![]() |
Quote:
És az alamizsnáról. Ha nem szerezhetek lopással fosztással felét se, akkor az is jó, de a mértékén lehet ötletelni. És a hadisarc kiharcolása DICSŐSÉG is, hisz egyértelmű bizonyítéka a győzelemnek. |
sztem 2 összetevőből kéne állnia a mértékének korlátozásának:
1. függjön az országok nagyságától és a háború hosszától (nem a napokat hanem a csaták számát értem ezalatt), így harc nélkül nem lehet sarc. 2. az ország vagyonának a 10 vagy 20%-a legyen a maximum értéke. ebbe beletartozna:ugyebár az arany, a piacon lévő áruk pontos értéke, illetve az országban lévő összes rúna, drágakő, a nyersanyagok (fegyver, gabona is) raktárkapacitás feletti része illetve a tekercsek 20k db szám feletti része, és a katonák férőhely feletti része szintén ide esne. Sztem ez a 2 kitétel pontosan korlátozná a hadisarc mértékét. A 2. beszabályozza hogy ne lehessen kisemmizni egy országot és reális határok között tartsa a dolgot, viszont az eldugott tartalékokat is beleszámolja. Emelett ha az 1. kitételt pontosan kidolgozzuk akkor lényegében, korlátozva is lenne a visszaélések ellen. Úgy gondoltam, hogy a 2érték közül a kisebbik a számit mindig. vagyis kisorikból ne lehessen kisajtolni óriási sarcokat (még ha több millió tekije van akkor se), mert a károk ott jelentéktelenebbek. És ne lehessen max sarcot kérni 2sereg után sem. |
Szeretném még az elején leszögezni hogy nem arra gondoltam hogy a hadi sarc kötelező érvényü lenne, csak egy lehetőség a konfliktusok lezárására.
Nem biztos hogy jó ha a hadisarc mértékét a megvívott csaták után határoznánk meg, mert károkozás a gyújtogatás az egységek gyilkolása vagy a rengetés is. Gondolom nem lenne egyszerü minden egyes iylen eseményt tárolni még egy szervernek sem. Pénze bárkinek lehet hogy ha akarja, sok topic arrol szól a tartalékokrol, most hogy szóba kerül a hadi sarc lehetősége már nincs tartalékunk? Ha ez az ára a békének biztos hogy megoldom, adok el egységet, azt amelyiket én szeretném, inkább mint hogy az összesbe belemészároljanak többször is, ráadásul emiatt a katmorálom a bányász béka alfele alatt van és könnyű préda leszek a többi országnak is. Baráti sarcok: javaslatomban szereplő legmagasabb érték az 1milliárd. Ha csalással akarok pénzt szerezni, nekem egyszerübb és kevésbé feltünő módszernek látszik a piaci átutalás mint a baráti sarc. Felvetődött az is hogy kössük viphez ezt a lehetőséget. Felöllem lehet, nem tulajdonítok neki túl sok jelentőséget. tehát a hadi sarcnak legyen felétele valamilyen katonai akció, de hogy számoljuk mindezt és próbáljuk mindennek az értékét nyílvántartani azt nem támogatom. Azt viszont elfogadhatónak tartom hogy a hadisarc felső határa és az országok területe között legyen valamiylen egyenes arányosság. Hogy a sarc legyen a termelés X%-a azt megint csak nem támogatom, hiszen igy könnyen palira lehet venni a másikat. A termelésem leginkább úgy alakul ahogy aztén irányítom. |
Hmmm azért érdekes ez az egész topic annó a fórumon mindenki amellett vol hogy ne lehessen megsarcoltatni az orikat erre pár hónappal jön a kontra azoktól akik akkor csöndbe voltak hogy hoppá mégiscsak jó volna az a sarcoltatás ..... most akkor döntsük már el melyik rendszert szeretjük
belegondolva ha ez megvalósulna pár nap avgy hét múlva jönne a topic auzoktól akiket megsarcoltak ....... |
Quote:
|
Quote:
Amúgy meg Gyula ha ez bevezetésre kerülne és ne talán tán olyan helyzetbe kerülsz hogy vesztesen jössz ki egy szöviháborúból te az addig nehezen összegyüjtött pénzed egy szóra odaadnád a pénzed ? :confused: Főleg ha több lehetőséged is van pl. szabizni bontani fölfele elütni magad ...... Nem értem ezt a sarcoltatos dolgot de lehet velem van a baj .... |
Quote:
Dragi, igen, elképzelhetőnek tartom hogy bizonyos körülmények között fizetnék egy bizonyos összeget a békéért. Mert lehet hogy ki tundék alkudni egy oylan összeget ami nekem kevesebb lenne mint az elszenvedett kár, esetleg az ország ujra inditása mert épp valaki teljesen leamortizálja. |
Quote:
|
Quote:
Másrészt a javaslat arrol szólt hogy a hadisarc határozott idejü és felbonthatatlan mnt-vel párosulni. Dragon légyszives itt is olvasd el figyelmesen a legelső hozzászólást. |
Quote:
ezért mondtam, hogy valamilyen keretek közé kéne szorítkozni. például ahogy Gyula felvetette a hekit,meg lehetne oldani biztos, hogy bizonyos intervallumokban mozogjon. mondjuk 200-400 heki, 401-600 heki, stb... és ezekre ugyanaz a mértékű sarcot lehessen legfeljebb követelni...bár ezt nem tudom hogy lehet figyelemmel tartani, de ehhez nem is értek. nem kötelező? persze, hogy nem az, végülis erre találták ki a törlésig ütés büntetését...de... |
All times are GMT +1. The time now is 11:06. |