Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Új Windows (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2470)

Ati 11-14-2007 17:11

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 135574)
Tudtommal Németországban nagy pénzeket áldoztak arra, hogy az iskolákban Linux alapú rendszerek legyenek. Ha megnézed az Ubuntu-t az elég felhasználóbarát rendszer. Kubuntu is, csak az KDE-vel szerelve. Ezeket azért próbálják fejleszteni -véleményem szerint-, hogy ne "kívánja meg" a világ a Windows-t.

Rengeteg mai Linux teljesen felhasználóbarát már. Szinte "Windowsos" kezelőfelülete van. Alap dolgokat meg is tudsz velük csinálni, még talán egy word dokumentumot is tudsz szerkeszteni, de bonyolultabb dolgokra sajnos célgépek kellenek. Nem feltétlenül Windows, mert kiadványszerkesztésre például kifejezetten Mac való. De hogy nem Linux, az biztos.

Quote:

Teljesen igazad van, de egy gyerek mint csinál (12-13 éves)? Kap egy e-mail-t amiben az van hogy küldd tovább, mind1 milyen HOAX tartalommal bír. Ő tovább fogja küldeni. Te mondod neki hogy ne küldje tovább mert marhaság. Erre az lesz a választ, hogy "de a Pisti, a Józsi, a Zsuzsi, a Zsófi... is tovább szokta küldeni". Valóban oktatás szinten kéne ezt, de ahhoz gyökeres módosítások kellenének, az informatika, ill. a számítástechnika terén...

"A Pisti, meg a Józsi, meg a Zsuzsi is felgyújtotta a szomszéd macskáját, akkor én miért nem tehetem?"

Mert nem. Az nem ok, hogy ők ezt tették.

Quote:

Ami igazán "szép" a Linuxban, hogy hamarabb tud különböző emulátor programok segítségével Windows programot futtatni, mint fordítva.

Egy Windows-emulátorról tudok, a Wine, és az igencsak gyerekcipőben járt legutóbb, amikor láttam...

A virtuális gépek pedig csak a "gépet" adják, az oprendszert külön kell telepítened, külön, teljesértékű Windows-t, Mac-et, vagy éppen Linux-ot.

Quote:

Szerintem ott a "probléma", hogy a Linux alá a cuccok OpenSource termékek áltálban. És egy Adobe nem fog nekiállni ingyen dolgozni... Ez ellen nincs mit tenni...

És itt meg is van lőve az egész elképzelés...

Csokibácsi 11-14-2007 17:13

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 135573)
Tudom ez itt off, de a latex Kile kezelőfelülettel szerintem kiváló.

A LaTeX valóban kiváló. Bár keményen tanulni kell, mivel majdnem olyan, mint egy programnyelv (nem WYSIWYG rendszer, az eredmény mégis tökéletes).
Ezt a Kile-t nem ismertem, de most nézem sourceforge-on, nem rossz :)

Kutyuleee 11-26-2007 02:24

Nah úgy tünik lehet én leszek itt az ördög ügyvédje:D:D
2napja kezdtem el kipróbálni a vistát méghozzá az ultimate verziót.
A "parasztvakitó neonfény" nem hatott meg nagyon (windows aero), bár tény, hogy hatásosak a grafikai elemek. Minden felesleges háttérprogramot letiltottam.
Ez eddig emlitett problémákkal csak annyiban találkoztam, hogy a Nero nem fut. új drivereket találtam a hardwarekhez, és minden eddig használt programom fut (tudom mázlista vagyok). Az első, számomra nagyon kellemes, meglepetés a lemezdiagnosztika volt.
A Winchesterem már nincs a toppon, eddig 2x veszett el minden adat róla, minden előzmény nélkül, (a másik vinyó most a fő még mindig xp-vel biztos ami ziher...;)) de amin meglepődtem hogy a Vista rögtön figyelmeztett, hogy hiba van a vinyón, és lehetőleg mentsek le mindent mielött elveszne... Ez jól jött volna az Xp-nél is amikor anno 50-60 giga fontos adat veszett el pár sec alatt...
Az is szimpatikus, hogy a tűzfala mindent megkérdez mielött futattni akarok, és nem tiltja le esetleg önkényesen mint az xp-nél néha...
2 nap után ennyi észrevételem van, igazából a vinyó hiba felismerés ami számomra lényeges funkció...

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 07:28

Szerintem egy hardwarediagnosztizáló progit 'olcsóbban' (kevesebb tárhellyel) megúszol, mint egy csicsás 3 gigás oprendszert. :)
Maradok a buherált sp2-es xp-knél, mindeféle segédprogram kütyüvel. Kisebb helyen elfér, kevesebb erőforrást vesz igénybe, és ha valami nagy gáz van, elég gyorsan vissza lehet pakolni a gépre mindent. :)
Vistát majd akkor, amikor lekattannak a vistamániáról, merthogy lehet, hogy te találtál vistás drivert, ami igy is van, mert vistás driver sok van, a baj, hogy egy huszárvágással leálltak a sima driverek fejlesztésével...

Meg amikor olyan laptopokat lehet kapni, amin rajta van egy ráégetett win vista, és olyan alkatrészek vannak benne, amihez csak vista driver létezik. Ismétlem: csak vista driver! Tehát még ha ügyes is vagy, és leírtod a vistát róla, és rátennél egy xp-t, rájössz, hogy rakhatod vissza a vistát, mert a gépedhez nem létezik semmilyen más driver.
Ez olyan szintű visszaélés a monopol helyzettel, hogy csoda, hogy még nem zárták be a mikrosoftot, és törölték a cégjegyzékből...
Ez egész egyszerűen szerintem CSALÁS. (Tudom: vegyél msámilyen laptopot...)
Mindenesetre az ilyen húzásai miatt kell okádanom mindentől, ami windóz..... Ez annyira egy gané dolog...
Mert nyilván, aki ért hozzá, nem vesz ilyen gépet... De a világon élő emberek 9%-ának van számítógépe. Annak a 9%-nak a 35%-a ért hozzá stabil felhasználóként (akik egy meglévő környezetben tudják mit hogyan kell csinálni, tehát mondjuk el tud navigálni biztonsággal egy windózon), a nem hóthülye 35%-nak kb a 20%-a ért hozzá olyan szinten, hogy esetleg nem csak pasziánszozni, meg drivereket telepíteni, meg e-mailozni, meg netezni tud, hanem ennél többet, ethát esetleg már buherálja a vindózt. Annak a 20%-nak az 1%-a ért hozzá annyira, amennyire érdemes, tehát több oprendszert is használ, képben van a hardware és a software fejlesztésekkel, és naprakész az információkészlete. Annak az 1%-nak az 1%-a már programnyelveket is ismer, és esetleg tud programozni azokon a nyelveken. Ennek az 1%-nak az 1%-a meg a teljesen kocka réteg, tehát a mammutcégek programozói, programfejlesztők, hackerek, krackerek, stb...

Szerintem nagyon sokan megvesznek olyan terméket, amivel megkötik a saját kezüket, de a nagy multicégeknek százezreket csorgatnak a zsebébe... A buta emberek kizsákmányolásában a mikroszoft meg az élen jár. Hányok tőlük.
Megtehetném, hogy eredeti vindózt használok, mert munkahelyemen keresztül igen olcsón hozzájuthatnék... De csakazért sem. Soha a büdös életbe nekem eredeti vindózom nem lesz. Ha eljutunk oda, hogy odaállítanak egy szoftverzsarut a gépem mellé napi 24 órára, akkor inkább kidobom a gépem.

Ati 11-26-2007 08:20

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 137542)
Ez eddig emlitett problémákkal csak annyiban találkoztam, hogy a Nero nem fut.

Ez hogyhogy nem fut? :-o Van belőle új verzió, ami már fut vista alatt? (Azt tudom, hogy az általam használtnál már van újabb verzió, de lusta voltam eddig frissíteni, mert mindent megcsinál, ami nekem ilyen téren kell.)

BigPi 11-26-2007 08:37

Biztos van, mert nekem fut.

Én, csak a régebbi játékoknál találtam futási hibát, de ott sem mindnél.

Csokibácsi 11-26-2007 09:35

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 137542)
Ez eddig emlitett problémákkal csak annyiban találkoztam, hogy a Nero nem fut.

A 6.x Nero nem szereti a Vista-t.
A 7.x Nero viszont igen.

[HTPA]GeeForce 11-26-2007 09:48

Nero Burning Rom 6.6.0.0 Enterprise Edition

Ez mindent szeret. :p A Vistát meg én nem szeretem, úgyhogy a nérómnak nem kell megkűzdenie vele. Nyert a Nero. :P

Csokibácsi 11-26-2007 09:56

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 137579)
Nero Burning Rom 6.6.0.0 Enterprise Edition

Ez mindent szeret. :p A Vistát meg én nem szeretem, úgyhogy a nérómnak nem kell megkűzdenie vele. Nyert a Nero. :P

Ez szép és jó, de Kutyuleee nem megy vele sokra ...

Redback 11-26-2007 14:38

Haverom aki abba az egy 1%-ba tartozik, akik buherálja rendesen a windózt az azt mondta, hogy nem nagyon érdemes még vistát használni, mert még nincs kiforrva, és sok gond lehet vele.Talán egy fél vagy egy év után olyan stabil lesz, hogy érdemes lesz használni.

All times are GMT +1. The time now is 21:11.