Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Autóvédelem egyszerre csapódó seregeknél... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1191)

Andrew 12-15-2006 15:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55873)
NÖVELED azzal, hogy nem 3%-ot hozol, hanem 2,5%-ot, meg 2%-ot? Ez mitől növelés???

azért mert ha alulról mész, akkor 7, 6, 5, 4 %-okat hozol... és nem 7 3 3-akat
tessék alulról menni :D

Grabi 12-15-2006 15:22

a lényeg az alulról való ütésen van, hogy nem 7,3... hanem 7,6,5,4... ezzel + a szövizsákmány elosztással kb. ugyanoda kerülne a szövi ha üt, míg a mostani verzióban nem. ez a különbség

Ati 12-15-2006 15:28

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 55874)
azért mert ha alulról mész, akkor 7, 6, 5, 4 %-okat hozol... és nem 7 3 3-akat
tessék alulról menni :D

Hát tessék alulról menni, igen. Ebbe nyilván bele kell számolni azt is, hogy az első ütés után veszít az értékéből, Te pedig magasabb értéken leszel. Ezek figyelembevételével tessék alulról menni többször.

Azt továbbra se értem, hogy miért jó, ha ilyenkor a második ütéssel kevesebbet hozol.

Andrew 12-15-2006 15:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55876)
Hát tessék alulról menni, igen. Ebbe nyilván bele kell számolni azt is, hogy az első ütés után veszít az értékéből, Te pedig magasabb értéken leszel. Ezek figyelembevételével tessék alulról menni többször.

Azt továbbra se értem, hogy miért jó, ha ilyenkor a második ütéssel kevesebbet hozol.

nekem úgy tűnt, ez az egész arra megy ki, hogy kompromisszumra jussunk Veled...
de lévén a saját ötleteden kívül semmi más nem tetszik (mindegy legyen, hogy eredményében mint ha az eredeti ellenvetéseidnek megfelelne) ezért folyik a vita (megbeszélés...)

Ati 12-15-2006 15:39

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 55878)
nekem úgy tűnt, ez az egész arra megy ki, hogy kompromisszumra jussunk Veled...
de lévén a saját ötleteden kívül semmi más nem tetszik (mindegy legyen, hogy eredményében mint ha az eredeti ellenvetéseidnek megfelelne) ezért folyik a vita (megbeszélés...)

Mi a kompromisszum abban, hogy MÉGKEVESEBBET foglaljon egy hadis???

Andrew 12-15-2006 15:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55879)

mégkevesebbet - hányadszorra?
nem mindenki szokott 16 sereggel menni...
a 3-4 sereges támadások szempontjából igenis kompromisszumnak tűnik - vagy legalábbis több földet visz az első 3-4 sereg
de mindegy hogy hívjuk, amíg az eredmény számít
de ha most az a gond, hogy mégkevesebb a föld, akkor a csökkenés megállhatna 1 és 0.5 %-on - így kisebb földfoglalás csak irracionálisan nagy seregszám mellett lenne

Ati 12-15-2006 15:53

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 55880)
mégkevesebbet - hányadszorra?
nem mindenki szokott 16 sereggel menni...
a 3-4 sereges támadások szempontjából igenis kompromisszumnak tűnik - vagy legalábbis több földet visz az első 3-4 sereg

Mitől vinne többet, ha a második támadásra már nem 3%-ot visz, hanem 2,5%-ot?

3% > 2,5%

Na jó, egy ideig hanyagolom ezt a témát, ennek nincs értelme.

Kisbér 12-15-2006 15:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55879)

Ezt szerintem mindenki inkább elfogadná, mint a mostani helyzetet...

Inkább feláldozom hogy 2 sereggel csupán 5,5%-ot hozok felülről a 6% helyett, ha 10% helyett 13%-ot hozhatok alulról.
Tehát 10%-al foglalok kevesebbet ha felülről megyek, ellenben 30%-al hozok többet, ha a csapódás körváltásában alul vagyok.

3 sereggel 7,5%-ot hozok a 9 helyett, míg 3 sereggel 18%-ot hozok a 13% helyett alulról.
Tehát 20%-al foglalok kevesebbet ha felülről megyek, ellenben 38%-al foglalok többet, ha az a 3 sereg alulról megy.

4 sereggel 9%-ot hozok a 12% helyett, míg 4 sereggel 22%-ot hozok a 16% helyett alulról.
Tehát 33%-al foglalok kevesebbet ha felülről megyek, ellenben 37%-al foglalok többet, ha alulról sikerül az adott körváltást elkezdenem.

5 sereggel 10%-ot hozol a 15% helyett, míg 5 sereggel 25%-ot hozol a 19% helyett alulról.
Tehát 50%-al foglalsz kevesebbet ha eleve felülről mész, ellenben 31%-al foglalsz többet, ha alulról.

Ez a kompromisszum, hiszen az eleve felülről jövő több támadás kevesebbet hoz. Viszont a Te kompromisszumod abból áll, hogy többet veszítene a célori, ha a körváltást kezdetén pontértékben nagyobb.

Ati 12-15-2006 15:57

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 55882)
ha a körváltást kezdetén pontértékben nagyobb.

Ettől a körváltás kezdetén levő értéktől szakadjunk már el, a csata pillanata előtti érték van. Ne egy 79 csatával ezelőtti értékhez számoljuk a 79 csata által megtépázott ország védelmét és területét...

Na jó, télleg megyek dolgomra... :)

Kisbér 12-15-2006 16:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 55884)
Ettől a körváltás kezdetén levő értéktől szakadjunk már el, a csata pillanata előtti érték van. Ne egy 79 csatával ezelőtti értékhez számoljuk a 79 csata által megtépázott ország védelmét és területét...

Na jó, télleg megyek dolgomra... :)

Ati, az, hogy nekünk ez a mostani rendszer nem jó, az azért jelent valamit a számodra? :D

Ha nem, akkor hagyjuk tényleg és felveti bennem a kételyt, hogy akkor minek is van ez a fórum?!
Ha viszont igen, akkor kérlek Te se nézd ennyire egysíkúan a világot. És próbálj meg alkalmazkodni a többség akaratához!

Persze akkor, ha ez a többség akarata.

De ha jön valaki, és cáfolja a felvetett ötletet; vagy értelmesen elmondja, hogy az neki tényleg jó, ha 3 szövitag megy egy országra, elindulás pillanatában felettük van a célori, csapódás körváltása kezdetén is felettük van a célori, ezzel szemben az egyik 100 hekit, aztán a többi 2 sereg 28-27 hekit hoz, akkor ígérem én sem így állok a nemrég bevezetett változtatáshoz.
De jelenleg semmilyen érved nincs (tudom, hogy ez számodra elegendő) csak annyi, hogy "egy nálánál kisebb értékű országot miért tud alulról beütni" - logikai hibát ki kellett küszöbölni.
De miért?! Mert valaki panaszkodott? Ha panaszkodott, akkor mennyien panaszkodtak, ha sokan, akkor ők mit szólnak ehhez a felvetéshez?
Én így dönteném el a Te helyedben (tudom, tudom, nem vagyok a Te helyedben), hogy egy általuk kedvezményezett változtatáson módosítsak-e.

All times are GMT +1. The time now is 04:08.