Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Elf faj faji sajátosságainak változása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1779)

laci 08-08-2007 12:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 115965)
Elég sok olyan megjegyzés elhangzott, hogy az elfek ezután ki fognak halni. Nem tették. :)

Bocs, közben szerkesztettem ;)

Az 1A-ban biztosan nem fog kihalni, az alsóbb csoportokban sem, végülis nincs olyan faj, amellyel senki ne játszana.

-Ede- 08-08-2007 13:11

Quote:

Originally Posted by laci (Post 115967)
Bocs, közben szerkesztettem ;)

Az 1A-ban biztosan nem fog kihalni, az alsóbb csoportokban sem, végülis nincs olyan faj, amellyel senki ne játszana.

például én játszani fogom:Dcsak tolvajról hadisra épülök át:)

Synkel 08-08-2007 13:16

Kicsit megnyugtató, hogy nem csak nekem tűnik elképesztő nagynak az elfek aránya. Most már kifejezetten örülök, hogy be lett vezetve a malus rájuk, az én törpimet ugyanis kifejezetten szerették gyújtani, nagyon gyakran ok nélkül is... Ilyen elfes bandán ütve gyakorlatilag nem lehetne átjutni, ha naponta a házak 80%-át közben újra kellene építeni

laci 08-08-2007 15:19

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 115977)
Kicsit megnyugtató, hogy nem csak nekem tűnik elképesztő nagynak az elfek aránya. Most már kifejezetten örülök, hogy be lett vezetve a malus rájuk, az én törpimet ugyanis kifejezetten szerették gyújtani, nagyon gyakran ok nélkül is... Ilyen elfes bandán ütve gyakorlatilag nem lehetne átjutni, ha naponta a házak 80%-át közben újra kellene építeni

Engem az egész elfes cécóban ez a szöveg idegesített a legjobban. Kb. úgy adja elő 1-2 ember, mintha az összes elffel játszó azzal szórakozna, hogy a környéket szívatja, mert megteheti. Biztosan van ilyen, de kaptam én már biztonságos távolságból rengetéseket és tűzgolyókat is, mégsem találtam ki, hogy minden óriás meg gnóm gonosz, és gyengítsük már a varázslóikat mert nekem így kényelmetlen.

-Ede- 08-08-2007 20:06

Quote:

engem párszor már szedtek szét, néha nagyon csúnyán, de ez szövi háborúk keretén belül
1* a szétvert gyenge országom egy ork tábi teljes napig mészárolta 4óránként 8 sereggel, majd 8*ütött be földre, mégse mondodm azt h minden ork szemétkedik a szerencsétlennel a hecc kedvéért
(amúgy az ilyen hozzáállást már paranoiának hívják)

Synkel 08-08-2007 22:06

Quote:

Originally Posted by laci (Post 116044)
Engem az egész elfes cécóban ez a szöveg idegesített a legjobban. Kb. úgy adja elő 1-2 ember, mintha az összes elffel játszó azzal szórakozna, hogy a környéket szívatja, mert megteheti. Biztosan van ilyen, de kaptam én már biztonságos távolságból rengetéseket és tűzgolyókat is, mégsem találtam ki, hogy minden óriás meg gnóm gonosz, és gyengítsük már a varázslóikat mert nekem így kényelmetlen.

Quote:

Originally Posted by -Ede- (Post 116078)
engem párszor már szedtek szét, néha nagyon csúnyán, de ez szövi háborúk keretén belül
1* a szétvert gyenge országom egy ork tábi teljes napig mészárolta 4óránként 8 sereggel, majd 8*ütött be földre, mégse mondodm azt h minden ork szemétkedik a szerencsétlennel a hecc kedvéért
(amúgy az ilyen hozzáállást már paranoiának hívják)

Bevertem egy óriás hadist. Nem hiénáztam, hanem átütöttem ahogy illik. Az elf klántagjai még egy hét múlva is gyújtottak, gyakorlatilag értelmetlenül, merthogy egyiküknek se volt esélye se visszavenni a földet amit elvettem. Eleinte azt hittem, majdcsak megunják, aztán mikor rájöttem, hogy nem, próbáltam menekülni felfele. Pár sikertelen gömb, és 4!!! elf gyújtogatott...
Próbáljatok napokig úgy játszani, hogy az oriban nem csak a bányák tornyok és barakkok állnak, hanem a templomok és kocsmák is, aztán majd meghallgatom a véleményeteket a témáról. Tudom, nem kell gömbözni ha nem akarok benn égni az orimban... Klánszabi lett a dologból. Mikor visszajöttünk az eredeti két elf újrakezdte a gyújtást, a másik kettő nem folytatta szerencsére. Aztán találtam egy törpét, és eltávolodtam.
Az A középmezőnyében jelenleg 50% körüli, vagy esetleg annál is magasabb az elfek aránya. Malus nélkül igen macerás lenne a megélhetés más fajokkal, esetleg az óriást kivéve, lévén elég védett gyújtás ellen. Elnézést kérek mindkettőtöktől, hogy nekem az A-s játék nem arról szól, hogy bebetonozom magam elfnek, és szép lassacskán felfedezek...

Gyula 08-08-2007 22:13

Quote:

Nem igazán értem, én még sosem találkoztam ilyen jelenséggel, hogy ok nélkül zaklassanak, sem engem sem a szövijeimet nem értek ilyen atrocitások.
Olyan volt hogy elfként az előttem lévő gnóm hadit begyújtottam többször, de nem szórakozásbol, észrevettem hogy sok esetben két három napig sem lép be az orijába és biztam benne hogy sikerül olyan emberhiányt csinálni nála, hogy ne menjenek a tornyai vagy esetleg a barakkokbol is dezertáljanak a katonák. Igy ki tudtam volna fosztani 40-45% elf barakkal is.

laci 08-08-2007 22:21

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 116102)
Malus nélkül igen macerás lenne a megélhetés más fajokkal, esetleg az óriást kivéve, lévén elég védett gyújtás ellen.

Már ne haragudj, de úgy állítod be, mintha a változtatások előtt nem lehetett volna megélni a rettenetes elfektől. Rádaásul ez a "macerás lenne" úgy hangzik, mintha olyasmiről beszélnénk, ami még soha nem történt volna meg, azaz a nem elbutított elf együttéléséről a többi fajjal. Azért elég sok éven keresztül működött a dolog, nem éreztem úgy, hogy az elfek mellett bármilyen másik faj esélytelen lenne.

Amúgy tök fölösleges már itt szaporítani a szót, akik nem bírták az elfet, örülhetnek; akik azt az elfet szerették, amelyik baj esetén vissza is tud ütni, azok bánkódhatnak; akiknek meg csak a védelem számít, azok kaptak egy ideális fajt.

Ati 08-08-2007 22:23

Quote:

Originally Posted by laci (Post 116107)
akiknek meg csak a védelem számít, azok kaptak egy ideális fajt.

... és ez a lényeg, hiszen az elfnek mindig is ez lett volna a célja. :)

Gyula 08-08-2007 22:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 116108)

Igen, csak egy univerzális faj, igy sajnos elég egyoldaluvá vált.
A gyujtás és az ártózás malusza miatt két fontos taktikai elemet veszített el az elf.

Én azért szerettem az elfet mert bár nem tekivédett faj, de még is oylan univerzális volt mint a gnóm, ha szükség megkívánta mindhárom fegyvernemben megállta a helyét.

laci 08-08-2007 22:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 116108)

... és ezt tudomásul vesszük, éppen ezért mondtam, hogy akinek ez az elf kell, az meg lehet elégedve. :)

(Viszont onnantól kezdve, hogy valaki ártózni tudja, vagy lopni, meg van lőve az egész, ülhet a falai mögött és imádkozhat, mert mást nem nagyon tud. De erről is beszéltünk már sokat ;))

Alba 08-09-2007 09:52

Sejtettem hogy sok elf van A ban de hogy ennyire az meglepett. Szerintem nagon brutaéis a zarányuk ott. Foleg a többi csoporthoz nézve.
Sajna számomra ez azt mutataj hogy aki ne makar jacani Aban elf lesz elmegy a 30 ig és fordul. Es a számokat nézve nagyon sok ilyen ember van.

Tsobi 09-19-2007 09:37

Lehetne szó egy újabb elf arányról?
Köszi :)

Ati 09-19-2007 10:10

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 125046)
Lehetne szó egy újabb elf arányról?
Köszi :)

Elfek aránya: 10,3%
Anarch nélkül: 11,6%

Tartja magát szépen az elf. Az egyetlen dolog, ami megingathatja, az a törpe közelgő változtatása, ami igencsak nagy erőt adhat a törpe fajnak.

Pax Hungaricum 09-19-2007 10:13

Túl nagyot is... Na mindegy.

Hogy jött elő megint az elfes topic? Semmi baj nincs az elfekkel. Hadi elffel kemény csoportban si felvertem magam a topba, és már szintet is lépett, és ott is csak nyertes csatái voltak...
Az se véletlen, hgoy az A tele van elfekkel. Még mindig erős faj. Akinek nem tetszik, az ne válassza.

Grabi 09-19-2007 10:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125056)

Tartja magát szépen az elf. Az egyetlen dolog, ami megingathatja, az a törpe közelgő változtatása, ami igencsak nagy erőt adhat a törpe fajnak.

a közelgőt lehetne számszerűsíteni is?

Ati 09-19-2007 11:02

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 125079)
a közelgőt lehetne számszerűsíteni is?

A törpés topic erről szól, ott van szó számokról.

Grabi 09-19-2007 11:06

ott sajnos nincs szó a bevezetés időpontjáról. mert ha lenne el kéne kezdeni ezesetben a fedezéshez szükséges katikat piacolni pl. A-ban

Ati 09-19-2007 11:26

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 125081)
ott sajnos nincs szó a bevezetés időpontjáról. mert ha lenne el kéne kezdeni ezesetben a fedezéshez szükséges katikat piacolni pl. A-ban

Bevezetés időpontjáról természetesen nincs írva konkrétum, sőt, az van írva, hog ynem is mondok rá semmi időpontot.

Grabi 09-19-2007 11:36

ezt sajnos nem találtam, köszönöm. bocsánat, hogy nem az elfről írtam

Tsobi 09-25-2007 11:32

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 125061)
Túl nagyot is... Na mindegy.

Hogy jött elő megint az elfes topic? Semmi baj nincs az elfekkel. Hadi elffel kemény csoportban si felvertem magam a topba, és már szintet is lépett, és ott is csak nyertes csatái voltak...
Az se véletlen, hgoy az A tele van elfekkel. Még mindig erős faj. Akinek nem tetszik, az ne válassza.

Gee :) Nyugalom .. kíváncsi voltam a stat.-ra :)
Egyébként lehet,hogy te hadiként kítűnően használtad az elfet,de mint meg lett mondva,ez egy békés,fedezgetős faj,tehát tudd meg,hogy nem rendeltetésszerűen használod :):p

Pax Hungaricum 09-25-2007 13:02

Tudok róla. :D De attól még jó érzés agyoncsapni valakit vele... :D Szeretem az elf lovakat. Olyan szépek.... :D

Hozzáteszem nem csak én használom így... Vannak azért még rajtam kívül hadi elfek... Sőt, akik sokkal többre vitték hadi elfként, mint én. Szóval az, hogy mire lett szánva, az nem azt jelenti, hoyg nem használható másra is, csak egy kis odafigyelés kell. :)

Tsobi 09-27-2007 00:49

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 126390)
Tudok róla. :D De attól még jó érzés agyoncsapni valakit vele... :D Szeretem az elf lovakat. Olyan szépek.... :D

Hozzáteszem nem csak én használom így... Vannak azért még rajtam kívül hadi elfek... Sőt, akik sokkal többre vitték hadi elfként, mint én. Szóval az, hogy mire lett szánva, az nem azt jelenti, hoyg nem használható másra is, csak egy kis odafigyelés kell. :)

Hajjaj .. közvetlen ismim hadi elffel volt Top 2 egy elég húzós csopiban :)
A másik meg .. az elf bunkernak,békés betonnak (micsoda alliteráció;)) lett tervezve,de lehetett csúnya tolinak is használni .. már nem lehet,mert az nem a rendeltetésszerű használata volt,hogy valamelyik bölcs hozzászólót idézzem :)
Tudom ..tudom lerágott csont .. csak azt akarom mondani,hogy ne dicsekedj vele,mert az elf maradék 'heréjét' is elveszíti :rolleyes:

Pax Hungaricum 09-27-2007 07:50

Értem... :D

FÚÚÚJ tényleg milyen ócska az elf! Jáj annyit vesződöm vele! Soha senki ne hadizzon vele! Blöe! Csak szívni fog! Fúj fúj, köp köp. :D:D:D:D

Tessék nem bántani az elfeket! Jó arcok, és állati gyengék! :)

Tsobi 09-27-2007 20:57

Quote:

Originally Posted by Pax Hungaricum (Post 126590)
Értem... :D

FÚÚÚJ tényleg milyen ócska az elf! Jáj annyit vesződöm vele! Soha senki ne hadizzon vele! Blöe! Csak szívni fog! Fúj fúj, köp köp. :D:D:D:D

Tessék nem bántani az elfeket! Jó arcok, és állati gyengék! :)

(Jól csinálod) :rolleyes:

Tsobi 09-30-2007 23:53

Hogyis,hogyis,hogyisvanez?

Nem tudom .. lehet én vagyok a perverz,de a régi hozzászólások olvasgatása közben megcsapta az orcám az alábbi hsz:

http://forum.hodito.hu/showpost.php?...1&postcount=69

Különös figyelemmel kéretik illetni a hozzászóló személyét és az irománya végén,a zárójelbe írt részt.

Bizonyára mindenki emlékszik,hogy Hóhér volt az,aki az elf-herélést legjobban támogatta,többekközt azzal az indokkal,hogy véget kell vetni az elfek bunker mögüli,gyilkos kéjjel elkövetett gyújtogatásainak .. amik végzetesek a hadikkal szemben. No akkor a fenti hsz fényében hogy is van ez?

Igazából lehet,hogy semmi értelme nincs a mostani hozzászólásomnak,de nem bírtam megállni szó nélkül.

Valezius 10-02-2007 13:22

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 127285)
Bizonyára mindenki emlékszik,hogy Hóhér volt az,aki az elf-herélést legjobban támogatta,többekközt azzal az indokkal,hogy véget kell vetni az elfek bunker mögüli,gyilkos kéjjel elkövetett gyújtogatásainak .. amik végzetesek a hadikkal szemben. No akkor a fenti hsz fényében hogy is van ez?

Én nem :)

(Asszem az én hszemnek is van annyi értelme, mint a tiednek :) )

Tsobi 04-05-2008 22:41

Szabad egy újabb statisztikát kérni az elfek arányáról a játékban?

webesc 04-06-2008 11:36

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 168618)

Ha lehet csopinként...
:)

Tsobi 04-06-2008 12:13

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 168676)
Ha lehet csopinként...

Én nem ragoznám ennyire :)

Ati 04-11-2008 09:21

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 168618)

Így nézett ki a legutolsó arányellenőrzéskor:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 125056)

És így néz ki most:

Elfek aránya: 11,0%
Anarch nélkül: 12,5%

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 168676)
Ha lehet csopinként...

Erre most nem vagyok kapható. :)

Penya 04-11-2008 09:35

Ebbe a szabin levők is beleszámítanak?

Ati 04-11-2008 09:51

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 169254)
Ebbe a szabin levők is beleszámítanak?

Igen, szerintem az előzőben is bennevoltak, úgyhogy így a teljes az összevetés.

Ati 04-11-2008 09:54

De nézhetünk egy szabisok nélküli arányt is...

Elfek aránya a szabadságon nem levők között: 11,5%
Elfek aránya a szabadságon nem levők között az anarchista csoporton kívül: 12,8%

webesc 04-11-2008 11:09

Úgy tűnik lassú aránynövekedés tapasztalható.
Persze következtetést csak a csoportonkénti bontás után lenne bölcs levonni.
(Most akkor lapulok addig amíg Atinak lesz kis ideje erre is.) :)
(Kézikönyv és 7-es verzió után talán ?)

Tsobi 04-11-2008 12:00

Quote:

Originally Posted by webesc (Post 169266)
Úgy tűnik lassú aránynövekedés tapasztalható.
Persze következtetést csak a csoportonkénti bontás után lenne bölcs levonni.
(Most akkor lapulok addig amíg Atinak lesz kis ideje erre is.) :)
(Kézikönyv és 7-es verzió után talán ?)

Az emberek lassan elfelejtik milyen volt az igazi elf :(

Tsobi 04-11-2008 12:15

Köszi Ati! :)

webesc 04-11-2008 13:04

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 169269)

Sajnos a "Herélés" elött még nem Hódoztam...
:(

J.Ati 04-11-2008 13:06

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 169269)

Én inkább azt mondanám,hogy nincs ló jó a szamár is!
Mivel a régi elfet nem lehet választani kénytelenek beérni ezzel és ezt válasszák.

Kutyuleee 04-11-2008 13:11

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 169279)
Én inkább azt mondanám,hogy nincs ló jó a szamár is!
Mivel a régi elfet nem lehet választani kénytelenek beérni ezzel és ezt válasszák.

De a lényegen nem változtat, nem halt ki a faj, mint azt sokan jósolták...sőt...
És sztem érthető is miért. A legtöbben elfel játszóknak, esze ágában sem lenne, a 10% védelmet elcserélni a toli malusz visszaállitására...

All times are GMT +1. The time now is 07:06.