![]() |
Quote:
|
betegség Súgó
üdv!
én a betegségröl szóló részben a "Fontos" részeket kicsit átcsoportosítanám, és sok helyen ki is egészíteném. emiatt elnézést is kérek, de a teljes javasolt részt ideteszem. (a kiegészitéseket barna szinnel jelöltem, és meg is vastagitottam)(az ujrafertőződés mértékében pedig nem vagyok 100%-ban biztos:( ) (( Betegségek, járványok A középkorban - tekintettel az ekkor uralkodó higiéniai állapotokra - nem voltak ritkák a különféle járványok, megbetegedések. A betegség hirtelen felütötte fejét az ország egy zugában, majd végigsöpört az egészen. Kevesen élték túl az ilyen járványokat: sokan nem bírták a megpróbáltatásokat, és bizony a lakosság egy része meghalt. Ha fertőzött országot támadsz, akkor a visszatérő seregeid fertőzötten térnek vissza, és országodban felüti fejét a betegség. Ilyenkor vagy türelmesen vársz, míg a betegség levonul, vagy kórházakat építesz, hogy néped minél hamarabb túljusson ezen a válságos időszakon. Fontos! Az Élőhalott fajú ország mindig fertőzött, de védett a megbetegedéstől (lásd: faji súgó). Ha Élőhalott fajú országot más fajjal támadsz, akkor sereged mindenképpen betegen tér haza. Fontos! Azzal, hogy fertőzött seregeidet egy másik, még "tiszta" országba küldöd, nem fogod azt megfertőzni! Csak és kizárólag akkor fertőződik meg, hogyha Ő támad meg Téged. Fontos! Nem élőhalott fajú országba indított támadásnál a célország fertőzöttsége nem a támadás indításakor, hanem a beütéskor számít. Ha seregindításkor még tiszta volt, de közben ért haza fertőzött serege, akkor Te is megfertőződsz. Fontos! Attól, hogy a Te seregeid megfertőződnek egy támadás alkalmával, szövetségeseid nem kapják el a betegséget. Ha szövetségeseid segítséget kérnek vagy küldenek, miközben országod beteg, akkor sem kapják el a betegséget. Csak akkor, ha ők maguk indítanak támadást egy beteg ország ellen. Fontos! Betegséget csak katonai támadás útján szerezhetsz! Ha olyan országtól lopsz például embert, aki fertőzött, azzal országod nem fertőződik meg! A megbetegedés mértéke a földterülettől függ. Minden egyes hektár egy egységnyi megbetegedést jelent. (200 Ha-os ország 200 egységnyi fertőzést "szed össze".) A betegség ellen védekezni nem lehet. Ha megkaptad a betegséget, akkor annak mértéke körönként automatikusan csökken 1 egységet. Ha országod fertőzött és közben támadást indítasz, úgy visszatérő seregeid újrafertőzik országodat. Akárhányszor fertőzöd azonban újra az országodat, a betegség mértéke a területednek megfelelő mértékre módosul, azt nem haladja meg. A "gyógyulásban" segítenek továbbá a kórházak. Minden működő kórház körönként további 3 egységgel csökkenti a megbetegedés mértékét. Fontos! A fenti 1, illetve +3 egység nem az emberek számát jelöli! Ez csupán arra szolgál, hogy pontosan kiszámolhasd, mikor lesz vége a betegségnek! (Ez azt jelenti, hogy kórház és újrafertőződés nélkül az ország területének megfelelő körig tart majd a betegség. 1%-nyi kórház ~33 körre, 3%-nyi kórház ~11 körre csökkenti a betegség lefutását) Amíg a járvány tart, a népesség egyre kisebb része betegszik meg, és sajnos vannak, akiket már nem tudnak megmenteni: a betegség elején körönként sok ember meghal, a járvány vége felé már csak 1-2. Ezen kívül, ha fertőzött sereget küldesz támadni, akkor útközben dupla veszteségek érik seregedet (CSAK úközben, csatában NEM!). Hogy hogyan tudhatod meg, hogy ki fertőzött a csoportodban? Következtethetsz, hallgathatsz a szóbeszédekre, vagy tapasztalat alapján. Ha tudod, hogy egy ország fertőzött, akkor biztos lehetsz abban is, hogy minden olyan ország az lesz, aki megtámadta, valamint, aki a sereg visszatérte után őket megtámadta. )) |
alvilág Súgó
üdv!
A tolvajakciókat is csoportositani kellene (mint a varázslatokat). a tudománytekercseket azért tettem zárójelbe, mert épp fut egy fórumszál, ami a tekik autóvédelmének lehetőségét is boncolgatja. infószerző akciók (10k ponnál távolabb is hatásosak, ha a tolik bejutnak): - épületek felmérése - szövetségek felmérése - seregek felmérése vagyonszerző akciók: - pénzlopás - raktárak kirablása - templomok kirablása - (tudománytekercsek lopása ??) ártó akciók (autóvédelem lehet): - gyujtogatás - varázslók meggyilkolása - katonák meggyilkolása - emberrablás Tudománytekercsek lopásánál régi: Fontos! Csak olyan tekercset lophatsz, amilyet már a Te országodbeli tudósok is megírtak. Az ellopott tekercsek típusának megoszlása megfelel annak az aránynak, ami a már birtokodban levő tekercsek között áll fenn. helyette: Fontos! Csak olyan tekercset lophatsz, amelyekkel a rablás pillanatában Te is rendelkezel. Az ellopott tekercsek típusának megoszlását nagymértékben meghatározza az az arány, ami a már birtokodban levő tekercsek között áll fenn. (hiába van a rablónak, ha a célországnak nincs) Számok (4. bekezdés): Néhány tolvajakció (varázslók meggyilkolása, emberrablás, gyújtogatás, katonák gyilkolása) - mint néhány varázslat, (tűzgolyó, földrengés, tolvajok mérgezése) - automatikus védelmet eredményez, ... |
diplomácia Súgó
bár nagyon sokan irnak bele, mielött a súgóját elolvasnák, azértcsak legyen benne!
Fontos! Ne feledd, hogy a fórumetikett szabályai a hirdetőtáblára is vonatkoznak! Ezért: - A saját érdekedben minél kevesebb infót adj ki magadról, mert a Diplomáciát hiénák is olvassák, nemcsak szövetséget keresők. - Szövetség keresésen és békekötésen kivüli témájú hirdetést _ne_ adj fel, mert azért szankció jár! |
sziasztok!
lehet h csak én nem láttam bár párszor már átnéztem a súgót....de hova van az írva h az 1/A-ban hogyan kell kiszámolni a tám és véd erőt akár klán akár magán akcióról van szó??? tehát pontosan egyesével le kéne írni h mi az a tényező ami számít és mi az ami nem(klán és egyéni) mert így is sok ember retteg az 1/A-tól aki még nem volt ott és mivel teljesen más mint a többi szint ezért azt sem tudják h mikor tudnak beverni valakit és mikor nem... |
Sziasztok az örtornyokal kapcsolatban lenne egy kérdésem ami nincs konkrétan leirva igy nem tudom helyesen gondolom-e vagy sem, Súgoban ez szerepel:
Őrtorony: Az őrtorony növeli országod védelmét. Támadásnál semmi jelentősége, ám védekezésnél annál több. A felépített és teljes foglalkoztatottsággal működő őrtornyok az országod összterületéből elfoglalt százalékos arány kétszeresével növelik a védőerőt, de maximum 30%-kal (természetesen fajodtól függően ez is változhat. Bővebben lásd: fajok súgó.). Ezen kívül védekezéskor minden egyes őrtorony 40 íjásznak ad fedezéket és lőpozíciót (természetesen ezt az értéket módosítja a lakáshelyzet tudományában való jártasság mértéke. Bővebben: Tudomány súgó), ami által az őrtoronyban lévő íjászok védőereje megduplázódik. Ha nekem 20% tornyom van akkor is csak 30% nak számit vagy esetleg 15% ami kétszeres +5% amire már nem érvényes a bonusz és igy összesen ez 35% lenne? A felépített és teljes foglalkoztatottsággal működő őrtornyok az országod összterületéből elfoglalt százalékos arány kétszeresével növelik a védőerőt, de maximum 30%-kal. ebböl a Mondatbol számomra nem derül ki egyértelmüen |
Quote:
jelenesetben ha 20%tornyod van akkor30%al nő a védelem= 1,3-as szorzó a védőerőre |
Quote:
|
Quote:
Bennevan minden ezzel kapcsolatban. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 10:05. |