![]() |
woooow:eek:
gondolom semmi rendszerigény:D |
Quote:
Ez nem egy nagy igény :) |
De ezzel végülis csak maga a rendszer fut, nem?
Mind1, szépek ezek, havernak /Macnél dolgozik/ van egy szupi hipergiga laptopja és eléggé jól használható ahogy néztem:) Csak hiányolom a start menüt!:D |
Ez ennek a 3D desktopnak a minimumigénye, ebben benne foglaltatik maga a Linux és természetesen az X window rendszer (magának a Linuxnak kisebb gép is elég lenne, minden attól függ, hogy mit szeretnél futtatni rajta).
Vagy mit értesz rendszer alatt? :) |
van 1-2 kérdésem a linux-szal kapcsolatban. please help...
Quote:
Quote:
szeretnék most beletenni a gépbe még 512 ramot. növeljem a swap partíció méretét utólag (win alól Partition Magic-kel, mert más módszert nem nagyon tudok), vagy az már tökmind1? Quote:
extra-ződfülű linuxos vagyok, és az egyetem után sztem már nem is fogom használni... bár azt soha sem lehet tudni. :D |
Quote:
Quote:
Lehet valamilyen live cd-vel (pl. Ubuntu) is próbálkozni, lényeg, hogy legyen konzolod/parancssorod. Quote:
Quote:
De ha korrekten belövöd a linux tűzfalát, az sem utolsó dolog. |
a sok olvasatlan téma között elveszett ez a linux-os téma, és csak most vettem észre, hogy válaszoltál.
még mindig aktuális... nagyon szépen kösz a válaszokat. kicsit később még lesznek kérdéseim ezzel kapcs. :) |
mivel megemlitetted az Ubuntut, ugy dontottem, hogy kiprobalom azt is. eddig Knoppix-om volt.
van tobb dolog is amivel nem tudok, mit kezdeni, de a legnagyobb baj az, hogy nem engedi, hogy elerjem a ntfs-particiokat. :( a tuzfalat amugy hogy kell beloni? :confused: |
"nem engedi, hogy elerjem" ... csatolni nem tudod őket? Vagy mi a gond?
Nézd meg ezt: http://ubuntu.hu/index.php?title=Win..._kezel%C3%A9se Legalapabb packet filter tűzfal, ami minden Linux disztribben benne van/elérhető, az iptables. Első ránézésre kicsit macerás belőni, de van hozzá leírás a neten dögivel. pl: http://www.szabilinux.hu/iptables/chapter7.html Azt most fejből nem vágom, hogy Ubuntu alatt milyen GUI-s, könnyedén kattintva beállítós tűzfal van fent alapban (ha van fent). Firestarter, esetleg Guarddog. |
Quote:
Nálam a windows rendszerparticiója így van mountolva: /dev/hda1 /home/tdomo/windows/winC ntfs uid=1070 0 0 |
| All times are GMT +1. The time now is 02:07. |