![]() |
jó hát nem torrentezek:)
csak épp amerre járok sok hálózatot látok:D |
Quote:
|
igen mintha halottam volna róla vmit:)
egyébként marha jó dolognak tartom akármerre járok ha e-mailre várok noti bekapcs hálózat néz s már mehet is a mailezés:) |
Quote:
Vagyis maga az elképzelés persze jó és dícséretes, de ha valaki valami illegális tevékenységet követ el a netedet használva, akkor marhára nem fogja senkit érdekelni, hogy dehát direkt megoszottad a netedet másokkal, vadidegenekkel, teljesen beazonosíthatatlan személyekkel. Ilyen esetben te leszel a felelős, ugyanúgy, mint amikor vírus, vagy más következtében valaki átveszi az uralmat a géped felett, és úgy követ el törvénytelenségeket. |
teljesen igazad van.
az a baj hogy sok jó dolgot rosszra használnak az emberek. |
Ja erről én is hallottam, és tényleg annyiból jó, hogy szinte bármikor tudod használni, de a hátulütőt is leírtad ezért is nem szeretnék ebbe belemenni. Inkább pár fontért előfizetek majd a netre ha pl.: odakint szükségem lesz rá :) Az ha wifi-s akkor is védett hálózat és csak annak osztom tovább, akinek én akarom :)
|
én halottam olyanról is hogy wifit lekódoltak s a szomszédok felesbe fizetik s 2en tudják a kódját;)
korlátlan a net s igy mind2ejüknek jó:) így is lehet. |
Quote:
|
|
Quote:
|
|
Quote:
Quote:
|
ponosan mi kell?
hogy kötöm össze az usb-s wifit a géépel illetve az antennatányérral? |
Quote:
Ez az egyik legegyszerűbb módja. Mert közvetlenül az antennatányért és az usb-s kütyüt nem kell összekötni ;) Az usbvel meg csatlakoztatod a kütyüt a géphez...kb egy ilyenre gondolok mint ez itt: Kép Na itt erre a kisebbik kütyüre gondolok...ezt lehet külön is venni, router nélkül, nekem is valami hasonló van, csak Belkin |
De lehet többet tudok segyteni ha felveszel msnre ;)
A profilomban benne van az msncímem :) |
Quote:
Aki nem védi magát( értem ezalatt a kódot) az azt jelenti, hogy free... |
Quote:
|
Quote:
Ati egyet megtanultam röpke éveim alatt, hasonlattal élhetünk így is ugyis de attól még nem vállik jó érvé:D dehogy válaszoljak: A diszkerítés is kerítés, amit lehet könnyebb átlépni, de át kell lépni( mint egy határt a törvény vonalát) . |
Egy ide illő hír van mobile internetem, a vodafone-os...
épp jó amire kell egyetlen 2-3 órája használom és gondom, h állandan ujra kell csatlakozni:( A másik , hogy nem tudom védve van-e a kertem? |
Quote:
Mindegy, szerencsére nem vagyok törvényhozó. Az nem lenne jó senkinek. ;) |
Quote:
Attol h bemegyek a boltba még nem derül ki hogy tolvaj, rabló vagy épp vásárló vagyok-e ;) Eddig nem mondtam ki, de akkor kimondom ,hogy eleve nem jó a példa mivel a birtokháborítás esetére nehéz ráhuzni egy ilyen ügyet... De tény hogy szerencse:D Az hogy nem lenne jó senkinek kizárt;) Valkinek biztos jó lenne.. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Itt mit is teszek nem tulajdonítok el semmit és kárt sem okozok.. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
de amig egyik sem következik be addig nincs bűncselekmény... Tehát ha használom a netét, és nincs belőle kára, nem követek el neten bűncselekményt, akkor maga a használat nem bűn. |
Quote:
Sőt, továbbmegyek, lehet, hogy olyan csomagja van, amit tilos megosztani. És nem is osztja meg, csak az egyetlen laptopja van rajta. De mivel te rákapcsolódsz az ő hálózatára (amit ő nem engedett meg kifejezetten), ezért ezzel szerződésszegést okozol neki, teljesen névtelenül, hiszen neki fogalma sincs róla, hogy ki az, aki illegálisan használja az ő netét. Szóval bármennyire örülsz is annak, hogy helyetted más fizet a netért, és te ingyen használod azt, azért ez igencsak aggályos számomra... Éppen ezért persze én le is tiltom, többnyire nemcsak jelszóval, hanem mac címre is korlátozva a wifit, no de aki nem ért hozzá, azt miért használod ki? Miért veszed el, ami az övé? Miért akarod bajba keverni őt? Megér ennyit az, hogy nem akarsz fizetni a netért? Sajnálom, ha igen. |
Quote:
Ati a szerződés szegés nem él, mivel nem tudott róla;) Amugy nekem már több mint 1 napja saját netem van a "kedvenc" szolgáltatódtól ;) Mit mondjak percenként kell rá ujra csatlakozni, hülyét is kapok tőle... |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Mondta a csákó ,h lehet csak ma este lesz jó ( a zserz.-be 48 óra), de akkor hogyan működött idáig? :) igaz percenként kellett csatlakozni, lehet direkt ledobott... Precedens nincs Mo-on Ati ;) De ha tényleg született ilyen ítélet akkor nyertél, elismerem, mert akkor tényleg kárt okoztam és akkor bűn. Persze érdekelne, hogy ott nem-e azért lett belőle ügy mert irreálisan használta a netet= azaz letöltő programokat használt a betolakodó? Ha így van akkor még mindig nem nyertél, mert a normális net használat esetén nincs bűncselekmény... (erre hogy küldeném meghall a net pff..) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
El is felejtettem írni, de ugyis tudod, te nyertél:)
|
Quote:
|
Hadd pofázak bele egy csöppet
Tilos a netet megosztani lakáson kivül. Azaz te jogtalanul használod más netjét:)) Ha elkapják akkor a szolgáltató felbontja , felbonthatja a szerzödést és jelentös összeget kell majd az User-nek fizetnie mivel szerzödésszegést követett el. Az egy dolog hogy lopod a netet. Tegyed nyugodtan, de azért legyen benned hogy ez lopás és nem törvényes dolog Néha én is szoktam mikor kocsiban vagyok és kell net akkor körbepásztázok hogy van e valami nyilt net, mert ne adj isten valamit meg kell néznem. De tudom hogy nem szabadna és nem is logok rajta sokáig Volt egy haverom aki a szomszéd netjét lopta. :)) egy ideig csak. A hülye folyamatosan töltött 24 orában. Naná hogy az illetönek gyenge volt a sávja Ezt csak azért irtam, hogy ne dölj hátra kényelmesen hogy amit csináltál az törvényes és lehet ilyet. Itt arrol van szo hogy a srác nem tudja hogy hogyan kell titkositani a hálot. |
Eleve nem értem a dolgot... Havi párszáz forintért előfizethetsz a mobilszolgáltatódnál netre. Ha kint vagy kocsiban, akkor felmész azzal, nem fogsz hatalmas forgalmat generálni. És nem lopsz, teljesen törvényesen használod a netet. Szinte bárhonnan.
|
Quote:
én azzal a 2-3 levéllel nem fogok hatalmas forgalmat generálni. A másik a mobil net nem éri meg, már filoztam rajta A harmadik föleg kiváncsiságbol szoktam pásztázni, megnézzem az átlagot, nagyon nem érdekel. Én csak azt probáltam hangsulyozni hogy nem szabályos az ilyen. Amugy hogy visszatérjek a topik ciméhez.)) Kiváncsi leszek milyen lesz az UJ Dell Vostro laptop, ha igaz amiket olvasok rola, akkor nem lesz rosz, ugyhogy 1-2 héten belül beszerzek 1-et egy kis teszt céljábol. Ára se nagyon vészes, bár amire bekerül magyarországra biztos vagy a duplája lesz:)) |
All times are GMT +1. The time now is 22:39. |