Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Chat (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Ami még az egyébbe se fér el (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2404)

Valezius 10-17-2007 14:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 130536)
Ez magyarul? :)

Asszem úgy szokták fordítani, hogy "Minden folyik"--"Minden változik" valami ilyesmi. De ha már egyszer ilyen jól meg lett fogalmazva ógörögül vétek elrontani :D

Remedy 10-17-2007 14:56

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 130538)
Asszem úgy szokták fordítani, hogy "Minden folyik"--"Minden változik" valami ilyesmi. De ha már egyszer ilyen jól meg lett fogalmazva ógörögül vétek elrontani :D

Herakleitosz mondta, normalis betukkel "panta rei", es ugy is szoktak forditani, hogy "nem lehet ketszer ugyanabba a folyoba lepni". Hogy hogy jon ide, azt nem tudom... :)

Valezius 10-17-2007 15:03

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 130541)
Herakleitosz mondta, normalis betukkel "panta rei", es ugy is szoktak forditani, hogy "nem lehet ketszer ugyanabba a folyoba lepni". Hogy hogy jon ide, azt nem tudom... :)

Ahhoz, hogy le lehessen írni az kéne, hogy bijekció legyen a latin és az ógörög ABC betűi között (vagy lehet, hogy valami gyengébb dolog is elég lenne, majd átgondolom :) ). Ami természetesen nincs (azaz bijekció nincs).

Nálad például:
ά=a és
α=a

Ha már át akarjuk írni, akkor a legjobb megoldás, ha magyarra írjuk, és ekkor az a szabály, hogy a nem latin betűsöket kiejtés szerint írjuk át. (Ez a formája nem tetszik, és csak beszólást kaptam volna érte) :)

Csokibácsi 10-17-2007 16:04

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 130512)
Miért szavaztatom meg? Mert bizonytalan ember vagyok...
Azaz pont.

Biztos, hogy akartad ezt a szavazást?
Nem kellett volna előbb szavazásra bocsájtani, hogy akarsz-e szavazást? Esetleg az is mehetett volna szavazásra, hogy meg akarod-e nyitni ezt a topikot. Utóbbiban nem vagyok biztos, majd nyitok neki egy szavazást :)

webesc 10-17-2007 17:02

Egyéb.
Mert csak.

Sok jó dolgot olvastam tőled.Ha azokat is törlöd akkor hibát vétesz.
Ha valakinek nem tetszik amit írsz hát így járt.
Én sem értek mindenkivel mindenben eggyet.
Így jártam....

Az ógörög meg nekem kínai.:D

BigPi 10-17-2007 18:50

Neki álltam és végig olvastam az összes írásodat, és úgy döntöttem, hogy arra kérlek a morbid vicceket, ne töröld. A többivel, azt teszel, amit akarsz.

belas 10-17-2007 19:37

Sztem,ha vki leir bárhova vmit az az egyéni véleményét tükrözi, ki ilyet ,ki olyat ir ,semmikép netörölj semmit:)))

J.Ati 10-18-2007 00:32

Szerintem hallgass a szívedre és lépj a fényre!

Valezius 10-18-2007 09:49

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 130561)
Biztos, hogy akartad ezt a szavazást?
Nem kellett volna előbb szavazásra bocsájtani, hogy akarsz-e szavazást? Esetleg az is mehetett volna szavazásra, hogy meg akarod-e nyitni ezt a topikot. Utóbbiban nem vagyok biztos, majd nyitok neki egy szavazást :)

Csak a te kedvedrt elárulom miért kellett ez a topic: hogy ne legyen lehetőség megmásítani a döntést. Mint mondtam volt bizonytalan ember vagyok, ha más nem ösztönöz magamnak kell megtalálnom a megfelelő ösztönzőket. ;)

Asszem többet nem írok ide, a szavazás éjfél körül végetér.

Croissant 10-18-2007 09:57

A választást megkönnyítendő:

"Általános szabály, hogy ha egy beírással kapcsolatban egyáltalán felmerül benned a kérdés, hogy az vajon a fórumra való-e, akkor nem való a fórumra."

All times are GMT +1. The time now is 17:37.