Originally Posted by Ati
(Post 201602)
Ellenőrtől? Amikor első dolga, hogy ha nincs jegyem, akkor büntet? Hogy vegyek tőle napijegyet? Utastársaim közül hányan járnak aznaptól érvényes, kitöltetlen napijeggyel, hogy bármikor eladhassák nekem, és megfelelően ráírják, hogy mikortól érvényes? Buszvezetőnél pár buszon lehet ugyan sima vonaljegyet kapni drágábban, mint amibe amúgy kerül, de ezek közül a buszok közül hány olyan, ami a közigazgatási határig jár? Én belvárosi buszoknál láttam ilyet, de ha oda eljutottam, ott már akár pénztár is volt. Külvárosi buszoknál még ezzel nem találkoztam.
Sokan mondták már, hogy demagóg vagyok, valami alapja biztos van, de most már tényleg szeretném ezt a kérdést tisztán látni, úgyhogy ez nem csak kötöszködés, még ha annak tűnik is.
Az nem megoldás, hogy legyen nálam állandóan jegy, már próbáltam, elfogy, máshol marad, nem mindig ugyanazzal a táskával megyek, nem működik. Ráadásul mi a fenének vegyek jegyet, amikor alapból úgyse használom. Bérletet szintén nem veszek azért, hogy havonta 2x bemenjek a városba.
Megoldás lehetne a napijegy mobiltelefonnal történő vásárlása, ilyenkor amikor odaértem a buszmegállóhoz, veszek egyet telefonnal. De ezen mégcsak nem is gondolkoznak, csak 1 órás jegyen. 1 óra elett nem érek el a város egyik feléből a másikba tömegközlekedéssel. Az meg megint nonszensz, hogy azt figyelgessem, hogy mikor járt le az egy óra, hogy azonnal tudjak venni egy másikat is.
|