Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Kivonják az 1 és 2 forintost (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2337)

Pax Hungaricum 09-21-2007 12:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125693)
De mivel nincs lehetőséged arra, hogy készpénzzel fizess VIP tagságot, ezért nem is érinti ez a VIP tagságot. :) És mivel nullára végződik a vége minden esetben, egyébként se érintené... ;)

Pedig micsoda durva lenne, ha kint ücsörögnél a ház előtt, és hosszú kígyózó sorok állnának előtted, és mindenki vinné neked a 240 FT-ot apróban... :D:D:D:D
Neked meg lenne egy kis kasszagéped, emg egy laptopod, és felnyomod a VIP köröket, majd ÁFA-s számlát adsz róla a vevőknek. :D:D:D:D:D

Ati 09-21-2007 12:07

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 125691)
Pl ha bemész a boltba, és veszel 10 zsemlét, akkor a pénztáros azt beütheti 10x1 darabnak, beveheti tőled az 1940 ft-opt (mert ugye az oszthatő 5-tel) majd a bolt lenyúlja a 40 pénzt. és azt mondja, hogy te 1-esével vetted.

Ha a bolt azt mondja, hogy egyesével vetted, akkor 10 darab blokkot kell, hogy kapj, amiket egyesével fizetsz ki, vagyis a 40 forint nem a bolt, hanem a Te zsebedben marad. Ergo vásárláskor közlöd a pénztárossal, hogy 10 darab zsemle, de egyesével szeretnéd őket fizetni.

Innen valószínüsíthető, hogy a zsemle ára nem fog 4-re végződni. ;)

Quote:

Másik "csalási" módszer:
Ami valójában nem csalás, de mi megszívhatjuk.

Ugye ha valami 194 FT, és te 190-et adsz érte, akkor a kereskedő elbukik 4 FT-ot.
Mit fog csinálni? Felemeli 195 TF-ra. Ki szívja meg? a fogyasztó.
Szóval ha semmi pénzügyi mahinációt nem követnek el, csak minden termék árát amit vásárolsz emgemelik 1-2-3 Ft-tal, akkor az elég gáz lesz. :S

Ez egészen biztosan így lesz.

J.Ati 09-21-2007 12:09

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 125696)
Pedig micsoda durva lenne, ha kint ücsörögnél a ház előtt, és hosszú kígyózó sorok állnának előtted, és mindenki vinné neked a 240 FT-ot apróban... :D:D:D:D
Neked meg lenne egy kis kasszagéped, emg egy laptopod, és felnyomod a VIP köröket, majd ÁFA-s számlát adsz róla a vevőknek. :D:D:D:D:D

Ez tényleg jó lenne szerintem;);):D:D
És lenne olyan aki hitelt kérne meg olyan is aki nem pénzt adna a vipért:p:D
Téma kéne a megbeszélésekbe,hogy lehessen személyessen is fizetni.
Atinak is jobban megérné,mert nem nyúlna le belőle a szolgáltató:)

Cassandra 09-21-2007 12:11

Quote:

Erről beszélek. Eladok neked 10 cucot, beveszem tőled az 1940 FT-ot, majd én azt mondom, hogy egyesével vitted el.
És számla ilyen formában nem mindig készül.

Pl ha bemész a boltba, és veszel 10 zsemlét, akkor a pénztáros azt beütheti 10x1 darabnak, beveheti tőled az 1940 ft-opt (mert ugye az oszthatő 5-tel) majd a bolt lenyúlja a 40 pénzt. és azt mondja, hogy te 1-esével vetted.

Másik "csalási" módszer:
Ami valójában nem csalás, de mi megszívhatjuk.

Ugye ha valami 194 FT, és te 190-et adsz érte, akkor a kereskedő elbukik 4 FT-ot.
Mit fog csinálni? Felemeli 195 TF-ra. Ki szívja meg? a fogyasztó.
Szóval ha semmi pénzügyi mahinációt nem követnek el, csak minden termék árát amit vásárolsz emgemelik 1-2-3 Ft-tal, akkor az elég gáz lesz. :S

Ennél egyszerübb, amit ma csinálnak... egyszerüen nem adnak számlát.:P

Nekem ha a boltban 10*1 zsemlét üt be a pénztáos, akkor én a számla végösszegét fizetem, ami olyan, mintha 10*1 zsemlét fizetnék, nem pedig mintha 1*10-et.:p

Ati 09-21-2007 12:12

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 125698)
Ez tényleg jó lenne szerintem;);):D:D
És lenne olyan aki hitelt kérne meg olyan is aki nem pénzt adna a vipért:p:D
Téma kéne a megbeszélésekbe,hogy lehessen személyessen is fizetni.
Atinak is jobban megérné,mert nem nyúlna le belőle a szolgáltató:)

Hát tudod inkább nyúljon le belőle a szolgáltató, minthogy 240 forintokról egyesével csináljak számlákat. ;)

tdomo 09-21-2007 12:14

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 125682)
Automatához mennek vele pénzt levenni, annak ellenére h tudtommal szinte minden bank 2 ingyenes kártyás fizetési lehetőséget biztosít...

Én úgy tudtam, hogy fizetni mindig ingyenesen lehet vele. A legtöb bank két készpénzfelvételi lehetőséget biztosít ingyenesen nem?

Ati 09-21-2007 12:15

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 125704)
Én úgy tudtam, hogy fizetni mindig ingyenesen lehet vele. A legtöb bank két készpénzfelvételi lehetőséget biztosít ingyenesen nem?

Fizetni ingyen lehet velük a LEGTÖBB esetben. Van, amikor a fizetésért is levonnak, de ez hazai bankoknál nem jellemző, egy ilyen bankot se tudok. Külföldi kártyákról tudok, ahol a fizetésért is levonnak.

Természetesen ilyenkor is vannak ennek költségei, de ezeket az eladó állja, nem a vevő. Ezért nem szeretik sok helyen a bannkkártyás fizetést.

Csokibácsi 09-21-2007 16:03

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 125680)
De ha számlát adsz minden darabról, nem könyvelhetsz mást el... sztem.

Ha az egészről ad, akkor sem. Szóval az a 40Ft nem lesz az övé :)
Egyszerűen felfele fognak kerekíteni a boltok és kész.

Csak a régi módszer marad, mint írta valaki, nem adnak számlát :P
Mondjuk azt meg kérnünk kéne mindenhol, minden esetben, mert azzal minket is meglopnak, ha nem adnak.

Valezius 09-21-2007 16:06

Annyi fog történni, hogy ami most 24Ft az ezután 20, ami meg 26 az 30lesz.

Egyetlen kivétel a benzinkút szerintem, ott még a fillérek is megmaradnak :)

Ati 09-21-2007 16:07

Quote:

Originally Posted by Csokibácsi (Post 125762)
Csak a régi módszer marad, mint írta valaki, nem adnak számlát :P
Mondjuk azt meg kérnünk kéne mindenhol, minden esetben, mert azzal minket is meglopnak, ha nem adnak.

Sokszor van azért a "jól bevált" módszer, hogy "ha nem kér számlát, akkor áfa nélkül olcsóbb"

All times are GMT +1. The time now is 12:55.