Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Új személyiség: stratéga (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3875)

szinkoly 11-27-2009 11:52

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 227288)
Még akár azt is bele lehetne venni, hogy foglaláskor kevesebb üres hektárt kapjon - nem kell lerombolnia a fél várost, hogy nyerjen :)

Na ez tetszett nagyon meg nekem, király ötlet, és újabb egyedi vonás a játékban. Támogatom!:)

Remedy 01-12-2010 21:37

Itt egesz sok jo otlet van. Ez miert nem kerult at a masik topicba? :)

Dynosaur 01-12-2010 23:37

hát nem tudom... engem személy szerint nem igazán csigázott fel... :p de attól még lehet másnak jobban tetszik... :)

vityu 01-12-2010 23:57

Az alap felvetéssel, az én kiegészítésemmel, és Xepiével ez egy nagon korrkt kis személyiség lenne.
Nekem az egyik kedvencem. :) Kis spórolós. Én úgyis lusta vagyok sok pénzt összeszedni alsóbb csoportokban, mert annyira nem igényli még a forgás, ezzel pedig kisebb seregveszteségek lennének, kevesebb nyerst kellene venni az építkezéshez.
Nekem már alapból tetszett, mert újat hoz! :)

Gabro 01-13-2010 07:10

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 236400)
Az alap felvetéssel, az én kiegészítésemmel, és Xepiével ez egy nagon korrkt kis személyiség lenne.
Nekem az egyik kedvencem. :) Kis spórolós. Én úgyis lusta vagyok sok pénzt összeszedni alsóbb csoportokban, mert annyira nem igényli még a forgás, ezzel pedig kisebb seregveszteségek lennének, kevesebb nyerst kellene venni az építkezéshez.
Nekem már alapból tetszett, mert újat hoz! :)

végigrágtam a hozzászólásokat, először feleslegesnek tűnt, de a kiegészítésekkel határozottan tetszik!
:D

Von 01-19-2010 15:18

Nos, ez a téma eléggé behalt, úgyhogy összeszedem az ötleteket egybe, amik felmerültek, aztán majd a játékosok és Ati eldöntik, hogy van-e értelme :)

Szóval a stratéga személyiség lehetséges előnyei (ebből lehet kihozni egy mixet):

- 30-50%-kal kisebb sereghullás csatáknál (esetleg út közben is)
- 10-30%-kal nagyobb esély az út közbeni csaták megnyerésére
- jóval kevesebb kapott üres hektár foglalásnál
- esetleg a mészár hatásfokának csökkentése 10-20%ot max

Mindennek az az alapelve, hogy a stratéga hatékonyabban szervezi meg seregeit és hadműveleteit, így minimalizálja a veszteségét illetve földelésnél nem rombolja le a fél várost, mikor az úgyis az övé lesz :)

Pool 01-19-2010 15:21

Quote:

Originally Posted by Von (Post 237651)
Nos, ez a téma eléggé behalt, úgyhogy összeszedem az ötleteket egybe, amik felmerültek, aztán majd a játékosok és Ati eldöntik, hogy van-e értelme :)

Ez nem tetszik, pont az a mészár értelme, hogy gyorsan és hatékonyan ki lehessen iktatni egy ország ártani tudó egységeit (tolvaj/varázsló esetleg támadóegységek), amit ha olyan a piac, nem lehet csak úgy visszavenni...

Von 01-19-2010 15:24

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 237652)
Ez nem tetszik, pont az a mészár értelme, hogy gyorsan és hatékonyan ki lehessen iktatni egy ország ártani tudó egységeit (tolvaj/varázsló esetleg támadóegységek), amit ha olyan a piac, nem lehet csak úgy visszavenni...

Ok, azt konkrétan én sem támogatom, csak mint írtam összeszedtem az ötleteket, hogy meglegyenek egyben :)

Dus 01-19-2010 15:31

Quote:

- 30-50%-kal kisebb sereghullás csatáknál (esetleg út közben is)

Ez jó ötletnek tűnik, de talán picit kevés egy szemhez képest is. Bár 50% az azért már elég sok. :)

Quote:

- 10-30%-kal nagyobb esély az út közbeni csaták megnyerésére

Ezt nem értem. Út közbeni csatáknál nem kockadobással dől el, hogy melyik lesz a nyertes. Ezt bővebben ki kellene fejtenie annak, aki felvetette... :)

Quote:

- jóval kevesebb kapott üres hektár foglalásnál

Ez a másik, ami jó dolog lehet. Bár tény, hogy sokszor hátrányos is tud lenni, márpedig egy szem ne legyen már hátrányos (pl. szinte csak olyan épületei vannak az ellennek, ami nem kell nekem, de van csomó ürese, amit szívesen vinnék).

Quote:

Ez meg nem támogatom, hasonló ok miatt, mint Pool.

Von 01-19-2010 15:33

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 237657)
Ezt nem értem. Út közbeni csatáknál nem kockadobással dől el, hogy melyik lesz a nyertes. Ezt bővebben ki kellene fejtenie annak, aki felvetette... :)

Az egészen egyszerű. Összeakadásnál ugyebár az egységek alap támadóértéke kerül összehasonlításra, és ezt szorzod meg itt a stratéga oldaláról egy 1,1es vagy 1,3 vagy valami más szorzóval.

All times are GMT +1. The time now is 20:24.