Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   ország lefagyasztása, amíg ország másik megelőzi (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1143)

Dave 09-10-2007 21:08

azért előny, mert ha pl 3 szinten ugye levernek... a 4-es szinten meg a topban vagy teszem azt 50 körre a fellépéstől, akkor kb egy hónapot rostokol az az ország, ami haladhatna zavartalanul... azért és ugye, ha túl sokat vagy a topban, akkor meg jönnek a lázongások, gyújtogatások az oriban...

mi a bajotok, azzal, hogy engem támadhatnak, én nem támadhatok ?? hát senkinek nem kötelező fagyasztani... úgy veszitek, mintha ez egy kötelező elem lenne, és egyből magatokra veszitek.

Dave 09-10-2007 21:10

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 123865)
ejnye, most nem gondoltál szegény paranoiásokra;):D
hiszen ők azt gondolják, h csakis azért fagyasztod le az orid, h a milliárdokat lepasszold a szövidenk, fellépsz a másik oriddal, és mindent átviszel bele!
ettől nem hiszem h rettegni kell, mert többen vannak azok akik a 2 IPről való játékot meg tudják oldani, mint akiknek ezt megérné megcsinálni, szerintem
a bonyolítások fölöslegesek, mindenki mindenben a visszaélési lehetőségeket látja, sajnos:(

hát erre ezt tudom beidézni:

Eredeti szerző: Dave Üzenet megjelenítése
Szerintem is jó ötlet ez a fagyasztás dolog. A visszaélésekről annyit, hogy ha neki megér 1000 kört, hogy némi pénzt adjon a másik orijának... No meg ugye mindenki magából indul ki nekem eszembe se jutott (az elején) hogy ezzel valaki majd megin csalni akar, vagy visszaél...

-Ede- 09-11-2007 14:00

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 123908)
hát erre ezt tudom beidézni:

Eredeti szerző: Dave Üzenet megjelenítése
Szerintem is jó ötlet ez a fagyasztás dolog. A visszaélésekről annyit, hogy ha neki megér 1000 kört, hogy némi pénzt adjon a másik orijának... No meg ugye mindenki magából indul ki nekem eszembe se jutott (az elején) hogy ezzel valaki majd megin csalni akar, vagy visszaél...

ezzel nem tudom h mit is akartál mondani, ha azt h én biztos csalni akarok, akkor eléggé rosszindulatú vagy, szerintem:mad:
ha nem akkor meg bocs
amit meg kérdezel, gondolj csak bele, van egy országod, azt totál szétverik, szintlépés előtt kiesel a top30ból már pont nem bírod az estére tevezet fellépést megcsinálni, pedig a másik orid jött volna felfele, miután hosszasan csatároztál a top30ban és vártad amíg a másik orid lépni tud, és most az az orid se tud jönni, pedig a szövijeid kezdenek türelmetlenek lenni, és vagy fellépsz és törlöd vagy mélyszabira teszed mert megvan a lehetőség
ha mélyszbira tetted, akkor amikor visszajössz, szépen lilával kiemelve, ott van a tönkrevert országod, és mindenki tudja h nem tudsz visszatámadni, mert bőven az előző szintlépés maxföldje felett vagy, ergo mindenki, boldog boldogtalan téged fog ütni, mert nem elég neked a szarrá vert ország, még üssenek tovább?????
lehet h hosszú lett, de próbálj belegondolni!nekem pl kellett már törölnöm országomat, mert a következővel haladni akartam!
erre jön az h zéró start, de nem mindig megoldás, h valamit elértél, és zérózd le, mert nem is bírsz visszatámadni, és szinte csak a fórumokba nem írják ki, h ide támadj nem bírom magam megvédeni!

Pax Hungaricum 09-11-2007 15:27

Edevel egyet kell értenem abban, hogy az a szám, ami azon országokat fog mutatni, akik milliárdokat passzolnak át egyik oriból a másikba ezzel a befagyasztásos dologgal, elenyésző mennyisgű lesz azokhoz képest, akik gond nélkül tudnak 3-4-5-és még ki tudja mennyi orit vinni normálban. (Sajnos vannak ilyenek, és sajnos sose fognak lebukni, hacsak nem követ el szarvashibát.) Nem írom le, hogy kell ezt csinálni, így is sokan csinálják, sajnos tudok is egyről, fel is jelentettem hónapokkal ezelőtt, mégsem dobják ki... Mert nem lehet megfogni. Külön IP, külön mail, külön orinév. (Értem itt azt, hogy nem Országnevem01, Országnevem02, stbt regisztrál ugyanabba a csoportba.)
Itt most pl az 5/Q-ra gondolok. De mindegy... Ez már off, ha tovább folytatom, úgyhogy vissza a topcikhoz:
Határozottan támogatom ezt a befagysztós dolgot, akármilyen formában is lesz kivitelezve.
Nem ettől fog elszaporodni a csalás, az egészen biztos! Aki meg csalni akar, az enélkül is tud, aki meg nem akar, az emiatt sem fog.

Betelgeuse 09-11-2007 17:29

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 123906)
azért előny, mert ha pl 3 szinten ugye levernek... a 4-es szinten meg a topban vagy teszem azt 50 körre a fellépéstől, akkor kb egy hónapot rostokol az az ország, ami haladhatna zavartalanul... azért és ugye, ha túl sokat vagy a topban, akkor meg jönnek a lázongások, gyújtogatások az oriban...

mi a bajotok, azzal, hogy engem támadhatnak, én nem támadhatok ?? hát senkinek nem kötelező fagyasztani... úgy veszitek, mintha ez egy kötelező elem lenne, és egyből magatokra veszitek.

Van erre egy jó megoldás szabadságnak hívják:) Teljesen feleslegesen akarod bonyolítani... Semmi előnyt nem kapsz csak egy lehetőséget arra, hogy egy problémát megoldhass ország törlése nélkül...

Kutyuleee 09-11-2007 18:29

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 124046)
Határozottan támogatom ezt a befagysztós dolgot, akármilyen formában is lesz kivitelezve.
Nem ettől fog elszaporodni a csalás, az egészen biztos! Aki meg csalni akar, az enélkül is tud, aki meg nem akar, az emiatt sem fog.

tök egyetértek veled. aki pénzt akar utalni az országai között, az most is megtudja tenni, és meg is teszi.

Dave 09-12-2007 20:13

jo, hát én csak felvetettem...

és én nem akartam utalni senkire, hogy csalni akar...

Cly 09-15-2007 16:19

Én sem támogatom azt az elképzelést, hogy engem támadhatnak, de én nem. Azt támogatom, hogy legyen a fagyás után 72 kör védelem. De ezt már leírtam, és kifejtettem...

Viszont még mindig nem értem, hogy hogyan lehetne csalni ezzel az egésszel. Lehet, hogy nem vagyok elég kreatív? :-) Az én elképzeléseim szerint miután megnyomtam a fagyás gombot, semmit az ég egy adta világon nem tudok csinálni 1000 körig - vagy amíg a másik orim ugyan abban a csoportban van mint ez - az országommal. Ez alatt azt értem, hogy az adatok nem változnak meg benne semmilyen módon, még akkor se ha történetesen elküldenek felé egy karavánt. (Bár azt se lehet, mert nincs rajta a pontlistán, vagyishát lehet, de mire odaér, elhullik az összes cucc. Meg szövibe is kéne valahogy lenni, és az is kizárt.)

El tudok képzelni egy piacos átutalást abból az országból, amelyiket lefagyasztom. De ezt ki lehet küszöbölni azzal, hogy nem lehet fagyasztani, amíg 24körön bellül katonai akcióztam, és piacoztam. Vagy lehet azt is, hogy egyszerűen minden piacon lévő egység autómata törlődik a fagyasztáskor.

Kitaláltam még egy visszaélési lehetőséget is: Orival kilépek szövből, MFre. Fagyok. Följön a másik orim (termelős). Belép a szövbe. Átküldök egy csomó pénzt és gyorsvágtába elhagyja a szintet, vagy egyszerűen törlöm. (És még az A ba is lehetne pénzt fölvinni a gyors csoporton keresztül, méghozzá nem is keveset) És abban igazatok van, hogy ezt esetleg lehet egyszerűbben is csinálni két IP-ről. De ezzel igazából legális keretek közt oldottuk meg a pénz átutalást, a termelős országból, a főországba (És ez elég bosszantó). Szóval ezt a csalást még valahogy ki kéne küszöbölni.

Persze lehet, hogy csak én problémázok ezen.

NorB 09-16-2007 07:40

jelen pillanatban rendkívül egyszerű felküldeni pénzt egyik oriból a köv. szinten lévő oriba, ehhez még csak csalni sem kell, de már leírtam egyszer
semmi köze a fagyasztásoz

Kutyuleee 09-17-2007 20:59

Quote:

Originally Posted by Cly (Post 124648)

El tudok képzelni egy piacos átutalást abból az országból, amelyiket lefagyasztom. De ezt ki lehet küszöbölni azzal, hogy nem lehet fagyasztani, amíg 24körön bellül katonai akcióztam, és piacoztam. Vagy lehet azt is, hogy egyszerűen minden piacon lévő egység autómata törlődik a fagyasztáskor.

Kitaláltam még egy visszaélési lehetőséget is: Orival kilépek szövből, MFre. Fagyok. Följön a másik orim (termelős). Belép a szövbe. Átküldök egy csomó pénzt és gyorsvágtába elhagyja a szintet, vagy egyszerűen törlöm. (És még az A ba is lehetne pénzt fölvinni a gyors csoporton keresztül, méghozzá nem is keveset) És abban igazatok van, hogy ezt esetleg lehet egyszerűbben is csinálni két IP-ről. De ezzel igazából legális keretek közt oldottuk meg a pénz átutalást, a termelős országból, a főországba (És ez elég bosszantó). Szóval ezt a csalást még valahogy ki kéne küszöbölni.

Persze lehet, hogy csak én problémázok ezen.

Hát a piacos utalást nem tudom hogy képzelted el, mert a 24kör piac stop van a frissen lépő orinál, és tulképpen ugyanaz a szitu, mint amikro fellépsz, és utána rögtön lépsz a másikkal.
én ezért támogatom, hogy legalább addig tartson a fagyás mint az adott csoport min. játékideje, mert ha tényleg arra használod amire kell akkor legkevesebb ennyit kell ott maradnia az országnak és ezzel nem ér senkit hátrány.

Ati 09-19-2007 16:29

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 51736)
Benne, de nem hirteklen jelenik meg a pontlistán. És jelen pilalantban összekötött orid csak egy lehet egy csopiban. Ha levernek, törlöd, és előhozol egy mélyszabist? ha leverik azt is, azt is törlöd, és ismét egyet? Ez nem vezet sehova...

Ez az egy csoportban 3-4 lefagyasztott ország azért erős túlzásnak tűnik.

Ettől függetlenül azt hiszem, hogy eddig mindenki teljesen jól megvolt enélkül a lehetőség nélkül, úgyhogy ha ezután is csak egyetlen országodat fagyaszthatod le egyszerre, akkor még azzal is bőven előrébb vagyunk. Egyszerre 3 ország ne legyen már útban...

ha egyszerre egynél több ország útban van, akkor ott valóban feltételezni lehet, hogy nem arra van használva ez a lehetőség, amire való.

Éppen ezért szerintem egy darab országban kellene maximálni az egyszerre lefagyasztható országok számát.

Ha több szinten is útban vannak országaid, akkor azt máshogy kell megoldani, nem ezzel. Akkor az az ország valószínüleg nem oda való, ahol épp van.

Ati 09-19-2007 16:33

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 51762)
3. a mélyszabis ori belépés után 72 kör védelemmel kezd, stb.

Ez elég nagy visszaélésekkre ad lehetőséget. Nagy gáz van, valahol a topban, elmegyek, aztán egyszercsak 2000 kör játékkal a hátam mögött védelmem van?

Eddig is sok embernek problémát jelentett, hogy hogyhogy valaki újra tud indulni felsőbb szinteken, és hogyhogy egy nulla körös ország védelem alatt van. Ha ezt egy 2000 körös országra kiterjesztjük, akkor méginkább az lesz az első reakció, hogy "ez a játék rosszul működik".

Sajnos rengeteg esetben a súgó olvasásának hiánya abban jelentkezik, hogy "ez rossz" megjegyzésekkel illetik a Hódítót, amikor minden teljesen úgy működik, ahogy működnie kell. Csakhát az a fránya olvasás ugye...

Az ilyen szituációkat nem szeretném még gyakoribbá tenni.

Ati 09-19-2007 16:35

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 51768)
Ati, kifejted, hogy a mélyszabi mit is jelent és pontosan mikor lép életbe? :)
Ha szépen megkérünk.

Hivatalosan ilyen fogalom nincs, ez csak "szlengként" jelent meg, ahogy sok más fogalom is, amik esetleg időközben már el is tűntek.

Ati 09-19-2007 16:38

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 51801)
Ha felviszek B-be biztos ami biztos alapon egy mélyszabira ítélt orit, akkor nem biztos, hogy örülni fogsz ha előveszem hirtelen.

Most is megteheted, hogy lépéskész állapotba teszel 3. szinten egy gyors- és egy lassúcsoportos országot, és a kellő pillanatban hirtelen fellépsz vele B-be.

Ati 09-19-2007 16:40

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 51801)
Meg azért sem támogatom, mert elvenné a fordulás nehezítés szerintem egyik jelentős hozományát: a kék számokról való lemondást. A magam részéről nagyon szeretném, hogy ha egy év múlva kis 6-ost látok, akkor tudjam, hogy ezzel jobb békében élni, mert bizonyította tudását. Azt hogy ő 5-6 éve játszik látom a sorszámáról...

Első olvasatra nem értem, hogy ez miért venné el ezt a pluszt. Ettől még ugyanúgy teljesítened kell a topX%-ot az országgal. Most is megvan a lehetőséged arra, hogy ha épp valami miatt nem tudod teljesíteni, akkor elmenj szabadságra, és később folytasd. Egy adott ország esetében nem látom, hogy ez mennyiben lenne más.

Ati 09-19-2007 16:50

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 52173)
4. ne vegyuk ki a listabol, mert akkor csokkenne a csopiletszam, es a top30 nehezedne emiatt. csak legyen a sarga SZ helyett mondjuk vmi mas szinu MSZ jelzes

Dehogynem vegyük ki. Különben saját magával szövire lép, és de jó, meg is van a +1 tag, aki adja a szabija miatti +10% védőerőt? Vagy saját magának küld karavánt? Fizikailag nem szabad, hogy egy csoportban létezzen a két ország, úgyhogy amint lefagyasztja, az ki kell, hogy kerüljön az aktív csoportból.

Ati 09-19-2007 16:52

Quote:

Originally Posted by porika (Post 52180)
3: azért kell a védelem, hogy ne lehessen visszaélni avval, hogy bármikor visszahozhatom ha a haverom bajban van.

Ezt most is meg tudod csinálni egy sima szabis országgal. Olyan szintre ne jussunk el, hogy szabiról visszatérve is védelemmel kezd az ország. Ciki, hogy hétvége miatt esetleg valaki elmegy szabira, akkor heti 4 napot játszhat, és abból 3-at védelem alatt van.

Ati 09-19-2007 16:55

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 52203)
én sem látom semmilyen értelmét ennek, mivel a "beragadt" ország le tud mondani a személyiségeiről.

A "beragadt" 1 személyiségű ország ezt nem tudja megtenni. Annak ilyen esetben törlés a sorsa? Pedig menne az a fellépés, csak kicsit még harcolni kell... Viszont a másik országnál már erősen ketyeg a top30...

Ati 09-19-2007 16:57

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 52203)
viszont ha be lesz vezetve, akkor a B-ből ne lehessen fordulni, ha az A-ban levő ország van lefagyasztva.

Ha az A-ban levő országot lefagyasztod, akkor az azonnal elveszti a fordulási feltételek teljesülését. Innentől B-ből nem fordulhatsz.

Persze mókás lesz leprogramozni, hogy 2 darab 1/A-s ország is van...

Ati 09-19-2007 17:01

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 53415)
vagy fizetsz modnjuk 500 kör VIP-et mint zéró-startnál.

OFF, de azért legyen tiszta: a zéró-startért nem kell fizetned semmit, csak akkor, ha egy éven belül 1-nél többször használod. Ha csak egyszer, akkor nincs semmiféle VIP-kör levonás. Ugyanannyi VIP köröd lesz utána, mint előtte volt.

Ati 09-19-2007 17:03

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 53546)
Viphez én semmiképp nem kötném, és visszajövetelkor 3 nap szabi helyett 72 kör védelmet szeretnék látni inkább. Ugyanis nem csak a csoprot van veszélyben egy esetleges jksz-elő csalása miatt, hanem elméletben ő maga is hosszú kihagyás után egy vadidegen környezetbe érkezik, legyen ideje körbetájékozódni, és felkészülni a további játékra.
Védelmet ugyanúgy mint szintlépéskor, első 24 körben piac nélkül képzelem.

Továbbra is NAGYON ROSSZ ötletnek tartom, hogy egy 2-3000 körös ország hirtelen védett legyen.

Mivel ezzel sajnos nagyon sokan arra a következtetésre jutnának, hogy a játék rossz, ezért ilyen lehetőséget sajnos nem lehet bevezetni, hiszen nem cél, hogy az olvasási hiányosságok eredményeképp az legyen az általános vélemény, hogy a játék rosszul működik.

Ati 09-19-2007 18:07

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 54060)
Miért van az hogy kísérlet is visszahozza az orit a pontlistára?
Ez főleg Atinak szól!:)

Mert ez így működik.

Ati 09-19-2007 18:10

Quote:

Originally Posted by -Rém- (Post 116588)
Azt megszeretném kérdezni hogy tegyük fel leszabizok a főorimmal és hozom a másik csoportból az országomat , de akkor nem lehetne azt megoldani hogy ilyenkor a hétvégi játékra való jelentkezés átszálljon a fő ori után lévő 2. orira vagy valahogy?

Nem. Ezt vedd figyelembe, amikor ezt az opciót használod.

Ati 09-19-2007 18:14

Quote:

Originally Posted by Cly (Post 123208)
Hiszen így simán meg lehet csinálni, hogy valaki fagyasztja az oriját, és utánna a másikkal nem is lép szintet.

Ezzel mi a baj? Ez kb egyenlő a szabadsággal ilyen formában.

Ati 09-19-2007 18:20

No, minden végigolvasva. Korlátozások terén ezek tűnnek számomra most reálisnak:

- A fagyasztás előtt 72 óra szabadság.
- A fagyasztás minimum X óra időtartamú.
- A fagyasztásról visszatérve 72 óra szabadság. *

* Ez elég bután hangzik igazából, nem nagyon van összhangban a sima szabadság rendszerével, amikoris bármikor vissza lehet jönni, úgyhogy ez nem biztos, hogy ebben a formában jó lenne.

Stoky(Gárdi) NEXUS 09-19-2007 18:46

végigolvastam és én támogatom a "mélyszabit" :)

Kutyuleee 09-19-2007 19:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125204)
No, minden végigolvasva. Korlátozások terén ezek tűnnek számomra most reálisnak:

- A fagyasztás előtt 72 óra szabadság.
- A fagyasztás minimum X óra időtartamú.
- A fagyasztásról visszatérve 72 óra szabadság. *

* Ez elég bután hangzik igazából, nem nagyon van összhangban a sima szabadság rendszerével, amikoris bármikor vissza lehet jönni, úgyhogy ez nem biztos, hogy ebben a formában jó lenne.

a 3. pont nem hogy bután hangzik, de sztem nem is jó ötlet. ha tényleg azért fagyasztja valaki, mert beragadt az ori,vagy mert ép szétverték, és úgy döntött hogy előre engedi a másikat, akkor ezzel tulképpen adunk 72kört a környezetének, hogy észlelje és utána csorgó nyállal felkészüljön a mégtovábbi leütésére... sztem még mindig valami féle védettség lenne a jó ötlet, mégha neked nem is tetszik.

Ati 09-19-2007 19:27

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 125212)
a 3. pont nem hogy bután hangzik, de sztem nem is jó ötlet. ha tényleg azért fagyasztja valaki, mert beragadt az ori,vagy mert ép szétverték, és úgy döntött hogy előre engedi a másikat, akkor ezzel tulképpen adunk 72kört a környezetének, hogy észlelje és utána csorgó nyállal felkészüljön a mégtovábbi leütésére... sztem még mindig valami féle védettség lenne a jó ötlet, mégha neked nem is tetszik.

Na várj. Ennek az egésznek nem az a lényege, hogy egy leütött országot félretegyek. Ha ez a probléma, akkor újraindulás, és rendbeszedi, aztán fellép.

Ennek az a lényege, hogy egy MŰKÖDŐ országot megelőzz egy másikkal.

Nem egy romokban heverőt, mert azt akár törölheted is, ha nem akarsz vele foglalkozni, és máris nem kell semmi bonyolítás. Vagy átrakod anarchba, aztán majd egyszer visszahozod 5. szintre. Akkor törölni se kell.

Bogár 09-19-2007 19:36

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 100782)
- a szabi alatti szabályokat is érvényesiteném rá, ne lehessen azt megcsinálni, hogy van fent egy termelője lefagyasztja amig elhalad mellette és utána úgyanott "kiolvasztja", a topkörök fogyása is logikus, mert ha felébreszti akkor iég s minimum 336kört mkelljen töltenie a csopiban, és ne léphessen egyből...

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 123601)
S
Az ÉN véleményem szerint a szükséges feltételei ennek:
(...)
-ha netán már a topban volt, elvenném a topköreit!
(...)

ezzel valszeg az extrém termelőket segítenénk bizonyos mértékig, akiknek a túl sok eltöltött idő miatt 15%-kal csökken körönként a moráljuk. az is igaz, hogyha lesz a kötelező 72+72 óra szabi a fagyás előtt és után, akkor legalább 144 hekit vesztene. szerintem az hiányzik még innen, hogy fagyasztás alatt is csökkenjen körönként 1 hekivel annak az orinak a területe, aki a maximum föld felett van, vagy pedig ne csökkenjen a topban eltöltött idő... vagy esetleg azt az orit ne lehessen lefagyasztani, amelyik teljesíti a szintlépés feltételei közül azokat, hogy megvan-e a kötelező játékidő és a kötelező topban eltöltött idő. belegondolva lehet, hogy az utóbbi a legjobb megoldás. :)

Ati 09-19-2007 19:42

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 125215)
ezzel valszeg az extrém termelőket segítenénk bizonyos mértékig, akiknek a túl sok eltöltött idő miatt 15%-kal csökken körönként a moráljuk. az is igaz, hogyha lesz a kötelező 72+72 óra szabi a fagyás előtt és után, akkor legalább 144 hekit vesztene. szerintem az hiányzik még innen, hogy fagyasztás alatt is csökkenjen körönként 1 hekivel annak az orinak a területe, aki a maximum föld felett van, vagy pedig ne csökkenjen a topban eltöltött idő... vagy esetleg azt az orit ne lehessen lefagyasztani, amelyik teljesíti a szintlépés feltételei közül azokat, hogy megvan-e a kötelező játékidő és a kötelező topban eltöltött idő. belegondolva lehet, hogy az utóbbi a legjobb megoldás. :)

Hmm, való igaz, hogy ha fel tudna lépni, akkor semmi szükség arra, hogy fagyasszon, akkor lépjen fel. Ha nem tud, mert feljebb van országa, akkor a fentebbi országát kell fagyasztania, nem ezt...

Gyula 09-19-2007 20:04

Engem nem zavar ha lesz iylen lehetőség, de mint sok mást ezt is feleslegesnek tartom, ha útban van egy ori akkor ott a törlés vagy a zérózás.

Ati 09-19-2007 20:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125216)
Hmm, való igaz, hogy ha fel tudna lépni, akkor semmi szükség arra, hogy fagyasszon, akkor lépjen fel. Ha nem tud, mert feljebb van országa, akkor a fentebbi országát kell fagyasztania, nem ezt...

Hmm, nem, mégsem jó. Felmegy a nagyon topba, beverti magát, hogy a minimum föld feltételnek ne feleljen meg, és máris szabadon fagyaszthatja magát, és szabadulhat esetlegesen a topköreitől.

Hmm-hmm... Lehetséges, hogy mégse kéne kivenni a pontlistából, hanem benthagyni, mint egy sima szabis országot (ha topos ország, akkor had csökkenjen a területe, ha nem topos, akkor úgyse zavarja), csak épp MF-fé váltani, hogy egyéb visszaélések ne lehessenek vele. Így a 2x72 óra szabi se kell külön...

Viszont így erősen korlátozni kéne ezt a lehetőséget, hogy ne legyen ilyen országokkal tele a pontlista...

Kutyuleee 09-19-2007 23:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125227)
Hmm, nem, mégsem jó. Felmegy a nagyon topba, beverti magát, hogy a minimum föld feltételnek ne feleljen meg, és máris szabadon fagyaszthatja magát, és szabadulhat esetlegesen a topköreitől.

Hmm-hmm... Lehetséges, hogy mégse kéne kivenni a pontlistából, hanem benthagyni, mint egy sima szabis országot (ha topos ország, akkor had csökkenjen a területe, ha nem topos, akkor úgyse zavarja), csak épp MF-fé váltani, hogy egyéb visszaélések ne lehessenek vele. Így a 2x72 óra szabi se kell külön...

Viszont így erősen korlátozni kéne ezt a lehetőséget, hogy ne legyen ilyen országokkal tele a pontlista...

És mi lenne ha a kellemeset a hasznossal? ha csökkenne a területe a max felett, de nem lenne benne a pontlistában???
Mert szerintem nem lenne szerencsés, ha 1 ember 2országa is szerepelne ugyanazon csoport pontlistájában.

lacqa 09-20-2007 08:58

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 125280)
...
Mert szerintem nem lenne szerencsés, ha 1 ember 2országa is szerepelne ugyanazon csoport pontlistájában.

ezt kifejtenéd bővebben? miért is lenne ez "nem szerencsés"?

Kutyuleee 09-20-2007 09:06

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 125325)
ezt kifejtenéd bővebben? miért is lenne ez "nem szerencsés"?

ennyi erővel a multizást is engedélyezhetnénk azon "szent cél" érdekében, hogy 1-1 csoportban többen legyünk. 1csoport 1ország a szabály. ha egy országot hosszútávon (legalább amig elhalad felette) kivon a forgalomból akkor sztem nem mutat pontos infót a csoportról, ha ilyen orik bent vannak, és sok csoportban pontosan káros lenne ez. pl angolban ha a pontlistába visszakerülne a sok nem vipes mélyszabis, akkor pl 4-be tuti nem lenne aktív ori 6-8körön belül. most képzeld el, ha ehez, hozzá jönne, hogy lehet fagyasztani és az is benne lesz a pontlistában...

Ati 09-20-2007 09:09

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 125328)
ennyi erővel a multizást is engedélyezhetnénk azon "szent cél" érdekében, hogy 1-1 csoportban többen legyünk. 1csoport 1ország a szabály. ha egy országot hosszútávon (legalább amig elhalad felette) kivon a forgalomból akkor sztem nem mutat pontos infót a csoportról, ha ilyen orik bent vannak, és sok csoportban pontosan káros lenne ez.

Semmi nem mutat pontos infót a csoportról, szabiról bármikor visszajöhetnek országok, akár tömegestől is, ugyanígy akármikor eltűnhetnek a pontlistából. Fellépnek lentről, vagy ők maguk fellépnek.

Ennek a módosításnak nem célja, hogy a csoportról kapott információt pontosítsa, vagy bármilyen információval szolgáljon a csoportról.

Ennek a módosításnak a célja, hogy ha útban van egy országod a másiknak, akkor átmenetileg lefagyaszthasd, amíg a másikkal átmész azon a csoporton.

Ati 09-20-2007 09:10

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 125328)
pl angolban ha a pontlistába visszakerülne a sok nem vipes mélyszabis, akkor pl 4-be tuti nem lenne aktív ori 6-8körön belül.

Miért ne tudna bármikor visszajönni? Vissza tud, az égvilágon semmi nem akadályozza meg ebben.

Kutyuleee 09-20-2007 09:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125330)
Semmi nem mutat pontos infót a csoportról, szabiról bármikor visszajöhetnek országok, akár tömegestől is, ugyanígy akármikor eltűnhetnek a pontlistából. Fellépnek lentről, vagy ők maguk fellépnek.

Ennek a módosításnak nem célja, hogy a csoportról kapott információt pontosítsa, vagy bármilyen információval szolgáljon a csoportról.

Ennek a módosításnak a célja, hogy ha útban van egy országod a másiknak, akkor átmenetileg lefagyaszthasd, amíg a másikkal átmész azon a csoporton.

Picit rosszul fogalmaztam meg, de akkor úgy mondom, hogy a csoportban csak 1 szabis orival lenne több ugyanannyi aktív játékosra. És sztem ez pont hogy hátrányos lenne, így is sok csoportban probléma hogy tele van szabisokkal.

Andrew 09-20-2007 09:12

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 125280)
És mi lenne ha a kellemeset a hasznossal? ha csökkenne a területe a max felett, de nem lenne benne a pontlistában???

én egyszerűen nem engedném a fagyasztást max terület fölött
ha már oda eljutott, akkor lépjen föl, ahelyett, hogy előzgetne

Kutyuleee 09-20-2007 09:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125331)
Miért ne tudna bármikor visszajönni? Vissza tud, az égvilágon semmi nem akadályozza meg ebben.

Lehet én fogalmazok félreérthetően.
De úgy értem ha nem az aktív játékba térne vissza, csupán csak szerepelne a pontlistán mint a vipes mélyszabisok.

All times are GMT +1. The time now is 06:09.