![]() |
kedves kisber. amit pontokba szedtel en ugyanerrol papoltam 200 hekinel, az az az ucso verziot, ahova se varis se tolis nem fer be. csak a sereg. lehurrogsz, aztan leirod kesobb ugyanazt amit en javasoltam. 200 hekinel ajanlottal egy szepen leartozhato, felelfek altal lelophato - amugy eros -, elf orit. nos ugyanezen okobol irtam le, hogy nem eleg az a % ott...
|
Quote:
Nah, megnéztem az egyetlen ehhez kapcsolódó beírásod a topicban: "a 23% kocsma nekem keveske. siman vannak tanyafree felelfek, akiknek 200 hekin van 3800-4000 tolijuk es akkor az elfnek meg legyen 2392. ezek a felelfek nem a benakat fosztogatjak hanem az erosebb 200 hekiseket. en ha elffel vagyok, siman tobbet nyomok mint 46 kocsma az tuti, kulonben 1 het gyujtomunka 1 kor alatt szevasz. sztem pont az elejen kell irgalmatlan sok toli az elfnek. ha mf akkor meg foleg. inkabb hadilag legyen gyengebb 200 hekinel. ugyse az elf ellen mennek 200-nal, hanem a lamak ellen." Keresem a beírásom amiben ugyanezt leírom, de nem találom... Segítesz? :D De még csak kbra sem írtam ilyent sehol... Szerintem... Ha esetleg arra gondolsz, hogy a pontokba szedésnél azt írtam, hogy olyan kell, ami se nem beártózható se nem lopható, és mégis lehurrogtam a "javaslatos" - ami ugye csak abból állt, hogy többet nyomsz, de már azt, hogy mennyivel azt nem írtad... ugye... De valóban, ha tele van a környék 35-36% kocsmával rendelkező fél-elffel, akkor ott lehet neked bármilyen orid. Azok lelopnak :D Még 30% kocsmával is lelopnak... De még több tolit ha tartasz, akkor is... :) Az a 4k félelf tolvaj igen élezett tolvaj ám :D Ha tényleg ilyenekkel van tele (nem tudom, lehet igazad van, régen voltam 5-ben), akkor fedezz 50 hekit, és máris nem lopnak le ezek a "kezdőket zúzzuk szét" csávók :) |
és csak annyit szólok hozzá h nem olyan kevés 800 heki körül a 11-12 k toli félelfben
más h gyorsan csökkenthető ez a szám |
Quote:
Valamint nézegeted folyton a varik éplistáját is... Ha van olyan varis, aki veszélyes lehet rád, akkor azt vagy lezúzatod a hadisokkal, vagy eléred, hogy ne bántson :D Erre megint vannak diplomáciai módok :D |
Quote:
vagy ha ő nem akar és cserébe agyonvered... |
Quote:
Hmm... Valószínűleg valóban, gyengébb lenne katonailag... (ami persze nem igaz, hiszen +40%) :D De tolikat szerintem nem tolnék sokkal többet, hiszen 10%-ot kap az mf... Inkább lennék erősebb variban... |
Quote:
|
termeszetesen kitartok amellett, hogy 200 hekire, tehat foleg indulasra tobb kell mint 23% kocsma az elfnek. kesobb a hekik novelesevel kevesebb is eleg. az en velemenyem meg az, hogy legalabb dupla ennyi vari kell. es inkabb kisebb katonai ero. arra joval feljebb van nagy szukseg nem az elejen. aztan jatssz ugy ahogy akarsz.
en ugy 33% kocsmat es kb. 25% templomot nyomok indulasra. tanyat is tartanek, de ehezessel, de semmikeppen nem tanyafree-vel. a hadierot veszem a legkisebbre. ezt az aranyt tartom 400-600 hekiig, attol fugg milyen a kornyek. aztan lehet csokkenteni %-osan a kocsmak es a templomok szamat fokozatosan. magasabb hekinel nincs szukseg ennyire. es itt jon a lenyeg. kisber. ezutan nem fogok valaszolni semmit a hozzaszolasaidra. 1szeruen borzalmas szemelyiseged van. te vagy az 1etlen a dicsoseges a mindentudo, a mindenhato, csak neked lehet igazad. neha jokat mondasz, aztan gyorsan lerombolod. le mernem fogadni, hogy ahol megszolalsz ott konfliktus van. azert remelem el tudod viselni sajat magad. attol, hogy telerakod szmajlival meg nem lesz poenos, csak azt hiszed. aztan irjal am erre is vmit, hogy tied legyen az utolso es mindent megsemmisito szo. szevasz... |
Hmm Szecsanak igaza van szovi felallastol fugg.
A felelf a legerosebb ha van mellette egy kihegyezett orias akkor ugy tekizik az elfeket h orom nezzni meg ha tobb a tolija is az elfnek a 50% ala vitt tolikeszultsegevel mast nem tehet csak pisloghat igy fogynak a tekercs bonuszok etc etc Persze itt az idozites is nagy szerepet jatszik ha a varis orias nyit ra majd az utolso kor vegen lekapja a tolikeszultseget a felelf kibelezi sitty sutty Persze az ember is jo a tukor varazsa miatt de a felelf kikesziti ot is Persze ez is oszetetteb hisz udni kellene hogy akarsz garazdalkodni szoviben vagy csak ugy maganyosan :) lesz e hatveded vagy te leszel a fo bosszanto egyszall toli mennyire lehet szamitani a varazslora ha lesz a szovetegben ezek mind fontos tenyezok ahhoz h eldontsd h melyik fajt valsztod az elf vedelme a legjobb tamadasok ellen de konnyen kitekizik es akkor fujhatja :cool: Lion |
Szecsa,Kisbér mit neveztek kiélezett Fél-elfnek? 800 hekin a 14k toli a 10k vari,és a 6k íj kiélezett?:D
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Régen jártam már 200 hekin, és természetesen csoport függő is, hogy mennyi kiélezett hiéna várja a friss húsokat. Amennyiben ez így van, természetesen módosítani kell az orid. Abban ugye megegyeztünk, hogy 25% templom kell durván... Ezzel meg úgyis belátsz minden félelf-hez, magyarul tudni fogod, hogy milyen a környék... És ha látod, hogy sok az a félelf, aki lopni tud, akkor természetesen igazodni kell a környékhez, és nyomni még kocsmát. De én alapból nem nyomnék annyit, csak ha szükség van rá. Ez persze nem zárja ki az azt, amit mondasz. Sőt! Lehet jobb is, hiszen több zsét tudsz összelopni... Meggyőztél. Quote:
Pl amit bemásoltam Neked, az a tökéletes példa, hiszen leírod, hogy több kocsma kell. De azt, hogy miért? Azt hogy miből legyen? Az hogy meddig? Az hogy minek a kárára, azt már nem. Ezt természetesen a jövőben is le fogom hurrogni. Míg ha olyan írásokat írsz, mint az előző beírásod, azt csak támogatni tudom, ahogy tettem azt most is! És ha ismernél, akkor nem mondanál ilyen badarságokat rólam :) |
Quote:
És lehetséges, hogy lopni tudsz bárkit, de 1 lopás után már egy gyenge szövi is földhöz vág varikkal... -szerintem- |
Quote:
|
Quote:
Szóval ott vagy, hogy nincs készültséged, és jön az ellenséges szövi. Mondjuk az egyik hadi körönként nyom rád 1-2 fedést, amivel Te akkor ki is vagy lőve ugye. Tehát van az ellenfélnél 2 hadi, 1 vari, 1 toli (persze lehet más felállás, de legyen ilyen most). És az egyik hadi pusztán körönkénti variregenelódásból téged kivon a forgalomból. Szóval 4 vs 3-ra módosul a képlet, ami már magában vesztes pozíció... Tehát mindenképpen a félelf-nek is kell legalább annyi vari, hogy csak a varis tudja átártózni. Ez ugye ha egy elf tolis (mondjuk olyan arányú, mint amit leírtam - 20-25% templom) is az ellenfélnél az óriás varisuk mellett, akkor ez igen nagy számú varázslószám a félelfnél. Ha viszont az elf, és a hadik közé lövöd be a varikat, akkor meg az elf lesz az, aki körönkénti fedéssel kivon a forgalomból, és neki még ott a teljes tolikészültsége. ellentétben a ti oldalatokon, ahol te nem tudsz csökkentei nála készültséget, a hadisok nem tudnak csökkenteni, csak a varis tud csökkenteni (ha tud). Mind1, 1 szó mint 100, szerintem a félelfnek is kell nem kevés varit tartania, ami ugye azt jelenti, hogy vagy kevesebb a védelme, vagy kevesebb a tolija. És szerintem a félelf-tulaj sem az amúgy is gyengusz védelmén fog spórolni :D Magyarul kevesebb tolit fog tartani, méghozzá kb annyival, amennyivel már nem fog tudni beférni az elf-hez :D -szerintem- |
ez látod jó érv,az igaz,hogy elfel nem kiélezett fél-elfet kell lopni,de ha kevés a tolija nagyon mást sem tud,mert ugye ott a -20% és ha azt amit irtál kevesebb vari és több tolival?
|
Quote:
Illetve mit írtam kevesebb vari, több tolit? |
nem ezt én kérdem. Hogy mi lenne ha kicsit kevesebb vari és több toli lenne?
|
Quote:
Az elfben, a félelfben? Melyik elfben? Melyik félelfben? :D |
Quote:
|
Quote:
Föld: 800 hektár Katona: 0 Népesség: 9.815 Védő: 0 Foglalkoztatottság: 92% Támadó: 0 Pénz: 0 Íjász: 4.576 Étel: 0 bála Lovas: 0 Rúna: 0 rúna Elit: 0 Morál: 100 % Varázsló: 22.880 Katonai morál: 100 % Tolvaj: 9.880 Szövetség: --- Faj: Elf Személyiség: Tudós Hírnév: 1 Érték: 37.949 Helyezés: 1 / 1 Ház 151 (18,875%) Barack 88 (11%) Torony 87 (11%) Tanya 108 (13%) - 9477 bála (47385 egység (47151)) Kocsma 190 (24%) Templom 176 (22%) Egyenleg: túltermelés 47 bála Erre gondolsz? Figyi, ezek nem fix számok. Írtam is, hogy ettől pár %-al el lehet térni. Tehát ha sok a környéken a félelf, akkor több kocsma. Ha nem olyan vészes, viszont erősebbek a varisok, akkor több varis, ha nincs se erős vari, se erős toli, akkor több védelem, stb, stb... Megcsinálhatod, hogy 20% templom, 26% kocsma (sőt kicsit több is, mert kevesebb tanya kell akkor). De ez már nagyon a minimum a variszámban! Tehát arra figyelj! |
igen erre gondoltam köszi de vmi feltünt nekem 5 raktárral gondolod az orit igaz? building wizarddal csináltad?
|
Quote:
Nem, ez 0 raktáros... |
Quote:
|
Quote:
Így egyrészt nem tudják mennyi kaját termelsz, másrészt úgysem termelsz nyersanyagot, fegyvert, meg ilyeneket... Nem szabad termelned katonát sem... (hiszen az meggyengít katonailag) A pénzt lopásból kell szerezned, stb... |
Quote:
|
Quote:
|
Ja értem ok köszi a tanácsokat:)
|
Quote:
|
Quote:
egyébként az nem is olyan nagy probléma, ha nincs katona a piacon, de ha nincs akitől lopni, az elf szvsz teljesen életképtelen... feltételezzük, hogy semmi tartalékod sincs... |
Quote:
Nyilván való, ha olyan csoportba megyek, ahol nincs mit lopni, akkor nem tolvaj leszek :D És természetesen ha nincs kitől lopni, akkor nem kell annyi kocsma, tehát lehet több barack, tehát lehet képezni katonát, tehát lehet húzni kovácsot, lehet célzottan fedezni belőle, tehát lehet termelő elf-ed is :D |
Quote:
|
Quote:
Vagy valamit, ami kitermeli azt a sok-sok pénzt a nyersanyagra (párszáz bank, jópár könyvtár?!) :D Termelő elf, az a meleg cucc :D |
Az angolban van egy elf orszagom. Nagyon keves orszag van a csoportban, nagyok a tavolsagok, nem nazon van kitol lopni, es csak nagzon ritkan van katona a piacon. Megis eletkepes az elfem: epitettem 8 kovacsmuhelyet (ezzel megvan a katonapotlas), es annyit csak ossze tudok haracsolni innen-onnan, hogy a napi 10 felfedezett hektaromat be tudjam epiteni.
Szoval olyan, hogy eletkeptelen elf szerintem nincs, csak alkalmazkodni kell a korulmenyekhez. |
Quote:
1. a legvalószínűbb eset, hogy varis ártóz, 2B, de a tolis nem fér be, nincs tárgyalva 2. az elfet a legpontosabban mészárlással mérjük fel, és biztosan nem mi vagyunk az egyetlenek :) az olyan elf, akinek nincs serege, semmivel sem jobb, mint akinek nincs varija |
csak ugye be is kell férni az elfhez :)
|
Quote:
mert ugye +30% hadugyi veszteseget belevenni igencsak nehez ami ugye a csataban hal meg...bar termeszetesen nem lehetetlen :) ennek ellenere en is a meszart javaslom a "seregfelmeresre" |
Quote:
amúgy ez is 1 megoldás. :p |
Quote:
2.: Igen, de mennyivel mész ellene? Ez ugye lutri.. És ha már bejutottál, akkor honnan tudod, hogy hány %-ot vesztett alapból katonát? Mert ugye ha nagyon átmész rajta, akkor sokat veszít, ha csak ippenhogy mész át rajta, akkor meg kevesebbet... Ezt szerintem nem tudod felmérni.. Nem is beszélve arról, hogy ha az elf látja, hogy nem tudja kivédeni a támadást, lehet elküldi a védelmét otthonról... stb, stb... Vannak erre is trükkök... Illetve kitesz egy pár varit/toli a piacra, stb, stb... Szóval ez sem olyan egyszerű... :) Norb, nemhiszem, hogy Te pl ha meglátsz egy elf gömböt, egyből mész mészárolni... Szerény véleményem szerint minden szövi végigjárja a fent említett folyamatábrát, és csak a végén nyúl hadi eseményekhez... De ugye azért mérlegel egy szövi, hogy ezt bevállalja-e... És szerintem még mindig jobb, ha a végén vagy megfogható a folyamatábrának, mint ha az elején... |
All times are GMT +1. The time now is 12:46. |