Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   készülünk az 1/a-ba - kezdöknek- (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=139)

King 03-21-2006 09:10

Quote:

Originally Posted by director
elég sok gnóm van a topban ahhoz, hogy kijelentsük: igen:)

ezek szerint az óriás nem bír huzamosabb ideig megmaradni egy helyben?
én most elf vagyok a 2-ben, és rövidesen lépek. de akkor mi legyek, ha csapni is akarok néhanapján, meg ha muszály?
óriásra gondoltam, sokan erre szavaznak, de akkor most melyik is konkrétan? ;)
érvek, ellenérvek.... :p

üdv, King

Senki 03-21-2006 09:36

huh. olvassad végig az összes beírást elhangzott rengeteg ellenérv az óriás ellen. nem akarom mindet felsorolni, de a lényeg hogy nem tud gyújtani és az egyetlen előnye az hogy kevés toli kell neki itt hátránnyá válik. egyszerűen a gnóm hiába gyújthatóbb még mindig sokkal jobb. tud gyújtani ő is, toli úgyis kell annyi hogy ne tudjanak begyújtani nálad a többiek és akor már jó az az 50% teki mindenre. kezdve hogy több fér nála, többet termel saját tanyából ha nem lehet teljesen etetős, erősebben védenek a tornyai kevesebb tolival is védttebb stb... a gnóm egy stabil hadis az 1/Aban. az ork is nagyon jó, de kevesebbet véd jóval mint amennyivel többet támad, szóval azt csak vadállatoknak ajánlja bárki is. én szeretem de tény hogy számokra lebontva nem a legjobb... valahol az 1/A topicban Észak leszámolta miben jobb a gnóm az orknál. Ha ütni akarsz akkor ebből válasssz. ha nem akarasz csak néha ütni, akkor legyél törpe és cseréld a sereget. lehetsz fél hadis és a többiekkel együtt az éppen kitámadó hadisokra utazhatsz. Az óriást A-ban nem ajánlom. az egy kompromisszumos faj ahogy írtam, ami a többi csoportban nagyon megállja a helyét, de az A-ban akkora lehet az együttműködés akár a klánon belül hogy ezek a kompromisszumok itt már inkább megkötik a kezedet. az óriás gyengét üt, gyengét véd, és tolikkal se tud könnyíteni a célpont védelmén. ez van. lentebbi csoportba kiváló, de az A-ban elég rossz választás. (meg az elit is)

Csokibácsi 03-21-2006 16:16

Quote:

Originally Posted by Senki
... többet termel saját tanyából ha nem lehet teljesen etetős ...

Nem termel többet a gnóm az óriásnál. De fordítva már igaz :)

Milán™ 03-21-2006 17:26

A-n akkor az íjj+ló a jó?az Íjj+elit+ló kombó az nem jó?

director 03-21-2006 17:44

Quote:

Originally Posted by Milán™

A-ban sereget cserélni jó:D

Senki 03-21-2006 18:04

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
Nem termel többet a gnóm az óriásnál. De fordítva már igaz :)

igaz! elfelejtettem a 20% tanyabónuszt az óriás javára :D

Senki 03-21-2006 18:12

Quote:

ha otthon a sereg, akkor csak íjászt, és ha támad akkor elég sok lovas. :D

Milán™ 03-21-2006 19:22

Quote:

ha otthon a sereg, akkor csak íjászt, és ha támad akkor elég sok lovas. :D

És ha nincs annyi zs-énk akkor mia jó?Vagy A-n jól meglehet szeedni magubnkat?

Senki 03-21-2006 20:26

Quote:

akor kezdjétek megszedni magatokat tekizéssel és addig próbáljatok észrevétlenek maradni... vannak trükkök. kezdve azzal hogym indenki elf és mint a güzü úgy írja a tekit, aztán egyeesével újráztok és aklán megamarad egyben , benne meg a cucc... :D

-Fegya- 03-21-2006 21:57

Quote:

akor kezdjétek megszedni magatokat tekizéssel és addig próbáljatok észrevétlenek maradni... vannak trükkök. kezdve azzal hogym indenki elf és mint a güzü úgy írja a tekit, aztán egyeesével újráztok és aklán megamarad egyben , benne meg a cucc... :D

1 tanya több pénzt hoz, mint 1 könyvtár, pláne elfnél. Számold ki. Tehát pénzt kajatermeléssel érdemesebb termelni.

Arwen 03-22-2006 08:06

Quote:

Originally Posted by King
ezek szerint az óriás nem bír huzamosabb ideig megmaradni egy helyben?
én most elf vagyok a 2-ben, és rövidesen lépek. de akkor mi legyek, ha csapni is akarok néhanapján, meg ha muszály?
óriásra gondoltam, sokan erre szavaznak, de akkor most melyik is konkrétan? ;)
érvek, ellenérvek.... :p

üdv, King

Neked mindegy mivel lépsz. :)
Már senki nem segíthet rajtad. :D

Alba 03-22-2006 12:03

Ha A ban meg akarod agad szedni, akkor törpék leygetek mind ...Mert abbol mar meg lehet szedni.Vagy bankos elf kereskedo s jo sok lovet tud összedni, igaz csak magas hekiszamon jon mar dögivel a zsé...

Remedy 03-30-2006 23:44

Quote:

szerintem A-n jol el lehet kolteni a klan penzet seperc alatt :)

plane ha a full lovas dezertalos megoldassal mesz elore mint a golyo :)

Milán™ 03-31-2006 15:35

hadi gnómnak mien felállás a jó?

Láma 03-31-2006 15:55

a-ban csak egyféle felállás létezik:) full íj és cserélsz lóra ha támadod azt aki kitámadott, vagy nem így játszik:P

Milán™ 03-31-2006 16:15

de úgy 1400heki körül és nem sok tartalékkal.Ilyen esteben mi a jó felállás?:)

Békés 03-31-2006 16:27

Quote:

Védd be magad és gyüjts tartalékot 2-3 mrd-al már érdemes nekiindulni felfelé és akkor átépitesz támadó hadisra.

director 03-31-2006 16:28

Quote:

bevédesz és termelsz, amig nem lesz pénzed:)

Milán™ 03-31-2006 16:30

kb mennyi pénzt érdemes összeszedni?

Láma 03-31-2006 16:35

pénzből sosem elég, hiszen a háborúhoz is 3 dolog kell...:)

Milán™ 03-31-2006 16:36

de most úgy kérdem hogy 1400hekin kb mégis mennyi kell hogy sereget cseréljek?

Láma 03-31-2006 16:38

amugy ha nincs pénzed, és csak fordulni szeretnél, akkor óriást vagy elfet tudok ajánlani, elfel könnyű kaját termelni, amiből szépen jön a pénz, az óriásban meg nehéz kárt tenni, még annyi hekin amennyin lehet fordulni. ha nincs pénzed és valaki unalmából végiggyújt 1800 hekin akkor gondba lehetsz.

director 03-31-2006 16:40

Quote:

de most úgy kérdem hogy 1400hekin kb mégis mennyi kell hogy sereget cseréljek?

egy normális hadiorinál a lentebb említett 2-3mrd a minimum, hogy meg tudd csinálni.. de attól függ, mennyi a megtöltendő barakk:)

Láma 03-31-2006 16:44

1400 hekin 1 milliárd simán elég a seregcserére

Milán™ 03-31-2006 16:45

elit+íj+ló kombóval ne lépjek A-ra?
Mer most Óriás vok.Hadisban akkor melyik lenne a legjobb párosítás és mien faj?

Láma 03-31-2006 16:48

hát olyan felálással lépsz fel amit etszik, idefent is lehet cserélni. ha nem ütnek be azonnal a 7 kör letelte után akkor nyugodtan gyere, én óriást váalsztanék, ha nem lenne abszolút semmi pénzme és ütni szeretnék, és elfet, ha biztosan és nyugiba fel szeretnék lépni:P

Milán™ 03-31-2006 16:49

De sokan ellenezték az óriást hogy A-ra nagyon nem jó?TOP-ban meglehet vele maradni?

Láma 03-31-2006 16:52

10 fős klánba haladtunk 1200-1400 heki körül nulla felhozott pénzzel, a hadosik egy kivételével mind óriások voltak. a gnómnak voltak csak problémái néha a gyújtogatás miatt. kb mind felléptek már.akik ellenzik az óriást, azok tapasztalt játékosok, de nem 1500-2500 hekiben gondolkoznak, én közvetlenül érzem a különbséget aközött hogy 30 vagy 80 házat gyújtanak fel nálad:D

Milán™ 03-31-2006 16:55

egy klánba hogy érdemes felálni?Úgy gondolom hogy hány hadi vari és toli hogy az kell egyártalán

Láma 03-31-2006 16:58

ha sokan vagytok egy helyen akkor érdemes egy varisabb óriást tartani. törpe se árt legalább egy. a maradék helyre meg kajatermelő+tolis elfek és hadisok olyan arányba ami tetszik, attól függöen hogy a hadisok mennyire tanyafreek. küldök pmet.

Milán™ 03-31-2006 17:13

mit kéne engedélyezni??:)

Milán™ 03-31-2006 17:15

beálítottam aprivát üzenet engedélyezését

director 03-31-2006 17:17

Quote:

Originally Posted by Láma
1400 hekin 1 milliárd simán elég a seregcserére

:) az oké, hogy annyiból tele tudod venni magadat íjakkal, vagy éppen lóval.. de nem árt, ha esetleg ütések után rögtön vissza is tudod cserélni.. ami kétszer annyi pénz:)

jó:) ha nem akarunk extrémkedni, akkor a fele elég..

Békés 03-31-2006 17:19

Quote:

Originally Posted by director
:) az oké, hogy annyiból tele tudod venni magadat íjakkal, vagy éppen lóval.. de nem árt, ha esetleg ütések után rögtön vissza is tudod cserélni.. ami kétszer annyi pénz:)

jó:) ha nem akarunk extrémkedni, akkor a fele elég..

Meg kell vki v valami ami megvédi a pénzedet, erre is gondolj:)

director 03-31-2006 17:24

Quote:

Originally Posted by Békés

de az nem csak az A-ban kell ;)

Láma 03-31-2006 17:24

Quote:

Originally Posted by Békés

ha nem ütnek be és van 20 bankod az miért nem jó?

Milán™ 03-31-2006 17:24

tod mit küldök neked egy plust és ott leírom az MSN címem:)

Remedy 03-31-2006 19:30

Quote:

Originally Posted by Láma
ha sokan vagytok egy helyen akkor érdemes egy varisabb óriást tartani. törpe se árt legalább egy. a maradék helyre meg kajatermelő+tolis elfek és hadisok olyan arányba ami tetszik, attól függöen hogy a hadisok mennyire tanyafreek. küldök pmet.

varis orias? halott otlet... max elf.....

Láma 03-31-2006 20:14

nálunk kettő volt, mégis felléptek:P

Milán™ 04-01-2006 09:35

akkor most A-ra egy kevés tartaléékkal rendelkező hadiorinak mi a legmegfelelőbb 1350hekin?Mien épületből hány% stb...

All times are GMT +1. The time now is 15:56.