![]() |
Quote:
az utalgatást simán kivédhető, ha ugyanúgy maximálva van piaci ára 2000 aranyban, mint ahogy most 100 aranyban |
Sziasztok!
Lehetne akár új faj is, legyen a neve mondjuk kobold, faji varázslata pedig a "Nyaklánc", ami megakadályozza a drágakőlopást, mondva: Felfűzve van tárolva... :D Az tényleg nem rossz ötlet, hogy azok a szabályok vonatkozzanak rá, mint a rúnára... |
Max. ár
Arra azért figyeljetek, hogy már van egy olyan épület, ami pénzt termel. Ez a bank, ami körönként max 7.500 arany kamatot képes adni! Egy bánya teki- és faji bónuszok nélül 7 db-ot termel körönként, emiatt a maximális ár 1500/darab lehet. (És lehet, hogy már ez is sok... lehet, hogy az 1000 is elég?:confused: )
|
Quote:
igen de bankod annyi lehet amennyit akarsz, drágakőbánya meg csak annyi amennyi lelőhelyet találsz, + ha 1x lebontod, akkor akkor a bankkal szemben nem lehet visszépíteni. ilyen alapon a egy bank 7500 aranyat termel, akkor a kő se kerülhetne 1500 aranynál többe?:) szal szerintem nem a bankokhoz kéne viszonítani, de a max felvásárlási álról beszélhetünk, az eredeti 5leteben még úgyis csak 1000 volt |
jobban megnézve azért láttszik: ha abban nem is értünk egyet, hogy mi legyen a megoldás, de abban mindenki egyetért, hogy nem jó így, ahogy van a dolog! :D:D:D:D
|
Igen, kell a változtatás mert így értelmetlen. :D
Számolgatva kicsit, a 2000-es max árnál feljebb is mehetnénk. Szerintem a max (!) lehet akár 3-4000 is, az átlagot meg belövi a piac. Ha a vagyon tárolást akarjuk megoldani (már ha ez a cél) akkor valahogy védeni is kéne, szóval pl. fosztás ne vigye, és lopni se lehessen. :D Különben mindenki maradna a tekinél. Esetleg meghallgathatnánk a befolyással bíró emberek hozzászólását is. Hátha leegyszerüsití a vitát. Pl. "Ilyen nem lesz!" :D |
Szerintem a drágakőnek csak akkor van értelme, ha többet lehet vele keresni, mint a nyersanyagokkal. Miért tartanék olyan bányát, amelyiknél más bányával többet kereshetek?
Én úgy csinálnám, hogy a drágakő felvásárlási ára 1-től mozogna a legdrágább fajta nyersanyag átlagárának kétszereséig. Például, ha a kő a piacon a legdrágább nyersanyag, és a kő átlagára 3000, akkor a drágakő felvásárlási ára 1 és 6000 között mozogna. A mozgást ugyanúgy lehetne szabályozni, mint most, csak más skálán. A hodito indulásakor a maximum 100-s drágakő ár körülbelül kétszerese volt a legdrágább nyersanyag átlagárának, így sokan tartottak drágakőbányát, ezért az ár rendszeresen mozgott az eladások függvényében. A piaci átutalásokat úgy akadályoznám meg, hogy drágakővel nem lehetne kereskedni. Nincs rá szükség. |
Ha jobban meggondolom tényleg felesleges a drágakővel piacolni. Csak a császár vehesse meg.
|
Ezaz! Fegya adta meg a legjobb megoldást az árára... Szerintem is jó lenne a legdrágább árú árának kétszerese mint maximum, és az is jó lenne ha nem lehetne lepasszolni a piacon, STB... már csak a tárolását lehetne megoldani... az jó hogycsak tolikkal lehet molesztálni a drágakő készletet, ahogy eddig volt, de ami elfér most egy raktárban az tartaléknak édes kevés... :rolleyes:
|
Picit sokallom az ilyen nagy ingadozást (1-6000 ig).
Tárolása legyen úgy mint a rúnánál, nem kell neki hely. :) A felső mennyiségi határ meg a pénznél bevált 4,2 mrd. :D A tolizás már rázósabb. :cool: Ha nem jobb mint a teki akkor senki sem fogja drágakőben tartani a vagyonát. |
All times are GMT +1. The time now is 00:17. |