![]() |
bocsi ha offolom ezzel ezt a témát, csak most szállt meg egy ichlet:D
végülis a sima szgépes multiplayer game is egy egy fajta társasjáték. sztem megvalósitható lenne egy cd-s zárt hálozatban játszható verziója a hódnak. olyasmi modullal mint a párbaj, persze kiegészitesekkel hogy ne ugyanaz legyen mint a netes hód... 1-2 plusz faj, személyiség esetleg még plusz módositók,esetleg rövid játékra specifikusabb varázslatok,toli akciók, nah meg persze beállitható köridő teccés szerint stb. tehát másabb de mégis hasonló én eltudnám képzelni, sztem kiváló reklám lenne a hódnak ez, hiszen nem csak olyanokkal játszhatnál akik van netük hanem akiknek nincs. könnyen lehet szerezni új függöket is sztem így. és tul.képpen a legkomolyabb költsége csak a ráforditandó idő, mert itt nem kell egy komplett tárast legyártatni előre és vagy eladják vagy nem, hanem csak már meglévő dolgot kell modositani. és anyag költség is minimális, főleg hogy elég csak ép szükséges cd mennyiséget beszerezni... |
ez is jó ötlet végülis
mondjuk én igazából társast azért gondoltam, hogy lehetne csinálni, hogy ha pl van egy család köztünk játszanak 3-an akkor ők tudjanak egy unalmas nyári estén pl játszani egymás ellen a körváltások között:) vagy ha csak haverok gyülnek össze esetleg Klán találkozóra el lehet vinni poénos játék lenne főleg a profiknak:) |
Nem tudom hányan ismeritek a Trónok harca nevű társasjátékot (George R. R. Martin azonos című regénye alapján), de az a játék is hódításról és stratégiáról szól (többek közt). Annak a rendszerét átértelmezve, szerintem lehetne a Hódítóból is társasjátékot csinálni. Az a baj, hogy elég nehéz úgy elmagyarázni a rendszert, hogy az is értse, aki egyáltalán nem ismeri a világot, amin játszódik... :(
Dióhéjban: A tábla egy térkép, amin tartományok, országok, városok vannak jelölve. A játékosok választanak egy nemesi házat maguknak (Hódító esetében ez lehet a faj akár), amihez házkártyák tartoznak (ebben az esetben pl lehetne a faji sajátosság), amiket csaták során lehet felhasználni. A harci egységek, a támadó és védő egységek egyaránt, gyalogosokból, lovagokból, és hajókból állnak. A hajók és a gyalogosok egy pontot a lovagok kettőt érnek. Szabályozva van, hogy egy adott egység támadás vagy védekezés során hogyan támogathat egy másik egységet. Értelemszerűen csaták során lehet elfoglalni egymás területét (az nyeri a csatát, akinek több pontot ér az egysége). Az nyeri a játékot, aki leghamarabb összegyűjt hét várost. A városok arra jók, hogy onnan lehet egységeket toborozni, az ellátmány függvényében (akinek a termőföldje jobb, és több élelmet termel, az több embert toborozhat). E mellett lehet egyezményeket kötni, amit vagy betartanak a játékosok vagy nem. Egyéb szabályok is vannak, de azok már elég világspecifikusak, úgyhogy azokat nem említem. Ez csak egy lehetséges kiindulópont valami ötlethez, majd eldöntitek érdemes-e gondolkodni rajta, vagy sem :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Semmi jónak nem vagyok az elrontója. :)
|
Quote:
|
Quote:
|