Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Könyvek, avagy ki mit olvas éppen... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=102)

spirit.. 03-29-2006 16:06

Quote:

Originally Posted by Cassandra

Már csak egyet mondj el nekem, ez miért volna off?:D

Egyébként a Galaxis utikalaúz stopposoknak tényleg jó könyv, de a kedvenceim közé nem sorolnám:)

Csaka azért mert már vagy 2odalt telebeszéltek a fantasy-s (vagy nem tom) könyvekkel. Én meg ahhoz nem sokat tok hozzátenni,mert csak kettőt olvastam,és az ő beszélgetésüket offoltam :) Vágod? Azért köszi,hogy figyelsz rám,ha azt mondtad volna,hogy a Galaxis a legjobb akkor még zöldet is kapnál. Mondjuk szerintem sem az egész a legjobb hanem az első 3 rész. a többiben már sok a kavarás,és nem tetszik.

Cassandra 03-29-2006 20:44

Quote:

Originally Posted by spirit..
Csaka azért mert már vagy 2odalt telebeszéltek a fantasy-s (vagy nem tom) könyvekkel. Én meg ahhoz nem sokat tok hozzátenni,mert csak kettőt olvastam,és az ő beszélgetésüket offoltam :) Vágod? Azért köszi,hogy figyelsz rám,ha azt mondtad volna,hogy a Galaxis a legjobb akkor még zöldet is kapnál. Mondjuk szerintem sem az egész a legjobb hanem az első 3 rész. a többiben már sok a kavarás,és nem tetszik.

Affene ezt elpuskáztam:)
Egyébként ritkán mondom egy könyvröl, hogy a kedvenceim közé tartozik, nagyon sok jó könyvet olvastam már és a Galaxis utikalaúz az egyik közülük;)

Ati 03-29-2006 20:48

Quote:

Originally Posted by Cassandra
nagyon sok jó könyvet olvastam már és a Galaxis utikalaúz az egyik közülük;)

Az valóban nagyon aranyos, a maga sajátos humorával, ami nekem nagyon bejött. :)

Senki 03-29-2006 20:50

A Galaxis Útikalauz Stopposoknak az egyik kedvencem....
most amúgy Robert N. Charrette - Sose kezdj Sárkánnyal ... (SRos könyv :p)

spirit.. 03-30-2006 15:15

Quote:

Originally Posted by Ati
Az valóban nagyon aranyos, a maga sajátos humorával, ami nekem nagyon bejött. :)

Engem is éppen ez fogott meg,nekem annyi hülyeség nem jut eszembe 50 év alatt,mint ami abban a könyvben van :):)

Morisz 03-30-2006 16:29

Barátomtól most kaptam meg a Gyűrűk urát egy olyan kiadásban amiben az összes kötet benne van. Csak az a baj hogy nincs rá időm hogy itthon olvassak és mivel ez így igen vaskos vonaton nem szeretném elővenni mert a végén azt hiszik az utasok hogy bántani akarok valakit:D
Mivel láttam a fimeket remélem megint bebizonyosodik hogy a filmek gyenge próbálkozások a könyvekhez képest.:cool:

Phoenix 03-31-2006 09:11

Quote:

Originally Posted by Morisz
Barátomtól most kaptam meg a Gyűrűk urát egy olyan kiadásban amiben az összes kötet benne van. Csak az a baj hogy nincs rá időm hogy itthon olvassak és mivel ez így igen vaskos vonaton nem szeretném elővenni mert a végén azt hiszik az utasok hogy bántani akarok valakit:D
Mivel láttam a fimeket remélem megint bebizonyosodik hogy a filmek gyenge próbálkozások a könyvekhez képest.:cool:

azta...akkor az valóságos önvédelmi fegyver :D
én most kezdem el 3adjára...nem bírom megunni :p

aúú 03-31-2006 12:27

Hát, a Galaxis Utikalauz sorozat tényleg jó, de ajánlom emellett mindenkinek figyelmébe a Terry Pretchet könyveket is (Korongvilág könyvek), eszetlen súlyosak...:)
Kedvenc könyvek között említeném a Dragonlacne sorozat első 3 részét is, valamint a Silmarilok-at is (egy barátom ebben a témában annyira fanatikus, hogy a Tolkien regényeket eredeti nyelvezetében olvasgatja és ez a Silmarilok esetében nem kis teljesítmény).

director 03-31-2006 16:37

Quote:

Originally Posted by aúú
Hát, a Galaxis Utikalauz sorozat tényleg jó, de ajánlom emellett mindenkinek figyelmébe a Terry Pretchet könyveket is (Korongvilág könyvek), eszetlen súlyosak...:)
Kedvenc könyvek között említeném a Dragonlacne sorozat első 3 részét is, valamint a Silmarilok-at is (egy barátom ebben a témában annyira fanatikus, hogy a Tolkien regényeket eredeti nyelvezetében olvasgatja és ez a Silmarilok esetében nem kis teljesítmény).

igen, igen Terry Pratchett, nagyon jó:) Korongvilág könyveket is szeretem tőle, de a nagy kedvencem a manák trilógiája sorozat:)

spirit.. 04-04-2006 17:39

Quote:

Originally Posted by director
igen, igen Terry Pratchett, nagyon jó:) Korongvilág könyveket is szeretem tőle, de a nagy kedvencem a manák trilógiája sorozat:)

egy kérdés,mivel még sohasem hallottam róla. Milyen stílusú könyveket ír? lehet,hogy engem is érdekelne. De most éppen egy fantasztikus könyvet olvasok: Oláh Zsuzsa Biológia-tankönyvsorozatát. Emelt bioszérettségire készülök... :)

spirit.. 04-04-2006 17:40

Ja és Szepes Mária Vörös oroszlán-ját olvastátok már? Szerintem egy nagyon jó könyv. Nekem még az első 5ben benne van.

Chris 04-04-2006 17:48

Quote:

egy kérdés,mivel még sohasem hallottam róla. Milyen stílusú könyveket ír?

Itt egy kis ízelítő... remélem ebből megközelítőleg kiderül, milyen stílusban ír... :)

Terry Pratchett: Őrség! Őrség!
"Ez az a hely, ahová a sárkányok elmentek. Itt hevernek... nem holtan, nem álomban, hanem... szunnyadóban. És bár az általuk elfoglalt tér nem olyan, mint a normális tér, azért szorosan összezsúfolódnak. Esetleg emlékeztethetnek téged egy doboz szerdíniára, már ha azt gondolod, hogy a szardíniák óriásiak és pikkelyesek. És, föltehetőleg, valahol akad egy konzervnyitó..."

Terry Pratchett: Bűbájos bajok
"Volt egyszer egy szegény ember, s annak nyolc fia. A nyolcadik fiú felnőtt, megházasodott, és lett nyolc fia, s mivel csupán egyetlen foglalkozás jöhet szóba egy nyolcadik fiú nyolcadik fiának esetében, hát varázslónak állt. És bölcs lett meg hatalmas, na jó, mindenesetre hatalmas, s viselte a csúcsos kalapot, és itt a vége, fuss el véle…
Itt kellett volna vége legyen…
Ám a férfi elmenekült a varázslatok csarnokából, szerelembe esett, megházasodott – nem feltétlen ebben a sorrendben. És lett neki hét fia, mind már a bölcsőben olyan hatalmas, mint akármelyik varázsló kerek e világon.
És aztán lett egy nyolcadik fia…
Egy varázsló a négyzeten. Az igézés, bűvölés, bájolás, varázsolás, egyszóval a mágia forrása.
Egy bűbájos."

Terry Pratchett: A Kaszás
"A Halál eltűnt! Állítólag... ööö... eltávozott.
És ez olyasfajta káoszhoz vezet, amilyenek mindig is keletkeznek, amikor egy létfontosságú közszolgáltatás megszűnik.
Időközben egy messzi, messzi kis farmon feltűnik egy magas, sötét idegen, aki meglehetősen jól bánik a kaszával. És mivel épp aratómunkásokat keresnek..."

spirit.. 04-04-2006 18:47

Bevallom őszíntén nagyon megtettszett ebből a kis ízelítőből. :) Na akkor a biosz könyvek után valami ilyesmit fogok olvasni :)

director 04-04-2006 23:35

Quote:

Bevallom őszíntén nagyon megtettszett ebből a kis ízelítőből. :) Na akkor a biosz könyvek után valami ilyesmit fogok olvasni :)

" Hallgatta, ahogy Angelo magában motyog, miközben a kötelekkel vesződik.
- Áttétel - mondta. - Váltó. Kormány. Ablaktörlő. Automata Váltó. Fékezz, Cimbi. Füstös. Egy Dupla Tojás Sült Krumplival és Babbal. Csoki. Sofőrök. "

a legelvontabb bekezdés a Sofőrök-ből:)
és van benne Izé is. a legcukibb szereplő:)

Mike zoostorm 04-10-2006 21:17

En nem reg fejeztem be a DaVinci Code ot, es nagyon tetszett.. mar nagyon varom a film verziot , es szerintem Tom Hanks nagyon jo valasztas volt.:)

spirit.. 04-11-2006 14:48

Quote:

Originally Posted by Mike zoostorm
En nem reg fejeztem be a DaVinci Code ot, es nagyon tetszett.. mar nagyon varom a film verziot , es szerintem Tom Hanks nagyon jo valasztas volt.:)

Na látod, én el sem olvastam,és meg sem néztem :)
Nerég kezdet el egy E. A. Poe novelláskötetet,de nagyon szar volt. ilyen elfeledett történetek voltak benne,de ez volt a legrosszabb Poe amit valaha olvastam. Most éppen Rejtő Jenő-t olvasok. Na az jó.

rihi 06-16-2006 18:21

Naná hogy a Hódító Fórum Etikettjét!
Öt köröm van rá hogy kívülről betanuljam! :D

Gabor/Ixok 07-08-2006 17:52

A Da Vincis film egész jó lett de szerintem az nem nagyon érti aki nem olvasta a könyvet, vagy legalábbis több fejtörést okoz neki:)
Nekem az egyik kedvenc íróm most Stephen King, főleg mert nagyon jók a horrorisztikus elemek a könyveiben aki szereti ezt a műfajt annak nagyon ajánlom, főleg a jó és a gonosz küzdelmeiről ír ami mindenhol megtalálható:)
Nagyon jó könyvek például a Végitélet vagy az Az című könyvei:)

Cassandra 07-09-2006 07:22

Nini, már meg is feledkeztem róla, hogy ez a téma még létezik.:)
Most olvastam, nekem nagyon tetszett, szívből ajánlom a DragonLance könyvek kedvelőinek (is): Richard A. Knaak - Huma Legendája

Synkel 12-02-2006 17:42

Olvasásban mindenevő vagyok, csak jó legyen.
Ridegh Sándor: Indul a bakterház
Stephen King: Az, Végítélet, Ragyogás
Wayne Chapman: Észak Lángjai, Karnevál
Leon Uris: Exodus, Zarándok, Szentháromság, Armageddon és Mila 18

Hirtelen ennyi úgynevezett kedvenc jut eszembe, de igazi kedvencem nincs, nem tudnék rangsorolni köztük. Meg rengeteg kimaradt, ami pedig jó:)

Kifelejtettem Rejtő Jenő összes, és Sven Hassel összest:)

Chris 07-17-2007 13:11

Mostanság a szülinapomra kapott könyvek egyikét olvasgatom:
Iain M. Banks: Fegyver a kézben.
(Ezúton ismét csak köszönet érte Aúú-nak :D)

Nagyon jó könyv. Izgalmas sci-fi, vicces űrhajónevekkel (pl: egy 80 kilóméteres rendszerhajónak az a neve, hogy "Nem a méret a lényeg" :D). Csak ajánlani tudom, mint az író többi alkotását is (Játékmester, Sötét háttér előtt). Legújabb könyve a Holtpont. Azt még nem olvastam, de ami késik az nem gyorsvonat :)

Ha valaki szívesen olvasna belőlük részletet akkor az Agave kiadó honlapján megteheti: http://www.agavekonyvek.hu/konyveink.html

bsrg 07-17-2007 15:05

sziasztok

amit most olvasok: Zsoldos Péter: Ellenpont

amúgy a kedvenc íróim talán Rejtő, J.Goldenlane, Stephen King (akik most így hirtelen eszembe jutnak), és én is szeretem a galaxis utikalauz "trilógiát" meg a HP könyveket is, főleg a 4-től felfelé :))

Terry Prachettől sajnos még semmit nem sikerült olvasnom :(
de tervezem... :)

otto500 07-17-2007 18:43

Stephen E. ambrose: Az elit alakulat
másodjára kezdtem el olvasni:)
(kár hogy a sorozat ilyen gyenge lett):(

Phoenix 07-17-2007 21:57

Ez volt: Harrison Fawcett: Jó nap ez a halálra
Ez jön: -----||-----: Katedrális

Remedy 07-18-2007 00:40

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 110123)
Stephen E. ambrose: Az elit alakulat
másodjára kezdtem el olvasni:)
(kár hogy a sorozat ilyen gyenge lett):(

Erdekes, en csak azt lattam, es nagyon tetszett...

Andrew 07-18-2007 00:42

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 110157)

ebben igazat kell adjak... szerintem is egy nagyon jó sorozat lett belőle
habár a könyvet én sem olvastam :p

It(AZ:)) 07-18-2007 09:19

Lovecraft összes 2.kötet, valamint kiéhezve várom a két bűvös befejező hetediket, Harry Potter VII+Stephen King A Setét Torony VII :D

otto500 07-18-2007 12:05

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 110157)

Ha olvastad volna a könyvet lehet te is így gondolnád. A sorozat nagyon keveset adoot vissza a könyvből.

Valezius 07-18-2007 13:02

Én most elolvastam újra a Pál utcai fiúkat, vagy 8-10éve lehetett kötelező :D

Érettebb fejjel is tetszett :)

Nanahara 07-18-2007 23:04

Frederick Forsyth: A Sakál napja
előtte meg
Georgij Szokolov:Éjszakai partraszállás

Ditke 07-20-2007 22:46

Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe
Oscar Wilde egyetlen regénye, most fejeztem be, nagyon tetszik.

Andrew 07-27-2007 23:36

huhh, olvastátok már a TESCO Titok című könyvet?
én most épp a második részét olvasom, és közben sírok a röhögéstől :D:D (meg majd kifolyik a szemem, mert gépen van meg :p)

Gaben 07-28-2007 12:13

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 112609)
én most épp a második részét olvasom, és közben sírok a röhögéstől :D:D (meg majd kifolyik a szemem, mert gépen van meg :p)

Én már olvastam :)
Szerintem is jó :D

Valezius 08-21-2007 18:28

ezt ma találtam, remélem, nektek is tetszik :)
“Micsoda ember lett volna Balzac, ha írni tudott volna! De ehhez az egyhez nem értett.” --Flaubert--

De hogy ne csak offoljak most fejeztem be Merle: Mesterségem a halál c. regényét. Érdekes volt, bár nem tudom, hogy érdems-e ajánlani másoknak, mert elég embertelen jeleneteket tartalmaz. A XX. század első 50évében történtek ilyen dolgok...

laci 08-21-2007 18:36

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 119190)
De hogy ne csak offoljak most fejeztem be Merle: Mesterségem a halál c. regényét. Érdekes volt, bár nem tudom, hogy érdems-e ajánlani másoknak, mert elég embertelen jeleneteket tartalmaz. A XX. század első 50évében történtek ilyen dolgok...

Nyugodt(?) lehetsz hogy a második 50-ben is :(

És megtaláltam a feleségem régi Hegylakóját, azt olvasgatom éppen :)

Pepa 08-21-2007 18:40

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 112609)

Én átélve röhögök rajta, nem könyvbe.
De hogy válaszoljak: Stendhal: Vörös és fekete
A vágy beteljesedése és az erő amit ad.

Valezius 08-21-2007 18:43

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 119196)
Én átélve röhögök rajta, nem könyvbe.
De hogy válaszoljak: Stendhal: Vörös és fekete
A vágy beteljesedése és az erő amit ad.

Jó az ízlésed :)

Pax Hungaricum 08-21-2007 19:02

Idén si-fi évet tartok, a sorszám 'kedvencségi' sorrendet is jelöl!

1. Arthur C. Clarke: Teljes Űrodüsszeia Univerzuma
2. Isaac Asimov: Teljes Alapítvány-Birodalom-Robot Univerzuma
3. Stanisław Lem: Teljes Science-Fiction Univerzuma

És tudom, hogy kicsit OFF, mert nem olvasnivaló... De pl az Űrodüsszeia első 2 részét megfilmesítették, a 2001-et és a 2010-et. A 2 filmet is ajánlom mindenki figyelmébe!
ON:

Gee

Pax Hungaricum 08-21-2007 19:08

Tavaly horror évet tartottam.

Első és megismételhetetlen: Howard Philips Lovecraft: Minden egyes művét imádom, rongyosra olvastam a 3 kötetes "Összes Művei"-t, és az összes kisebb méretű novelláskönyvét... Imádom! :)

Gee

csofika 08-22-2007 14:44

Spíró György: Fogság

Minden könyvet lassan kezdek olvasni, aztán felidegesítem magam és rágyorsítok, és a végét egyre jobban élvezem:)

All times are GMT +1. The time now is 01:00.