Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Új Személyiség (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1219)

Zsáni 12-23-2006 19:30

Quote:

Originally Posted by laci (Post 58895)
Ati és Zsáni, tűnés Remy flörtös topicjába, ha megint nem birtok magatokkal :p

na de kérlek :p
ne zavarkodjatok el minket :p

Killer 12-23-2006 20:52

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 58903)
na de kérlek :p
ne zavarkodjatok el minket :p

cafatka!!:p

Synkel 12-23-2006 23:37

Régebb nem volt szokás teleszemetelni a megbeszélés topicocat, remélem karácsony után megint visszatérünk az alapvetéshez.

NorB 12-23-2006 23:40

Quote:

Originally Posted by laci (Post 58829)
Erről a szinesités-kényszerről mindig az ágyúk-ostromtornyok-hobbitok meg hasonló javaslatok jutnak eszembe... Szerintem bőven elég kombinációs lehetőség van most is: 8 faj, 9 személyiség, 5 (na jó, 7) féle továbbképezett egység, stb..

hmm. általában egyetértek, én sem szeretek működő dolgokat variálni
ám:
az a helyzet, hogy pl. egy félelffel akarok nyomulni az 5. szinten, és van teszem azt 9 személyiségem, mire is jó az?
tudós, tolvaj ezek kellenek, és?? vándor értelmetlen, kivéve, ha visznek a szövik felfelé, tábornok, harcos teljesen értelmetlen, kereskedő, gazdálkodó úgyszintén, varázsló lehetek, meg tulélő is, bár ezt elvből nem választom soha, tehát összesen 2 értelmes, és 3 erőltetettet választok a 9 helyett...
hol van itt kihasználva bármi is?
mindenképpen kellenének még használható személyiségek, vagy egy 10., ami lehet táposabb

Synkel 12-23-2006 23:46

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 59441)
ám:
az a helyzet, hogy pl. egy félelffel akarok nyomulni az 5. szinten, és van teszem azt 9 személyiségem, mire is jó az?
tudós, tolvaj ezek kellenek, és?? vándor értelmetlen, kivéve, ha visznek a szövik felfelé, tábornok, harcos teljesen értelmetlen, kereskedő, gazdálkodó úgyszintén, varázsló lehetek, meg tulélő is, bár ezt elvből nem választom soha, tehát összesen 2 értelmes, és 3 erőltetettet választok a 9 helyett...
mindenképpen kellenének még használható személyiségek, vagy egy 10., ami lehet táposabb

Szerintem félelfnek a tudós, tolvaj, túlélő után leginkább a harcost érdemes választania, a zsákmányhoz ugyanis szépen ad hozzá, sőt a gazdálkodó se rossz.
Ettől függetlenül engem nem zavarna, ha lenne egy igazán tápos személyiség csak 9-es fölött választhatóan. Egyéb esetleg a korábban felvetett építész lenne aminek értelme is van, és nem lehet túlzottan tápos variációkat kihozni belőle.
Régebben futott egy topic asszem Monro jegyezte, ahol a meglévő személyiségeket változtatta volna meg, hogy mindnek legyen gyakorlati haszna is, és szerintem igazából ez lenne a járható út.

laci 12-24-2006 08:17

Quote:

ám:

1. Szerintem a gazdálkodó még a félelfnek is jó, tübb gabonatermelés-kevesebb tanya-több bármi más (már ha tartasz tanyát, viszont serintem a tübbség nem tanyafree).
2. A varázsló szintén hasznos mindenkinek, aki a távolbalátáson, a teljes krónikán és a vérszomjon mást is varázsol.
3. A túlélő erőltetett?! :eek: Az egyik legfontosabb személyiség. És az elveid, amelyek miatt nem választod, azért nem jellemzik a többséget.
4. A tudós és a tolvaj persze egyértelmű.
(ezt zárójelbe teszem, mert egy félelfnél tényleg nem sok értelme van, de másnál...
5. Én a kereskedőt is szeretem, 15-20 bank már simán fedezi a mindennapi kültségeit a 600 hektáros varázsló országomnak, aminek amúgy nem sok bevétele van. Több területen nyilván több bankom lesz, arányosan növekedve a területemmel.)

A 3 "harcos" személyiség egy varázslónál vagy egy tolvajnál tényleg kiesnek, de ha a fenti 5-öt mind elsajátátod, akkor már a 6. körödben tartasz, és azért még a kis kék 6-os országok sem jellemzőek a játékra, nemhogy a 9 személyiségesek.

De jó, rendben, szinesitsünk. Viszont akkor mutassatok egy rendes javaslatot, aminek van értelme, nem túlzás, és olyasmit ad, ami még nincs. Mert ez a "szinesitsünk, mer' az jó, de semmi ötletünk nincs" szvsz tök fölösleges szószaportás.

Xeper 12-24-2006 10:42

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 58819)
Elmagyaráznád egy hulla hogy rakja fel a fajivarit, úgy mégis?
Én támogatnám ezt a személyiséget, aki 10szer körbefordult megérdemli.
Szerintem ha te azt se tudod miről beszélsz ne szólj ellene:)

A vérszomjat hogyan is teszi fel?
Örülök hogy sikerült végiggondolnod a dolgokat...

Szerintem nem kellene beteni egy annyira táp személyiséget, mint a genus.

Senki 12-24-2006 11:01

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 59555)
A vérszomjat hogyan is teszi fel?
Örülök hogy sikerült végiggondolnod a dolgokat...

Szerintem nem kellene beteni egy annyira táp személyiséget, mint a genus.

de azért te se panaszkodnál, ha lene, akkor sem, ha bármikor választható lenne :D te is ork sziesztával rombolnál, és vigyorogva mondanád: "nesztek, ezt akartátok? :D " :D:D:D:D:D

Xeper 12-24-2006 11:14

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 59564)
de azért te se panaszkodnál, ha lene, akkor sem, ha bármikor választható lenne :D te is ork sziesztával rombolnál, és vigyorogva mondanád: "nesztek, ezt akartátok? :D " :D:D:D:D:D

Az egy dolog, hogy nyilvánvalóan használnám (ha már egyszer ez lenne a legerősebb személyiség ) :D
De szerintem borítaná a mostani egyensúlyt, a tolisokat kb ellehetetlenítené.

dreaman68 12-24-2006 12:25

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 58872)
szerintem az enyém :D :D :D :D :D

Támogatom:D

Quote:

ám:

nem lennél te toli 9 személyiséggel.... azon kellene gondolkodni h a harcos beállítotságú oriknak kellene egy új személyiség mert ebből van a legtöbb.

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 59569)
Az egy dolog, hogy nyilvánvalóan használnám (ha már egyszer ez lenne a legerősebb személyiség ) :D
De szerintem borítaná a mostani egyensúlyt, a tolisokat kb ellehetetlenítené.

sztem egy varis se bírná ki... főleg ha akit ártóz közel van.

elhangzott az építész is. sztem ez csak egy "feltöltő" személyiség. nem hiszem h tolonganának érte -bocsesz annak aki kitalálta- valami olyasmi kellene ami %ban erősebbé tesz. persze nem irreálisan és nem annyira h szaladgáljanak vele

Viz 12-24-2006 15:53

Quote:

elhangzott az építész is. sztem ez csak egy "feltöltő" személyiség. nem hiszem h tolonganának érte -bocsesz annak aki kitalálta- valami olyasmi kellene ami %ban erősebbé tesz. persze nem irreálisan és nem annyira h szaladgáljanak vele
Az építész tényleg feltöltő személyiség, de mondjuk ha mellé még 1-2 körrel gyorsítaná az építkezést mellé az már meggondolandó lenne.
Vagy lehetne olyan aminek mondjuk 8%-al kevesebb a gabonafogyasztás (azért nem 10% mert akkor egyértelműen jobb lenne a gazdálkodónál), ami például tanyafreeknek nagyon is jó lenne, bár felmerülhet hogy a gazdálkodó személyiséget kiüti, azonban a kettő együtt se lehet rossz?:)
Ugyanúgy pl mivel ugye lakitekit semmiképp nem lehet húzni, egy olyan ami +10% lakit ad, bár a %on elgondolkoznék de 10% az talán reális a megnövekedett fogyasztás miatt is.

dreaman68 12-24-2006 16:01

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 59701)
Az építész tényleg feltöltő személyiség, de mondjuk ha mellé még 1-2 körrel gyorsítaná az építkezést mellé az már meggondolandó lenne.
Vagy lehetne olyan aminek mondjuk 8%-al kevesebb a gabonafogyasztás (azért nem 10% mert akkor egyértelműen jobb lenne a gazdálkodónál), ami például tanyafreeknek nagyon is jó lenne, bár felmerülhet hogy a gazdálkodó személyiséget kiüti, azonban a kettő együtt se lehet rossz?:)
Ugyanúgy pl mivel ugye lakitekit semmiképp nem lehet húzni, egy olyan ami +10% lakit ad, bár a %on elgondolkoznék de 10% az talán reális a megnövekedett fogyasztás miatt is.

na pontokba szedve válaszolok:
1. Építész: esetleg a kereskedő helyett választanám uccsónak mert akkor se érzem erősségét.
2. tanyafree orik nem nagyon szaladgálnak 5.-en felül
3. 10% lakiteki mámor lenne egy törpnek vagy gnómnak nem bírnád kompenzálni ezt

Viz 12-24-2006 16:12

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 59702)
1. Építész: esetleg a kereskedő helyett választanám uccsónak mert akkor se érzem erősségét.

1. termsézetesen nem lenne fő szeméyliség de hasznos lenne mindenképp.
2. Nem csak tanyafreeknek jó, éheztetőseknek is jobb mitna g azdálkodó, az meg viszont már egyre több vana hogy mész feljebb.
3. ezért mondom hogy a százalékon még elvitatkoznék, de szerintem jó lenne.

karesz6 12-24-2006 19:17

Nekem is van eggy javaslatom ujj személyiságre. Bár...

Lehetne pl egy olyan ami eggy tetszőlegesen választható tulajdonsághoz ad bizonyos % ot (50 et akartam irni de inkább nem teszem :o ) azzal a megkötéssel hogy csak olyan tulajdonságokat lehetne választani aminél az adott fejnak nincs negatív előjelű bónusza. Pl.: Eggy törp választhatná hogy a bányái 250% ot termeljenek de nem választhatja mondjuk azt hogy a negatív varibónuszt pozitívba fordítsa át. Íg a hőn szerett hátrányai is megmaradnak a törpinek amiről lehet beszélgetni és mégis sokkal erősebb lett.

Vagy (de ez már csak vicc) lehetne hullásítani. Vagyis ő is kapja meg az ellen elhullott katonáit.:D Meg ne kelljen ház se tanya de (szintúgy törp) maradjon a 200% bányabónusz és varázsolni is tudjon kb ugy mint eddig de a tolijai jobbak legyenek meg legyen könyvtárkulcs és 90% hadibónusz. meg gyorsabban készüljenek az egységek olcsóbb legyen az építkezés ne lehessen lopni és legyen mondjuk 20 tábornoka. De így visszaolvasva ezek után kaphatna 150% varibónuszt is.

Solaris 12-25-2006 14:46

Kissé felhígult a topic.

A géniusz szem.et el kellene már felejteni mert óriási bónuszt adna. Mind1 az h most 5.6....vagy 10. személyiségnek lehetne megkapni.
Egyetértek abban h csak azért h legyen egy 10. nem érdemes új szem.get csinálni.

Viszont a meglévőt miért ne lehetne színesíteni?
Attól h a régi rendszer jól működik és néhány embernek elegendő a mostani variációs lehetőség is, attól még színesíteni lehet.

On-line játék, így az újrajátszhatóságot, játékélményt, és azt h mennyire köti le az embereket jelentősen befolyásolja a variációs lehetőségek száma.
Ami neked nem vonzó szem. az lehet h másnak az. Pont ez a lényeg h mindenki számára vonzó legyen és újra és újra kipróbálja.

Tehát vissza kellene térni az Új személyiség(ami nem a géniusz) témához és azt a vonalat továbbvinni, vagy új konstruktív topicot nyitni a témának.

Solaris 12-25-2006 14:52

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 59607)

Az építész szem.ért legalább annyian tolonganának érte mint a varázsló, túlélő..stb személyiségért. Alapvetően ezek sem a leggyakoribb szem-ek.

Az A-ban pl igen is sok értelme lenne...

Burning 12-25-2006 14:54

szerintem is kéne valami építős személyiség, mert van hadis, varis, tolis, védekezős, támadós és tanyás. de építésre nincs. én egy ilyenen kezdenék agyalni:)

Solaris 12-25-2006 14:57

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 59702)

1. Nincs is abban semmi rossz h az utolsónak választanád a kereskedővel együtt. Pl én sokkal hamarabb választanék kereskedő szem.get mint túlélőt, mert én annak alig látom értelmét, de ezzel nincs is gond 1xrűen más az izlésünk. Ettől még azonban ha értelmesen lecsiszolódik a pl építész szem. még be lehet vezetni.
2. Erre azért ne fogadj biztosan...
3. Egyetértek. A lakástekire vonatkozó mindenféle bónusz túlságosan erős lenne a meglévő személyiségekhez képest. Új személyiséget csak a meglévők erősségéhez mérten szabad bevezetni.

Burning 12-25-2006 14:59

a túlélő nagyon jó a defes elfeknek;) ha ritkán lép be az ember jó

Solaris 12-25-2006 15:07

Tehát eddig az építész szem.hez kapcsolódó ötletek:

-x körrel hamarabb készülnének el az épületei.
-x% nyersanyagot visszanyerne a lebontott épületekből és/vagy
-x% al kevesebb lenen az épületek nyersanyagszükséglete.

Ezek, illetve ezen lehetőségek kombinációja(eddig)

Az x még vita tárgyát képezi, de az irreálisan nagy számokat sztem kerülni kellene.
Alapból pl:
- 1-2 kör
- 20-30%
- 20-30%

Burning 12-25-2006 15:10

szerintem az, hogy kevesebb nyersi kell és kap is vissza nem lehet eggyütt. tehát vagy a rövid építés és a kevesebb nyersi vagy a rövid építés és az hogy kapsz nyersit.

Solaris 12-25-2006 15:17

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 59917)
a túlélő nagyon jó a defes elfeknek;) ha ritkán lép be az ember jó

Sztem ez nagy tévedés...
Az elfet pl ha ki akarják csinálni akkor rárakják a vihar-szárazat és begyújtják.
Ezek ellen a túlélö semmit nem véd.

A varázslók meggyilkolása, a katonák meggyilkolása, a tolvajok mérgezése, az emberrablás és a tűzgolyó csak piszkálásra, bosszatásra jó(kivétel talán az eberrablás de az önmagában pótolható). Egy profibb orit nem tudsz ezekkel szétszedni és ha pénze is van akkor meg simán pótolja amint belép.

Nyívlán ez csak akkor áll fenn ha varikkal és/vagy tolikkal beférnek hozzá, de a túlélő szem. is ilyenkor védene.
A variknál meg a rengés ellen megint csak nem véd.
Tehát számomra nincs sok értelme, de attól még másnak lehet jó.
Alapvetően csak reagáltam nem akartam a témától eltérni.

Burning 12-25-2006 15:19

és de akkor is jobban megvédi mint a kereskedő;)

Solaris 12-25-2006 15:19

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 59925)
szerintem az, hogy kevesebb nyersi kell és kap is vissza nem lehet eggyütt. tehát vagy a rövid építés és a kevesebb nyersi vagy a rövid építés és az hogy kapsz nyersit.

azért írtam az "és/vagy"-ot és a kevesebb nyers-et a végére.
Sztem is a nyersanyagköltséget a fajokkal járó előny/hátrány határozza meg.
...csak azért írtam le mert összefoglaltam ami eddig elhangzott ezzel kapcsolatban.

Solaris 12-25-2006 15:21

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 59934)
és de akkor is jobban megvédi mint a kereskedő;)

hááát a pl gyújtás ellen a kereskedő meg a túlélő szem. ugyan úgy (nem)véd.

Burning 12-25-2006 15:21

hát ketten nem jutunk sokra, mert a többiek véleménye is kell.

Burning 12-25-2006 15:22

de akkor arányokban jobban véd a dolgok ellen mint a másik;) van amit egyik se véd de van olyan amit az véd.

Solaris 12-25-2006 15:33

Mellesleg ha nem is személyiség formájában(de akár úgy is)
szívesen látnám azt is h a piac, MINT ÉPÜLET! valamilyen értelmes funcióval bővülne.

Jelen felállásban ugye max az 5. szinten a kezdő orikban van meg az a 3 kezdeti piac, amíg rá nem jönnek h nem jó semmire és le nem bontják.

Burning 12-25-2006 15:34

ez nekem második dolgom:)

dreaman68 12-25-2006 16:40

Quote:

Originally Posted by Solaris (Post 59910)
Az építész szem.ért legalább annyian tolonganának érte mint a varázsló, túlélő..stb személyiségért. Alapvetően ezek sem a leggyakoribb szem-ek.

Az A-ban pl igen is sok értelme lenne...

Az A az egy csopi csak. de viszont azzal egyetértek h annyian mennének érte mint a varié meg a tolié de sztem a 3 közül ez a 3.

Quote:

Originally Posted by Solaris (Post 59914)
1. Nincs is abban semmi rossz h az utolsónak választanád a kereskedővel együtt. Pl én sokkal hamarabb választanék kereskedő szem.get mint túlélőt, mert én annak alig látom értelmét, de ezzel nincs is gond 1xrűen más az izlésünk. Ettől még azonban ha értelmesen lecsiszolódik a pl építész szem. még be lehet vezetni.
2. Erre azért ne fogadj biztosan...
3. Egyetértek. A lakástekire vonatkozó mindenféle bónusz túlságosan erős lenne a meglévő személyiségekhez képest. Új személyiséget csak a meglévők erősségéhez mérten szabad bevezetni.

1. persze ha okosan kihozzuk jó az építész. de azért a kereskedőt nem lehet összehasonlítani a túlélővel. maga h rendes zsé jöjjön sok barakk kell ergo kevesebb barakk --> gyengébb védelem
2. nem azt mondtam h nincs de nemsok és csak kicsit éheztetős nem fullosak. azért ha összetalálkozna varissal egy éplista után nem lenne nehéz dolog kinyírni......

Solaris 12-25-2006 17:58

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 59982)
Az A az egy csopi csak. de viszont azzal egyetértek h annyian mennének érte mint a varié meg a tolié de sztem a 3 közül ez a 3.

1. persze ha okosan kihozzuk jó az építész. de azért a kereskedőt nem lehet összehasonlítani a túlélővel. maga h rendes zsé jöjjön sok barakk kell ergo kevesebb barakk --> gyengébb védelem
2. nem azt mondtam h nincs de nemsok és csak kicsit éheztetős nem fullosak. azért ha összetalálkozna varissal egy éplista után nem lenne nehéz dolog kinyírni......

Igen az A egy csoport csak. Ettől függetlenül sok más dolog is csak itt nyer értelmet. Pl ork tábornok párosításnak is az A-ban van igazán jövője.
Pl biztos sokat segítene a gyengébb klánoknak, de alacsonyabb szinteken is egy-egy szintlépés után az átépítésben is nagy haszna lehetne...

1. Spec én még soha nem voltam túlélő és soha nem is leszek sztem, mert számomra (már elmondtam h miért) nem nyújt igazi előnyöket. Óriással pl előbb lennék kereskedő mint túlélő. Ráadásul nem kell feltétlenül sok bankot építeni attól h valaki kereskedő. Ha sok pénzt mozgatsz akkor a kereskedő szem.mel járó fele pénzlopás +pl 10 bank már eléggé megfogja a pénzt. +/- 10 barakk meg nem fog számítani semmit. A 10 bank pedig egyeseknek elég arra h az önköltséget megtermeljék. Ettől függetlenül nem kell meggyőzni a túlélő szem előnyeiről. Egyrészt mert nem lehet:), másrészt meg ha más számára ez vonzó akkor hát válassza ezt. A téma nem ez.

2. Egy tanyafree orit egy tolis hamarabb kicsinál mint egy varis(szerintem).
Persze ha már tanyafree akkor valamit nyer is rajta szval ha bent van akkor lehet h szétszedi a varist/tolist/hadist...
Pl egy tanyafree vari, vagy toli ori is létezik... No de ez sem téma most.

dreaman68 12-25-2006 18:17

Quote:

Originally Posted by Solaris (Post 59998)
Óriással pl előbb lennék kereskedő mint túlélő. Ráadásul nem kell feltétlenül sok bankot építeni attól h valaki kereskedő. Ha sok pénzt mozgatsz akkor a kereskedő szem.mel járó fele pénzlopás +pl 10 bank már eléggé megfogja a pénzt. +/- 10 barakk meg nem fog számítani semmit. A 10 bank pedig egyeseknek elég arra h az önköltséget megtermeljék. Ettől függetlenül nem kell meggyőzni a túlélő szem előnyeiről. Egyrészt mert nem lehet:), másrészt meg ha más számára ez vonzó akkor hát válassza ezt. A téma nem ez.

2. Egy tanyafree orit egy tolis hamarabb kicsinál mint egy varis(szerintem).
Persze ha már tanyafree akkor valamit nyer is rajta szval ha bent van akkor lehet h szétszedi a varist/tolist/hadist...
Pl egy tanyafree vari, vagy toli ori is létezik... No de ez sem téma most.

Óriást azt egy toli kirámolja:p kereskedő emberrel hullával lennék csak -nem egy fordulás után- még a túlélő jó mindegyikhez -persze ez se első szem.nek-

azért írtam h varis nyír ki mert gondoltam egy toli lesz tanyafree. egy hadis ha sokat támad akkor éheztet 4.szintől -persze onnan már nincs annyi támadás

Artúr 12-25-2006 20:19

Sziasztok

Régebben levlistán feldobta valaki a bankárt mint személyiséget. Én jó ötletnek tartottam ezért leírom mi volt a javaslat lényege.

A mostani kereskedő személyiséget átneveznénk bankárra hiszen, kevesebbet tudnak lopni a pénzéből, kamatot szed, stb. Tehát funkciója inkább bankárra emlékeztet.

A kereskedő személyiséghez pedig olyan tulajdonságot rendelnénk ami a raktárban lévő árukat (és esetleg a rúnát :confused: ) védi és a kereskedést segíti.
Javaslatok:
- Tehát X %-al kevesebbet lehetne lopni belőle. Első javaslatom 50 % lenne.
- Ezen kívül a piacozást is könnyíteném bekombinálva a piacot mint épületet. Pl ha van X piacod Y alkalommal léphetsz a piacra.
- A piacra kitett árú azonnal megjelenne a kínálatban nem fél-három óra múlva.
- A piacról visszatérő árut kevésbé lopnák mint jelenleg (- 50% ?).

Ez a tulajdonság inkább emlékeztetne a kereskedőkre mint a jelenlegi.
Így lenne egy raktárt védő személyiség is.

Szerintem színesítené a játékot.

Mi a véleményetek? :confused:

dreaman68 12-25-2006 20:39

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 60196)
Sziasztok

Régebben levlistán feldobta valaki a bankárt mint személyiséget. Én jó ötletnek tartottam ezért leírom mi volt a javaslat lényege.

A mostani kereskedő személyiséget átneveznénk bankárra hiszen, kevesebbet tudnak lopni a pénzéből, kamatot szed, stb. Tehát funkciója inkább bankárra emlékeztet.

A kereskedő személyiséghez pedig olyan tulajdonságot rendelnénk ami a raktárban lévő árukat (és esetleg a rúnát :confused: ) védi és a kereskedést segíti.
Javaslatok:
- Ezen kívül a piacozást is könnyíteném bekombinálva a piacot mint épületet. Pl ha van X piacod Y alkalommal léphetsz a piacra.

Ez a tulajdonság inkább emlékeztetne a kereskedőkre mint a jelenlegi.
Így lenne egy raktárt védő személyiség is.

Szerintem színesítené a játékot.

Mi a véleményetek? :confused:

itt csak az új kereskedőre kell reagálni. a 4 javaslatok pontokba:
1. nem olyan rossz de az 50% rengeteg. meg fentebb felesleges is sztem.
2. hát ez nem egysszerű végülis lenne funkciója a piacnak -és végre kioszthatnám már az ezért ajánlott zöldemet:D- de....
3. nem véletlenül van ez a rendszer a feldolgozásra való tekintettel.
4. ezt nem értem ha egy árut kirakok a paicra és visszajön akkor már csak a felét lopják? vagy ha kiteszem 10szer akkor azt csak ~0,0001 % lopják? vagy ez olyan mint az első? ez így hülyeség

maga ez a személyiség sztem nem rossz ötlet de nem ennyire radikálisan. végülis a toli ellen védne. ami a törpöknek kedvezne. de a fontossági sorrendben nem törne az élre..

lacqa 12-25-2006 21:13

Quote:

- X %-al kevesebbet lehetne lopni belőle. Első javaslatom 50 % lenne.

ennek nem igazán látom az értelmét. ha termeli, akkor feltehetően törpe, és már van védelem a raktárára.
ha kereskedelemből van nagyobb mennyiség, az úgyis megy piacra ahogy visszajött. a kereskedőnek inkább a pénze lehet otthon hosszabb ideig, de annak a védelmére szintén van már mechanizmus.

Quote:

inkább ebbe az irányba kéne továbbhaladni, főleg a középső javaslatkezdemény érne meg egy kis kivesézést.

az első nem igazán hiszem hogy megérné... mármint azért sok piacot tartani más épület helyett, hogy többet lépjek a piacra... ha meg nagyon kevés piac épület kellene, akkor meg akár simán fel is emelhetnénk a személyiséghez tartozó belépések számát....

a második arról szól, hogy a kereskedő szeretné kontrollálni azt az árut is, ami kint van a piacon, hogy tervezhető legyen annak a nagy mennyiségű árunak a mozgatása, ami a kezében van.

erre lehet mód, ha:
1. kontrollálni tudja pontosan mikor kerüljön ki az áru (így már ekkor tervezhető mikor ér haza)
2. meg tudja nézni a teljes kint lévő árumennyiséget (ez inkább az árképzésben segíthet, sok hasznot nem hoz, de bonyolult kezelni, és gondolom erőforrásigényes is)
3. bármikor hozzáfér a saját árujához (ez a legtutibb, ha belép, akkor áru nem veszik el, nem rabolják el stb.

Solaris 12-25-2006 22:21

Quote:

Javaslatok:

:confused:

-kevesebb lopás sztem nem jó irány. (még ha az is lenne az 50% az iszonyat sok) Ezt lehet szabályozni a fajválasztással. Törpe-raktárkulcs, esetleg óriás-szieszta.
-A piac mint épület hasznosítását már írtam asszem korábban.
Szerintem célszerűbb lenne h az összterületből elfoglalt arányban adna %-os bónuszt. Hasonlóan mint az őrtornyok %-os bónuszt adnak a védekezésben.
Itt is lenne egy maximum érték.
PL. Bónuszként pedig lehetne h x%al növelné a piacról befolyó bevételt(az ott eladott javak ára). Ez a piaci árat nem módosítaná, csupán ha elad pl katonát 1000-ért akkor kapna pl +10%-ot rá, vagyis 1000+100 lenne a bevétele. Ez nagyobb kidolgozást igényelne, h pontosan mekkora legyen ez a bónusz, de nem kellene eltúlozni. Nyílván a 10%-hoz is egy pl 2000 ha-s orinak viszonylag sok piacot kellene felhúzni. (a szokásos 0 helyett mindenképp több lenne)
-Kaphatna +X piacra lépést. Ez 1v.2-t jelentene max, de ez független lenne a meglévő piacok(mint épület) számától.
-Az h azonnal megjelenjen egy kicsit erősnek tartom, talán szerencsésebb lenne h fix idő múlva kerül ki a piacra, pl a köv körváltás után.
-ismét a lopás. Sztem az h kevesebbet lopjanak tőle nem jó irány.
Az meg h mi jön vissza a piacról és mi nem az meg csak már bonyolítás.

Sakky 12-26-2006 18:31

Új személyiség..

Sati ötlete tetszik!.. annál is inkább, hogy szükség is lesz rá.. (bár amennyire most változás állt be a feljutások feltételeiben, elgondolom, hogy mondjuk a 9 személyiségesek ott álldogálnak egymás popsijánál, hogy mindenkinek meglegyen a csoportelső 336 köre.. :D ) szóval nem fognak tolongani a 10 személyiségért.. de..kell!!

egyébbként tényleg kiszámíthatatlan lenne egy ilyen ori... :(

már régen javasoltam azt, hogy lehetne a személyiségeket duplázni...
vagyis nem mindig duplázni, hanem növelni az első személyiség hatását..

pl. a második tolvaj személyiségnél már összesen 2%-l nőne a körönkénti készültség..vagy..
a gazdálkodó2-vel már pl. +5%-l többet tertmel a bányája.. vagyis gazdálkodó1 az 10% + a gazdálkodó2 5% az 15%lenne összesen...

Valami ilyesmi is lehetne...

Synkel 12-26-2006 20:43

Quote:

Originally Posted by Sakky (Post 60415)
Sati ötlete tetszik!.. annál is inkább, hogy szükség is lesz rá.. (bár amennyire most változás állt be a feljutások feltételeiben, elgondolom, hogy mondjuk a 9 személyiségesek ott álldogálnak egymás popsijánál, hogy mindenkinek meglegyen a csoportelső 336 köre.. :D ) szóval nem fognak tolongani a 10 személyiségért.. de..kell!!

egyébbként tényleg kiszámíthatatlan lenne egy ilyen ori... :(

már régen javasoltam azt, hogy lehetne a személyiségeket duplázni...
vagyis nem mindig duplázni, hanem növelni az első személyiség hatását..

pl. a második tolvaj személyiségnél már összesen 2%-l nőne a körönkénti készültség..vagy..
a gazdálkodó2-vel már pl. +5%-l többet tertmel a bányája.. vagyis gazdálkodó1 az 10% + a gazdálkodó2 5% az 15%lenne összesen...

Valami ilyesmi is lehetne...

Szerintem ez legalább olyan tápos mint a plusz faji vari, sőt, lehet még táposabb. Képzelj el egy 9x tudós óriást vagy gnómot...

Viz 12-26-2006 20:59

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 60436)
Szerintem ez legalább olyan tápos mint a plusz faji vari, sőt, lehet még táposabb. Képzelj el egy 9x tudós óriást vagy gnómot...

Szerintem félreértetted, csak 10.nek lehetne a 9 közül még egyet választani 2.ként.
Tehát megvan mind a 9 személyiség, plusz még mondjuk tudós2 (bár kérdéses a 7,5%, inkább dupla hatást mondok, 10%)
10. személyiségként szerintem megérdemli aki 10szer körebeforgott.

dreaman68 12-27-2006 14:19

sztem hagyjuk már ezt a megérdemli dolgot.... attól h 10 körbe fordulok ne legyek már én a császár -elnézést azoktól akik már fordultak v fordulnak 10.nek-
egy olyan személyiséget kellene keresni amit mindenki választhat nem az aki 10szer is átmegy...

All times are GMT +1. The time now is 01:21.