![]() |
Quote:
|
Quote:
Egyébként ritkán mondom egy könyvröl, hogy a kedvenceim közé tartozik, nagyon sok jó könyvet olvastam már és a Galaxis utikalaúz az egyik közülük;) |
Quote:
|
A Galaxis Útikalauz Stopposoknak az egyik kedvencem....
most amúgy Robert N. Charrette - Sose kezdj Sárkánnyal ... (SRos könyv :p) |
Quote:
|
Barátomtól most kaptam meg a Gyűrűk urát egy olyan kiadásban amiben az összes kötet benne van. Csak az a baj hogy nincs rá időm hogy itthon olvassak és mivel ez így igen vaskos vonaton nem szeretném elővenni mert a végén azt hiszik az utasok hogy bántani akarok valakit:D
Mivel láttam a fimeket remélem megint bebizonyosodik hogy a filmek gyenge próbálkozások a könyvekhez képest.:cool: |
Quote:
én most kezdem el 3adjára...nem bírom megunni :p |
Hát, a Galaxis Utikalauz sorozat tényleg jó, de ajánlom emellett mindenkinek figyelmébe a Terry Pretchet könyveket is (Korongvilág könyvek), eszetlen súlyosak...:)
Kedvenc könyvek között említeném a Dragonlacne sorozat első 3 részét is, valamint a Silmarilok-at is (egy barátom ebben a témában annyira fanatikus, hogy a Tolkien regényeket eredeti nyelvezetében olvasgatja és ez a Silmarilok esetében nem kis teljesítmény). |
Quote:
|
Quote:
|
Ja és Szepes Mária Vörös oroszlán-ját olvastátok már? Szerintem egy nagyon jó könyv. Nekem még az első 5ben benne van.
|
Quote:
Terry Pratchett: Őrség! Őrség! "Ez az a hely, ahová a sárkányok elmentek. Itt hevernek... nem holtan, nem álomban, hanem... szunnyadóban. És bár az általuk elfoglalt tér nem olyan, mint a normális tér, azért szorosan összezsúfolódnak. Esetleg emlékeztethetnek téged egy doboz szerdíniára, már ha azt gondolod, hogy a szardíniák óriásiak és pikkelyesek. És, föltehetőleg, valahol akad egy konzervnyitó..." Terry Pratchett: Bűbájos bajok "Volt egyszer egy szegény ember, s annak nyolc fia. A nyolcadik fiú felnőtt, megházasodott, és lett nyolc fia, s mivel csupán egyetlen foglalkozás jöhet szóba egy nyolcadik fiú nyolcadik fiának esetében, hát varázslónak állt. És bölcs lett meg hatalmas, na jó, mindenesetre hatalmas, s viselte a csúcsos kalapot, és itt a vége, fuss el véle… Itt kellett volna vége legyen… Ám a férfi elmenekült a varázslatok csarnokából, szerelembe esett, megházasodott – nem feltétlen ebben a sorrendben. És lett neki hét fia, mind már a bölcsőben olyan hatalmas, mint akármelyik varázsló kerek e világon. És aztán lett egy nyolcadik fia… Egy varázsló a négyzeten. Az igézés, bűvölés, bájolás, varázsolás, egyszóval a mágia forrása. Egy bűbájos." Terry Pratchett: A Kaszás "A Halál eltűnt! Állítólag... ööö... eltávozott. És ez olyasfajta káoszhoz vezet, amilyenek mindig is keletkeznek, amikor egy létfontosságú közszolgáltatás megszűnik. Időközben egy messzi, messzi kis farmon feltűnik egy magas, sötét idegen, aki meglehetősen jól bánik a kaszával. És mivel épp aratómunkásokat keresnek..." |
Bevallom őszíntén nagyon megtettszett ebből a kis ízelítőből. :) Na akkor a biosz könyvek után valami ilyesmit fogok olvasni :)
|
Quote:
" Hallgatta, ahogy Angelo magában motyog, miközben a kötelekkel vesződik. - Áttétel - mondta. - Váltó. Kormány. Ablaktörlő. Automata Váltó. Fékezz, Cimbi. Füstös. Egy Dupla Tojás Sült Krumplival és Babbal. Csoki. Sofőrök. " a legelvontabb bekezdés a Sofőrök-ből:) és van benne Izé is. a legcukibb szereplő:) |
En nem reg fejeztem be a DaVinci Code ot, es nagyon tetszett.. mar nagyon varom a film verziot , es szerintem Tom Hanks nagyon jo valasztas volt.:)
|
Quote:
Nerég kezdet el egy E. A. Poe novelláskötetet,de nagyon szar volt. ilyen elfeledett történetek voltak benne,de ez volt a legrosszabb Poe amit valaha olvastam. Most éppen Rejtő Jenő-t olvasok. Na az jó. |
Naná hogy a Hódító Fórum Etikettjét!
Öt köröm van rá hogy kívülről betanuljam! :D |
A Da Vincis film egész jó lett de szerintem az nem nagyon érti aki nem olvasta a könyvet, vagy legalábbis több fejtörést okoz neki:)
Nekem az egyik kedvenc íróm most Stephen King, főleg mert nagyon jók a horrorisztikus elemek a könyveiben aki szereti ezt a műfajt annak nagyon ajánlom, főleg a jó és a gonosz küzdelmeiről ír ami mindenhol megtalálható:) Nagyon jó könyvek például a Végitélet vagy az Az című könyvei:) |
Nini, már meg is feledkeztem róla, hogy ez a téma még létezik.:)
Most olvastam, nekem nagyon tetszett, szívből ajánlom a DragonLance könyvek kedvelőinek (is): Richard A. Knaak - Huma Legendája |
Olvasásban mindenevő vagyok, csak jó legyen.
Ridegh Sándor: Indul a bakterház Stephen King: Az, Végítélet, Ragyogás Wayne Chapman: Észak Lángjai, Karnevál Leon Uris: Exodus, Zarándok, Szentháromság, Armageddon és Mila 18 Hirtelen ennyi úgynevezett kedvenc jut eszembe, de igazi kedvencem nincs, nem tudnék rangsorolni köztük. Meg rengeteg kimaradt, ami pedig jó:) Kifelejtettem Rejtő Jenő összes, és Sven Hassel összest:) |
Mostanság a szülinapomra kapott könyvek egyikét olvasgatom:
Iain M. Banks: Fegyver a kézben. (Ezúton ismét csak köszönet érte Aúú-nak :D) Nagyon jó könyv. Izgalmas sci-fi, vicces űrhajónevekkel (pl: egy 80 kilóméteres rendszerhajónak az a neve, hogy "Nem a méret a lényeg" :D). Csak ajánlani tudom, mint az író többi alkotását is (Játékmester, Sötét háttér előtt). Legújabb könyve a Holtpont. Azt még nem olvastam, de ami késik az nem gyorsvonat :) Ha valaki szívesen olvasna belőlük részletet akkor az Agave kiadó honlapján megteheti: http://www.agavekonyvek.hu/konyveink.html |
sziasztok
amit most olvasok: Zsoldos Péter: Ellenpont
amúgy a kedvenc íróim talán Rejtő, J.Goldenlane, Stephen King (akik most így hirtelen eszembe jutnak), és én is szeretem a galaxis utikalauz "trilógiát" meg a HP könyveket is, főleg a 4-től felfelé :)) Terry Prachettől sajnos még semmit nem sikerült olvasnom :( de tervezem... :) |
Stephen E. ambrose: Az elit alakulat
másodjára kezdtem el olvasni:) (kár hogy a sorozat ilyen gyenge lett):( |
Ez volt: Harrison Fawcett: Jó nap ez a halálra
Ez jön: -----||-----: Katedrális |
Quote:
|
Quote:
habár a könyvet én sem olvastam :p |
Lovecraft összes 2.kötet, valamint kiéhezve várom a két bűvös befejező hetediket, Harry Potter VII+Stephen King A Setét Torony VII :D
|
Quote:
|
Én most elolvastam újra a Pál utcai fiúkat, vagy 8-10éve lehetett kötelező :D
Érettebb fejjel is tetszett :) |
Frederick Forsyth: A Sakál napja
előtte meg Georgij Szokolov:Éjszakai partraszállás |
Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe
Oscar Wilde egyetlen regénye, most fejeztem be, nagyon tetszik. |
huhh, olvastátok már a TESCO Titok című könyvet?
én most épp a második részét olvasom, és közben sírok a röhögéstől :D:D (meg majd kifolyik a szemem, mert gépen van meg :p) |
Quote:
Szerintem is jó :D |
ezt ma találtam, remélem, nektek is tetszik :)
“Micsoda ember lett volna Balzac, ha írni tudott volna! De ehhez az egyhez nem értett.” --Flaubert-- De hogy ne csak offoljak most fejeztem be Merle: Mesterségem a halál c. regényét. Érdekes volt, bár nem tudom, hogy érdems-e ajánlani másoknak, mert elég embertelen jeleneteket tartalmaz. A XX. század első 50évében történtek ilyen dolgok... |
Quote:
És megtaláltam a feleségem régi Hegylakóját, azt olvasgatom éppen :) |
Quote:
De hogy válaszoljak: Stendhal: Vörös és fekete A vágy beteljesedése és az erő amit ad. |
Quote:
|
Idén si-fi évet tartok, a sorszám 'kedvencségi' sorrendet is jelöl!
1. Arthur C. Clarke: Teljes Űrodüsszeia Univerzuma 2. Isaac Asimov: Teljes Alapítvány-Birodalom-Robot Univerzuma 3. Stanisław Lem: Teljes Science-Fiction Univerzuma És tudom, hogy kicsit OFF, mert nem olvasnivaló... De pl az Űrodüsszeia első 2 részét megfilmesítették, a 2001-et és a 2010-et. A 2 filmet is ajánlom mindenki figyelmébe! ON: Gee |
Tavaly horror évet tartottam.
Első és megismételhetetlen: Howard Philips Lovecraft: Minden egyes művét imádom, rongyosra olvastam a 3 kötetes "Összes Művei"-t, és az összes kisebb méretű novelláskönyvét... Imádom! :) Gee |
Spíró György: Fogság
Minden könyvet lassan kezdek olvasni, aztán felidegesítem magam és rágyorsítok, és a végét egyre jobban élvezem:) |
All times are GMT +1. The time now is 01:00. |