![]() |
Quote:
|
a fizika nagyrészt arról szól h honnan nézed, pl:
bent ülsz egy vonatban, akkor azt látod h a vonat áll és minden más mozog(persze tudod h ez nem így van) de ha kívülről nézed látod is h a vonat mozog mégjobb példa erre a vonatban feldobott labda, de azt már hosszabb leírni:) |
Quote:
|
Quote:
A sebesség 400.000km/s. A kérdés az, hogy mikor ér oda? A normál fizika azt mondaná, hogy 14:00-kor. De ennek egyáltalán nem kell így lennie. Teljesen elképzelhetőnek tartom, ha a mostani elméletből az jön ki, hogy már 12:30-kor ott is van. :) |
Quote:
Mérheted máshogy az időt, és hathat rá útközben máshogy minden külső tényező, akár az öregedési folyamatokra is, de nem időutazol. Voltak ilyen elméletek, hogy felmegy űrhajós a világűrbe, fentvan egy évig, és lejön, de itt közben nem egy év telt el, hanem 10. Máshogy hatott ott az idő, de ettől még nem utazott visszafele. |
Erőteljesen kételkedem, a hírben. de ha igaz, akkor majd én is veszek pár hiperhajtóművet egy kevéske naquada-ért:D
Quote:
Ezt így én se nagyon tudom elképzelni. max a jövöbe utazást:D mert azt még az időparadoxon magyarázná. Az elmélet szerint, ha egy űrhajós elindul fénysebességgel és távolodik a földtől, majd visszafordulva fénysebbeséggel közeledik, akkor időparadoxon lép fel: míg az ürhajósnak csak hetek teltek el, addig a földön már évek-évtizedek. (lsd pl majmok bolygója) |
Quote:
|
Nem értem hogy miért csak hetek telnek el neki mig a földön évek.
Attól még hogy en egy ferrarit vezetek és nem trabantot nem fiatalodok meg. Adott idő alatt nagyobb távot teszek meg. Es ha 100 000 km t vezetek a ferrarival és kiszállok a végén fiatalabb vagyok mintha ha trabantattal tettem volna. De ez amiatt van hogy előbb odaérek. |
Quote:
|
Én valahogy ezeket a dolgokat nem tom sajna elképzelni:S:S
|
All times are GMT +1. The time now is 14:20. |