![]() |
Ez igen, ez a környezettudatosságot:)
|
Lekapcsolom a lámpákat....kiűzöm az elektromosságot a lakásból.... gyertyát gyújtok.... a sötétben bebotorkálok a szobámba... eljutok az ágyamig (hiszen ha már sötét van akkor legalább jól kialszom magam) megbotlok az ágy előtt heverő telefontöltő kábelben.... a gyertya kiesik a kezemből....meggyullad az ágyneműm...majd az ágyam, a függöny, a szőnyegek, már égnek a bútorok és a parketta...úristen a parkettalakkból és minden másból iszonyú mérgező anyagok kerülnek a levegőbe az égés által...
...de legalább környezettudatos voltam :]] |
Na én erről szépen lemaradtam, pedi szívesen részt vettem volna benne 21:00-ig úgyis aludni akartam (szerencsére sikerült is) :)
Én amondó vagyok, hogy akinek fontos a Föld, az ne abban élje ki magát, hoyga mikor mondják akkor 1órára lekapcsol mindent. Ne pazarolja az áramot (Tipp: az energia takarékosság a pénztárcánkat is kíméli, energia takarékos izzók használata, vagy egyszerűen szüntessük meg a vámpír fogyasztás), vizet, gázt. Ne szemeteljen. Azt nem mondom, hogy gyűjtse a hulladékot szelektíven, mert az elég macerás sok helyen. De mondjuk a papírt ne dobálja ki, bármikor gyerekek kopoghatnak be, hogy papírt gyűjtenek :) Viszont azt bárki megteheti, hogy nem halmozza a szemetet: például szatyorral megy bevásárolni, és nem kér minden alkalommal 2műanyag szatyrot, ami 100év alatt bomlik le. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nálunk a kislány tavaly 100kilót gyűjtött.Na abból 90-et itthonról vitt:D:D De szerencsére motiválják a gyerekeket,hogy gyűjtsék a papírt:) |
Quote:
De ezek szerint még van, ahol lelkesek. :) |
Quote:
Egy kis faluban lakom mégis van szelektív gyűjtő, igaz jól eldugva:p Évente szoktunk a Tájsebészeti akcióban részt venii és összeszedjük az illegálisan lerakott szemetet. Persze csak egy részét:(, rengeteg van. Itt sok falu rámozdult az ilyenre, azt látom a városban nehezebben megy, Budapesten szerveznek ilyesmit? Ilyenkor azért elgondolkodom egyes közgazdász véleményen, akik szerinet a falu középkori csökevény és nincs jövője. Itt mégis természetesebben élünk, bár rengeteg a kedvezőtlen változás. |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 17:47. |