Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Chat (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Ne OFF-oljunk máshol II. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4261)

Kutyuleee 01-17-2011 13:55

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 276491)
Fegyveres hatalmi harcra volna esély kis hazánkban? Lehet nem pont erre gondoltál. Így érthető, ha ezt a "polgárháborút" nem akarnák vállalni, ugyanis azt egész másképp hívják.

ha már egy fogalom jelentését nézed, nézd meg jobban.
Quote:

A polgárháború célja lehet a politikai hatalom megszerzése, a társadalmi berendezkedés radikális megváltoztatása. A szemben álló feleknek kulturális, szociális, vallási, politikai vagy gazdasági téren ellentétes általában eltérő nézeteik vannak a polgárháború által érintett ország, terület vagy népcsoport vezetéséről, közigazgatásáról és értékeiről.
...

A polgárháború egyik legpontosabb meghatározása: "egy országon belül, szervezett csoportok által vívott fegyveres konfliktus, melynek célja a központi vagy regionális politikai hatalom megszerzése vagy a kormányzati politikai megváltoztatásának kikényszerítése".

Szerény véleményem szerint, ha itt elszabadulnának az indulatok akkor elég hamar eljutnánk a kormányzati politikai radikális megváltoztatásához, legalábbis megprobálnánk.

Kénytelenek lennének foglalkozni ezzel a kérdéssel...

Princ 01-17-2011 14:02

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 276494)
ha már egy fogalom jelentését nézed, nézd meg jobban.

Te pedig válaszolhatsz is legközelebb, utasítgatás helyett. Történetesen kikerestem a postom előtt a polgárháború jelentését, és azért kérdeztelek, mert hasonlóra, de rosszabbra gondoltam. Ha hatalmi kérdésről van szó, az tényleg csak politika jelenleg.

Kutyuleee 01-17-2011 14:14

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 276497)
Te pedig válaszolhatsz is legközelebb, utasítgatás helyett. Történetesen kikerestem a postom előtt a polgárháború jelentését, és azért kérdeztelek, mert hasonlóra, de rosszabbra gondoltam. Ha hatalmi kérdésről van szó, az tényleg csak politika jelenleg.

Bocsi, nem utasitgatni akartalak. elnézést:)
inkább a politika topicban válaszoltam erre:)

Princ 01-17-2011 14:31

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 276499)
Bocsi, nem utasitgatni akartalak. elnézést:)
inkább a politika topicban válaszoltam erre:)

jó.. eléggé vádló volt a kérdés, részemről inkább a szerencse

és a gondtalan szöviélet miatt jobb is egy határ. :)

Remedy 01-21-2011 10:33

A West Balkán-Noise Life tragédia háttere és következményei

Erdemes elolvasni.

(Persze az kerdes, az informaciok mennyire hitelesek benne, de erdekes cikk)

Tsobi 01-21-2011 10:52

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 276987)
A West Balkán-Noise Life tragédia háttere és következményei

Erdemes elolvasni.

(Persze az kerdes, az informaciok mennyire hitelesek benne, de erdekes cikk)

Valóban érdekes és kerek, de számomra túl manipulatív. Nem szubjektív, mert azzal gondom nem lenne, hanem manipulatív. Ez nem tetszik.

(Ill. az sem, hogy kiszivárgott jegyzőkönyvre hivatkozik, mikor nekem az egyik áldozat hozzátartozója mesélte, hogy a hajnali azonosításkor kés által ejtett vágás volt a lány oldalán. Lehet Ő nem mond igazat, mindenesetre én neki hiszek.)

Xeper 01-21-2011 19:39

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 276994)
Valóban érdekes és kerek, de számomra túl manipulatív. Nem szubjektív, mert azzal gondom nem lenne, hanem manipulatív. Ez nem tetszik.

(Ill. az sem, hogy kiszivárgott jegyzőkönyvre hivatkozik, mikor nekem az egyik áldozat hozzátartozója mesélte, hogy a hajnali azonosításkor kés által ejtett vágás volt a lány oldalán. Lehet Ő nem mond igazat, mindenesetre én neki hiszek.)

Szerintem igen kevesen vannak, akik ránézésre meg tudják állapítani, hogy melyik sebet okozta kés... Nem hiszem, hogy a seb mélységét nézegette volna azonosításkor -ergo esés közben akármin fennakadva egy vágást be lehet szerezni ekkora erők mellett, amit a pletykák alapján késelésnek néz. Vagy bordája is törhetett, az is tud nyílt sebet okozni. Mellékesen azt sem hiszem, hogy azonosításkor végigmutogatják az egész testet -de erről még megkérdezem az egyik nyomozó barátomat.

Tsobi 01-21-2011 19:51

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 277032)
Szerintem igen kevesen vannak, akik ránézésre meg tudják állapítani, hogy melyik sebet okozta kés... Nem hiszem, hogy a seb mélységét nézegette volna azonosításkor -ergo esés közben akármin fennakadva egy vágást be lehet szerezni ekkora erők mellett, amit a pletykák alapján késelésnek néz. Vagy bordája is törhetett, az is tud nyílt sebet okozni. Mellékesen azt sem hiszem, hogy azonosításkor végigmutogatják az egész testet -de erről még megkérdezem az egyik nyomozó barátomat.

A srác mentőorvos, úgyhogy szerintem megvan a kellő tudása és befolyása ahhoz, hogy egyrészt felismerje az ilyesmit, másrészt megmutassák neki a testet. De ne legyen igazam.

richardka 01-21-2011 20:51

Én nem keresnék mindjárt kés nyomát.

Amugy meg mi érdekük lenne hogy eltusolják?? valami főmufti fia szurt volna?? vagy éppen konkorencia szurt volna??

Öszintén

ez a lényeg?? Szerintem nem

300 emberre volt engedély 2800-an voltak. És itt a pont.

Itt tökmindegy hogy szurt e valaki vagy sem, föleg ha ugy voltak mint a heringek. Lehetett volna 100-200 áldozat. Mi van ha kigyulladt volna a terem vagy nem tudom mi. Hál istennek ilyen nem történt, bár igy is volt áldozat

Homokba dugjuk a fejünk, és összeesküvéselméleteket gyártunk. Én nem hiszek senkinek se, csak a tényeknek

Egy biztos tény:
300 emberre szolt az engedély ha jol olvastam és picivel többen voltak benn. Nem 10-20 emberrel, hanem több 100-an. És itt a baj.
Az emberi mohoság, meg a kivagyiság hogy huu de nagy bulit rendeztem, tartottam. Itt a szervezőt 10 évre lecsuknám.
nem arrol szol egy buli hogy huuu de sokan vagyunk és akkor király, hanem arrol szol, hogy ott voltunk, jol éreztük magunkat és mindenki épségbe hazaér.

Sajnálom az áldozatok szüleit, de én ........ itt kipontoztam, mert Ati lazán kitiltana örökre:D

Rheia 01-22-2011 14:47

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 277052)
Homokba dugjuk a fejünk, és összeesküvéselméleteket gyártunk. Én nem hiszek senkinek se, csak a tényeknek

Írásaid alapján hiszel a médiának.. mintha meghazudtoltad volna magad.. :rolleyes:

Pool 01-24-2011 14:59

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 277320)
A gyanusitgatasod sokkal bantobb lehet, mint egy rossz szo.

(Amugy a normal hoditoban is jatszol, vagy csak a homokozoban erzed jol magad?)

Csak azert kerdezem, mert folyamatosan itt latlak arcoskodni, es nemtom mire... :)

610870 ANARCH 5 Bob bá visszatért 9.501

Ennyit tud felmutatni, meg néhány kicsúszott párbajeredményt...

Pool 01-24-2011 15:08

Quote:

Originally Posted by Bobesz bá (Post 277317)
Sami, ezt ne nekem mond, én játszom :)
Nem ijjazom be magam, és lesegtek kifele, nem hagyom abba féltávnál, mert nem megy a játék.
Szóval, nem értem mire ez a megjegyzésed, főleg pont tőled.
Az meg egy külön dolog, hogy én senkire nem mondtam egy rossz szót sem, ellenben a tanárbácsival.

Ez rossz duma, mert Samin és néhány olyan országon kivül, akik X napot késtek, vagy rendesen indultak, de be sem néztek Te sem támadtál mást, szóval mire is arcoskodsz? Arra, hogy többet sikerült tőlük eddig összeütnöd? Gondolom azért, mert nem ütköztél annyit menet közben, mint más...
Megnézém, melyikünknél van kevesebb ijjas
Én nem mondtam senkire rosszat, sőt nem is nagyon írtam sehová, de amikor elkezdesz piszkálni Arénás dologban alaptalanul, azt nem hagyom...

Quote:

Originally Posted by Bobesz bá (Post 277325)
Igen, néha játszom a rendes csoportokban is, de nem tartom azt már olyan nagy játéknak, arról szól az egész kinek van nagyobb vagyona.
Ez itten meg szórakozás, és tutira nincs senkinél milliárdos háttér, vagy 3-4 ori aki írja a tekercset az emberkének.
Nézőpont kérdése melyik a homokozó.
De abban igazad van, hogy nincs mire, legnagyobb láma vagyok a játékban :)

Nagy spílerkém megnézném, hogy mit kezdesz olyan csoportban, ahol olyan, mintha nem is lenne piac (annyira üres), ha adok neked 4 milliárdot...
Általában ha már van 100 milla/ori a szöviben, megyünk is felfelé...
3-4 ori meg szabálytalan tekit írni, de Te, mint anarchba járó emberke, ezt biztos tudod is.
Attól, hogy képtelen lennél elérni bármit is normálban, mert nincs kitartásod, még nem kell leszólni másokat...
Az utolsó mondatoddal viszont egyetértek, nincs is mit hozzáfűznöm...

Pool 01-24-2011 20:55

Szeretném letölteni a Kárpátia összes számát, ha valaki tudna nekem ebben segíteni....

BimmBimm 01-24-2011 21:33

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 277380)
Szeretném letölteni a Kárpátia összes számát, ha valaki tudna nekem ebben segíteni....

Ment zöld

Sami 01-25-2011 14:19

Győrben ma Fehér Miklósra emlékeznek. Az egykori válogatott csatár 2004. január 25-én a Benfica Guimaraes elleni idegenbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzésén, a hosszabbítás perceiben összeesett, majd a kórházba szállítást követően meghalt.

Fehér Miklós a Győr saját nevelésű játékosa volt, az ETO színeiben mutatkozott be a magyar élvonalban. 1997 végén, tizennyolc évesen igazolt Portugáliába az FC Portóhoz.

A Porto többször is kölcsönadta, szerepelt a Salgueirosban, a Bragában, majd visszakerült a Portóhoz, amelynél a 2001–2002-es szezonban a juniorok között készülhetett és játszhatott, mert nem akarta meghosszabbítani szerződését.

Egy év bizonytalanság után a magyar csatár a nagy rivális Benficánál kötött ki. Huszonöt alkalommal szerepelt a magyar válogatottban – bemutatkozására már portugál légiósként került sor –, ezeken a találkozókon hét alkalommal volt eredményes. Portugáliában bajnok és kétszeres Szuperkupa-győztes lett.

2004. január 25-én a Benfica Guimaraes elleni idegenbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzésén, a hosszabbítás perceiben összeesett, majd a kórházba szállítást követően meghalt.

Győrben gimnáziumot neveztek el róla.

„Engem a futball megtanított győzni és megtanított veszíteni is, és megtanított arra is, hogy az öröm úgyis felülkerekedik a bánaton, és hogy a gól maga a boldogság, a gyógyír minden addigi kihagyott helyzetre…” – nyilatkozta Fehér Miklós 2000 októberében a Litvánia elleni 6–1-es győzelmet hozó vb-selejtezőt követően. Azon a mérkőzésen három gólt szerzett.

Fehér Miklós 24 évet élt.

by nso

Pool 01-25-2011 14:47

Nah, most értem haza, nyilatkoztam a MNYP-ban maradásról...
Remélem, nem bánom meg, de majd a jövő eldönti...

Swiss 01-25-2011 16:56

Ati titkos országai

Csak nekem tűnt fel, hogy a 98-as ori a másik míg a 99-es csak simán titkos? :confused:

BimmBimm 01-25-2011 16:59

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 277443)
Csak nekem tűnt fel, hogy a 98-as ori a másik míg a 99-es csak simán titkos? :confused:

Nem értem a kérdést:)

Swiss 01-25-2011 17:03

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 277444)
Nem értem a kérdést:)

A raktár növelős topickban volt egy kép melyen az látszott hogy két ori vált üzenetet.

Az egyik a 98-as a másik a 99-es volt ha rákeresel ezekre kijön a logikai bukfenc.

BimmBimm 01-25-2011 17:05

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 277447)
A raktár növelős topickban volt egy kép melyen az látszott hogy két ori vált üzenetet.

Az egyik a 98-as a másik a 99-es volt ha rákeresel ezekre kijön a logikai bukfenc.

Egyik sem található. Bár szerintem nem az éles rendszeren tesztel Ati, és nem egy tesztrendszeren.

Swiss 01-25-2011 17:07

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 277449)
Egyik sem található. Bár szerintem nem az éles rendszeren tesztel Ati, és nem egy tesztrendszeren.

Lehet ezért titkosak? ;)

Kutyuleee 01-26-2011 15:43

Lassan betelnek az Ipv4-es címek:)
https://twitter.com/IPv4Countdown

Hex 01-26-2011 16:49

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 277598)

:) nem tom mi az :) az angolom meg nem jó :)

BimmBimm 01-26-2011 17:02

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 277605)
:) nem tom mi az :) az angolom meg nem jó :)

A IP cím tudod mi? Nah azoknak a kombinációi fognak hamarosan elfogyni.

Redback 01-26-2011 17:14

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 277607)
A IP cím tudod mi? Nah azoknak a kombinációi fognak hamarosan elfogyni.

és jönnek a 6 részből álló ip címek :)

BimmBimm 01-26-2011 17:20

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 277610)

Már most is vannak, és eléggé fel vannak készülve a rendszerek rá, de hogy az átállás nem lesz zökkenőmentes az 100:D

Kutyuleee 01-26-2011 17:54

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 277610)

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 277611)
Már most is vannak, és eléggé fel vannak készülve a rendszerek rá, de hogy az átállás nem lesz zökkenőmentes az 100:D

Az első cikk végén is le van írva. nem igazán müxik párhuzamosan a 2, mert a legtöbb webes tartalom nincs felkészítve a ipv6-ra, és csak akkor lenne zökkenőmentes a dolog, ha mindenhova bellenne integrálva, de 99%-ban nincs. úgyhogy akiknek elkezdik majd kiosztani az ipv6-os címeket, elvileg nem férnek hozzá a régi ip-s helyekhez... lesz 2 szeparált hálozat egy ideig. idáig legalábbis nincs megoldás a zökkenőmentes megoldásra:) ha jól vettem ki:)

Xeper 01-26-2011 18:30

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 277613)
Az első cikk végén is le van írva. nem igazán müxik párhuzamosan a 2, mert a legtöbb webes tartalom nincs felkészítve a ipv6-ra, és csak akkor lenne zökkenőmentes a dolog, ha mindenhova bellenne integrálva, de 99%-ban nincs. úgyhogy akiknek elkezdik majd kiosztani az ipv6-os címeket, elvileg nem férnek hozzá a régi ip-s helyekhez... lesz 2 szeparált hálozat egy ideig. idáig legalábbis nincs megoldás a zökkenőmentes megoldásra:) ha jól vettem ki:)

Ép ésszel elkerülhető a probléma -akinek nincs IPv4 címe, nem netezik... tehát nem kapja meg két szolgáltató ugyanazt a tartományt, így csak a bővítés lehetősége szűnik meg v4 irányba. Akinek van hozzáférése, attól nem veszik el.
Mellette v6 (ami nem azt jelenti, hogy 6 oktet -Redbacknek :) ) előfizetéssel lehet netezni, csak a szolgáltatók felelőssége, hogy mennyire tájékoztatják az ügyfeleket. A v4-es előfizetőknek pedig párhuzamosan osztanak v6-ot is, így idővel (a régi oldalak kikopásával) elhalványul a kizárólag v6 -osok kezdeti 'korlátozottsága'.
Én valahogy így oldanám meg, de hamarosan kiderül, hogy nálam jóval okosabbak hogyan gondolkoztak. :)

Remedy 01-27-2011 19:19

Quote:

Originally Posted by J.Ati (Post 277781)
Az a betonelf aki nem lép be, az szétüthető simán.
Sőt az is simán üthető aki belép. Ez nem oszt nem szoroz.

A tekiírok meg nem okoznak akkora hátrányt. Mindenkinek adott a lehetőség tekit írni, és mindenkinek adott a lehetőség pénzt gyűjteni.

Mennyi mely bolcsesseg szorult ezekbe a mondatokba. :D :D :D

J.Ati 01-27-2011 19:23

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 277786)
Mennyi mely bolcsesseg szorult ezekbe a mondatokba. :D :D :D

Ne kötözködj, a lényeget érted te is :)

J.Ati 01-27-2011 19:26

De hogy te is megértsd.
Nem attól lesz nagyobb a bunker, hogy kap egy e-mailt az elf, és nem leszek hátrányban mert a tekiíró kap egy mailt.
Akik nem figyelik a vipet azoknak meg jól jön ez a fejlesztés. Nem mindenki teheti meg, hogy 10-20k vipet tartson az oriján.

Redback 01-27-2011 22:21

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 277615)
...(ami nem azt jelenti, hogy 6 oktet -Redbacknek :) )...

Nemtudom miért rmélett nekem így, talán info tanár mondta, de azt nemhiszem. Nem szokott ekkora hülyeségeket mondani. Na mindegy :)

kistigris 01-28-2011 09:07

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 277598)

IPv6, a jövő hálózati protokollja
2009. november 2-ától kezdődően próbaidőszakot hirdetett a Magyar Telekom a a felhasználók igényeihez igazított IPv6 alapú kereskedelmi internet szolgáltatásra.

Redback 01-29-2011 10:58

Az Egyiptomban folyó dolgokról lehet itt beszélni, vagy inkább politika részben? Azért gondoltam itt, mert ezt talán többen nézik, mint azt :)

csabi 01-29-2011 11:04

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 277957)
Az Egyiptomban folyó dolgokról lehet itt beszélni, vagy inkább politika részben? Azért gondoltam itt, mert ezt talán többen nézik, mint azt :)

egyiptomban a Nílus folyik nem? szerintem arról beszélhetsz itt.. :)

Remedy 01-29-2011 11:12

Quote:

A politika resz merre van? Nem talalom hirtelen, es emlekeim szerint volt oda hozzaferesem. :)

kistigris 01-29-2011 11:14

Quote:

Red!Ha éppen nyaralni készülsz menj nyugodtan!A full extrás szállókat elkerülik a zavargások:)

BimmBimm 01-29-2011 11:46

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 277959)
A politika resz merre van? Nem talalom hirtelen, es emlekeim szerint volt oda hozzaferesem. :)

Általános beszélgetések -> Politika

Redback 01-29-2011 12:55

Quote:

Originally Posted by kistigris (Post 277960)
Red!Ha éppen nyaralni készülsz menj nyugodtan!A full extrás szállókat elkerülik a zavargások:)

hehe :D nem nyaralni készülök, csupán kíváncsi vagyok ki mit gondol a megmozdulásokról és a kormány által adott "válaszra". Azt, hogy lekapcsolják az embereket a netről, mert ott szerveződnek a megmozdulások? Gumibotokkal ütik a tüntetőket? Engem felháborít a dolog...

Hex 02-01-2011 18:47

szja bevallás elkészítését vállalom, ha valakit érdekel írjon 323232-be :)

All times are GMT +1. The time now is 07:09.