Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Morál (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1212)

Valezius 12-23-2006 14:35

Néha nem célszerű szó szerint venni a súgót, például ezt is lehetne sokféleképp értelmezni:

a varázslatok 25%-kal kisebb eséllyel sikerülnek, kivéve a magára ható varázslatokat, aminél kicsit több az esély a sikerre,

de azt jelenti, hogy többek között ártó varázslatnál 0,75-tel be kell szorozni a varázslók számát :(

Gazsy 12-23-2006 17:10

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 58799)
Néha nem célszerű szó szerint venni a súgót

Akkor miért van odaírva?

Valezius 12-23-2006 17:30

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 58857)
Akkor miért van odaírva?

Nem én írtam...

Killer 12-23-2006 19:05

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 58857)
Akkor miért van odaírva?

azért hogy te ne hidd el amit itt írnak neked!!:D

Synkel 12-23-2006 21:39

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 58791)
Nem utalhat arra, hogy olyan csatát elveszitenék... amit megnyernék...mert a katonai morállal kell szoroznom a seregerőt, faji bonuszt stb.

"csak tessék-lássék harcolnak, rengeteg társuk halálát okozva ezzel" kitétel szerintem csak egyféle képp értelmezhető. Szó szerint. Ha alacsony a morál sokan fognak pusztulni. de nem (csak) azért mert csökken a seregerő.. hanem mert kedvetlenül harcolnak, igy sokan pusztulnak. Pl: van olyan hogy gyöztes csata során két azonos seregből a győztesnek van nagyobb vesztesége... ez nem a morál miatt van??? pl két óriás találkozik azonos minden egyéb kivéve a katonai morál. az egyik 10000 elittel 100% kat morállal a másik meg 14300 elittel és 70% morállal. az utóbbi meg fogja nyerni a csatát, de szerintem nem 1,43 szoros lesz a vesztesegé henem joval több. persze a példa triviális, meg ki van alul...meg egyebek.. de remélem azért érthető amire célozni szeretnék...

Lehet, hogy szerinted nem utalhat arra, de Taszi attól még jól beszél:)
A katmorál csak abban játszik szerepet, hogy egy csatát nyersz vagy vesztesz, magában a veszteségben nincs része.

Gazsy 12-23-2006 22:17

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 59278)
Lehet, hogy szerinted nem utalhat arra, de Taszi attól még jól beszél:)
A katmorál csak abban játszik szerepet, hogy egy csatát nyersz vagy vesztesz, magában a veszteségben nincs része.

Ha így van, akkor így van.
Köszönöm, hogy eloszlattátok egy tévhitemet.

BimmBimm 01-13-2007 12:45

Üdv!

Kerestem már pár helyen, de nem találtam rá választ, de lehet h csak én vagyok a lama. Szóval, az élőhalottnál mennyire számít a morál? Gondolom számít, de akkor hogy emeljem, mert csak a morál miatt nem akarok kocsmákat építeni, hullánál felesleges...

Burning 01-13-2007 12:46

osszál pénzt;)
ez a legegyszerűbb megoldás. vagy csökkents adót, bár egy idő után már nem tudsz:)

Valezius 01-13-2007 12:47

Ugyanannyira számít, mint a többi fajnál. De a hullának nem kell olyan magasan tartania, mert se földrengéssel, se szárazviharral nem tudják levinni, mint másoknak.

Ha mégis magas morált akarsz: tedd alacsonyra az adót, foglalkoztass mindenkit, de ne legyen nagy emberhiányod, vagy a legjobb, ha osztassz pénzt.

BimmBimm 01-13-2007 12:47

kb ezt csináltam eddig is :D, kössz

All times are GMT +1. The time now is 05:07.