![]() |
Quote:
Csak egy gond van nem 1/A-ról van szó hanem 5 szintű csopiról ahol 200 hekin lévő orik 200-as vagy kevesebb pontkülönbséggel 7-8 körre esnek egymástól. és ahol a tolis lebont 17-20 körre és nekiáll lopkodni! Én ezt tudom mert tapasztaltam. Sőt mivel tolis is voltam egy ideig én is lopkodtam 7-8 körrel felfelé!!!! és ez így nem fair és nem kell az 1/A-ról beszélni mert az egy más világ :) |
Quote:
A varik azért fáradnak mert azt mondta a programozó, hogy a messzevarizás fáraszt. Ha akarja azt mondja, hogy ezentúl nem fáraszt jobban. Én pld nem fáradok el jobban ha azt gondolom, hogy az USÁ-ban sétálok a tengerparton monokinis csajokkal, mintha azt gondolnám hogy itt a Balcsin teszem ugyanezt. A lényeg a játék minél korrektebb és kiegyensúlyozottab játszhatósága. Ha kő-papír-olló elvről van szó akkor nem szerencsés ha követ csak feleannyiszor lehet mondani, mint papírt vagy ollót. |
akkor sem logikus, az egyre nagyobb faradas. nem ezzel van igazan a baj, hanem azzal, hogy amig mar 200 hekin is siman elvihetsz egy oritol 50-120 milkot tekiben, addig a 2/b topjaban is ugyanennyi a zakmany erteke...
vegyuk azt, hogy vkinek mindenbol van 8k tekije es mar 200 hekin megvan igy kielezve az ori. jon a toli es elvisz lopasonkent atlagban ugy 350-et. kezdi a lopast 500-nal es befejei 200 korul. maradjunk a 350 atlagnal. ha nem felelf, vagy torpe, akkor elvihet 13*350-et. na most mindezt a 8 tudomanybol, az 8*13*350. az 36400 teki... erteke a piactol fuggoen ugy kb. 80-110 millio. de a magasabb csopik topjaban sem kell tobb teki a %-okhoz, tehat a zsakmany ott is ennyi, ami ott sem rossz. hat meg az 5. csoportban. pff... ezzel van a baj es nem a faradtsaggal! |
jut eszembe, az lehetne a megoldas, ha a tavolsagot vesszuk figyelembe esetleg. (korok szama+1)/3 ertekkel osztani lehetne a zsakmanyt mondjuk. a hatekonysagok a kovetkezokeppen alakulnanak az uj logika alapjan:
2 kor tav eseten: 100% 3 kor tav eseten: 75% 4 kor tav eseten: 60% 5 kor tav eseten: 50% 6 kor tav eseten: 43% 7 kor tav eseten: 37% 8 kor tav eseten: 33% 9 kor tav eseten: 30% stb. persze ez alapjan akkor nemcsak a tekikre vonatkozna a tolihatekonysag, hanem minden akciojara. |
Quote:
|
dragon, olvasd el a 34-est is, pliz. ;)
|
Quote:
|
Quote:
Zsákmány szempontjából teljesen mindegy, hogy az eredményt csökkented vagy az akciók darabszámát. Ugyanannyi 5x 100 mint 10x 50 ráadásul a problémát nem oldod meg vele. A probléma példával: Adott X ori és Y ori azonos fajuak mondjuk azonos morállal és 100-as készülikkel. X orinak van 1000 varija és 500 tolija Y orinak 500 varija és 1000 tolija. A pontszámkülönbség köztük 1000 pont és 12 körre vannak egymástól. Y bemegy és legyilkol 14x varit a készülicsökkenése nem változik a 12 kör ellenére X próbálná lenntartani Y készülijét de csak 3x tud varizni, mert a 12 kör táv leszívta a készültségét... Pedig a pontszámkülönbség csak 1000 pont! Magyarul a körtávolság hátrány csak a varikra hat :( Ezért kellene a készültségét a toliknak is körtáv függvényében jobban csökkenteni. |
Quote:
A tolik készültségének körtávval növelt csökkentése(de jól is hangzik :D ) szerintem igenis jó ötlet. Ha meg logikus beillesztés kell, tessék: A térkapu titokban tartása nagyon nehézkes nagy távolságokban (nagyobb erőket szabadítanak el a varázslók), így a tolvajoknak sokkal körültekintőbbeknek kell lenniük akcióik során, nehogy lebukjanak. Ezért több készültségük fogy akciónként. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 00:14. |