Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Ezotéria (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1355)

Ditke 01-29-2007 14:24

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 69947)
Nem... azaz igen, vagyis mittom én :D

A becenevemre:
A Nap

A teljes nevemre pedig:
A Szeretők
A Szerencse
A Császár

Ez most jó vagy rossz? :D

Hát persze, hogy jó :D Javaslom, hogy kizárólag a vezetékneved használd, akkor tuti rádtapadnak a nők :D

Ditke 01-30-2007 20:01

Időjárás-jövendölés

Minket sem hagy hidegen, hogyan változik az időjárás, de elődeink számára különösen fontos volt kifürkészni, mire számíthatnak. Modern technika híjján a természethez fordultak a válaszokért. Ennek jegyében jelent meg 1805-ben Pesten a Száz esztendőre szólló Kalendáriumban ez az írás, melynek eredeti címe: A jelenségek, mellyek az üdőváltozást jövendölik.

"....Mikor a holdnak nagy és halavány udvara van, vagy ha szakadozott fellegek megül tekint le, mellyek körülötte kerék gyanánt állanak, s mellyeknek színei veresest, sárgást és kékest játszanak, jele, hogy esső lessz.....

....Mikor a támadó napnak súgárai alacsony fellegekenn áthatnak, és maga a nap e fllegek felébe felemelkedik, szép és derültt napot igér.

Hasonló napot várhatunk, mikor a napnak alkonyodásánál a fellegek világos veresek, és majdnem eggáltallyában eggyszínűek, vagy mikor a napnyugoti ég mintegy világos veres posztóval bevont térjségnek látszik....

....Mikor a magos hegyeknek teteit sűrű ködfelleg környékezi, és elboríttya, szelet és essőt jelent annál nagyobbat, mennél sűrűebb a fellegboríték....

....Ha a szárnyas egerek estve számosan repdesnek, vagy a szúnyogok a napnak elalkonyodása utánn a levegőben szökdösve játszanak, vagy a vízi békák estve nagyon vartyognak; más nap tiszta üdő lessz.

Ha a mezei pacsérta a levegőbe felemelkedvén, hangos szóval énekel; ha a verebek vígan csevegnek, ha a fecskék magosan repdesnek; ha a kerti zöld béka, melly üvegben szokott zárva tartani, a vízenn kivül felűl; ha a ganajbogarak a szekérútakkonn idestova szállonganak, jele, hogy tartós lessz a szép üdő, vagy hogy a rossz üdő jóra változik.

Mikor a kutyák nyughtatatlanúl szaladoznak, a földben gödröket kaparnak, vagy füvet esznek, essőt, vagy ha nagy a hőség, mennydörgést éreznek.

Mikor a macska mosogattya magát; a lovak dörgölödznek és felemelt fővel vesznek szaglálva lélekzetet; a szamarak nagyon ordítanak és szökdösnek; a sertések pedig a sárban nagyon turkálnak, essőt várhatunk.

Ha a kakasok üdőnn kivül és minden egyéb ok nélkül kukoríkolnak; a lúdak, pávák, vércsék és baglyok nagyon kiáltanak; a hollók pedig tisztábban szóllanak és a fákra adaszkodnak; vagy aha a kacsák szárnyaikkal a vizet csapkodván, sokszor lebuknak; a fecskék pedig a föld színéhez közel repülnek, essőt jelentenek.

Mikor a forró nyáronn az erdei madarak az ágak alá vonódnak, és a csuszó állatok lyukaikba siettnek, jele, hogy szévész érkezik mennydörgéssel és essőszakadással.

Ha szép üdőben a bolhák nagyon csipnek, vagy a giliszták a földbül kimásznak, essőt jelent.

Ha a legyek nyughatatlanúl idestova repdesnek, sokáig veszteg sehol sem ülnek, és az embernek sebes szurkálásokkal nagyon alkalmatlankodnak, jele, hogy mennydörgés lessz."

Ditke 02-11-2007 18:12

Asztaltáncoltatás

és asztalkopogtatás. Az előbbivel jelzik az asztalnak forgó és tovahaladó mozgását, mikor az asztal körűi ülő v. álló személyek a kezüket ráteszik és a kis ujjak egymást érintve, bizonyos láncot képeznek. E nemű kisérleteket először az észak-amerikai Egyesült-Államokban tettek; Európában is tettek hasonló kisérleteket csaknem minden társaságban és pedig oly sikerrel, hogy tudósok és avatatlanok figyelmét egykép lebilincselte. Vele járt ezután az úgynevezett asztalkopogtatás, kérdés és felelet-játék, melynél az asztal igent v. nemet, v. az abc egy betüjét jelzi egyik lábának remegésével v. dobogásával. Minthogy a feleletet csak értelmes lény adhatta, az egész dolgot szellemeknek tulajdonították. Féltudósok egész sora kereste a villamosságban, mágnességben, idegfluidumokban a tünemény okát, mig mások az egészet egyszerü csalásnak tartották. Faraday bebizonyította, hogy mindkét szélsőség helytelen és az asztaltáncoltatásnál önámítás van a dologban, mert azok, kik kezöket az asztalra teszik, tudatlanul az u. n. ideomotorikus mozdulatok alapján jókora nyomást gyakorolnak, melyek -ha irányt adnak nékik nehéz asztalokat is megmozdíthatnak. A spiritiszták ragaszkodnak elméletükhöz s vándorapostolaik most már nem mozgó, hanem lebegő és röpülő asztalokat mutogatnak.

Ditke 03-09-2007 21:02

Arkangyal kártyajóslás

Nekem nagyon tetszik, próbáljátok ki! :)

http://www.ezoterikus.hu/josprogram.php?id=20

Ditke 04-01-2007 20:24

Ez egy ingyenes horoszkóp számító program, elég részletes képet ad:

http://www.ezo.hu/index.php?id=26

szamóka 04-01-2007 20:36

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 84167)
Ez egy ingyenes horoszkóp számító program, elég részletes képet ad

Kipróbáltam, kb ennyi illik rám: "Nem fukarkodik a gúnnyal és a szarkazmussal sem." :p

Ditke 04-01-2007 20:38

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 84170)
Kipróbáltam, kb ennyi illik rám: "Nem fukarkodik a gúnnyal és a szarkazmussal sem." :p

Ez is valami... :D :D :D
Rám pedig teljesen igaz....

Ditke 04-01-2007 20:39

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 84170)
"Nem fukarkodik a gúnnyal és a szarkazmussal sem." :p

Nem is vagy Te olyan....:D :p :D :p :D

szamóka 04-01-2007 20:48

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 84172)
Nem is vagy Te olyan....:D :p :D :p :D

Pedig épp kezdtem hinni a horszkópban, erre...:)

Ditke 04-01-2007 20:54

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 84175)
Pedig épp kezdtem hinni a horszkópban, erre...:)

Aham... erre jöttem én, és teljesen megreformáltam a nézeteidet... :eek: :D :D :D :D :D :eek:

All times are GMT +1. The time now is 08:37.