Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Matek zsenik help-et pls:) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=417)

director 05-20-2006 08:56

Quote:

Originally Posted by Lyra
Hát na. Azért hadd szólózzak egy cseppet... :p NA jó majdnem egy órát skubiztam rajta, de ez látszik a poston is.
HA Director is módosít a hozzászólásán, akkor filóz6nak rajt a többiek is. Amúgy nem 0 a feladvány... :cool:

tessék, kiszerkesztettem én is, aki még nem látta a megoldást, az törje rajta a fejét! :)

Remedy 05-20-2006 09:25

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
megpróbálom feléleszteni a fórumot... lehet, hogy sokan ismeritek a feladatot, de azok kedvéért beírom, akik mégsem. :)

Egy anyuka 21 évvel idősebb a fiánál. 6 év múlva pontosan 5* annyi idős lesz, mint a fia. Hol van most az apuka? ;)

en nem ismertem.. de szamolas utan arra jottem ra, hogy 6 ev mulva ez ugy lehetseges, hogy a fiu 5 1/4 eves, az anyuka pedig 26 1/4
Na most akkor 6 evvel azelott a fiu -3/4 eves volt, azaz epp akkor fogant. (koraszulestol eltekintve). Es akkor mi a valasz, hol van az apuka? anyukaban? :)

Bogár 05-20-2006 10:43

Quote:

Originally Posted by Remedy
en nem ismertem.. de szamolas utan arra jottem ra, hogy 6 ev mulva ez ugy lehetseges, hogy a fiu 5 1/4 eves, az anyuka pedig 26 1/4
Na most akkor 6 evvel azelott a fiu -3/4 eves volt, azaz epp akkor fogant. (koraszulestol eltekintve). Es akkor mi a valasz, hol van az apuka? anyukaban? :)

talált.
:D

Bogár 05-28-2006 15:49

tudja valaki, hogy kell papíron gyököt vonni? számológép nélkül...
tanították nekem is valamikor, de az már nagyon rég volt, és azóta sem használtam.

director 05-28-2006 18:06

Quote:

tanították nekem is valamikor, de az már nagyon rég volt, és azóta sem használtam.

hát, öö: ez remélem segít

Xeper 05-28-2006 19:02

Quote:

Originally Posted by Lyra
Ezt mostanság olvastam. Kegyetlenül jót röhögtem!!! :D

<hr>

Az hogy a komplex számsíkon rajta van minden egységgyök, az jó is meg rossz is.

...

Az az igazság, hogy nem értem a poént ebben...

Láma 05-28-2006 20:00

Quote:

hm, milyen iskolában tanitanak papríon gyököt vonni?:) ilyesmi nem rémlik:P

Xeper 05-28-2006 20:04

Quote:

Originally Posted by Láma
hm, milyen iskolában tanitanak papríon gyököt vonni?:) ilyesmi nem rémlik:P

Valószínűleg csak érdekességképpen ment a dolog :)
A Wiki-s link amit Diri hozott nekünk, eléggé jól körbejárja a témát :D

Bogár 05-28-2006 22:40

director: köszi. :) ez nagyon sokat segített.

Láma: nekem tanították a gyökvonást papíron általános suliban. nem nagy dolog, de ha nem használod rendszeresen, elfelejted a módszert.

Remedy 05-28-2006 23:39

Quote:

director: köszi. :) ez nagyon sokat segített.

Láma: nekem tanították a gyökvonást papíron általános suliban. nem nagy dolog, de ha nem használod rendszeresen, elfelejted a módszert.

felreertes ne essek, ez nem gyokvonas. ez maximum egy vegtelen mertani sor osszege, aminek minel tobb elemenek a kiszamolasaval egyre jobban kozelited az eredmenyt....

All times are GMT +1. The time now is 14:22.