![]() |
Quote:
ez most így nem lett túl értelmes leírva, de én értem :P :P |
Quote:
|
Quote:
meg diktatúrák esetén a katonai felvonulások meg egyebek. a + haderő teki szerintem ebben az esetben alap. Az ipar megint, mert az ha az oroszokat hoztad fel ők is sokat fejlődtek az Elvtársak ideje alatt. A dupla zsold meg megint lehet a te nézetedben is, csak te a tiszteket fizeted meg a többit meg sorozod... Ellenben a munka minőségét lehetne rontani (épületfenntartási költség növelésével. Hisz bárhogy is rakják össze a 4 követ + 3 fát, mindig tank lesz :) ). |
Quote:
Például: Japán: államforma: alkotmányos monarchia, Az uralkodó a császár. azért mielőtt létrehozunk egy rakat államformát, legalább az alapokkal tisztában kéne lenni... Itt ugyanis most olyan dolgok játékba rakásán megy a fáradozás, amik eleve a valós életből származó dolgok. Tudni kéne, milyen államformák léteznek... |
Pár dolog ehhez kapcsolódóan:
alapvető államformákról, azaz a hatalom gyakorlásának, azaz kormányzati formáknak típusairól: nem is könnyű, mivel nem vagyok történész vagy politológus, persze azért nem kel ilyen komolyan veni a témát. De néhány -nekem annak tűnő- problémát felvillantanék: pl. köztársaság és demokrácia. Szokás mindkettőt politikai berendezkedésként aposztrofálni. A kettő hasonlót jelent és a legtöbb köztársaság demokratikus is, bár nem feltétlen (p. az adott ország egy csoportja ki lehet teljesen szorítva a hatalom gyakorlásából). Aztán sok hivatalosan köztársaságban lehet diktatúra is (mint volt pl. Chile). A feudalizmusban pedig király vagy herceg(ek) áll(tak) az ország élén. Vagy egy monarchiában is lehet katonai diktatúra , pl. Magyarország 1849-1867 között. Szal, nyilván ennyire nem kell elmélyülni a dologban, de a komoly átfedéseket azért jó lenne kerülni. Ilyen meg, hogy kommunizmus, nyilván ne jelenjen meg a játékban, mert röhejes lenne. Az alábbiakat javaslom én, mint lehetséges választható állami berendezkedéseket: |
Tehát legyen (némelyik egy-egy nagyobb rendszernek emészthetőbb része, vannak itt átfedések, semmiképpen sem tekinthető szakértőinek, de a játék szempontjából talán izgalmas lehet):
despotizmus (istenkirályság) diktatúra monarchia köztársaság teokrácia (papi hatalom vagy vallási szent könyv elvei alapján működő) technokrácia (szakértői, gazdasági mindenhatóságot elfogadó) bürokrácia (közhivatalnoki vezetés. gondoljunk például a mandarinokra Kínában) Jöjjenek még javaslatok |
És akkor választhassa bármelyik faj bármelyiket. Mindegyikhez kitalálni módosítókat, hajrá
na írjatok:) |
Igen igen, kezdenek alakulni a dolgok :)
|
Davalon: ez nagyon szép kifejtés, és ha tényleg be lehetne ezt hozni, akkor ez egy nagyon jó alapot szolgál neki :)
|
Nagyon-nagyon figyelmesen olvastam, de ebből nekem az jön le, hogy ismét csak az lenne, hogy egy faj gyakorlatilag csak egy formát fog választani, mart azzal boldogul a legjobban
=> nem fog gondolkodni, csak egy jó neki, az a TÁPOS! |
All times are GMT +1. The time now is 07:55. |