Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tényleg halálra van ítélve? avagy minden ami zombi (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=116)

blin 06-29-2006 00:09

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
Azt se felejtsd, hogy a hullának nem számoltunk házakat, csak torony meg barakk.
Ha a valóságot nézem (takaros kis zombilakokkal - nagyon idilli lehet), a helyzet még siralmasabb.

Ha már a számolásnál tartunk: az az mf hadis óriás is eléggé el volt naggyázva... lehetne részletezni, hogy hogyan is lesz egyszerre frankó támadó, frankó védő, elég varissal és tolissal (és persze tanya, kórház :P stb.) hogy azért a lista többi tagjával szemben is megállja a helyét? Mert ugye nem csak hullák vannak a mezőnyben...

director 06-29-2006 00:11

Quote:

Originally Posted by blin
Szerintem meg nem. Védekezni is lehet vele. 70% körüli barakkban már igen sok íjász elfér, éppen ezért akárki nem is támadja meg. Másrészt pedig az íjászokkal nem fog senkinek nekimenni, tehát a megtorlás is kilőve.
Megvarizni? Naná, azt lehet. Csak nem igazán vágja földhöz. :)
Tolizni is lehet, csak a jobb fajta hullánál vagy nincs pénz, vagy van annyi bankja, amivel bevédi magát. Mást meg mit akarsz lopni? :) A teki arra való, hogy a piacon legyen. :) Védekező zombinál a rúna kiesik. A nyersit meg megveszi a piacról (mondjuk a tekikereskedelmen nyert hasznából, vagy akár a katonák árából, stb.)

Én se vagyok ám egy kimondott hulla-fan, csak szimplán szeretek vele játszani. Mert érdekesebb mint a többi. :) De ha "hasznosság" szerint be kellene sorolni, akkor többre tartom az elfet (főleg a faji varázslat miatt), az óriást meg a gnómot is.

Akkor most láss csodát: van olyan stratégia, ami védekezésre épül. Már máskor is megjátszottam és most is ezzel megyek (mert kevesebb időm lett és így egyszerűbb).

hát, lehet vele tényleg védekezni, csak. minek! :D
eleve, ha védekezni akarsz, akkor miért nem tornyos íjaid vannak? így még sokkal bénább, mint toronnyal.:P
de amúgyis gagyi.. max leszedek pár házat, hogy ne menjen annyi torony, és úgy egy félelf is beüti:D..

director 06-29-2006 00:14

Quote:

Ha már a számolásnál tartunk: az az mf hadis óriás is eléggé el volt naggyázva... lehetne részletezni, hogy hogyan is lesz egyszerre frankó támadó, frankó védő, elég varissal és tolissal (és persze tanya, kórház :P stb.) hogy azért a lista többi tagjával szemben is megállja a helyét? Mert ugye nem csak hullák vannak a mezőnyben...

azért 4k ló nem annyira nagy szám egy óriásnak 200hekin, hogy részletezni kelljen..

Synkel 06-29-2006 03:59

Most sokan fikázni fognak, de szerintem nem annyira rossz a hulla annak akinek kevés ideje van a játékra. Nekem szerencsére van, így nem hulláznék, de más orit macerás lenne napi egy belépéssel üzemeltetni. De ha több időd van rá akkor is el lehet vele hobbiskodni, ha nem harcolni akarsz, hanem beéred a felfedezéssel. Ugyanis kétségtelen, hogy be lehet verni mégha bevédésre játszik is, de olyan nagyon nem érdemes, hacsak nem tart vagyont otthon. Az említett óriás vagy ork nem csak a hullát veri be lazán, hanem elég sok mást is, és némi földért ha több lehetséges célpontja van, nem bittos, hogy a beteget választja. Fedezgetős hulla nem nagyon szerez magának ellenséget, hacsak nem jár fórumra beszólogatni másoknak, azaz az esetek nagyobb részében nem éri meg még a tűzgolyózására sem készülit vesztegetni...

Ha nem a pénzére megyünk, hullát rendszerint olyankor szoktunk támadni, ha kivonul teljes sereggel. Egy bevédős hullánál ez nem sűrűn fordul elő, azaz jobb esetben 2 sereg megy át rajta, mert nagyon élezett szövifelállás az amelyik egy bevédett mf hullát 3x bever. Utána általában pihi, mert a betegség még kórház mellett is macerás tud lenni, vagy nagyon drága a fokozandó sereg miatt. Azaz ki lehet csinálni a hullát, csak éppen nem érdemes

director 06-29-2006 08:52

Quote:

Originally Posted by Synkel
Most sokan fikázni fognak, de szerintem nem annyira rossz a hulla annak akinek kevés ideje van a játékra. Nekem szerencsére van, így nem hulláznék, de más orit macerás lenne napi egy belépéssel üzemeltetni. De ha több időd van rá akkor is el lehet vele hobbiskodni, ha nem harcolni akarsz, hanem beéred a felfedezéssel. Ugyanis kétségtelen, hogy be lehet verni mégha bevédésre játszik is, de olyan nagyon nem érdemes, hacsak nem tart vagyont otthon. Az említett óriás vagy ork nem csak a hullát veri be lazán, hanem elég sok mást is, és némi földért ha több lehetséges célpontja van, nem bittos, hogy a beteget választja. Fedezgetős hulla nem nagyon szerez magának ellenséget, hacsak nem jár fórumra beszólogatni másoknak, azaz az esetek nagyobb részében nem éri meg még a tűzgolyózására sem készülit vesztegetni...

Ha nem a pénzére megyünk, hullát rendszerint olyankor szoktunk támadni, ha kivonul teljes sereggel. Egy bevédős hullánál ez nem sűrűn fordul elő, azaz jobb esetben 2 sereg megy át rajta, mert nagyon élezett szövifelállás az amelyik egy bevédett mf hullát 3x bever. Utána általában pihi, mert a betegség még kórház mellett is macerás tud lenni, vagy nagyon drága a fokozandó sereg miatt. Azaz ki lehet csinálni a hullát, csak éppen nem érdemes

ja, abban igazad van, hogy fedezgetni jól el lehet vele.. de ez is csak az 5.szintre érvényes szerintem, mert fentebb az elf már kicsit biztonságosabb.. az is el van kevés belépéssel, csak jól kell belőni.. ha meg nagyon betegséget akarsz, akkor időnként megütsz egy hullát 1 íjásszal, és ha nézik a krónikádat, akkor ugyanott vagy, mintha hulla lennél:D a kocsmák elég jól tartják a katmorált

aúú 06-29-2006 11:18

Quote:

Originally Posted by Synkel

Hát, bocsi, hogy csak ezt ragadom ki, de a többit lusta vagyok visszaidézni, meg feleslegesen hosszú is lenne...:)

Szóval, szépek ezek az írások, de a zombi NEM tud rendesen védekezni... hogy miért? Talán, mert nincsenek tekercsei, és ha megcsinálod neki a minimum 15% tornyot, ami megadja a 30% védőt, akkor azzal csak azt éred el, hogy kilövöd a vérszomj által a támadónak biztosított 30% támadó értéket... ami annyit jelent, hogy van esélyed kifogni egy másik zombit, hisz neki csak ennyi az alap bónusza... a többi faj, viszont rendelkezik tekivel is, ami jelentősen növeli a támadó erejüket a zombival szembe...
Arra is hivatkoztok, hogy a többi fajnak kell mást is tartani... persze kell, de nekik van férőhely módosító faji, vagy teki bónuszuk is, ami megintcsak változtat a helyzeten... tehát míg egy hullának 5600 főnyi sereghez kell 140 barakk, addig ugyanerre egy óriásnak elég 100 (gnómnak 93, törpének 89, fél-elfnek 100, elfnek, orknak, embernek 107)... és ez a két sereg a közelében nincs egymásnak erőben, annyival gyengébb a zombi...

Akinek kevés ideje van a játékra, annak az óriás is teljesen tökéletes... tolikkal majdnem annyit se lehet vele csinálni mint egy zombival, csak mind seregben, mind variban erősebb...

Aztán az is tévhit, hogy a zombit mindenáron 2-3x be kell verni... egy normálisan haladó szövi általában nem 2-3x veri be (ha a zombi kitámad, az más kérdés, akkor büntető célzattal vertünk mi már be zombit 5-en 21 sereggel), csak 1-2x, mert nem kell neki több föld... tehát egy támadástól lehet, hogy nem veszít olyan sok földet, csak aztán jön a következő szövi, vagy mf és megint beveri... és ha lehet választani egy zombi és egy másik célpont között, mi rendszeresen a zombit választjuk, mert ha vissza mer próbálkozni, akkor kapja a büntető 10-20 közötti sereg mennyiséget, ha meg nem jön vissza, akkor símán leverjük (egy íjászos zombi meg tényleg egyáltalán nem tud csinálni semmit)...
Egyedül az 1/a-ban van már akkora bónusz a zombinak, hogy tudna valamit csinálni, csakhogy ott már akkora hekiken folyik a játék, ahol nagyon kijön a férőhely különbség. Tehát igazából lehet, hogy nyugalmasnak tűnik a zombi élet, de ez csak azért van, mert sokan nem számolnak utána milyen könnyű célpont is a zombi (a betegséget tök könnyű legyűrni, akár úgy is megoldható, hogy abból építesz kórházat, amit a zombitól foglalsz). Az meg, hogy mennyire érdemes a hullát kicsinálni? Ugyanannyira mint a többi orit... csak könnyebb...

Cyby_ 06-29-2006 13:42

Quote:

Originally Posted by aúú
Hát, bocsi, hogy csak ezt ragadom ki, de a többit lusta vagyok visszaidézni, meg feleslegesen hosszú is lenne...:)

Szóval, szépek ezek az írások, de a zombi NEM tud rendesen védekezni... hogy miért? Talán, mert nincsenek tekercsei, és ha megcsinálod neki a minimum 15% tornyot, ami megadja a 30% védőt, akkor azzal csak azt éred el, hogy kilövöd a vérszomj által a támadónak biztosított 30% támadó értéket... ami annyit jelent, hogy van esélyed kifogni egy másik zombit, hisz neki csak ennyi az alap bónusza... a többi faj, viszont rendelkezik tekivel is, ami jelentősen növeli a támadó erejüket a zombival szembe...
Arra is hivatkoztok, hogy a többi fajnak kell mást is tartani... persze kell, de nekik van férőhely módosító faji, vagy teki bónuszuk is, ami megintcsak változtat a helyzeten... tehát míg egy hullának 5600 főnyi sereghez kell 140 barakk, addig ugyanerre egy óriásnak elég 100 (gnómnak 93, törpének 89, fél-elfnek 100, elfnek, orknak, embernek 107)... és ez a két sereg a közelében nincs egymásnak erőben, annyival gyengébb a zombi...

Akinek kevés ideje van a játékra, annak az óriás is teljesen tökéletes... tolikkal majdnem annyit se lehet vele csinálni mint egy zombival, csak mind seregben, mind variban erősebb...

Aztán az is tévhit, hogy a zombit mindenáron 2-3x be kell verni... egy normálisan haladó szövi általában nem 2-3x veri be (ha a zombi kitámad, az más kérdés, akkor büntető célzattal vertünk mi már be zombit 5-en 21 sereggel), csak 1-2x, mert nem kell neki több föld... tehát egy támadástól lehet, hogy nem veszít olyan sok földet, csak aztán jön a következő szövi, vagy mf és megint beveri... és ha lehet választani egy zombi és egy másik célpont között, mi rendszeresen a zombit választjuk, mert ha vissza mer próbálkozni, akkor kapja a büntető 10-20 közötti sereg mennyiséget, ha meg nem jön vissza, akkor símán leverjük (egy íjászos zombi meg tényleg egyáltalán nem tud csinálni semmit)...
Egyedül az 1/a-ban van már akkora bónusz a zombinak, hogy tudna valamit csinálni, csakhogy ott már akkora hekiken folyik a játék, ahol nagyon kijön a férőhely különbség. Tehát igazából lehet, hogy nyugalmasnak tűnik a zombi élet, de ez csak azért van, mert sokan nem számolnak utána milyen könnyű célpont is a zombi (a betegséget tök könnyű legyűrni, akár úgy is megoldható, hogy abból építesz kórházat, amit a zombitól foglalsz). Az meg, hogy mennyire érdemes a hullát kicsinálni? Ugyanannyira mint a többi orit... csak könnyebb...

jaja én utánna számolgattam és 5be mfként zomnikat fosztok 15korházzal simán lehet ütni öket még ha mfek is...csak sokan megijjednek ha pl látnak 4k ijjat meg 5k lovat a zombinal amit kiszámoltam mind2en mfek vagyunk 94es a morálja enyem 96 oriás 3k elit+1,4k lo és bent vagyok...csak pont elvásárolta a 200misijét és igy nem megyek rá:(

aúú 06-29-2006 14:09

Quote:

Originally Posted by Cyby_
jaja én utánna számolgattam és 5be mfként zomnikat fosztok 15korházzal simán lehet ütni öket még ha mfek is...csak sokan megijjednek ha pl látnak 4k ijjat meg 5k lovat a zombinal amit kiszámoltam mind2en mfek vagyunk 94es a morálja enyem 96 oriás 3k elit+1,4k lo és bent vagyok...csak pont elvásárolta a 200misijét és igy nem megyek rá:(

200 hekin 7 kórházzal lemegy a pestis 10 kör alatt... szóval nem kell hozzá olyan nagy mennyiség... persze nagyobb hekin arányosan több kórház kell, de általában símán ki lehet húzni a betegséget...:)
Mint azt már írtam sokszor, én nem ritkán úgy ütöm a zombit, hogy kózházam sincs...:D Ami földet ütök rajta, abból csinálok kórházat...:D

Colony 06-29-2006 15:19

Én már azon is csodálkozom, hogy eddig elhúzodott a hulla védelme téma, pedig Aúú számításaival szemben még senki se hozott fel ellenérvet. Kiváncsi vagyok hányan fordultak védekezős-felfedezős-íjász hullaként?

Ui:Elmondhatom, hogy elég sok szövit megjártam és akárhányszor lemaradt vagy leütöttek egy társat, szinte minden esetben a legközelebbi hulla "segítette" ki egy kis földre.

blin 06-29-2006 20:14

Quote:

Originally Posted by director
azért 4k ló nem annyira nagy szám egy óriásnak 200hekin, hogy részletezni kelljen..

éppen ezért akár részletezhetted volna is... :p

aúú 06-29-2006 20:24

Quote:

éppen ezért akár részletezhetted volna is... :p

87 barakk +15 torony

4000 paci +872 íjász +840 a toronyban.
De én igazából 3000 elitet és 1000 pacit raknék az íjászok mellé, úgy túlélőképesebb...

blin 06-29-2006 20:45

megértem én, hogy frankón lehet dobálózni a számokkal - az más kérdés, hogy a gyakorlatban ez tök másképp néz ki, mint ahogy leírtátok... :)

gondoltam egyet és szépen elkezdtem szétnézni a hullám háza táján azok alapján, amiket fentebb megbeszéltünk és számolgattam kicsit... szóval: vhol meg kellett húzni a határt, úgyhogy ez 3 kör lett (mivel arról volt szó, hogy azonos szinten álljanak, de fene egye meg a jó szívemet, nekem még a 3 kör is azonos :) ). aztán elkezdtem szépen fentről lefelé részletesen megnézegetni az országokat, hogy vajh melyik tudná betámadni az én kis hullámat (ami még csak kimaxolva sincs :) ), kapaszkodjatok meg: az arány 20:1! Jó, nem? :D Szóval egy normálisan felhúzott ork tábornoknak jó esélye van. Persze csak földre, mivel mást nem igen talál. És persze a fentebb emlegetett "többször is befér" téma is erősen túlzó...

Az meg már megint más kérdés, hogy a legerősebb ork tábornokot a környéken szarrá tolizhatja boldog-boldogtalan, ha nem elég óvatos és bármit is otthon tart. Ja, meg hogy csupán 200 helyezéssel lejjebb kellene jönnie egy majd' 100 hekivel kissebb hulla országba. Ezek már inkább egosértő részletkérdések. :)

Szóval nyugodtan dobálózzatok csak tovább a számításokkal meg elméletekkel, attól függetlenül még nem úgy van. :)
Nekem spec. az irl tapasztalat többet számít ezeknél az elméleteknél.

---

Colony: légyszi' húzz be egy strigulát az íjász hullával fordulókhoz :)

blin 06-29-2006 20:48

Quote:

Originally Posted by aúú
87 barakk +15 torony

4000 paci +872 íjász +840 a toronyban.
De én igazából 3000 elitet és 1000 pacit raknék az íjászok mellé, úgy túlélőképesebb...

köszi. :)
igazából a többi épületre is kíváncsi lennék. :)

aúú 06-29-2006 21:55

Quote:

megértem én, hogy frankón lehet dobálózni a számokkal - az más kérdés, hogy a gyakorlatban ez tök másképp néz ki, mint ahogy leírtátok... :)

gondoltam egyet és szépen elkezdtem szétnézni a hullám háza táján azok alapján, amiket fentebb megbeszéltünk és számolgattam kicsit... szóval: vhol meg kellett húzni a határt, úgyhogy ez 3 kör lett (mivel arról volt szó, hogy azonos szinten álljanak, de fene egye meg a jó szívemet, nekem még a 3 kör is azonos :) ). aztán elkezdtem szépen fentről lefelé részletesen megnézegetni az országokat, hogy vajh melyik tudná betámadni az én kis hullámat (ami még csak kimaxolva sincs :) ), kapaszkodjatok meg: az arány 20:1! Jó, nem? :D Szóval egy normálisan felhúzott ork tábornoknak jó esélye van. Persze csak földre, mivel mást nem igen talál. És persze a fentebb emlegetett "többször is befér" téma is erősen túlzó...

Az meg már megint más kérdés, hogy a legerősebb ork tábornokot a környéken szarrá tolizhatja boldog-boldogtalan, ha nem elég óvatos és bármit is otthon tart. Ja, meg hogy csupán 200 helyezéssel lejjebb kellene jönnie egy majd' 100 hekivel kissebb hulla országba. Ezek már inkább egosértő részletkérdések. :)

Szóval nyugodtan dobálózzatok csak tovább a számításokkal meg elméletekkel, attól függetlenül még nem úgy van. :)
Nekem spec. az irl tapasztalat többet számít ezeknél az elméleteknél.

---

Colony: légyszi' húzz be egy strigulát az íjász hullával fordulókhoz :)

Rossz csopiban vagy, esetleg még nem vagy túl magasan (nem írtad, hogy mekkora hekin vagy).

Tessék egy 200 hekis óriás...

ház: 36 (2520)
barakk: 87 (4872)
torony: 15 (840)
kocsma: 2 (112)
templom: 25 (3500)
raktár: 2
bank: 5
tanya: 28 (2268 a termelés és 2201 a fogyasztás)

Ezt pld esélyed sincs semmilyen téren megfogni zombiként... ha meg eleve "védekező" zombi vagy, akkor meg végképp...

Bogár 06-29-2006 21:57

Quote:

kapaszkodjatok meg: az arány 20:1! Jó, nem?

nézted a fentebbi szinteket is? ott is igaz ez az arány. csak azokra az orikra, akik NEM tudják beütni a hullát. :)

Quote:

köszi. :)
igazából a többi épületre is kíváncsi lennék.
37 ház
100 barakk
20 torony
25 templom
3 kocsma
15 raktár

Csokibácsi 06-30-2006 08:44

Quote:

Bocs, hogy csak most írok, de eddig balaton volt :) (hogy jót is mondjak hullával kapcsolatban, a tegnapi dupla vihar HULLA JÓ volt :D)

Szóval az "elnagyzott" óriás:
37 ház
20 torony
110 barakk (1120 íjász + 5040 lovas)
12 templom
1 kocsma
15 raktár
5 kórház (nem mint ha nagyon fontos lenne, de hátha örömet okoz Neked)

A hullád (most nem leszünk jók hozzá):

50 ház
75 torony
75 barakk (3000 íj)

De igazad van, tényleg a hulla a jobb. Sokkal (nem kell neki kórház).

Penya 06-30-2006 09:32

Ez a vita nevetséges, blin majd 3/Gben megnézzük h megy a játék, de ha peched van és összeakadsz egy nem kezdőkből álló szövibe (vagy mfbe )akik nem kegyelmeznek mert hulla vagy ( én ált nem bántom a hullákat, részvétből :D ) akk gyorsan csúnya véget fog érni az orid. Amikor mindenki gyújtani fog heccből gyorsan elmegy a kedved az íjas védekező hullától.

Colony 06-30-2006 09:39

Quote:

Originally Posted by Penya
Ez a vita nevetséges, blin majd 3/Gben megnézzük h megy a játék, de ha peched van és összeakadsz egy nem kezdőkből álló szövibe (vagy mfbe )akik nem kegyelmeznek mert hulla vagy ( én ált nem bántom a hullákat, részvétből :D ) akk gyorsan csúnya véget fog érni az orid. Amikor mindenki gyújtani fog heccből gyorsan elmegy a kedved az íjas védekező hullától.

Menni fog neki, azt állítja már körbe is fordult igy;)

aúú 06-30-2006 09:50

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi
Bocs, hogy csak most írok, de eddig balaton volt :) (hogy jót is mondjak hullával kapcsolatban, a tegnapi dupla vihar HULLA JÓ volt :D)

Szóval az "elnagyzott" óriás:
37 ház
20 torony
110 barakk (1120 íjász + 5040 lovas)
12 templom
1 kocsma
15 raktár
5 kórház (nem mint ha nagyon fontos lenne, de hátha örömet okoz Neked)

A hullád (most nem leszünk jók hozzá):

50 ház
75 torony
75 barakk (3000 íj)

De igazad van, tényleg a hulla a jobb. Sokkal (nem kell neki kórház).

Csokibácsi, nem rossz az óriásod, de az íjászok így nem túl hatékonyak...:) Ha fele ennyi íjászod van, de az toronyban, a torony védő miatt hatásosabb lesz az egész ori...

Colony 06-30-2006 09:53

Quote:

Originally Posted by aúú
Csokibácsi, nem rossz az óriásod, de az íjászok így nem túl hatékonyak...:) Ha fele ennyi íjászod van, de az toronyban, a torony védő miatt hatásosabb lesz az egész ori...

Ezek is toronyba vannak, valamit elnézhettél:D

Csokibácsi 06-30-2006 09:59

Quote:

Originally Posted by Colony

Hajnal van még, elnézzük neki :D

Xeper 06-30-2006 12:40

vagy CL szerint 5% torony tényleg hatékonyabb :D

aúú 06-30-2006 16:32

Quote:

Originally Posted by Colony

jah tényleg...:)
Akkor bocsi...:)

aúú 06-30-2006 16:36

Quote:

Originally Posted by Xeper
vagy CL szerint 5% torony tényleg hatékonyabb :D

Akkor keltem, na...:)

Massza Rex 07-19-2006 08:42

Szerintem az élőholttal magasabb hekin (1000 fölött) csak tamagocsizni lehet, meg terjeszteni a betegséget a csopiban:D

5-4 szinten szövibe összeállva 3 holt és 1 aktív óriás varival elég jól lehet menni, ütni, vágni. Persze kell kell készülni a folymatos arcbalépésre is, de elég könnyen talpra állítható itt még a holt ori. Az óriással a tolik úgysem tudnak sokat csinálni. Ennyi elit/lovas pedig amit a 3 holt fel tud vonultatni átmegy bárkin...

Persze lehet visszatámadni, meg minden, de ha kicsit is jól játszanak, hagynak minimális védelmet ami elég arra, hogy csak 1 max 2 sereg férjen be egyszerre hozzájuk. Rossz dolog a betegség + vihar kombinció, főleg ha közben újra és újra mészárolnak...

Sok múlik persze a vari aktivitásán, hogy a gömbök mindig frissek legyenek és nyomjon párszor távot, de aki hadi szövit akar, az legyen aktív.

Mit szólnátok ahhoz, ha az élőholt kapna folymatos krónikát?
Végül is ott vannak minden csatamezőn, miértne érezhetnék meg hol van ép hullás...:)

BeeLord 07-19-2006 20:41

Quote:

Originally Posted by Massza Rex
Mit szólnátok ahhoz, ha az élőholt kapna folymatos krónikát?
Végül is ott vannak minden csatamezőn, miértne érezhetnék meg hol van ép hullás...:)

Javaslom indíts max külön topicot ennek a fejlesztések alatt. Amúgy nem tartom jó ötletnek. Ennyi erővel adjunk neki folyamatos távolbalátást, védelmet, stb. Aki hullázik, számoljon a tolvajlás és varázslás hiányával.

És lenne egy kérdésem is: hullával van-e olyan taktika, amivel hv-n jó eredményt lehetne elérni? Nem apró trükkökre lennék kíváncsi, hanem egy egész hv tervére egy hulla szempontjából.

Massza Rex 07-20-2006 07:47

BeeLord: ha senkinek sem tetszik, akkor kár külön topikot nyitni neki, így is van elég felesleges.

Szeretem az élőholtat, hangulatos meg minden csak Mf-ként elég nehéz vele.
Vagy tamagocsi lét, aminek nem sok értelmét látom, akkor inkább elf, vagy marad a vakon megyünk a pontlista alapján, amiből előbb utóbb többsereges rombolás lesz... (tudom béna vagyok meg minden:D )

Láma 07-20-2006 08:51

Quote:

BeeLord: ha senkinek sem tetszik, akkor kár külön topikot nyitni neki, így is van elég felesleges.

Szeretem az élőholtat, hangulatos meg minden csak Mf-ként elég nehéz vele.
Vagy tamagocsi lét, aminek nem sok értelmét látom, akkor inkább elf, vagy marad a vakon megyünk a pontlista alapján, amiből előbb utóbb többsereges rombolás lesz... (tudom béna vagyok meg minden:D )

egy mf elfet be nem versz 3 hullával:) ez meg valami vicc, hogy kitámadott hullát csak 1, max 2 sereggel lehet beverni? Haotthon vagy, akkor ver be enyni sereg simán, nemhogy még ha kitámadsz.

Massza Rex 07-20-2006 10:04

Láma:
Quote:

egy mf elfet be nem versz 3 hullával
Szerintem meg igen. :o

Term az élőholtok nem tartanak bányát, raktárt, a barakkon és házon kívül csak kevés bankot és könyvtárat, a pénzt teki írásból keresik a fosztás mellett.

1000 hekin így kényelmesen lehet 25e fölötti elit létszám.
Az elf 1000 hekin mennyi íjászt is tart (term mind tornyozva) 6000-7000?

7000 íjász elf max védelemmel kisebb erő mint 40000 elit.
morál azonos
10% faji bónusz kapott az élőholt hisz 1e heki már ált. 4 szint
nincs benne a nagyobb célpontért járó +10% sem
Azért csak 25e körüli elitszám mert tételezzük fel, hogy üres kocsmát is tartanak az élőholtak a morál magasan tartása miatt, valamint számos könyvtárat (kb 40) a bevétel miatt.

Már pedig ha az egyik élőholt elindul 20e elittel akkor 2 társával ez pont 40e...
Az elf betámadva, persze hazakísérheti a támadót íjászokkal (hisz csak 5e elit van otthon), de nem sok köszönet lesz neki benne...

Quote:

Ha otthon vagy, akkor ver be enyni sereg simán, nemhogy még ha kitámadsz.
Maradva az előző példánkon 25 e elit van ottthon.
Óriás támadót számolva kell neki kb 17000 elit a beütéshez. (előző feltételrendszer is tartva, azonos morál, nincs fel-le bónusz, stb)

Szerintem 1000 hekin nem minden szövi tud kiízzadni 4-5 db 17e sereget, sőt jó ha kettőt össze tud hozni (főleg a klasszkis 2 hadi 1 vari 1 toli felállásban) és neki is kell védelmet hagynia otthon, hisz a 40e sereg őt is visszakísérheti, no meg a fránya krónikázok is...

Persze ezek csak számok, meg spekulálás, de azért nem látom én azt a fene nagy "elporoljuk 4-5 sereggel hiába van otthon mind" helyzetet. A betegség pedig viharral kombinálva elég rossz dolog. Főleg mivel a hadis orik ált kevés varit tartanak...

Azt elsimerem, hogy hiába hagyok otthon 5e elitet, ezt be lehet ütni 5-20 sereggel is, hisz 3,5e elitet seregenként már könnyebb kiizadni...

Cyby_ 07-20-2006 10:32

én nem akarok nagyon okoskodni...de amit te írsz az elméletbe jó csak gyakorlatba még nem láttam ilyet megvalósítva...mert eddig amit 4be láttam hullákat keményen a 80%kat.morálért harcoltak, meg a pontlistán ugrándoztak h mikor ki verte be öket 2-3serreggel földre...

Csocsó 07-20-2006 12:08

Massza Rex: ezt számold újra :)
7k tornyos mf elf íjász az nem h 40K elites hullát de még 50K-ot is megfog!!
És akkor még hozzáse adtam azt h esetleg tudós az elf, vagy a morálja magasabb az alapnál. Amii 85% elf esetében :)

Csocsó 07-20-2006 12:27

Quote:

Persze ezek csak számok, meg spekulálás, de azért nem látom én azt a fene nagy "elporoljuk 4-5 sereggel hiába van otthon mind" helyzetet. A betegség pedig viharral kombinálva elég rossz dolog. Főleg mivel a hadis orik ált kevés varit tartanak...

Hát nem is tudom...(maradva 3hulla 1vari felállásnál) ha a hulla kitámad viszi a társait is. És láss csodát máris terüljt terülj asztalkám! 3 könnyen üthető orit. Fene se várná meg míg beütnek látom h jönek oszt szembe velük a teljes szövi... varis meg nem hiszem h egyedül olyan nagyon fog kötekedni :)

Massza Rex 07-20-2006 12:35

Csocsó: meg is van, hol van elcseszve a képletem, az egyik szorzásnál lemaradt egy helyiérték. thx :)

Hát igen, így már csúnyább a végkifejlet...:mad:

Csocsó 07-20-2006 13:32

elf orit annyira nem könnyű beverni :)

Csocsó 07-20-2006 13:41

Meg kell hagyni én szeretem a hullákat, jó velük játszani. Pláne akkor amikor a sok amatrőr kiröhögi a tudós hullámat. Utánna meg én röhögök amikor az 5% bónuszt megkapom a támadásra és beverem őket, na és persze a védelmem számolgatása közbe is vhogy kimarad nekik az a bizonyos 5% bónusz :)
Aztán foghatják a fejüket :cool:

Jó a hulla! Igaz vakon megy de meglepetés ereje vele van. Persze jó személyiség is kell hozzá ;)

Xeper 07-21-2006 01:22

a tudós személyiség arányában a hullának hat a legtöbbet :)

Massza Rex 07-21-2006 06:52

No igen a 150 hadi tekit nem nehéz fenntartani, ellopni meg igen fáradságos...:p

-Fegya- 07-21-2006 07:55

Quote:

Originally Posted by Xeper
a tudós személyiség arányában a hullának hat a legtöbbet :)

Ja, nulláról 5 %-ra, az arányában legalább végtelen! :)

Láma 07-21-2006 09:09

Quote:

Láma:

Szerintem meg igen. :o

Term az élőholtok nem tartanak bányát, raktárt, a barakkon és házon kívül csak kevés bankot és könyvtárat, a pénzt teki írásból keresik a fosztás mellett.

1000 hekin így kényelmesen lehet 25e fölötti elit létszám.
Az elf 1000 hekin mennyi íjászt is tart (term mind tornyozva) 6000-7000?

7000 íjász elf max védelemmel kisebb erő mint 40000 elit.
morál azonos
10% faji bónusz kapott az élőholt hisz 1e heki már ált. 4 szint
nincs benne a nagyobb célpontért járó +10% sem
Azért csak 25e körüli elitszám mert tételezzük fel, hogy üres kocsmát is tartanak az élőholtak a morál magasan tartása miatt, valamint számos könyvtárat (kb 40) a bevétel miatt.

Már pedig ha az egyik élőholt elindul 20e elittel akkor 2 társával ez pont 40e...
Az elf betámadva, persze hazakísérheti a támadót íjászokkal (hisz csak 5e elit van otthon), de nem sok köszönet lesz neki benne...

Maradva az előző példánkon 25 e elit van ottthon.
Óriás támadót számolva kell neki kb 17000 elit a beütéshez. (előző feltételrendszer is tartva, azonos morál, nincs fel-le bónusz, stb)

Szerintem 1000 hekin nem minden szövi tud kiízzadni 4-5 db 17e sereget, sőt jó ha kettőt össze tud hozni (főleg a klasszkis 2 hadi 1 vari 1 toli felállásban) és neki is kell védelmet hagynia otthon, hisz a 40e sereg őt is visszakísérheti, no meg a fránya krónikázok is...

Azt elsimerem, hogy hiába hagyok otthon 5e elitet, ezt be lehet ütni 5-20 sereggel is, hisz 3,5e elitet seregenként már könnyebb kiizadni...

jajjajjajj. álljunk meg. először is mf tudós elf 15% torony ij eléggé általános dolog, ez már 7800 ijász, tudod hogy ez menyi elitet fog meg felfele támadva ha a hullának 100as a morálja 4. szinten? 54000et! szóval ezt a beverem az mf elfet 3 hullával dolgo gyorsan felejtsük el:) Másrészt az óriás táamdó serege 2 szer olyan erős mint a szövis hulla védőserege, szóval nem 17000 elit kell hanem csak 12500, anyni pedig egy szövi simán ki tud állitnai 3 szor is akár. hiába ajnározod a hullát, botrányosan gyenge faj..

Csocsó 07-21-2006 09:20

Quote:

No igen a 150 hadi tekit nem nehéz fenntartani, ellopni meg igen fáradságos...:p

Régen rossz akinek a hulla 150 tekiére fáj a foga :)

És a hadi teki mellett persze a gazdasági és az ipari teki 5% át is kihasználhatja. Hogy azért sajtoljunk ki minden aranyat az oriból :)

All times are GMT +1. The time now is 12:00.