Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Szabi alatt a valaha mért legnagyobb terület kopása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2566)

Ati 12-17-2007 21:01

Quote:

Originally Posted by wand (Post 144040)
Ati, eben tök igazad van, de az összes általad felsorolt változtatás után lehett tovább jáccani egy országgal, és ha nem tetszett pl az elf változtatása, akkor köv szinten fajt váltottál.

és Cassyval értek egyet, mindkét változtatás önmagáan jó.
de együtt egy olyan helyzetet eredményezhet, a játékos önhibáján kívül, hogy nem marad neki más csak:
1. tölri az országát
2. jksz-el

szerintem elég hibás a helyzet ha ez a 2 lehetőség marad és semmi más..

Mivel jóelőre volt szólva, ezért harmadik lehetőségnek vedd oda, hogy már rég fellépett. Csak az nem tudott fellépni, akinek valami közbejött (vagy nem is olvasta a figyelmeztetést, de ezzel had ne foglalkozzak már :)), erre remek példa Cassy, de azt hiszem, hogy egyedi elbírálásokat alkalmazni ilyen esetben nagyon hibás döntés volna.

Kutyuleee 12-17-2007 21:04

Mi lenne egy kompormisszumos megoldással? ha egyszeri alkalommal léphetnének ezek az orik? Mármint azok akiknek a fedezési határ fölött van a minimum földjük?

Cassandra 12-17-2007 21:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 144043)
Mivel jóelőre volt szólva, ezért harmadik lehetőségnek vedd oda, hogy már rég fellépett. Csak az nem tudott fellépni, akinek valami közbejött (vagy nem is olvasta a figyelmeztetést, de ezzel had ne foglalkozzak már :)), erre remek példa Cassy, de azt hiszem, hogy egyedi elbírálásokat alkalmazni ilyen esetben nagyon hibás döntés volna.

Nem csak magamat hoznám fel példának és nem is én vagyok a lényeg.

De a jövőben ha valakivel történik valami és szabira kényszerül az így járt?

Tényleg kicsit a ló túloldala...

Ati 12-17-2007 21:06

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 144044)
Mi lenne egy kompormisszumos megoldással? ha egyszeri alkalommal léphetnének ezek az orik? Mármint azok akiknek a fedezési határ fölött van a minimum földjük?

Erre megvolt a lehetőségük a figyelmeztetés és a tényleges bevezetés között.

Újabb "egyszeri" alkalmat felesleges biztosítani, mert biztos vagyok benne, hogy megint lesz, aki lecsúszik róla, és akkor mégegy egyszeri alkalom kell, amiről aki megint lecsúszik, annak egy negyedik egyszeri alkalom is.

Legyen elég egy darab egyszeri alkalom. Ez már megvolt.

wand 12-17-2007 21:09

nem tudom, mostmár ismerve a történetet nem tartanám hibásnak
és a történet ismeretében inkább azt kéne látni ez így nem teljesen jó.

és még pár dolog:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 144037)
A szabi alatti hektárvesztés 2006. november 29-ln lett bevezetve, ez több mint egy éve volt.

igen, és ezzel hol a gond? "lefogyott" az orija, mire viszajött szabiról, konstatálta és lépett.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 144006)
2500 hektárról levernek róla 450 hektárt, akkor el kell érnie 2125-öt. Most van 2050 hektáron. Felfedezmi mondjuk fel tud 1800 hektárig (példa). Akkor 325 körre kell szabira mennie, hogy a minimuma lecsökkenjen 1800 hektárig, visszajön, addig vidáman felfedez, és máris semmi értelme a minimum földnek.

és mi van azzal az orival akit nem vertek le? megfelet minden feltételnek, és vagy rég szabizott, vagy hirtelen kelett neki valamiért szabizni, és nem tudodd a hóddal foglakozni.
ezeknek az oriknak miért kell tönkrevágni a játékát? holott semmit nemcsináltak.

Ati 12-17-2007 21:10

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 144045)
Nem csak magamat hoznám fel példának és nem is én vagyok a lényeg.

De a jövőben ha valakivel történik valami és szabira kényszerül az így járt?

Tényleg kicsit a ló túloldala...

Aki olyan helyekre ment, ahova a normál játékmenet szerint teljesen felesleges lett volna mennie; nem volt szerencséje, és ezt pont olyankor tette, amikor több hónapos megbeszélés után újítás történt és lemaradt az egyszeri kikerülési lehetőségről; és a kialakult új helyzethez nem tud alkalmaszkodni, az így járt, igen.

Ahogyan az is "így járt", aki erős ellenfelekkel került egy csoportba, szemben másokkal, akik nem. Az alkalmaszkodás a játék része, különösen egy stratégiai játéknál.

Cassandra 12-17-2007 21:11

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 144044)

Nem tartom jó ötletnek, mert így a tényleges földleadók is lépni tudnának és az nem cél.

Ati 12-17-2007 21:12

Én ezt erősen meddő vitának látom.

wand 12-17-2007 21:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 144048)
Ahogyan az is "így járt", aki erős ellenfelekkel került egy csoportba, szemben másokkal, akik nem. Az alkalmaszkodás a játék része, különösen egy stratégiai játéknál.

így van minden játékban vannak erős és gyenge "pályák"
van aminek többször kell neki futni, vagy baromi sok időt igényle
így van ez minden játékban, és rendjén is van

de miylen játékban van olyan pálya amit egy mentés után visszatöltve elméleti szinten is lehetetlen végigjátszani?

wand 12-17-2007 21:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 144050)
Én ezt erősen meddő vitának látom.

én is, túl vaskalapos vagy.. :cool:

All times are GMT +1. The time now is 00:34.