajövet meg egyből lejárna, akkor ugy jo lenne ez a megoldás is)
De én továbbra is azt mondom, hogy szabi alatt egyik orit se lehessen gömbözni, ugy ahogy toli akciot sem lehet végrahajtani ellene, még informácioszerzőt sem (gondolok itt épületfelmérésre, szövifelmérésre...stb)
Akkor gömbözni mért lehet?

Grabi 05-17-2006 22:24

mint már írták menj fel bármilyen topba egy szinten, az orik többsége szabis és a legtöbbjük full sereges. csak azt várják mikor állsz be termelni. ha meg nem állsz be termelni és hagysz komolyabb sereget, akkor minek jöttél fel a topba?

igenis aki vállalta az elfet a rengeteg előnyével az vállalja ezt a komolyabb hátrányt is!

Kisbér 05-18-2006 10:04

Jól láttam, hogy Atis még nem szólt hozzá a témához?!

Szerintem elég annyi változtatás, hogy a spec varázslatok ne járjanak le szabi alatt!
A többi lejárhat, azok nem érdekesek :D

director 05-18-2006 10:28

Quote:

Originally Posted by Kisbér
Jól láttam, hogy Atis még nem szólt hozzá a témához?!

Szerintem elég annyi változtatás, hogy a spec varázslatok ne járjanak le szabi alatt!
A többi lejárhat, azok nem érdekesek :D

mégjobb, ha mikor visszajössz szabiról, akkor járnak le. így nem lesz örökös fajivarid, ha csak piacolni lépegetsz be, de a normálisan játszók viszont nem lesznek hátrányban, ha ki kell menniük szabira

Kisbér 05-18-2006 10:53

Quote:

Originally Posted by director
mégjobb, ha mikor visszajössz szabiról, akkor járnak le. így nem lesz örökös fajivarid, ha csak piacolni lépegetsz be, de a normálisan játszók viszont nem lesznek hátrányban, ha ki kell menniük szabira

Wow mekkora 5let! :D
Gratta Director...!
(nem is értem, hogy ez nekem miért nem jutott eszembe)

director 05-18-2006 11:10

Quote:

Originally Posted by Kisbér
Wow mekkora 5let! :D
Gratta Director...!
(nem is értem, hogy ez nekem miért nem jutott eszembe)

ja, tudom hogy túl jó vagyok:D
amúgy már mondtam ezt párszor, de nem votl nagy lelkesedés:)

lacqa 05-18-2006 14:11

Quote:

Originally Posted by director

ez jó kis kompromisszum lenne! tetszik!

Westie 05-22-2006 12:01

Össze-vissza variálnátok mndent már. Lassan adhatunk a hódítónak egy másik nevet... Így is elég védekezős az elf, nem hinném, h még jobban erősíteni kell. Nem hiszem, hogy mindent könnyíteni kellene ebben a játékban. Aki elffel sem tud játszani ezekkel a feltételekkel, azt nagyon tudom sajnálni.

Walron 06-13-2006 22:40

Huhh!

Most az elffel szabin vagyok:P
Sztem akor most nem kéne visszamennem:D
Hát a SIKERTELEN GÖMBÖZÉS mellett adom le a voksom (ha a két választás van)!
Az sztem a legjobb,mert szabi alatt nem termelődik a rúna és egyszer elfogyhat így...

Habár ha nem sikerűl a vari az megtévesztő...,de ha nem lehet róla gömböt csinálni,mert kiírja a Hódító hogy:
-ez egy elf nem tudsz gömbözni
-vagy a rendszer nem engedélyezi
Akor ugyan ott vagyunk mert információoz jutotta az "ellenfél".

Sztem a legjobb, ha szabi alatt nem lehet gömböt készíteni,mert ez amúgy is aljasság és gerinctelenség álltalábban (tisztelet a kivételnek)!

AVP

Ati 06-13-2006 22:42

Quote:

Originally Posted by Walron
Sztem a legjobb, ha szabi alatt nem lehet gömböt készíteni,mert ez amúgy is aljasság és gerinctelenség álltalábban (tisztelet a kivételnek)!

Aljasság és gerinctelenség, hogy tudni szeretném, hogy kik jöhetnek vissza szabiról bármelyik pillanatban, és eshetnek nekem? :-o

DearCody 06-13-2006 22:47

Quote:

Originally Posted by Ati
Aljasság és gerinctelenség, hogy tudni szeretném, hogy kik jöhetnek vissza szabiról bármelyik pillanatban, és eshetnek nekem? :-o

Dehát ennek a specvarinak az lenne a lényege, h a másik soha ne tudja meg, h mekkora a sereg. Ez olyan, mintha gnómtól, szabi alatt lehetne tekit lopni. :D

Ati 06-13-2006 22:49

Quote:

Originally Posted by DearCody
Dehát ennek a specvarinak az lenne a lényege, h a másik soha ne tudja meg, h mekkora a sereg. Ez olyan, mintha gnómtól, szabi alatt lehetne tekit lopni. :D

Azt megtudhatom, hogy elf, szövis-e stb.

DearCody 06-13-2006 22:54

Quote:

Originally Posted by Ati
Azt megtudhatom, hogy elf, szövis-e stb.

Ezt nem teljesen értem mire mondod. Ezzel nekem semmi bajom nincs, had tudják meg, a többit. De ha fennmarad a szabi alatt a vari, meg ugyebár szabi alatt TK-t sem tudnak nyitni, tényleg semmi fogalmuk nem lesz a seregről.

Ati 06-13-2006 22:56

Quote:

Ezt nem teljesen értem mire mondod. Ezzel nekem semmi bajom nincs, had tudják meg, a többit. De ha fennmarad a szabi alatt a vari, meg ugyebár szabi alatt TK-t sem tudnak nyitni, tényleg semmi fogalmuk nem lesz a seregről.

Arra válaszoltam fent, hogy szabi alatt egyáltalán ne lehessen gömbözni.

Walron 06-13-2006 23:06

Akkor pedig nem értem miért kötsz belém!
Hmm amúgy még mindig annak tartom,mert majd ha visszajött nézd meg!:D
Ne lehessen gömbözni és kész!!!

DearCody 06-13-2006 23:06

Quote:

Originally Posted by Ati
Arra válaszoltam fent, hogy szabi alatt egyáltalán ne lehessen gömbözni.

Ja, értem. Szerintem is ez lenne a legjobb megoldás.

Ati 06-13-2006 23:07

Quote:

Ja, értem. Szerintem is ez lenne a legjobb megoldás.

Ööö, én épp azt fejtegettem, hogy ez miért nem jó. :)

Walron 06-13-2006 23:13

Hmm!
Szóval mindanyiunknak ugyan az az álláspontja:D
Ok akor igyubk rá 1 sert!:)

director 06-13-2006 23:17

Quote:

Hmm!
Szóval mindanyiunknak ugyan az az álláspontja:D
Ok akor igyubk rá 1 sert!:)

az elfek nem isznak alkoholt:)

DearCody 06-13-2006 23:17

Quote:

Originally Posted by Ati
Ööö, én épp azt fejtegettem, hogy ez miért nem jó. :)

Akkor csak félreértettem, mert nem olvastam el mindet viszább. :(
Szerintem a lényeg az, h a vari maradjon fent, ha csak az Elf irányába történne változás, ha meg egyáltalán nem lehetnem gömbözni senkit szabi alatt, akkor mindegy.
Nekem vhol van egy kis ellentmondás az egészben, mert se támadni, se tolni nem lehet, akkor miért lehetne gömbözni...jó, jó csak informatív vari, de ha mondjuk vki kényszerszabira ment akkor meg az féljen, h mire visszamegy, már kész ellen a merénylet, mert gyenge és be lehet ütni???

Walron 06-14-2006 07:16

Ne lehessen gömbözni!
Vagy ha lehet,akkor igen, maradjon fent a vari!
De sztem ne kerűljön mannába mert elfogy ha sokáig an szabin...

Habár én úgy gondolom hogy a variknak is meg kéne álniuk...amikor szabizunk,mert vissza jövök és egyből a készüm 3/4-e elmegy:D, hát ha még gnómmal vagy orkkal van az illető akor meg oda az egész készüje, és ha vki nézi a pontlistát és kiszurja akor azszem megint egy félig(harmadáig) védtelen országot kapunk:)

AVP

Cassandra 06-14-2006 10:57

Quote:

Ne lehessen gömbözni!
Vagy ha lehet,akkor igen, maradjon fent a vari!
De sztem ne kerűljön mannába mert elfogy ha sokáig an szabin...

Habár én úgy gondolom hogy a variknak is meg kéne álniuk...amikor szabizunk,mert vissza jövök és egyből a készüm 3/4-e elmegy:D, hát ha még gnómmal vagy orkkal van az illető akor meg oda az egész készüje, és ha vki nézi a pontlistát és kiszurja akor azszem megint egy félig(harmadáig) védtelen országot kapunk:)

AVP

De azért milyen jó, hogy a szárazság, meg a vihar elmúlik, ha leszabizol...:)
Két elf országom van egyikben sem zavart, hogy szabi alatt elmúlt a specvari.

Xeper 06-14-2006 11:14

Az semmiképpen nem lenne jó ha nem lehetne gömbölni szabis országokat!
Walron: elhangzott pár megoldás hogy hogyan kerülheted el a nemkívánatos információszerzést szabi alatt -alkalmazd őket! ;)

All times are GMT +1. The time now is 04:21.