Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hazban el nem fero lakosok szabin (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3990)

vityu 03-11-2010 20:13

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 244645)
Te el is olvasod a hozzászólásokat, vagy csak úgy beírogatsz? Arról volt szó, hogy akik úgy vannak szabin, hogy 50% alatti a foglalkoztatottságuk, azok ne számítsanak bele a top%-ba és a pontlistában legyenek kis csillaggal jelölve.
Viszont emiatt már nem olyan egyszerű kiszámolni, hogy hol van a top határa, főleg ha mondjuk nem látod a pontlista elejét, és így nem tudod, hogy hány ország neve mellett van csillag. Ezért szükség lenne, hogy a feljutás menüpontban jelölve legyen, hogy hányadik helynél van a top határa.

Nagyon úgy érzem, hogy teljes mértékben debilnek tartasz. Sajnálom, ki kell ábrándítsalak. Bizony tudok olvasni, és értem is, hogy mit olvasok. Alap hülyeségnek tartom azt, hogy valaki a pontlistában van, de nincs benne :eek: ha ott van, akkor beleszámít a top-ba. Ha nincs, akkor nem és pont. Ennek a hülyeségnek a megoldására kitaláltátok, hogy már azt is elmondja a játék, hogy hányadik helyig kell eljutni ahhoz, hogy benne legyünk a top-ban... Hát ez VICC.

Padlócsempe 03-11-2010 21:02

Nem debilnek tartalak, hanem úgy gondolom, hogy nem olvastad el rendesen a hozzászólásokat. És ezt tartom is, ugyanis ezt írtad:

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 244611)
MINDENKI tanulta, hogyan kell %-ot számítani. Ha nem is biztos a képletbe, akkor 3 próbálkozás után sikerülnie kell neki úgyis.

Miközben arról volt szó, hogy azért van szükség az elérendő helyezés jelzésére, mert nem lehetne kiszámolni. (Mivel nem látod be az egész pontlistát, nem tudhatod, hogy hányan nem számítanak bele a pontlistába)

Az más kérdés, hogy nem tartod jónak az ötletet, én sem tartom annak.

Az egész topic jól indult, egy logikus felvetéssel, hogy a népesség menjen el szabi alatt, ugyanúgy, ahogy a sereg is elmegy. Szerintem egy komoly ellenérv sem érkezett, kár, hogy nem került még be.

Von 03-11-2010 21:08

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 244714)
Az egész topic jól indult, egy logikus felvetéssel, hogy a népesség menjen el szabi alatt, ugyanúgy, ahogy a sereg is elmegy. Szerintem egy komoly ellenérv sem érkezett, kár, hogy nem került még be.

Az anarchos ellenérvek bizonyultak komolynak, ha jól emlékszem. Összekapcsolva azzal, hogy nem lesz külön szabály normál ill. anarchos játékra, ami nyilván logikus.
Egyébként én is egyetértek az eredeti javaslattal, de "sajnos" az anarchista érvekre nem érkezett komoly ellenérv...

Padlócsempe 03-11-2010 21:24

De miért ne lehetne bevezetni ezt anarchba? Mert ezentúl 100% templom vagy barakk helyett csak 85% lenne, a többi ház?

Von 03-11-2010 21:46

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 244720)
De miért ne lehetne bevezetni ezt anarchba? Mert ezentúl 100% templom vagy barakk helyett csak 85% lenne, a többi ház?

Hm, ebben nagyon nem vagyok illetékes, talán (?) ha visszaolvasol találsz rá választ, legalábbis gondolom.

Padlócsempe 03-11-2010 22:29

Már annak idején is elolvastam a dolgokat, és most újra.

Az anarchosoknak ezentúl kell tartaniuk 15% házat, nem tarthatnak 100% barakkot.
Ez áll szemben azzal, hogy most megoldanánk egy leendő problémát (olyan helyzetbe kerülhetnek 9-10 szemesek, hogy nem tudják a szabin lévő, az elvándorló, de el nem menő egységek miatt sok ponttú játékosok miatt teljesíteni a topkövetelményeket), egy következetlenséget (szabi alatt a sereg elmegy, a lakosság nem), és egyébként egy szemszúró dolgot (olyanok vannak a csoport első helyein, akik nem megküzdöttek érte, hanem szabi alatt elmentek az egységeik)

Bár lehet, hogy nem is annyira leendő ez a probléma, mert nemrég törölt egy 9 szemes, abbahagyta egy másik, és régóta szabin van egy 10 szemes.

-Ricsi- 03-12-2010 16:07

Erre mondják, hogy végig vitte a játékot :)

Szerintem is az anarchosoknak kéne MINDEN szempontból a normál csopikhoz igazodnia és nem fordítva. Lehet, hogy gonosznak hangzik, de így van...

A játék fő profilja a normál csopi, a többi más csak alternatíva a hiperaktívoknak (gyors), a "ritkán rákukkantóknak" (lassú) és a csalóknak (anarch).

Tisztelet a kivételnek, aki regisztrált az anarchba és nem átdobták!

none 03-12-2010 17:48

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 244819)
Erre mondják, hogy végig vitte a játékot :)

Szerintem is az anarchosoknak kéne MINDEN szempontból a normál csopikhoz igazodnia és nem fordítva. Lehet, hogy gonosznak hangzik, de így van...

A játék fő profilja a normál csopi, a többi más csak alternatíva a hiperaktívoknak (gyors), a "ritkán rákukkantóknak" (lassú) és a csalóknak (anarch).

Tisztelet a kivételnek, aki regisztrált az anarchba és nem átdobták!

bocs de ez úgy hülyeség ahogy van.. :eek:
egy részről Ati nem azt mondta(ha jól értelmeztem), vagy nem csak azt, hogy anarch miatt, hanem a kezdők miatt.. egy 9-10 szemes ori már elég rutinos, hogy megoldja ezt.. egy kezdő viszont szívhat vele.. a többieket meg nem érinti.. (9-10 szemeseknek nagyobb gond lesz ha 3-4 9 szemes lesz azonos csoportban mint ez..)
szerintem elég sok vipet tesznek fel anarchból is így eléggé jogossan szólnak bele a játékba azok, aki csak/főleg ott játszanak..

-Ricsi- 03-12-2010 18:08

aha értem
akkor azért törlik/szabiznak a 9-10 szemesek...

biztos egyszerű nekik megoldani, hogy abszolút elsők legyenek egy adott csopiban

engem mondjuk nem emiatt zavar, inkább csak a logikátlansága miatt

a kezdők meg ne szívjanak vele, mert kb semmi keresnivalójuk a topban, ahol a probléma fennáll

a vip kérdésben abszolút igazad lehet (nem tudok statisztikát erre)

Ati 03-12-2010 18:36

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 244831)
aha értem
akkor azért törlik/szabiznak a 9-10 szemesek...

Mármint miért? A rossz csoportválastzás miatt? Én is mindig csodálkozom azon, ha egy régóta játszó ország olyan csoportba fordul, ahol evidens, hogy esélytelen a fejlutása, miközben más csoportban simán felmehetne. De a többszemélyiségű országok hibás csoportválasztása miatt ne írjuk már át a játékot.

All times are GMT +1. The time now is 03:04.