![]() |
Hát mészár puszti tényleg nem való ott sokra. De ha feletted van varis bever földre olyan 120-130heki körül hozol aszem 2k hekin. Már alattad van 4 karikával. Ütsz egy másik orit még +140 heki oszt már 6-7körre van a varis. Onna meg nem sok sikerrel ártózik. Pláne h elhoztál tőle egy rakat templomot...
|
Különben is jut eszembe, A-ban hadi orit hol zavar a szárazság? :D
|
Quote:
Mint mondtam, a hadisnak se lenne ez olyan eget rengető dolog, ha nem vinne lényegesen több készülit le az ellentét vari... |
Quote:
|
Quote:
kivétel a száraz meg a vihar 100 hekin 500 varival fel tudok tenni mésra 36 kör száraz vihart, 20.000 hekin szintén fel tudodk tenni 500 varival valakire 36 kört. és mindez 8% készültségbe kerül. félreértések elkerülése végett egy 20k-s orinak gyakorlatilag semmiféle gondot nem okoz ha akár 1 héten át van rajta száraz vihar, max lesz 50k emberhiánya, ha ez nagyon zavarja max vesz pár kattincsot és lefokozza. ez szerintem lejebb a lényegsen kellemetlenebb és nem is az A-ban ha lent valakin 1 hétig száraraz vihar van amit képtelen leszedni szövi legyen a talpán aki istápolja.. itt nekem alapvetően 2 dologgal van gondom: 1. ha magára akár 1 kör varit se tud valaki feltenni, hogy tud másra 36 kört? 2. ha valaki másfél napig tartó varit tesz valakire az miért ugyannyi készültséget visz neki mintha 1 körre teszi fel? |
Quote:
Az elsőt nem értem:confused: A 2. ban tényleg van vmi... de brutalizálni nem kell. Mondjuk ha 18körig 4% a fölött 6% készübe kerülne a szárazság és a vihar feltétele? |
Rúnaigény!
Pedig egyszerű:
az egyes varázslatok x mennyiségű rúnába kerülnek. Ha jól megnézed, akkor annak a valószínűsége, hogy el tudsz-e mondani egy adott varázslatot, egyenes arányban van a variaid számával, és fordítottan a varázslat rúna-igényével. (Elvileg a rúnaigény meg az ország pontértékével van egyenes arányban. Ellenőriztem, és nincs így! A pontértéknél jobban nő a rúnaigény, pedig az egyenes arányosságot tartva a varik ereje pont stabil lenne... :confused: ) Legalábbis, a magadra mondott varázslatok esetén! De miért lenne ez másként a másokra mondott varázslatokkal? Mert egyébként ott másképp van, de ez csak a szárazságnál és a viharnál bukik ki! A többi ugyanis nem kerül annyiba. Egy valós példa: az egyik orimnak 2.709 rúnájába kerül egy 6 körös napsütés. A napsütésből ez a leghosszabb, amit még 99%-os valószínűséggel el tudok nyomni. De, ha gonoszkodni támad kedvem, és találok egy orit, akinél 2,5-szer több varim van, akkor a jelenlegi szabályok szerint a varázslóim símán átpréselnek magukon egy 9.753 rúnába kerülő varit! (A 36 kör vihar ennyibe kerül.) De akkor miért nem tudok magamra mondani egy ugyanennyi rúnába kerülő varázslatot, miközben egy ellenséges orira, amelyik még ellen is áll, ez sikerül? (Megjegyzés: egy 22 körös napsütés 9.934 rúnába kerül!) |
Logkus érvelés
Szerintem nem az a gond, hogy elvi szinten nincs egyetértés, hanem az, hogy miként lehet jól szabályra fordítani úgy, hogy 200 és 2000 hekin is hasonlóan működjön... :confused: |
Quote:
Amúgy a 2. pontot nem jól közelíted meg... lehet, hogy készültségben ugyanannyi, de messze több rúna és jóval nehezebb is felrakni, mint mondjuk 5x áttűzlasztizni az ellent, vagy leölni a tolijait... Amikor azt mondom, hogy igazából az nehezíti meg az ellenvarikkal való operálást, hogy túl drágák, akkor ezt úgy mondom, hogy én voltam már mindkét oldalon, kaptam már 2/b-ben 1 héten át száraz/vihart gnóm tolis/sereges orira és egyedül az volt a bajom, hogy a készülim állandó jelleggel lent volt (az ember hiányt könnyű volt kiküszöbölni még pénz nélkül is, lakossági morál 100%-ra és közvetlenül körváltás előtt vettem le a vihart, így elég sok ember visszajött 1 kör alatt is, a kaját meg fedezték a szövik...:D) és hiába növeltem fokozatosan a varik számát, hogy ne kaphassak olyan sok kört, már benne voltam az ördögi körben, hogy a készülim nem tudott eléggé felmenni... ez szöviben meg volt oldható, mert 1 hét alatt lement a csata, de ugyanez egy mf-nek nagy szívás lett volna... |
[quote=wand]
Quote:
Ez az érvelés meg ott sántít, hogy a varázslatok sikerességének semmi köze a termelőegységeid számához, annál inkább a varázslóid védőerejéhez. Nem kell kitenni varit (nagy területen főleg!) ha van ellenséged a közelben és akkor nem tud rádtenni 36 kört sőt 1-et sem valószínűleg. Teljesen jól le van védve sztem jelenleg, hogy csak HATALMAS varázserő különbséggel tudsz valakire sokkörös ártót tenni. Más kérdés, hogy miért nagyobb az ellenvarázslat sikerességi esélye,mint más varázslaté és vajon miért szed le több készülit mint a felrakásé? Egyébként az alapkérdés jogos változtatni kéne rajta. De a sikeresség ártóvarizás esetén kérdésben egyetértek CL-lel és a jelenlegi szabályozással. |
All times are GMT +1. The time now is 11:57. |