![]() |
Quote:
Mindenesetre sok-sok olyan embert ismerek, aki ezek egyikét se beszél. És nem feltétlenül azért nem, emrt nem akart megtanulni idegennyelvet, hanem mert például profi oroszból vagy inkább kínaiul tud a magyar mellett. Nem lehet elvárni senkitől azt, hogy pont angolul tudjon. A németet direkt nem említem, mert úgy én se tudok. :) |
Mielott nagyon belejonnetek ebbe a nemzetisegi iranyba, ne felejtsetek, hogy mar van a jatekbol angol, nemet, es roman verzio is, amik finoman szolva is nem lettek tul nagy sikerek...
Ahogy nezem angol 1/A-ban pl 35-en vannak osszvissz, ebbol 5-en szabin... |
Nekem lenne egy ötletem új játékosok szerzéséhez.
Ez a külső fórum telis teli van félig meddig fanatikus veteránokkal. Biztosan van hozzáértő is. Javasolnék egy király intró (valami csoda animáció 1-2 percben) elkészítését azt pedig fel a youtube ra. Ezzel lehetne promotálni a játékot és megfogni a fiatalokat. Ha pedig véletlenül akad olyan is aki egy nagyobb olvasottságú blogot visz a reklámfelület is megoldottá válik. |
Quote:
Vigyáz a válasszal mert magaslabda és én le fogom csapni Na jo nem huzom az időt. Gondolom Atinak nem az a megoldás hogy csinál egy szuper animáciot, majd jön a delikvens és total nem azt kapja ami az animácioba van. Ez olyan becsaposnak tünne Nem lehuzni akarok semmit se, csak nem tudom valahogy olyan rosz lenne a szájizem és gondolom sok embernek. A kezdő uj mg keresné hogy hol az a játék amit látott Arra kiváncsi lennék milyen garfikai megujodás lesz , valami utirány ha lehetne csöpögtetni annak örülnék |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Bár a világon a legtöbben a mandarint beszélik , mert ők valami piszok sokan vannak :))))))) |
Quote:
|
Quote:
Diplomáciában ha magyarul adsz fel hirdetést, akkor nyilván csak magyarok fognak válaszolni, míg az indonézül feladott hirdetésekre meg valószínűleg Te nem fogsz válaszolni. Szerintem ez semmilyen mértékben nem akadályozza a közös játékot. A megtámadott, meglopott, megvarázsolt, visszavert, lebuktatott országok nagyon nagy többségével az ember egy árva kukkot nem beszélget és nincs is erre szükség. Nyilván a játékosok szívesebben lennének a honfitársaikkal egy szövetségben, de ezt ugyanúgy meg tudják oldani mint most. Semmivel nem lenne kevesebb magyar játékos, csak összességében lenne több játékos a csoportokban, így egyik csoportban sem lenne unalmas az élet, hanem mindegyikben zajlana. Esetleg pusztán információ gyanánt minden játékos megadhatná nemzetiségét, ha akarná, a kapcsolatfelvétel és a kommunikáció megkönnyítése végett. Nem tudom szabad-e említeni, de van olyan online játék, amelyikben az egész világról együtt játszanak az emberek és a saját nyelvükön beszélgethetnek egymással. a játék maga meg kb. 10 nyelven elérhető, vagy több, de együtt játszik az egész világ benne, és bármely nyelvű játékoscsoport a saját nyelvét tudja használni benne. Nyilván ha külföldiekkel akarnak beszélgetni a világ másik tájáról, akkor általában az angolt használják, de egyrészt ez nem kötelező, másrészt meg nem is létszükséglet, nem ettől lesz sikeres, vagy sikertelen valaki a játékban, és ez a hódítóban is így van, így lenne. Szerintem. |
Quote:
S azért a leghatékonyabb védelem nem az benne, hogy minden játékost megkérünk benne, hogy lécci, lécci ne bánts! A megtámadottak, meglopottak hány százalékban írnak üzenetet a támadóknak? Szerintem ritkán, s akkor is sokszor olyan hangnemben, ami éppen nem a diplomáciai megoldást segíti elő, hanem inkább olaj a tűzre. Ha az arab játékost küldik el privátban magyarul melegebb éghajlatra, akkor csinálni fogja ugyanazt mint addig. Ha egy magyart, ő is, csak ő még jelenti is felfelé a nem eléggé kulturált hangnemű panaszost. Szóval azért ebben a játékban nem létszükséglet, hogy minden játékostársunkkal feltétlenül tudjunk és akarjunk kommunikálni. S ha mégis tudunk, mert mindenki egy nyelven beszél az sem nem feltétlenül szükséges, sem nem elégséges a sikeres játékhoz. A kulturáltabbak, levelezgetőbbek. barátkozóbbak, meg már most is előnyben lehetnek, de ez az előny nem jelentős. Egy ilyen változtatás után meg a több nyelven beszélők lehetnének némi előnyben, de ez azért befolyásolja lényeges mértékben a játék játszhatóságát. Nem elvárás, hogy udvaroljunk az ellenséges országoknak. A játékosok egy része inkább egy szidalmazó levelet küld aztán törli magát, de akkor sem fog nagy súlyt fektetni a diplomáciára, pedig ugye most egy nyelvet beszélünk a csoportban. Tehát én nem érzem akkora problémának, hogy egy arab játékossal nem tudnék beszélgetni. Most sem beszélgetek a csoport magyar játékosainak legalább a 99,5%-ával. Hatékonyabb védelem a diplomáciánál az, ha a többség nem tud, vagy eleve nem is akar bántani. Ha már a lécci lécci ne bánts! az egyetlen kiút, akkor már régen rossz. Van diplomácia ebben a játékban, de szerepe marginális, nem arra van kihegyezve a játék, s amúgy is tiltott, hogy formálisan nem szövetséges országok segítsék egymást, hiába jó a diplomáciai viszony köztük. |
All times are GMT +1. The time now is 16:22. |