Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Katmorál változás vari és toli akció hatására (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3741)

Von 08-18-2009 16:20

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 221793)
Nagyon szépen beidézted a racionális érvelés szabálysértéseit, csak azt nem értem TE MIÉRT ALKALMAZOD őket!?:D

Én nem szeretnék tovább érvelni ellened, mert Te a másikban még a szálkát is.

LOL, neked fogalmad sincs mikor alkalmazom őket, ezért felhozok neked egy példát:

Quote:

Úgy látszik egy teljesen értelmetlen országgal játszom az X-ben és vagyok vele az aktív orik közül jelenleg a 16. ..

Tessék, itt bebizonyítottad, hogy a varis játszható, sőt sikeresen játszható, szóval semmi értelme nincs a felvetésednek, hogy a variakcióra járjon katmorál, mert mint látszik, nincs szüksége rá.
Tehát a témafelvezetés értelmetlen, le is lehet zárni.

Quote:

Az én érvem a következő volt, (még ha átgondolatlan is volt) ha a hadis tudja akcióval növelni a katonai morálját, akkor miért fosztjuk meg ettől a varist és a tolist?

Azt sajnálom csak, hogy te nem érted meg, hogy ez nem érv.

Quote:

És nyugodtan olvasd vissza melyikünk kezdte el támadni a másikat, szerintem nem én voltam. .:D

Visszaolvastam, minősítetted az álláspontod ellen felhozott érveket nem gondolkodásnak.

Quote:

És már megint Te akarod eldönteni, hogy én mikor nehezítem meg a saját dolgomat a játékban. . Had döntsem már el én, hogy a jelenlegi játékidő mellett amit játékra fordíthatok, melyik a legkedvezőbb számomra, KÖSZÖNÖM!:D

Ez no comment, megint nem mondtam, hogy én akarom eldönteni helyetted, de ha szerinted a sima varisnak több értelme van mint a hadivarisnak, akkor legyen neked, sok sikert :D

Von 08-18-2009 16:22

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 221794)
a változtatás célja az volna, h NE legyen értelmetlen varist játszni.. :)

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 221789)
Úgy látszik egy teljesen értelmetlen országgal játszom az X-ben és vagyok vele az aktív orik közül jelenleg a 16. ..

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 221789)
de azért nem rossz szerintem egy totál értelmetlen országtól az aktívak közötti 16. hely.

Tessék, nem értelmetlen varist játszani.

Elfi 08-18-2009 16:52

Quote:

Originally Posted by Von (Post 221798)
LOL, neked fogalmad sincs mikor alkalmazom őket, ezért felhozok neked egy példát:

Köszönöm!:D Most már értem!:D

Quote:

Tessék, itt bebizonyítottad, hogy a varis játszható, sőt sikeresen játszható, szóval semmi értelme nincs a felvetésednek, hogy a variakcióra járjon katmorál, mert mint látszik, nincs szüksége rá.
Tehát a témafelvezetés értelmetlen, le is lehet zárni.
Már valóban nincs sok, ezt én is írtam, kár, hogy nem olvastad el figyelmesen. .:D

Quote:

Azt sajnálom csak, hogy te nem érted meg, hogy ez nem érv.
Az érvem természetesen nem az a két sor volt, és nem is ugyanúgy írtam le, minek ismételjem magam, ha korábban nem voltál képes elolvasni. .

Alapvetően 3 stratégia létezik hadi, vari, toli.

A katmorál kihat KÖZVETLENÜL a hadi, vari, toli akciókra, ugyanakkor fordítva csak a hadi akció hat KÖZVETLENÜL a katmorálra.

Részletezhetném is, de azt gondoltam akik ezeket a fórumokat olvassák, már olvasnak a sorok között is és nem támadásnak fognak fel egy jószándékú ötletet, megjegyzém még egyszer, még ha nem is teljesen átgondolt.

Quote:

Visszaolvastam, minősítetted az álláspontod ellen felhozott érveket nem gondolkodásnak.
Miután az álláspontom ellen felhozott érvek az álláspontomat értelmetlennek. .:D

Quote:

Ez no comment, megint nem mondtam, hogy én akarom eldönteni helyetted, de ha szerinted a sima varisnak több értelme van mint a hadivarisnak, akkor legyen neked, sok sikert :D
:D Hát én csak annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy egy békésen fedezgető MF óriás varis íjakkal tovább juthat, mint egy hadi-vari óriás MF, de biztosan ebben is tévedtem, ismételten sajnálom. .:D

Elfi 08-18-2009 16:54

Quote:

Originally Posted by Von (Post 221799)
Tessék, nem értelmetlen varist játszani.

Végre elismered!:D

Köszönöm, tehát igazam volt. .:D

Akkor már csak azt kéne átgondolnod, hogy ha a vari akcióknál a sikeresség figyelembevételével változna a katmorál közvetlenül is, akkor az jobbá tehetné-e a játékot.

csabi 08-18-2009 17:06

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 221784)
ellenzem az ötletet.
ha valaki fullvarit akar játszani akkor annak a gyenge morál az ára,ha jobb morált akarsz lengess vagy épülj hadi-varira!!(megjegyzem a hadi-vari simán gömbölhet akár varikat is a jobb morál miatt)

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 221806)

Akkor már csak azt kéne átgondolnod, hogy ha a vari akcióknál a sikeresség figyelembevételével változna a katmorál közvetlenül is, akkor az jobbá tehetné-e a játékot.

szerintem egy darabig szinesebb lenne..

Von 08-18-2009 17:11

Quote:

Originally Posted by Elfi (Post 221806)

:D Az, hogy elismerem azt jelenti, hogy nincs szükség változtatásra :p

És átgondoltam: nem kell jobbá tennie, mivel ára van annak, hogy 30% fölötti varit tarts, naná, hogy lerengetsz mindenkit, ha az még fel is vinné a katmorált, akkor még ütni is nehezebb lenne. Hozzászámolva, hogy tolizni meg végképp alig van értelme, ez már túlzás lenne. Nem tenné jobbá a játékot egyáltalán.
Plusz irreleváns is lenne nagyjából emellett, mert ha 30% fölötti templommal sehogyse lesz ütőképes országod amíg be nem vezetik, hogy a lerengetett földet meg is kapd. 30% templommal akkor is levernek, ha 200% a katmorálod, és cserébe tudsz rengetni ötöt, amin röhögnek egyet, és mennek tovább.
Nem támogatom semmilyen szinten, hogy életképtelen orifelépítéseket tuningoljunk fölöslegesen.

csabi 08-18-2009 17:30

Quote:

Originally Posted by Von (Post 221808)
:D Az, hogy elismerem azt jelenti, hogy nincs szükség változtatásra :p

És átgondoltam: nem kell jobbá tennie, mivel ára van annak, hogy 30% fölötti varit tarts, naná, hogy lerengetsz mindenkit, ha az még fel is vinné a katmorált, akkor még ütni is nehezebb lenne. Hozzászámolva, hogy tolizni meg végképp alig van értelme, ez már túlzás lenne. Nem tenné jobbá a játékot egyáltalán.
Plusz irreleváns is lenne nagyjából emellett, mert ha 30% fölötti templommal sehogyse lesz ütőképes országod amíg be nem vezetik, hogy a lerengetett földet meg is kapd. 30% templommal akkor is levernek, ha 200% a katmorálod, és cserébe tudsz rengetni ötöt, amin röhögnek egyet, és mennek tovább.
Nem támogatom semmilyen szinten, hogy életképtelen orifelépítéseket tuningoljunk fölöslegesen.

nah.. :D azért 30+% templomos óriástól 200 hekin is szépen lehet szedni a varikat tolival.. katonailag sem tartozik a legerősebbek közé, mind a kevés maradék hektár, mind az alacsony katmorál miatt.. -> ezért életképtelen.

a tolis sem tud földet lopni, mégis megvan a magas katmorálja és egyértelmű, h egy hadis beveri..

a kocsmák után mért jár a morál növekedés? a templomok mért nem tudják "fanatizálni" a seregeket?

Von 08-18-2009 17:35

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 221809)
a kocsmák után mért jár a morál növekedés? a templomok mért nem tudják "fanatizálni" a seregeket?

Azért mert a tolis magas katmorállal is gyöngébb hadilag mint a varis 75% katmorállal.

csabi 08-18-2009 17:46

Quote:

Originally Posted by Von (Post 221810)
Azért mert a tolis magas katmorállal is gyöngébb hadilag mint a varis 75% katmorállal.

ez tény? :)

Killer 08-18-2009 18:22

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 221812)
ez tény? :)

az:)
valamit elfelejtetek!!!a tolis országok általában a leggyengébbek hadiban(ha nem akkor az ellen tolisa kitekizi mint a szél),ezért cserébe megkapja a kocsmák miatti magas morált,a jó hadi üt mint a gép ezért magas a morálja.
tehát mindketten komoly KOCKÁZATOT vállalnak!!!!a tolis mert őt a legkönnyebb szétkapni,a hadis pedig mert elsődleges célpont minden krónikázós hiénának akik valljuk be felfelé egyre sűrűbbek!!ezzel szemben a varis otthon dekkol a bunker orijában és még a morálja is menjen felfelé mert "hősiesen" renget???nonszensz!!

All times are GMT +1. The time now is 08:42.