Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Notebook/laptop topic (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1502)

Nanahara 07-11-2007 09:40

jó hát nem torrentezek:)
csak épp amerre járok
sok hálózatot látok:D

Ati 07-11-2007 09:42

Quote:

Originally Posted by Nanahara (Post 108572)
jó hát nem torrentezek:)
csak épp amerre járok
sok hálózatot látok:D

Van valami olyan szolgáltatás, ami viszont direkt erre van kitalálva, hogy Te megosztod otthon a sajátodat így, cserébe másokét szabadon használhatod, akik ugyanazt a szolgáltatást használják. Talán volt is valahol szó róla itt a fórumon, most hirtelen nem ugrik be a neve, hogy mi ez... Valami speciális router kell hozzá, és más semmi. (Na meg persze neked otthon a net. :))

Nanahara 07-11-2007 09:45

igen mintha halottam volna róla vmit:)
egyébként marha jó dolognak tartom

akármerre járok
ha e-mailre várok
noti bekapcs hálózat néz
s már mehet is a mailezés:)

Ati 07-11-2007 09:49

Quote:

Originally Posted by Nanahara (Post 108576)
igen mintha halottam volna róla vmit:)
egyébként marha jó dolognak tartom

Én annyira nem tartom jó dolognak.

Vagyis maga az elképzelés persze jó és dícséretes, de ha valaki valami illegális tevékenységet követ el a netedet használva, akkor marhára nem fogja senkit érdekelni, hogy dehát direkt megoszottad a netedet másokkal, vadidegenekkel, teljesen beazonosíthatatlan személyekkel. Ilyen esetben te leszel a felelős, ugyanúgy, mint amikor vírus, vagy más következtében valaki átveszi az uralmat a géped felett, és úgy követ el törvénytelenségeket.

Nanahara 07-11-2007 09:56

teljesen igazad van.
az a baj hogy sok jó dolgot rosszra használnak az emberek.

Phoenix 07-11-2007 09:58

Ja erről én is hallottam, és tényleg annyiból jó, hogy szinte bármikor tudod használni, de a hátulütőt is leírtad ezért is nem szeretnék ebbe belemenni. Inkább pár fontért előfizetek majd a netre ha pl.: odakint szükségem lesz rá :) Az ha wifi-s akkor is védett hálózat és csak annak osztom tovább, akinek én akarom :)

Nanahara 07-11-2007 10:01

én halottam olyanról is hogy wifit lekódoltak s a szomszédok felesbe fizetik s 2en tudják a kódját;)
korlátlan a net s igy mind2ejüknek jó:)
így is lehet.

Phoenix 07-11-2007 10:04

Quote:

Originally Posted by Nanahara (Post 108585)
én halottam olyanról is hogy wifit lekódoltak s a szomszédok felesbe fizetik s 2en tudják a kódját;)
korlátlan a net s igy mind2ejüknek jó:)
így is lehet.

Igen de ez csak külföldön szabályos, mert hivatalosan a saját netedet nem oszthatod meg senkivel, mert így a szolgáltatót károsítod azzal, hogy 1el kevesebb emberke fizet elő a netjére :D

Phoenix 07-11-2007 12:03

Itt egy kis segítség a wifiantenna házilagos elkészítéséhez :)

Link

Nanahara 07-11-2007 12:07

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 108602)
Itt egy kis segítség a wifiantenna házilagos elkészítéséhez :)

Link

Kérlek magyarázd el magyarul!;)

Ati 07-11-2007 12:07

http://www.usbwifi.orcon.net.nz/68.jpg

Ez nagyon ott van! :D

Phoenix 07-11-2007 12:10

Quote:

Originally Posted by Nanahara (Post 108609)
Kérlek magyarázd el magyarul!;)

Pár 5let az antennák építéséhez...a legtöbbet elég könnyű kivitelezni, ha van egy usb portos wifi készüléked :)

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 108610)

Az a 10km-es hatótáv nem rossz :D

Nanahara 07-11-2007 12:12

ponosan mi kell?
hogy kötöm össze az usb-s wifit a géépel illetve az antennatányérral?

Phoenix 07-11-2007 12:25

Quote:

Originally Posted by Nanahara (Post 108620)
ponosan mi kell?
hogy kötöm össze az usb-s wifit a géépel illetve az antennatányérral?

Kb így :)

Ez az egyik legegyszerűbb módja. Mert közvetlenül az antennatányért és az usb-s kütyüt nem kell összekötni ;)
Az usbvel meg csatlakoztatod a kütyüt a géphez...kb egy ilyenre gondolok mint ez itt: Kép
Na itt erre a kisebbik kütyüre gondolok...ezt lehet külön is venni, router nélkül, nekem is valami hasonló van, csak Belkin

Phoenix 07-11-2007 12:36

De lehet többet tudok segyteni ha felveszel msnre ;)
A profilomban benne van az msncímem :)

LotR 07-19-2007 17:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 108571)
Az a baj, hogy erre nemigen van egységes szabályozás.

Az egyik nézet szerint a fenti igaz, a másik nézet szerint ha nincs semmi titkosítással védve, akkor azt kell feltételezni, hogy azt nyilvánosnak szánja, függetlenül attól, hogy van-e forgalmi korlátja, vagy nincs. E szerint a nézet szerint korlátlan netnél, a legegyszerűbb titkosítás mellett is már lopás, ha használod a beleegyezése nélkül.

számomra ez a nézet a logikus....
Aki nem védi magát( értem ezalatt a kódot) az azt jelenti, hogy free...

Ati 07-19-2007 18:06

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 110406)
számomra ez a nézet a logikus....
Aki nem védi magát( értem ezalatt a kódot) az azt jelenti, hogy free...

Másnak a kertjébe se mész be, mintha a sajátod volna, csak azért, mert csak díszkerítése van, és nem szögesdrót...

LotR 07-27-2007 19:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 110410)
Másnak a kertjébe se mész be, mintha a sajátod volna, csak azért, mert csak díszkerítése van, és nem szögesdrót...

Ati egyet megtanultam röpke éveim alatt, hasonlattal élhetünk így is ugyis de attól még nem vállik jó érvé:D

dehogy válaszoljak: A diszkerítés is kerítés, amit lehet könnyebb átlépni, de át kell lépni( mint egy határt a törvény vonalát) .

LotR 07-27-2007 19:56

Egy ide illő hír van mobile internetem, a vodafone-os...
épp jó amire kell egyetlen 2-3 órája használom és gondom, h állandan ujra kell csatlakozni:(

A másik , hogy nem tudom védve van-e a kertem?

Ati 07-27-2007 20:01

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 112523)
Ati egyet megtanultam röpke éveim alatt, hasonlattal élhetünk így is ugyis de attól még nem vállik jó érvé:D

dehogy válaszoljak: A diszkerítés is kerítés, amit lehet könnyebb átlépni, de át kell lépni( mint egy határt a törvény vonalát) .

Át kell lépned, ahogy az épp talált wifi hálózatra is meg kell mondanod, hogy azt használod, holott tudod, hogy nem szabad.

Mindegy, szerencsére nem vagyok törvényhozó. Az nem lenne jó senkinek. ;)

LotR 07-27-2007 20:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 112526)
Át kell lépned, ahogy az épp talált wifi hálózatra is meg kell mondanod, hogy azt használod, holott tudod, hogy nem szabad.

Mindegy, szerencsére nem vagyok törvényhozó. Az nem lenne jó senkinek. ;)

Én erre mondanék akkor egy ilyet:
Attol h bemegyek a boltba még nem derül ki hogy tolvaj, rabló vagy épp vásárló vagyok-e ;)

Eddig nem mondtam ki, de akkor kimondom ,hogy eleve nem jó a példa mivel a birtokháborítás esetére nehéz ráhuzni egy ilyen ügyet...

De tény hogy szerencse:D Az hogy nem lenne jó senkinek kizárt;) Valkinek biztos jó lenne..

Ati 07-27-2007 20:30

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 112528)
Én erre mondanék akkor egy ilyet:
Attol h bemegyek a boltba még nem derül ki hogy tolvaj, rabló vagy épp vásárló vagyok-e ;)

Eddig nem mondtam ki, de akkor kimondom ,hogy eleve nem jó a példa mivel a birtokháborítás esetére nehéz ráhuzni egy ilyen ügyet...

Nem birtokháborítás miatt folyt az eljárás, hanem lopás miatt.

LotR 07-27-2007 23:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 112531)
Nem birtokháborítás miatt folyt az eljárás, hanem lopás miatt.

ja akkor a kerítés , vagy disznövény kerítés átlépése sehogysem bizonyul még lopásnak... :)

Ati 07-27-2007 23:34

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 112603)
ja akkor a kerítés , vagy disznövény kerítés átlépése sehogysem bizonyul még lopásnak... :)

De ha elviszed a kertitörpét, az már igen. Ne légy már ilyen értetlen. :)

LotR 07-28-2007 00:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 112606)
De ha elviszed a kertitörpét, az már igen. Ne légy már ilyen értetlen. :)

Nade ott elviszem a kerti törpét azaz eltulajdonítok egy tárgyat, ...
Itt mit is teszek nem tulajdonítok el semmit és kárt sem okozok..

LordYsolt 07-28-2007 07:39

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 112525)
Egy ide illő hír van mobile internetem, a vodafone-os...
épp jó amire kell egyetlen 2-3 órája használom és gondom, h állandan ujra kell csatlakozni:(

Batyamnak meg nekem is mobilinteretunk (pannon) van. Neki laptopja van nekem meg normal PC. Erdekes mert normal PC-n nem volt baja viszont a laptopon detto ugyanazt csinalta mint nalad. En ratelepitettem a win service pack 2 es utana mar nem veszem eszre h vacakolna. (Tegyem hozza az en normal PC-men este 19h-22h kozott eleg labilis, mivel van h 2 percenkent ujracsatlakozik a modem :(((

Ati 07-28-2007 09:29

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 112618)
Nade ott elviszem a kerti törpét azaz eltulajdonítok egy tárgyat, ...
Itt mit is teszek nem tulajdonítok el semmit és kárt sem okozok..

Illetéktelenül használod valaki más tulajdonát. Adott esetben plusz költséget okozva neki. Vagy lassítva a jogosan teljes egészében ő használatában álló sávszélességet. Sőt, továbbmegyek: nem tudom, hogy mit csinálsz, de azt egy ártatlan harmadik félre akarod fogni, valószínüleg valami bűncselekményt.

LotR 07-28-2007 12:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 112653)
Illetéktelenül használod valaki más tulajdonát. Adott esetben plusz költséget okozva neki. Vagy lassítva a jogosan teljes egészében ő használatában álló sávszélességet. Sőt, továbbmegyek: nem tudom, hogy mit csinálsz, de azt egy ártatlan harmadik félre akarod fogni, valószínüleg valami bűncselekményt.

nos mindháromnak fennállhat a lehetősége,
de amig egyik sem következik be addig nincs bűncselekmény...
Tehát ha használom a netét, és nincs belőle kára, nem követek el neten bűncselekményt, akkor maga a használat nem bűn.

Ati 07-28-2007 12:57

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 112683)
nos mindháromnak fennállhat a lehetősége,
de amig egyik sem következik be addig nincs bűncselekmény...
Tehát ha használom a netét, és nincs belőle kára, nem követek el neten bűncselekményt, akkor maga a használat nem bűn.

Onnantól, hogy használod, már kára van, hiszen nem ő használja a saját sávszélességét, hanem te. Te, akinek ő erre nem adott engedélyt. Ő kapott engedélyt azzal, hogy előfizetett. Te nem kaptál.

Sőt, továbbmegyek, lehet, hogy olyan csomagja van, amit tilos megosztani. És nem is osztja meg, csak az egyetlen laptopja van rajta. De mivel te rákapcsolódsz az ő hálózatára (amit ő nem engedett meg kifejezetten), ezért ezzel szerződésszegést okozol neki, teljesen névtelenül, hiszen neki fogalma sincs róla, hogy ki az, aki illegálisan használja az ő netét.

Szóval bármennyire örülsz is annak, hogy helyetted más fizet a netért, és te ingyen használod azt, azért ez igencsak aggályos számomra...

Éppen ezért persze én le is tiltom, többnyire nemcsak jelszóval, hanem mac címre is korlátozva a wifit, no de aki nem ért hozzá, azt miért használod ki? Miért veszed el, ami az övé? Miért akarod bajba keverni őt? Megér ennyit az, hogy nem akarsz fizetni a netért? Sajnálom, ha igen.

LotR 07-28-2007 13:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 112684)
Onnantól, hogy használod, már kára van, hiszen nem ő használja a saját sávszélességét, hanem te. Te, akinek ő erre nem adott engedélyt. Ő kapott engedélyt azzal, hogy előfizetett. Te nem kaptál.

Sőt, továbbmegyek, lehet, hogy olyan csomagja van, amit tilos megosztani. És nem is osztja meg, csak az egyetlen laptopja van rajta. De mivel te rákapcsolódsz az ő hálózatára (amit ő nem engedett meg kifejezetten), ezért ezzel szerződésszegést okozol neki, teljesen névtelenül, hiszen neki fogalma sincs róla, hogy ki az, aki illegálisan használja az ő netét.

Szóval bármennyire örülsz is annak, hogy helyetted más fizet a netért, és te ingyen használod azt, azért ez igencsak aggályos számomra...

Éppen ezért persze én le is tiltom, többnyire nemcsak jelszóval, hanem mac címre is korlátozva a wifit, no de aki nem ért hozzá, azt miért használod ki? Miért veszed el, ami az övé? Miért akarod bajba keverni őt? Megér ennyit az, hogy nem akarsz fizetni a netért? Sajnálom, ha igen.

Ati a szerződés szegés nem él, mivel nem tudott róla;)
Amugy nekem már több mint 1 napja saját netem van a "kedvenc" szolgáltatódtól ;)
Mit mondjak percenként kell rá ujra csatlakozni, hülyét is kapok tőle...

Ati 07-28-2007 13:20

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 112695)
Ati a szerződés szegés nem él, mivel nem tudott róla;)

Precedens értékű ítélet volt már ezügyben: nem hatott meg senkit, hogy azt állította, nem tud róla, hogy más is használja a gépét/netét.

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 112695)
Amugy nekem már több mint 1 napja saját netem van a "kedvenc" szolgáltatódtól ;)
Mit mondjak percenként kell rá ujra csatlakozni, hülyét is kapok tőle...

Ez melyik? Jelentsd be hibára, ez nem normális dolog. Nekem még a Vodafonos net is teljesen jól bírja, amikor azt használom. A 3G pedig valami isteni sebességet ad. :)

LotR 07-28-2007 13:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 112700)
Precedens értékű ítélet volt már ezügyben: nem hatott meg senkit, hogy azt állította, nem tud róla, hogy más is használja a gépét/netét.

Ez melyik? Jelentsd be hibára, ez nem normális dolog. Nekem még a Vodafonos net is teljesen jól bírja, amikor azt használom. A 3G pedig valami isteni sebességet ad. :)

Lekopogom amióta leírtam , meg rámentem a voda oldalára és ott nézelődtem hiba javító dolgok utána, egyenlőre megjavult.)

Mondta a csákó ,h lehet csak ma este lesz jó ( a zserz.-be 48 óra), de akkor hogyan működött idáig? :) igaz percenként kellett csatlakozni, lehet direkt ledobott...

Precedens nincs Mo-on Ati ;)
De ha tényleg született ilyen ítélet akkor nyertél, elismerem, mert akkor tényleg kárt okoztam és akkor bűn.
Persze érdekelne, hogy ott nem-e azért lett belőle ügy mert irreálisan használta a netet= azaz letöltő programokat használt a betolakodó?
Ha így van akkor még mindig nem nyertél, mert a normális net használat esetén nincs bűncselekmény...

(erre hogy küldeném meghall a net pff..)

Ati 07-28-2007 13:48

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 112713)
Precedens nincs Mo-on Ati ;)

Magyarországon erre valószínüleg nem volt még. Környező országokban voltak hasonló esetek. Az EU-ban voltak. És akkor már ha választani lehet, akkor inkább az amerikai ítéletek, mint ez európaiak... Ez utóbbiak szerintem igen eltúlzottak sok esetben.

LotR 07-28-2007 14:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 112714)
Magyarországon erre valószínüleg nem volt még. Környező országokban voltak hasonló esetek. Az EU-ban voltak. És akkor már ha választani lehet, akkor inkább az amerikai ítéletek, mint ez európaiak... Ez utóbbiak szerintem igen eltúlzottak sok esetben.

Nos a magyar jogrendszer pedig inkább az eu-i -hoz hasonul...

Ati 07-28-2007 15:38

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 112718)
Nos a magyar jogrendszer pedig inkább az eu-i -hoz hasonul...

Én is ettől félek. :( A németek valami hihetetlen szigorú szabályozásokkal rendelkeznek. :( Aminek mondjuk a nagyrésze a technológiával szembeni tudatlanságból fakad.

LotR 07-31-2007 22:23

El is felejtettem írni, de ugyis tudod, te nyertél:)

Lyra 08-08-2007 09:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 112730)
Én is ettől félek. :( A németek valami hihetetlen szigorú szabályozásokkal rendelkeznek. :( Aminek mondjuk a nagyrésze a technológiával szembeni tudatlanságból fakad.

Hmmm, véleményem szerint inkább kórós paranoiából fakad... Bármennyire töröm a fejem nem ismerek olyan németet aki ebben ne szenvedne. Néha röhelyes, de amikor előrehaladást kellene produkálni akkor nem annyira az, mert az élő fába is belekötnek.... :(

richardka 08-15-2007 11:58

Hadd pofázak bele egy csöppet

Tilos a netet megosztani lakáson kivül. Azaz te jogtalanul használod más netjét:))
Ha elkapják akkor a szolgáltató felbontja , felbonthatja a szerzödést és jelentös összeget kell majd az User-nek fizetnie mivel szerzödésszegést követett el.

Az egy dolog hogy lopod a netet. Tegyed nyugodtan, de azért legyen benned hogy ez lopás és nem törvényes dolog

Néha én is szoktam mikor kocsiban vagyok és kell net akkor körbepásztázok hogy van e valami nyilt net, mert ne adj isten valamit meg kell néznem. De tudom hogy nem szabadna és nem is logok rajta sokáig

Volt egy haverom aki a szomszéd netjét lopta. :)) egy ideig csak. A hülye folyamatosan töltött 24 orában. Naná hogy az illetönek gyenge volt a sávja

Ezt csak azért irtam, hogy ne dölj hátra kényelmesen hogy amit csináltál az törvényes és lehet ilyet. Itt arrol van szo hogy a srác nem tudja hogy hogyan kell titkositani a hálot.

Ati 08-15-2007 12:01

Eleve nem értem a dolgot... Havi párszáz forintért előfizethetsz a mobilszolgáltatódnál netre. Ha kint vagy kocsiban, akkor felmész azzal, nem fogsz hatalmas forgalmat generálni. És nem lopsz, teljesen törvényesen használod a netet. Szinte bárhonnan.

richardka 08-16-2007 09:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 117850)
Eleve nem értem a dolgot... Havi párszáz forintért előfizethetsz a mobilszolgáltatódnál netre. Ha kint vagy kocsiban, akkor felmész azzal, nem fogsz hatalmas forgalmat generálni. És nem lopsz, teljesen törvényesen használod a netet. Szinte bárhonnan.

Hoppá lehet nem jol irtam:))
én azzal a 2-3 levéllel nem fogok hatalmas forgalmat generálni. A másik a mobil net nem éri meg, már filoztam rajta
A harmadik föleg kiváncsiságbol szoktam pásztázni, megnézzem az átlagot, nagyon nem érdekel.

Én csak azt probáltam hangsulyozni hogy nem szabályos az ilyen.

Amugy hogy visszatérjek a topik ciméhez.)) Kiváncsi leszek milyen lesz az UJ Dell Vostro laptop, ha igaz amiket olvasok rola, akkor nem lesz rosz, ugyhogy 1-2 héten belül beszerzek 1-et egy kis teszt céljábol.
Ára se nagyon vészes, bár amire bekerül magyarországra biztos vagy a duplája lesz:))

All times are GMT +1. The time now is 22:39.