![]() |
Quote:
Részklánnak szerintem van létjogosultsága, hogy ne kelljen a nagyklánból kilépni, újat alapítani, és úgy ütögetni célpont híján. De ahogy most pl Pannonfölde szerepel a pontlistán, éppúgy szerepelnie kell a részklánnak is. Cserébe nem kell földet leadjon a császárnak. És nem kell hadüzi, meg semmi, alakukljon úgy a részklán, mint egy igazi, felbomlása is legyen hasonló. Ütni meg nem az általa kiválasztott orikat fogja, hanem a pontlistán szereplő rész- illetve teljes klánokat. Wanddal egyetértek abban is, hogy ne használhassa a klánrakit, hanem béreljen sajátot. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
ez viszont így magában pont annyit jelent, hogy töröljük el a klánbalépésnél való földleadást.. |
Quote:
mindezek melett megfelelő szabályozással lehetne a dolog életképes. |
Quote:
csak olyanra tud támadni akivel hadüzije van. A hadüzi intézményét talán még nem részleteztem itt de vannak feltételeim hozzá: - 48 körig él aztán magától felbomlik - egyszerre csak x (sztem 3db) hadüzit lehet küldeni |
Quote:
Monro, én most is elf vagyok, de nem vigasztal, hogy kimaradok a klánütésekből. Aki az enyéimet ütni akarja, üssön engem is. |
hmm na részemről én alszom még rá 1-et..
hátha holnapig valaki még ír valami nagyon oksat aztán meglátjuk :) jóéjt! |
Quote:
|
Quote:
De jó akkor egészítsük ki ezzel: a hadüzi 48 körig él vagy amíg van távollévő sereg :) |
Lassan ott fogunk tartani, mint a felfedezésnél. Arra gondolok, hogy a sok kiegészítő javaslat miatt nagyon nehezen követhető, hogy egy javaslat aktuálisan éppen hol tart.
Kérem, hogy időnként a javaslattevők foglalják össze, hogy javaslatuk pillanatnyilag milyen feltételekkel aktuális. |
Quote:
1. reszklan megjelenjen a pontlistaban 2. ne jelenjen meg (ezt Monro probalja mindenkepp eroltetni, se ugy veszem eszre, masoknak nem tetszik) - pl en is erosen ellenzem... Elobb elso korben ezt kellene megbeszelni, hogy lehessen-e kenyunkre kedvunkre klanokbol reszhalmazt tamadni, mert ugy veszem eszre, mindenki eleg erosen berzenkedik ez ellen az otlet ellen. (malusz ide malusz oda) Szerintem igenis kell az a biztonsag, hogy egy elf csapattarsam ved. Mint egyszer irtam, nem igazan tartom jo otletnek, hogy rakenyszeritsuk minden orira 1/aban a 60-70% barakk+tornyot. |
Quote:
Ti is tegyétek ezt,ne csak azt fújjuk, hogy ez így nem jó mert tök másképp szoktuk meg :) Mondd el Rem kérlek, mit vesztesz azzal ha nem jelenik meg a klánpontlistán a részklán? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Es ez mar talan ossze is fugg azzal, hogy a reszklan pontlistaban legyen-e. Ha feltesszuk, hogy reszklan csak egesz klant uthet, te miert szeretned, ha nem latszodna a pontlistaban? |
Quote:
De nézzük kinek kellene látnia ha támad egy részklán? 1. akit támad ---> ő látni is fogja (sőt 24 kör felkészülési időt is kap elötte) 2. esetleg akinek még hadüzije van vele (abban sem vagyok biztos, hogy érdemes e egyáltalán 1 hadüzinél többet engedélyezni, ugyanis a klánharcok komoly felkészülést igényelnek.) A többiek hiába látják ugysem tudják támadni hadüzenet hiányában. Ha mégis láthatóvá tesszük ezzel inkább azt büntetjük akit éppen támad,hiszen figyelni fogja a környezete,hogy visszatámad e vagy sem. Érdemes azért elvetni egy javaslatot, mert nem tud egy "külsős ori" kukkolni? |
Quote:
Csak nagyobb klánnal lehetne támadni a kisebbeket ---> sztem ez nem lehet cél Kimaradnának a javaslatból a következő előnyös hozományai: - hatalmas klánok elérhetősége - extrém felépítésű orik visszaszorítása |
Quote:
A javaslatom összefoglalva: A normál klántámadással párhuzamosan létrehozzuk a "klántámadás klánrésszel" intézményét. Ezzel együtt a normál klántámadás intézménye változatlan formában működne tovább. Ez a javaslat kizárólag egy plusz támadási felületet hozna létre, hogy olyan helyeket is el lehessen érni a pontlistában amit ma sem egyéniben sem klánnal nem lehet veszélyeztetni. Hogy működne ez? - Bármelyik klán a klánján belül eldöntheti, hogy melyik országainak részvételével (minimum 3 ország!) akar támadást indítani. (támadó részklán) - A célpont lehet teljes klán, vagy egy teljes klánból a támadó által kijelölhető bármely de minimum 3 db ország. A szabad kiválaszthatóság alól kivételt képeznek a szabis országok!(védő részklán) - Fontos feltétel még, hogy mind a támadó mind a védő részklánok mérete nagyobb kell legyen, mint az anyaklánjuk méretének a fele. (pontértékben! nem területben!) - Feltétel még, hogy ilyen módon csak azokat a klánokat támadhatja akikkel az anyaklánnak hadüzenete van. A részklánok 20% támadási maluszt kapnak. - A támadásra kijelölt országok aktuális pontértéke lenne a támadó klánrész értéke és a védőklánból kijelölt országok értéke összesen a védő részklán értéke. A két részklán értékkülönbsége adja a körtávolságot a normál klántámadásnál érvényes értékek szerint. - a részklánok NEM jelennek meg a klánpontlistában, révén ugyis csak hadüzenettel támadhatóak felesleges információ lenne a külvilág számára (amivel élni nem lehet csak visszaélni) és csak azokra hívhatja fel a figyelmet akire éppen támad. - ha egy részklán támadott akkor ugyanúgy mint a teljes klánnál 24 körig a támadók nem válhatnak el egymástól Uj taggal bővíthető a részklán támadás után, de kitenni belőle valakit csak az utolsó részklánakciótól!(egyéni toli-vari-sereges akciók nem számítanak itt) számított 24 kör mulva lehet. (ez csak annyit jelent, hogy 24 körön belül csak egymás társaságában üthetnek ujra részklánnal. Őket támadó részklán kijelölheti őket támadásra egymás nélkül is). Hadüzenet A részklánok bevetésének a feltétele az anyaklánok közötti hadüzenet. Ezzel jelzik a klánok vezérei (bármelyik indíthatja), hogy készüljön a másik fél arra, hogy 24 kör mulva részklánnal is támadhat a hadüzenet küldője. - hadüzenetet egyszerre x országnak lehet küldeni. (jelenleg azt hiszem talán az x helyére az 1 lenne a legjobb szám) - függetlenül attól, hogy 1-et vagy x db hadüzit engedünk kiküldeni, a felénk "bejövő" hadüzenetek számát nem korlátoznám, hiszen ezzel más klánok hadüzenetküldési opcióját csorbítjuk és visszaélésre is lehetőséget adna. - a hadüzenet függetlenül attól,hogy történt e részklántámadás vagy sem 48 körön belül automatikusan felbomlik. Ha van távollévő klánsereg egymás irányába akkor csak azután bomlik fel ahogy a kinnlévő seregek hazaértek. Addig viszont az ellenfél is küldhet ki másik sereget. Megjelenítés a játékban - A szövetségi támadás menüben megjelenne egy plussz fül hadüzis támadásnéven pld. - Itt megjelenne a saját klánlistánk és a hadüzis ellenklán listája. Egyszerű x-eléssel kijelölhetjük, hogy kik a támadásban résztvevő országok és szintén x-eléssel a támadott országokat. - Mindkét orilista alján megjelenne a kijelölt orik összpontszáma és ezek alapján az aktuális körtávolság. Ha minden országunkat kijelöljük támadni akkor annak ellenére, hogy a teljes klán támad mégis részklánként értelmezve 20% támadómaluszt kapna. Nagyjából így nézne ki: Szövetségek menü - Háború Ezen belül tennék mégegy pontot --> Háború hadüzenettel (részklánnal) Ezen az oldalon megjelenne a következő: Érvényes hadüzenet: 1877-es Piroska és a Farkas még 36 körig! Támadóklán kijelölése: --------------- Célpont kijelölése: 1. Breki 15000 pont X ---------- 1. Lusti 15000 pont X 2. Malacka 25000 pont ---------- 2. Törpicur 20000 pont 3. Tádé 33000 pont X-----------3. Kandúrbandi 25000 pont X 4. Miss Röfi 27000 pont -----------4. Törperős 40000 pont X 5. Micimackó 29000 pont X Összesen: 77000 pont ----------------Összesen: 80000 pont A két klán távolsága: 2 kör |
Monro, nagyon szépen összefoglaltad. Ha tudok, adok rá pluszt.
Problémám: Ha kap egy klán hadüzit és bont, kizárnak vagy felvesznek tagokat, akkor mi van? Ha megtiltjuk, hogy hadüzit kapott klán országlistája változzon, akkor állandó hadüzenet küldéssel megbénítható egy klán. A hadüzit küldő is megteheti, hogy a felkészülési időszak végén vesz fel új tagokat és az új tagokkal támad. |
Quote:
|
Quote:
Vagy kapok egy hadüzit és utána felveszek egy nagy orit és nem tud hozzámférni. Vagy kapok egy hadüzit és bontom a klánt. stb. |
Quote:
Pld: X(a,b,c orikból áll) klán hadüzit küld Y klánnak(d,e,f orikból áll) a hadüzi küldésekor. A hadüzi életbe lép 24 kör mulva de Y már (d,e,f,g,h orikból áll) Így a hadüzenet lehetővé teszi, hogy a hadüzi felbomlásáig a,b,c orik támadják d,e,f vagy d,f,g vagy d,g,h, vagy e,f,g vagy e,g,h vagy.... (defgh kombinációit) és fordítva defgh bármely kombinációja a,b,c -t *ha egyébként a részklánnal való támadás egyéb feltételei adottak Magyarul ha pld. beveszel egy akkora orit Y klánba amivel Y klán több mint 2x akkora lesz, mint X klán akkor a hadüzi ellenére sem tudnak egymásra részklántámadást indítani. |
Quote:
Ez ez uccso a legviccesebb, kuldok neked egy haduzit es volt klan nincs klan... :P Ha kirakod a termelodet, a masik klannak az is jo.... Beveszel nagy orit? Be tudunk mi is venni. Effektive nem ertem a problemadat. (Ne feledd, hogy az eredeti klantamadas ugyanugy megmarad, ez csak plusz lehetoseg lenne) |
Na, azért csak nem kéne hagyni behalni a topicot. Monro elképzelésével ugyan nem értek egyet, de a klánéletet csakugyan jó lenne felpezsdíteni kissé.
|
Quote:
Nos, ki fogja elérni a hatalmas klánokat, és milyen feltételekkel? Láttuk, Pannonfölde ügyesen beverte az Antialkeszokat, szal a nagyok megoldják. A top 7 ország egyenként közel akkora mint nekem a teljes klánom 7 országgal. Jó, tudom, nem vagyunk nagy klán, de a pontlistán 12-dikek vagyunk a 162-ből ,szal elég sokan vannak mögöttünk akiknek problémás lehet "kirakni" 3 topos orit úgy, hogy a 3x-os területbeli különbség ne érvényesüljön, ráadásul a támadó orik se legyenek millióan, és azért ne hozzanak földet. Szal a javaslat általad említett fő lényege, hogy a topklánok is beverhetőek lennének részenként igazából a nagy többségnek semmi hasznára nem válna, mert csak pár másik nagyklán tudná kihasználni a lehetőséget. Akik mint említettem már, megoldják ha akarják egyébként is. Én továbbra is ott tartok, hogy dobjuk fel a klánéletet, lehessen részklánt alakítani, de az elég komoly mértékben önálló klánként működjön. Pontlista, klánraki, esetleg távolbalátás is( ezzel megoldódna egy általad is felvetett probléma), ugyanakkor a haderőnek bele kell számítania az anyaklánba is, különben az lenne végtelenül sebezhető. Egy klán max egy részklánt alakíthatna, azaz a kettőben az orik együttes létszáma max 10 lehetne. Ha valaki anyaklánt vált, továbbra is élne a földleadás részklánba lépésnél, illetve kilépésnél nem. Esetleg lehet variálni azzal, hogy részklánba lépésnél pénzzel adózni a császárnak ahogy Reaktor javasolta, vagy pl hogy aki belép, 24 körig nem léphet ki onnan. |
Quote:
Tehát egy 100K-s klán max 200K-s klánt tud támadni 200K-s klán max 400K-st 400K-s klán max 800K-st 800K-s klán max 1600K-st és így tovább... Miért jó ez? Nyilván nem lenne kívánatos, hogy 3 most fellépő ori elkezdje a topklánokat piszkálni a maga kis 5000 hektárával. A klánok bizonyos fejlődésen mennek keresztül ebben a játékban és ha egy klán elég érett már csak akkor tud majd nagyobb-erősebb-régebbi klánokba belerúgni. Gondold csak át az elvet. Ez benne van egyébként az összefoglalóban is csak mivel nincs kiemelve elkerüli a figyelmet. Abból adódik, hogy mind a támadómind a védő részklánnak nagyobbnak kell lennie, mint a saját anyaklánjának a fele. Tehát egy 100K-s klán minden tagja sem fogja tudni megtámadni egy 210K-s klán felét hiszen a 210K fele több, mint a támadóklán teljesen. És ez oda-vissza érvényesül, hiszen egy 210K-s klán is csak úgy tud részklánt alakítani ha minimum 105K pontos lesz a részklán. Nos minimális játék a pontokkal ugye lehetséges (bontás-fokozás) de ez eddig is megvolt és azt hiszem a 20% malusz elég erősen kompenzálja azt is ha valaki többet tud lefokozni az anyagi helyzetéből adódóan. |
Quote:
|
Quote:
Nekem az egésszel csupán annyi gondom ,hogy szabadon választható, hogy egy klánból melyik orikat támadjuk, ráadásul az egész a háttérben folyna, pontlista nélkül. És erre nem fogadom el magyarázatnak, hogy nem is tartozik senki másra, mert ismerjük a hódot, és ismerjük az A-t. Ha minket betámad egy 4 fős részklán, biztos vagyok benne, hogy nem csak mi fogunk róla értesülni, hanem ha mi esetleg le is maradunk a vissazkísérésről, lesz aki a kitámadott orikat beverje. Félre ne értsétek, nem azt akarom mondani, hogy valaha bárki is ütött volna helyettünk, de az életnek vannak azért bizonyos realitásai. Rengeteg vitát megelőzne az, ha a részklán szerepelne a pontlistán, és bárki láthatná az akcióit. Ugyanakkor ez szerintem a részklánnak is jobb lenne. A te verziód szerint A klán hadat üzen B klánnak, 24 óra múlva pedig kijelöli a részklánt, illetve a célpontot, és támad. A részklánja senki mást nem támadhat, csak a B klán tagjait, ráaádsul kap rá 20% malust, ami a 24 órás felkészüléssel kiegészítve szinte esélytelenné teszi. Azért szinte, mert vannak klánok akik ki tudják üríteni a piacot, és vélhetőleg a célpont klán saját termelésből nem képes a rendelkezésre álló idő alatt felkészülni a védelemre. Ez így igazságtalan lenne, mert nem sok olyan klán van, amelyik ezt megtehetné, a nagy többség aligha tudná megakadályozni a célpontját, hogy 24 kör alatt ne betonvédelemmel várja az eleve hátránnyal érkező támadókat. Ezzel szemben ha a részklán megjelenik a pontlistán, az bárkit támadhat akire rá tud állni, és szerintem még malus se feltétlen kell nekik. Ne feledjük, részklán nem csak teljest, hanem részklánt is üthet, aki benne van a pontlistában. |
Quote:
Másrészt a problémák javát a szőnyeg alá söpröd vele hiszen egy nagyklánnak elérhetetlen helyen csak akkor lesz részklánja ha ütni akarnak a hadiorijai. És ezzel a pontlistába kerülősjavaslattal elérjük,hogy 80% barakos részklánok lecsapják a kisebb egész klánokat akik a maguk ellátására is kell hogy épületeket tartsanak. Na mindegy nem tudom magam ugy látszik írásban elég hatékonyan kifejezni sajnos. Nem is erölködöm vele, mert most is hoztál fel olyan dolgot amit már korábban cáfoltam. Egy pontban azért valahol igazad van... lehethogy sok a 20% malusz. Bár ha azt veszem, hogy attól félsz, hogy kiválasztják közületek a leggyengébbeket akkor üti egymást a két mondatod. |
Quote:
Átgondoltam, és asszem igazad van, tényleg csak a nagy klánok tudnák hatékonyan kihasználni az én javaslatomat, szal abban a formában nem jó. A tieddel viszont továbbra is megvan az a bajom, hogy követhetetlen, láthatatlan, és ami szerintem a legfontosabb, az ellenséges klán 80% barakkos orijai még csak nem is a teljes klánommal kell megverekedjenek, hanem kihagyhatják belőle az elfeket meg a gnómokat pl. Marad ellenük törpe ork meg óriás, és lehet ütni. Úgy vélem, továbbra is a nagyok fogják a kisebbeket ütni, már csak azért is, mert a 80% barakkhoz is kell egyéniben egy elég védett hely a pontlistán, nem akárki teheti meg. 20% malussal meg 60% barakkos részklán az életben nem ver be még egy törpékből kirakott célpontot se |
1etertek synkellel. pontosan ezt mondtam anno en is, de le lettem rokazva. sztem is az lenne a vege, hogy a kisebb letszamu klanok szepen szet lennenek verve, eselyuk sem lenne magasra jutni. a nagyobb klanok meg pont azert allnak ossze, hogy haderejuk osszeadodjon es vedjek a termelo orijaikat. ez a lenyege a klannak. mindenkinek megvan a dolga. az ugy konnyu, hogy kivalasztom a hadilag gyenge lancszemeket, megyek es leverem. akkor minek a klan?
|
Quote:
|
Quote:
Ez mondjuk igaz. Ha nagy létszámú a klán, akkor 2 termelőt be lehet védeni viszonylag simán ha a célpont klánnak is legalább felét kell jelölni támadásra. Viszont akkor is van egy problémám:) Éspedig a hadüzi. 20% malus és hadüzi, ami 24 órás felkészülési időt ad a célpontnak, gyakorlatlag kivitelezhetetlenné teszi a részklános támadást. Monro, közeledik az álláspont, most megint te jössz:) |
Azért ennek a bevezetése nem fog akkor ütésfelpezsdűlész hozni mint azt sokan várják.
Olyan érdekes, hogy itt 70-80 % barakkos orszagokrol beszélünk.A témához hozzászolnak azok akik olyn klánban vannak ahol ez megoldható.Többszázmillárdos tartalékok mögött lehet is. De egy normalis klán ahol nincs extrem lehetőség ilyen országok kiépítése lehetetlen.Azt mondom hogy jo ha 50%-ot elérnek barakkból.Ők a norma életbe nem vernek be semilyen részklánt, főleg nem teljest. Ha küld valaki hadüzit egy olyan klánnak ahol nincs olyna sok tartalék a 24 óra olyan mint halottnak a csók.Annyi idő ugyse elég hogy felkészüljön rá. Abban viszont igazat adok hogy extrem felépítésű országokat ellehetetlenítí.Ha egy törpe kihoz 50% barakot meg 15% tornyot amival mar biztonsagban van.Akkor egy rohadt bányája se lesz.:) |
Quote:
|
Quote:
Ha elküldi az extrém termelőit szabira akkor is nyer a csopi, sőt jó esetben beverhetik egész klánként emiatt ;) Rengeteg lehetőséget hordoz a javaslat. Akkor jön rá mindenki ha az összefoglaló alapján megpróbálja "fejben" levezényelni a saját klánja részklánosítását és ütését konkrét ellenfelet kinézve és felméri a válaszcsapás lehetőségét is. Mit hogyan kéne tennie hogy minimális kockázatot vállaljon a kitámadással... stb-stb |
Valóban nem hozna hatalmas felpezsdülést, de az extremitásokat valamelyest kiszűrné. Egy átlagos klán jó eséllyel valóban nem ütne, hacsak nem kerül a közelébe egy torz építésű termelő társaság -ekkor menne a hadüzi, kicsit helyrebillentve az egyensúlyt.
A 80% klánokkal való számolás csak azért volt, hogy lássa mindenki: egy normális országgal meg lehet fogni a legerősebb topos országot is, nem kell attól tartani, hogy a kicsik szívnak megint -csak akkor ha a kicsik rosszul építenek országot, de ez szerintem természetes is. |
Quote:
Visszatérek a rögeszmémhez. Neked az a célod, hogy ne legyenek egyesek bazi előnyben csak azért mert a pontlistán védett helyen vannak, azaz a környékükön nincs senki aki beverhetné őket. Ez jogos. Egyetértek Xeperrel is abban, hogy aligha van olyan klán, akár a kisebbek közül is, amelyik ne tudná ideiglenesen a társaság felén összehozni a 70% barakkot, főleg, hogy alighanem a hadisok lennének elsősorban azok akik részklánban támadnak, és nekik eleve több barakkjuk van mint a termelőknek. Viszont a 70% barakkhoz eleve védett hely kell a pontlistán, mert a 3k heki dzsumbujában aki megteszi, az veheti is fel az utolsó kenetet, mert a környezete legyilkolja... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 23:57. |