Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Föld Órája (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2881)

Topsy 03-29-2008 20:38

Ez igen, ez a környezettudatosságot:)

N.a.t. 03-30-2008 00:05

Lekapcsolom a lámpákat....kiűzöm az elektromosságot a lakásból.... gyertyát gyújtok.... a sötétben bebotorkálok a szobámba... eljutok az ágyamig (hiszen ha már sötét van akkor legalább jól kialszom magam) megbotlok az ágy előtt heverő telefontöltő kábelben.... a gyertya kiesik a kezemből....meggyullad az ágyneműm...majd az ágyam, a függöny, a szőnyegek, már égnek a bútorok és a parketta...úristen a parkettalakkból és minden másból iszonyú mérgező anyagok kerülnek a levegőbe az égés által...
...de legalább környezettudatos voltam :]]

Valezius 03-30-2008 00:28

Na én erről szépen lemaradtam, pedi szívesen részt vettem volna benne 21:00-ig úgyis aludni akartam (szerencsére sikerült is) :)

Én amondó vagyok, hogy akinek fontos a Föld, az ne abban élje ki magát, hoyga mikor mondják akkor 1órára lekapcsol mindent.

Ne pazarolja az áramot (Tipp: az energia takarékosság a pénztárcánkat is kíméli, energia takarékos izzók használata, vagy egyszerűen szüntessük meg a vámpír fogyasztás), vizet, gázt. Ne szemeteljen.
Azt nem mondom, hogy gyűjtse a hulladékot szelektíven, mert az elég macerás sok helyen. De mondjuk a papírt ne dobálja ki, bármikor gyerekek kopoghatnak be, hogy papírt gyűjtenek :)

Viszont azt bárki megteheti, hogy nem halmozza a szemetet: például szatyorral megy bevásárolni, és nem kér minden alkalommal 2műanyag szatyrot, ami 100év alatt bomlik le.

Ati 03-30-2008 07:14

Quote:

Originally Posted by N.a.t. (Post 167490)
Lekapcsolom a lámpákat....kiűzöm az elektromosságot a lakásból.... gyertyát gyújtok.... a sötétben bebotorkálok a szobámba... eljutok az ágyamig (hiszen ha már sötét van akkor legalább jól kialszom magam) megbotlok az ágy előtt heverő telefontöltő kábelben.... a gyertya kiesik a kezemből....meggyullad az ágyneműm...majd az ágyam, a függöny, a szőnyegek, már égnek a bútorok és a parketta...úristen a parkettalakkból és minden másból iszonyú mérgező anyagok kerülnek a levegőbe az égés által...
...de legalább környezettudatos voltam :]]

És máris nem kell villanyt gyújtanod, mert látsz a sötétben. :D

Ati 03-30-2008 07:15

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 167492)
De mondjuk a papírt ne dobálja ki, bármikor gyerekek kopoghatnak be, hogy papírt gyűjtenek :)

Van még ilyen? :eek:

Hornet 03-30-2008 07:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167502)
Van még ilyen? :eek:

Hogyne Ati.

Nálunk a kislány tavaly 100kilót gyűjtött.Na abból 90-et itthonról vitt:D:D

De szerencsére motiválják a gyerekeket,hogy gyűjtsék a papírt:)

Ati 03-30-2008 07:35

Quote:

Originally Posted by Hornet (Post 167503)
Hogyne Ati.

Nálunk a kislány tavaly 100kilót gyűjtött.Na abból 90-et itthonról vitt:D:D

De szerencsére motiválják a gyerekeket,hogy gyűjtsék a papírt:)

Emlékszem, hogy mi még anno gyűjtöttünk. Aztán utána még talán 2-3 évig volt, hogy becsöngettek, hogy van-e fölösleges papír, de 10-15 éve nem láttam errefele senkit, aki gyűjtete.

De ezek szerint még van, ahol lelkesek. :)

Topsy 03-30-2008 07:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 167504)
Emlékszem, hogy mi még anno gyűjtöttünk. Aztán utána még talán 2-3 évig volt, hogy becsöngettek, hogy van-e fölösleges papír, de 10-15 éve nem láttam errefele senkit, aki gyűjtete.

De ezek szerint még van, ahol lelkesek. :)

Nálunk is van, a gyerekek gyüjtik a papírt.
Egy kis faluban lakom mégis van szelektív gyűjtő, igaz jól eldugva:p

Évente szoktunk a Tájsebészeti akcióban részt venii és összeszedjük az illegálisan lerakott szemetet. Persze csak egy részét:(, rengeteg van.

Itt sok falu rámozdult az ilyenre, azt látom a városban nehezebben megy, Budapesten szerveznek ilyesmit?
Ilyenkor azért elgondolkodom egyes közgazdász véleményen, akik szerinet a falu középkori csökevény és nincs jövője. Itt mégis természetesebben élünk, bár rengeteg a kedvezőtlen változás.

Ati 03-30-2008 10:34

Quote:

Originally Posted by Topsy (Post 167505)
Itt sok falu rámozdult az ilyenre, azt látom a városban nehezebben megy, Budapesten szerveznek ilyesmit?

Szoktak olyat, hogy kitisztítanak egy kis erdőrészt, vagy egy folyószakaszt. Csakhát valóban nem egyszerű. Azért is nehezebb, mert nagyon látványos eredményt nem érsz el. Annyi a szemét, és olyan hamar újra szemetes lesz, hogy sokak szerint nem éri meg, így az ilyen akciókon nem is vesznek részt.

Valezius 03-30-2008 10:35

Quote:

Originally Posted by Topsy (Post 167505)
Nálunk is van, a gyerekek gyüjtik a papírt.
Egy kis faluban lakom mégis van szelektív gyűjtő, igaz jól eldugva:p

Nálunk még nem találtam, lehet, hogy nem azért, mert nincs is :confused:

All times are GMT +1. The time now is 17:47.