Quote:
Originally Posted by wand
(Post 228373)
Pont az a baj, hogy a "célközönség" nem a játék érdeke miatt szavazta le, hanem csak azért, hogy ha bárki meg merné támadni, akkor el tudjon menekülni.
|
Spec én is leszavaztam, hogy legyen meg az elfokozás lehetősége, mivel ha bármilyen távolságból rádfokoznak, akkor csak az országod szanaszét bontásával tudod az esetleges támadót esetleg visszaverni, vagy egyáltalán úgy lesz lehetőséged ellentámadásba lendülni. Egy romhalmaz ország pedig mindig kiszolgáltatott. Ha csak 50k-t kell bonts, már az 3300 épület. Mit bontasz? Tegyük fel hadis vagy. Kocsmát, házat, tornyot? Gyengül a védelmed, mindenki tudhat rólad mindent, emberhiány miatt kell fokoznod a barakkokba ellentámadás esetén... Sok olyan hadis van 4-500k-n, akik nem tudnak ennyit bontani, mert nincs miből. (Persze itt én nem tolnám el azt a 8-10mrd aranyat erre...)
De hiába szavaztam le, még sohasem akartam elfokozni. Úgy érzem megengedhetné a klán magának, de nem vagyok hajlandó a nehezen összegyűjtött pénzt ilyenért ellőni.
Quote:
Originally Posted by wand
(Post 228373)
Egyébként ha megnézed a szavzás állását perpill 7-6 ra a nem-ek vezetnek, ráadásul mind a 6 igen annak szól, hogy be kéne szabályozni az irreális ráállásokat is. (ami mondjuk teljesen jogos elvárás..)
|
Hiába lenne szabályozva az odafokozás, a támadott akkor is rosszul jár. Ha mondjuk 50k a max, az ellennek akkor is romhalmazzá kell bontania magát. Tehát nem ezzel van a probléma. Vagy az üres területeknek kellene kevesebb pontot érnie (amit első gondolatra nem támogatnék), vagy a lakosság pontváltoztatását kellene csökkenteni. Mondjuk, ha 10lakos lenne 1 pont, akkro 2x-es az ára a fokozásnak mind a támadó, mind a védő részéről. Sokkal hamarabb elfogy a pénz, a tartalék. Nem mindegy, hogy 500k, 1milla vagy 2milla egységet kell fokozni egy eltávolodáshoz, vagy egy odafokozáshoz.
Speciel biztosan nem fokoznék oda senkire 600hektár reményében 100k pontot, mikor többet, vagy közel annyit lehet fedezni belőle, főleg, ha kedvezményesem is van.
Ha valamelyik klán bevállalja-e, hogy esetleg pénzből kell venni az egységet elfokozásra a védő oldalon, és mondjuk a klánvagyon 1/3-át erre költi, jelentősen gyengül. Ha pénzből kell bevenni, és nem saját egység (nemcsak TOP klánról kell beszélni), akkor annyira lecsökken a klánvagyon, hogy a következő egyéni elfokozás után közel 100%, hogy klánnal beverhetők... (Kivétel az éppen tömegesen visszatérő egység, eladási áron nagy mennyiségű egység...)
Azért ez súlyos ár!
Dupla áron kétszer olyan gyorsan ürülne a klánvagyon, így kétlem, hogy minden klán dalolva mondaná, hogy nosza vegyünk be pár milla egységet, hogy megvédjük a segged 600hektár elvesztésétől, hogy aztán 1200-at is elveszíthessen mindenki...
Lehet errefelé kellene elmozdulni. Hirtelen ötlet volt csak, nem gondoltam át teljesen...