![]() |
Quote:
|
Quote:
Ehhez idő kell. Nem ugy megy, h felfedezek odáig aztán szétütöm őket valaki majd biztos megtápol... Mióta nem játszom fenn kiprobáltam milyen is az amikor nincs háttér... Egy helyen kell ácsorogni hetekig sokszor, hogy utánna tegyek 3 lépést. Nos ez fenn is így megy. Termelsz hónapokig majd lépsz egyet-kettőt attól függ milyen a szerencséd. Aztán megint megállsz és képzed, veszed piacolod a haderőt az egy szinttel nagyobb orikhoz. Javaslom egyszer próbáld ki,mert ugy látszik már elfelejtetted, hgy csináltad régebben :( |
Quote:
Összesen átlag 70% barak és 10% torony 3 milla ponton mondjuk az 64000 heki cirka. Ennek a ház vonzata 17%-al számolva 10800 ház... Ez 1,3 lakitekivel is 702000 ember plussz vegyünk alapul 10%-nyi egységet amit benntartotok a tornyokba ez 1,3 lakitekivel is 330000 egység. Magyarul varikkal együtt etetsz cc 1100K egységet NULLA tanyával az akkori 3-500Ks gabonával. Ez körönként 220000 gabona amit mondjuk HT-val lefelezel így 110K gabonát eszik a barakkupac körönként. Ez naponta 300-as gabonából 792 millió arany Ha képeztek is akkor még 70200 fegyver átlag 3000-ért mondjuk ami naponta 210 millió arany Magyarul ennek a klánnak a fenntartási költsége naponta minimum 1 milliárd arany! Ehhez a napi termelt katonamennyiséget 14300-ért kell eladni akkor vagy nullszaldós. Mivel a tápklán majd 2x nagyobb volt és "csak" a barakkupacra termelt könnyen belátható, hogy miért volt "tele" lével... Felszedte a katonáidat és te megvetted tőle a gabonát. Így gyakorlatilag a pénz a katonaeladásból keletkezett!!! |
Quote:
a történethez ne felejtsük el, hogy én már megcsináltam fent is, jól i működött amíg össze nem futottunk a ti tápos orijaitokkal..:) onnatól kénytelen voltam belátni, hogy bizony a tartalék nélkül nem megy, ezután mentünk ki fél évre csak termelni, és mitán megvolt tartalák akkor jöttünk vissza a nagyorikkal, akkor lépett be flangán, és onnatól nem volt gond felvenni veletek a versenyt. "Termelsz hónapokig majd lépsz egyet-kettőt attól függ milyen a szerencséd." igen ez lenne a normális haladás, de amíg 225 katonáért lehet fedezni, addig nem fogsz hónapokig termelni, egy 500 hekis ütésért, hanem 1 hét alatt felfedezed (még a csökenetett katna termeléssel is, vagy akár 0-val is ,ha a piacról veszed) a vitát le lehet zárni aki úgy érzi maradjon a 225 katona az szóljon, én nem értek vel egyet sőt kifejezetten elcseszett dolognak tartom. |
Quote:
Quote:
de ha csak a saját leírásodat nézed, a hadi ori épp kijöhet nullszaldósra 0 tanyával a katonaképzés eladásából (alacsonyabb gabonaárnál marad pénze, amit drágább árnál kénytelen elkölteni) szemben a termelő klánnal, ahol megmarad a pénz. és még 1 x elmondom a nagyklánban a pénz nem keletkezett katonaelafásból , lévén nem adtunk el katonát! a pénz 1db bányász ország termeléséből keletkezett, mintahogy az egész játékunk alapja ennek az egy orinak a megvédése, és a tőle való minden ori távoltartása volt. |
Quote:
a katonák 20 körönként jönnek, be ezért nézzük a gabonát is 20 körre: 2.200.000 bála kaja kelett neki, ami került: 660 millióba kelett továbbá a70K fegyver ami került: 210 millióba az egyben 870 misi, cserébe termelt 70K katonát amit ha csak 13Kért adott el akkor is 910 millió bevétele volt, ergo egy magasabb katonaárnál gyakorlatilag hasznot termelt a klán. magyarul a klán hónapokig álldogálhatott anélkül, hogy egy fillért is kelett volna bele invesztálni. bár még mindig nem igazán értem, hogy jön ez a felgedezés javaslathoz.. de ha már gazdaság.. igen elég evidens dolog, hogy a játékban is mint az életben az évek óta játszó nagy országok uralják a piacokat. mókás lenne, ha etiópia megpróbálná megszabni kínának, hogy mennyi rizst termlejen :) |
Quote:
|
A többi javaslatot félretéve, a többség szimpátiája alapján itt tartunk most:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ezt lehet egyszerűen kezelni, a pénzigény nem áll itt meg. Ekkor 5000 hektáron 250.000 arany, 10000 hektáron 1.000.000 arany, 15000 hektáron 2.250.000 arany, 20000 hektáron 4.000.000 arany. Ez nagyon drasztikusan néz ugyen ki, de ne felejtsük el, hogy VOLT már ilyen, igaz akkor a katonaszükségletek is sokkal magasabbak voltak, sokkal-sokkal magasabbak még a mostani felvetésnél is. Mindenesetre a számok alatt nem elsősorban a pénz szükségletre gondoltam, a katonaigényt is nézzük: ki mit szól hozzá. |
All times are GMT +1. The time now is 11:50. |