![]() |
Quote:
Quote:
Quote:
Pontosabban amig nem könnyítünk a felfedezésen, addig a középmezőny egyre lejjebb kerül, egyre távolodik a toptól. Ez nem a véleményem, hanem ez a tény, hiszen a középmezőnynek kb 100000 ponttal kevesebbje van, mint volt egy éve. Még a csatákról egy két gondolat: Jelenleg 300 K-ig rendszeresen vannak csaták, 300-400 között vannak csaták, de elég ritkán. Amikor 225 kati volt a felfedezés, akkor úgy gondoltuk, azért nincs sok csata, mert túl olcsó fedezni, sokkal egyszerűbb és kockázatmentesebb felfedezéssel haladni. Jelenleg viszont az nehezíti a csatát, hogy bizonyos szint után az esetleges vereség esetén szinte pótolhatatlan az elveszett föld. Ezért mindenki nagyon vigyáz arra, hogy ne veszítsen földet. Számomra ebből is az a következtetés, hogy a nehezítés előtt túl olcsó volt a föld, a nehezítés után pedig túl drága lett. Tehát valamennyire könnyíteni kell. |
Wand, mi ketten legalább abban egyetértettünk, hogy kell az 1/A-ban egy abszólút korlát, ami fölött egyáltalán nem lehet fedezni. Nagyon fontosnak tartom ezt az abszólút korlátot, mert ez biztosítaná, hogy a fedezés könnyítése után a top ne vihesse feljebb a fedezési határt.
Csatával bárki a fedezési határ fölé kerülhetne, de nem szakadhatna el nagyon a mezőnytől, mert a határ fölött nem tud fedezni és foglalni sem nagyon tud, mert nem lesz kitől. Szép lassan tömörülhetne az élmezőny. Ezt az abszólút korlátos javaslatomat Wandon kívül senki sem támogatta. Többiek, evvel kapcsolatban van ellenvetésetek? |
Nincs ellenvetés. A korlát hasznos lehet. Ha jól van összeállítva. Ha van valami konkrét javaslat erre, és használható, akkor szívesen támogatnám.
|
Quote:
Quote:
Quote:
jó ötlet :) |
Jó ötletnek tartom Arwyl javaslatát a 10%-os katonaigénnyel, a fedezési arányt, mint nehezítő tényezőt fenntartanám, - azt hiszem ez már elhangzott - ebben a formában: fedezési igény = terület * 10% * (1 + a fedezési arány).
Fegya javaslatát jónak tartom a fedezési korlát bevezetésével, de ezt szerintem meg kell vizsgálni, hogy más csoportokban milyen problémát okozhat. Elvben normálban sztem sehol sem okoz gondot, ha az 1/A-ból kiinduló fix hekiszám van belőve korlátként, de anarchban - bár ott nem vagyok - biztosan okozna problémát. |
a fedezési korláthoz:
alsóbb csopi: egy szövi max 4 tagból áll, fedezési határ: a 4. hely (javítanám 4. legnagyobb hektárú orira) 1/A: max 10 tagból áll a klán, ezért fedezési határra javaslom a 10. legnagyobb ori területét. (tehát nem a 10. helyezett területéig!!) Ez esetben csak úgy lehet fedezési határt tolni hogy mind a 4 ill. 10 ori területe megnő. |
Quote:
|
Quote:
a konkrét esetre meg visszakérdezek: miért cél az, hogy a középmezőny közelebb kerüljön a tophoz? ez az 1/A, ha a kláncsaták lennének kikönnytve, akkor a jobbak közelebb kerülnek, a roszabbak (már bocs) lejebb, mi ezzel a gond? így is bárki röhögve elérheti a top 30 alját ahonnan fordulhat ha akar (én saját részemről sajnálatosnak is tartom, hogy kék2-eshez gyakorlatilag semmilyen teljesítményt nem kell letenni az asztalra). tehát a középmezőny azon része aki "megérdemli", az tudna feljebb menni, aki meg nem, annak miért "járjon" az, hogy olcsóbban felfedezheti magát oda, ahová mások hajlandóak magukat felküzdeni? |
Quote:
a jelenlegi rendszer lehetőségat ad arra, hogy azok is elérjék a fellépő szintet akiknek nincs elég ideje, vagy kitartása játszani. ezért is nem értem minek kéne kisebb hekiken is további kedvezményeket adni? |
Quote:
sőt én tartamo magam ahhoz, hogy 1/A-ban pedig 10k-ig semmi gond. Quote:
mivel semmiképp nem lehet a cél, hogya topp a jelenleginél feljebb tudjon fedezni, ennek egyetlen megoldása van az ha a felfedezési határ fixen X hektár és kész. |
All times are GMT +1. The time now is 05:41. |