Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Linux (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=194)

Steve 10-12-2006 13:22

woooow:eek:
gondolom semmi rendszerigény:D

Csokibácsi 10-12-2006 17:00

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 34967)
woooow:eek:
gondolom semmi rendszerigény:D

Legalább Pentium 3-as proci (vagy azzal egyenértékű), legalább 256MB RAM és egy valamirevaló 3D gyorsítókártya (már egy Radeon 7000 is megteszi).
Ez nem egy nagy igény :)

Steve 10-12-2006 19:12

De ezzel végülis csak maga a rendszer fut, nem?

Mind1, szépek ezek, havernak /Macnél dolgozik/ van egy szupi hipergiga laptopja és eléggé jól használható ahogy néztem:)

Csak hiányolom a start menüt!:D

Csokibácsi 10-12-2006 19:36

Ez ennek a 3D desktopnak a minimumigénye, ebben benne foglaltatik maga a Linux és természetesen az X window rendszer (magának a Linuxnak kisebb gép is elég lenne, minden attól függ, hogy mit szeretnél futtatni rajta).
Vagy mit értesz rendszer alatt? :)

Bogár 04-05-2007 16:07

van 1-2 kérdésem a linux-szal kapcsolatban. please help...

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 4915)
azert szerintem a windows is maradjon csak fenn - eloszor szetparticionalod, felrakod a linuxot, felrakod a windowst, ez szepen elcseszi az mbrt, bebootolsz rescue cdrol, liloval visszairod az mbrt, es mar menni is fog mindketto.

szeretném újratenni a windózt, de van linuxom is... mit csinálhatok, ha nincs rescue cd-m? a linux telepítése után talán kérdezte, hogy akarok-e rescue cd-t, de mindent kilőttem... hogy lehet megoldani utólag a dolgot?

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 5254)
Swapnek a fizikai memória kétszeresét célszerű adni. Nem jó, ha használni kezdi, szóval kerüld, és legyen elég memóriád (ugyanaz, mint windowsnál), de azt sem akarod, hogy hasbaszúrja magát, amiért mindene elfogyott.

eddig volt 256 ramom a gépben, és a swap partíció 512-es kb.
szeretnék most beletenni a gépbe még 512 ramot. növeljem a swap partíció méretét utólag (win alól Partition Magic-kel, mert más módszert nem nagyon tudok), vagy az már tökmind1?

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 5266)
A linux viszont használható, így egy-egy feltörési kíréslet sokkal mindennaposabb lesz, mint windowsnál! Szóval erősen javaslom, hogy egy fizikailag különálló tűzfal mögé tedd Magad, pláne amíg észre se veszed a feltörés jeleit.

hát erre nem is tudom, hogy mit mondjak... kicsit elkeserít. a router is megfelel vagy azzal no chance?

extra-ződfülű linuxos vagyok, és az egyetem után sztem már nem is fogom használni... bár azt soha sem lehet tudni. :D

Csokibácsi 04-12-2007 21:55

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 85097)
van 1-2 kérdésem a linux-szal kapcsolatban. please help...

Látom, nem írt senki. Ha még nem késő, válaszolok, ha késő, akkor is.

Quote:

szeretném újratenni a windózt, de van linuxom is... mit csinálhatok, ha nincs rescue cd-m? a linux telepítése után talán kérdezte, hogy akarok-e rescue cd-t, de mindent kilőttem... hogy lehet megoldani utólag a dolgot?
Kell pl. egy UHU linux cd, amit vagy karbantartó módban elindítasz, majd újratelepíted a linux bootmanagert (lilo vagy grub), vagy elindítod vele a vinyón lévő linuxot és újratelepíted a linux bootmanagert.
Lehet valamilyen live cd-vel (pl. Ubuntu) is próbálkozni, lényeg, hogy legyen konzolod/parancssorod.

Quote:

eddig volt 256 ramom a gépben, és a swap partíció 512-es kb.
szeretnék most beletenni a gépbe még 512 ramot. növeljem a swap partíció méretét utólag (win alól Partition Magic-kel, mert más módszert nem nagyon tudok), vagy az már tökmind1?
Bőven elég lesz az 512 swap. Nálam az 1GB RAM mellett csak 256MB swap partició van, de még sosem használta a linux, pedig nem átlaguser dolgok futnak rajta.

Quote:

hát erre nem is tudom, hogy mit mondjak... kicsit elkeserít. a router is megfelel vagy azzal no chance?

extra-ződfülű linuxos vagyok, és az egyetem után sztem már nem is fogom használni... bár azt soha sem lehet tudni. :D
Router az jó, hisz van benne hardware-es tűzfal :)
De ha korrekten belövöd a linux tűzfalát, az sem utolsó dolog.

Bogár 04-14-2007 19:24

a sok olvasatlan téma között elveszett ez a linux-os téma, és csak most vettem észre, hogy válaszoltál.

még mindig aktuális... nagyon szépen kösz a válaszokat.
kicsit később még lesznek kérdéseim ezzel kapcs. :)

Bogár 04-16-2007 13:47

mivel megemlitetted az Ubuntut, ugy dontottem, hogy kiprobalom azt is. eddig Knoppix-om volt.
van tobb dolog is amivel nem tudok, mit kezdeni, de a legnagyobb baj az, hogy nem engedi, hogy elerjem a ntfs-particiokat. :(

a tuzfalat amugy hogy kell beloni? :confused:

Csokibácsi 04-16-2007 17:37

"nem engedi, hogy elerjem" ... csatolni nem tudod őket? Vagy mi a gond?

Nézd meg ezt:
http://ubuntu.hu/index.php?title=Win..._kezel%C3%A9se

Legalapabb packet filter tűzfal, ami minden Linux disztribben benne van/elérhető, az iptables.
Első ránézésre kicsit macerás belőni, de van hozzá leírás a neten dögivel.
pl: http://www.szabilinux.hu/iptables/chapter7.html

Azt most fejből nem vágom, hogy Ubuntu alatt milyen GUI-s, könnyedén kattintva beállítós tűzfal van fent alapban (ha van fent). Firestarter, esetleg Guarddog.

tdomo 04-16-2007 21:18

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 88086)
mivel megemlitetted az Ubuntut, ugy dontottem, hogy kiprobalom azt is. eddig Knoppix-om volt.
van tobb dolog is amivel nem tudok, mit kezdeni, de a legnagyobb baj az, hogy nem engedi, hogy elerjem a ntfs-particiokat. :(

A legegyszerűbb, ha az etc könyvtárban szerkezted az fstab fájlt.
Nálam a windows rendszerparticiója így van mountolva:

/dev/hda1 /home/tdomo/windows/winC ntfs uid=1070 0 0

All times are GMT +1. The time now is 02:07.