Quote:
Originally Posted by Ati
(Post 204033)
Rengeteg gépet kapni már, ami nem Windows-zal jön. És mára már egész felhasználóbarátakká is váltak, alapvető irodai munkára tökéletesen használhatóak.
|
Erről a cégeket meg a vállakozókat győzd meg, akik a költségmegtakarítás érdekében passzív hűtéses full-integrált ócska gépeket vesznek nagyjából integrált windows xp home-mal. te meg odamézs dolgozni, és ezt kapod 4 évet melóztam irodában, win xp-vel.
kérdeztem az infósokat, hogy ez miért van így, hiszen rossz, és drága, mert meg kell venni 1000 vindózt, meg 1000 office-t, meg mittudomén még miket, erre azt mondta, hogy "mert ha beteszünk az irodákba olcsó, linuxos-ópenofiszos gépeket, akkor az alkalmazottak 99,3%-a leáll a melóval, mert bekapcsolni se tudják..."
egyébként ezekkel továbbra is az a baj, hogy veszel egy nemvindózos gépet, és az irodai alkalmazásokon, weben kívül nem nagyon tudsz használni rajta mást, mert az alap1 user nem fog nekiállni programozni, meg szervert futtatni, meg stb.. az leül, letölti a játékot (jobb esetben megveszi), és játszik rajta, meg webkamerázik a haverjaival. kb ennyi. ezzel nagyjából lefedtük a felhaszálók 80%-át.
ezt viszont nemvindózos gépen nem fogja tudni megoldani, mert nem indul el a játék, meg nem optimalizálható a kamera, mert ... és így tovább. ezért nem veszi meg, mert számára használhatatlan. viszont a vondóz meg nem túl jó.
ezért az egyszerű user, aki csak felületesen használja a gépét, az kelepcébe kerül, mert 2 választása van, vagy rossz vindóz, vagy számára használhatatlan bármi más...
és ez úgy önmagában véve szomorú, mert -gondolom- ezek csak lobbi tevékenységek következményei.
pl a gyártó fizet a vindóznak, hogy írjon patchat az ő harcveréhez, a windóz fizet a játékfejlesztőknek, hogy win platformra legyen elérhető, és így nagyjából ki is zárták a konkurenciát a piacról, mert ha én autós játékkal akarok játszani, és az csak vindózon, meg pentiumon fut el, akkor addig nyúzom apuci fülét, amíg meg nem veszi... vagy ha már nem gyerek vagyok, akkor meg megveszem magamnak.