Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

vityu 09-10-2010 19:04

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 263474)
Már minősítettél, nem emlékszel? Segítek:

"Ezzel a megoldással a zsír idiótáknak sikerül kedvezményt adni , a profiknak mindegy, akik viszont szeretnek játszani és fordulnának A ból azok megint csöbörből vödörbe estek."

Sőt nem csak engem, (akiről tudott, ha olvastad a témát, hogy az első adandó alkalommal élek a kedvezménnyel), hanem mindenkit, akinek nincs napi 24 órája az 1/A-ra, vagy egyszerűen nem szeret ott játszani. Amitől még nem feltétlenül zsír idióta.

Nem nézem meg az országodat, nem érdekel, hányadik vagy. Ha így reklámozod, akkor nyilván magasan állsz, gratulálok hozzá. Szóval a kedvezményes lefordulás nyilván nem érint.

2x 4000 hektárig fedezgeti bárki tud. 1000kör alatt is. Csak a lentebbi csoportokban lesz lényegesen több idő, amik meg tényleg könnyűek. Így kimarad a legnehezebb csoport teljesítése. Ajándék szem, annyi különbséggel, hogy izgalmasabb megszerezni, mint A-ban elfedezgetni...

Takanohana 09-10-2010 19:46

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 263483)
2x 4000 hektárig fedezgeti bárki tud. 1000kör alatt is. Csak a lentebbi csoportokban lesz lényegesen több idő, amik meg tényleg könnyűek. Így kimarad a legnehezebb csoport teljesítése. Ajándék szem, annyi különbséggel, hogy izgalmasabb megszerezni, mint A-ban elfedezgetni...

1X9000 hektárig is bárki el tud fedezgetni. Sőt azután B-ből forogni is bárki tud. Ajándék szem az is ezek szerint. Így legalább játszom, nem csak fedezgetek. Egyébként most azt igazoltad, hogy aki lefordul kétszer 4K hekin az zsír idióta?

Szerintem ne ragozzuk ezt a témát, nem ez a megbeszélés tárgya. Engem sértett az a bejegyzés, hogy a kedvezményes lefordulás zsír idiótáknak lett kitalálva, erre reagáltam, de nem szeretném ezt nyújtani a végtelenségig.

Dragi 09-10-2010 20:08

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 263490)
1X9000 hektárig is bárki el tud fedezgetni. Sőt azután B-ből forogni is bárki tud. Ajándék szem az is ezek szerint. Így legalább játszom, nem csak fedezgetek. Egyébként most azt igazoltad, hogy aki lefordul kétszer 4K hekin az zsír idióta?

Szerintem ne ragozzuk ezt a témát, nem ez a megbeszélés tárgya. Engem sértett az a bejegyzés, hogy a kedvezményes lefordulás zsír idiótáknak lett kitalálva, erre reagáltam, de nem szeretném ezt nyújtani a végtelenségig.

hoppsz mellényomtam lefele ujjacskának vegyed

Kutyuleee 09-11-2010 00:15

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 263490)

Sztem mind2en ugyanazt mondtátok...

ErdelyMagyaria 09-11-2010 01:33

Quote:

Originally Posted by none (Post 263091)
ha sok ori lefordul nem alacsonyabb lesz a top30 hanem magasabb.. mert nem a fedezős bből forrgatós elfek fognak fordulni, hanem 4k-ról, akik nem akarnak versenytfedezni.. :)

Ezer bocsanat felfele szerettem volna, melle nyomtam mint Dragi... ebben egyetertek.

Viszont en azt szeretnem es szerintem sokan mas forumozo, hogy a szamok leszogezese szulessen meg. Ha jol latom nagyon nincs mit targyalni a javaslatokon csak eppen a hekiszamokat, szoval miert nem erre koncentraltok?
Ha 2-3 oldalon keresztul elterunk a targytol akkor sosem fog ez megszuletni, csak ha meg nem sokalja Ati es azt fogja mondani h ez van es kesz. :D

reichz 09-11-2010 08:18

Nem szeretném én sem folytatni a személyeskedést, utoljára ebben a témában:
elnézést kérek mindenkitől akit sértett a zsír idióta kifejezés, lehet kicsit erős volt a megfogalmazás.
Lényeg szerintem akkor is az, hogy az új kedvezmények ismét azoknak hoznak előnyt akik játszani nem akarnak, nem érnek rá..stb, aki ezekkel a kondíciókkal játszik az a 4000 hekit sem fogja orkal vagy más hadisabb fajjal célba venni marad az elf neki .
Jelenleg is található több olyan 2-3 szemes a játékban akről elképzelni nem tudom , hogyan sikerült hozzájutni a személyiségeikhez mert a játéktudásuk igen csak megmosolyogtató, ezzel a 2x4000 hekivel ezek az orik fognak csupán szaporodni.
A 9000 hekit viszont soknak tartom továbbra is habár az elv jó, hogy fixáljuk le a top határát, sajnos elég magas árak vannak a piacon , és ezt nehezen lehet pénzel bírni annak aki el szeretné érni 1000 kör alatt mondjuk a 9000 hektárt a forduláshoz.
egy átlag 2100 hekis orit ha nézek akkor 4-5-6-7000 hekit kell beépíteni , etetni kell az egyre duzzadó sereget amit meg is kell venni, a probléma főleg pénzügyi ezt nem lehet napi 24 órás jelenléttel sem kiegyensúlyozni.
Okulva az előzőekből még ideírnám, hogy ez a probléma jelenleg engem nem érint, nem a saját nyavalyámmal gyötröm a fórumozókat, egyszerűen ez a véleményem.

Szesy 09-11-2010 11:22

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 263572)
Lényeg szerintem akkor is az, hogy az új kedvezmények ismét azoknak hoznak előnyt akik játszani nem akarnak, nem érnek rá..stb, aki ezekkel a kondíciókkal játszik az a 4000 hekit sem fogja orkal vagy más hadisabb fajjal célba venni marad az elf neki .
Jelenleg is található több olyan 2-3 szemes a játékban akről elképzelni nem tudom , hogyan sikerült hozzájutni a személyiségeikhez mert a játéktudásuk igen csak megmosolyogtató, ezzel a 2x4000 hekivel ezek az orik fognak csupán szaporodni.

Nem feltétlenül. 4000 hekire az is beválalhatja a hadisabb fajt akinek kevesebb ideje van. Biztos vagyok benne, hogy azok közt akik a 4000 hektárt célozzák meg több lesz a hadis faj mint a fedezgetős

2-3 szemes orik gazdája A-ban a topban van nem? Legalább is nagy százalékban. Akkor nemértem! A-ban a topban van mégsem tudnak játszani?

Ergo nem biztos, hogy attól lesz több "megmosolyolyogtató ország" ha 4000 hekiről fognak fordulni. Pláne nem több szemes hiszen nekik kétszer kell körbe menni 1 szemért

Pumi 09-11-2010 11:48

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 263590)
Nem feltétlenül. 4000 hekire az is beválalhatja a hadisabb fajt akinek kevesebb ideje van. Biztos vagyok benne, hogy azok közt akik a 4000 hektárt célozzák meg több lesz a hadis faj mint a fedezgetős

2-3 szemes orik gazdája A-ban a topban van nem? Legalább is nagy százalékban. Akkor nemértem! A-ban a topban van mégsem tudnak játszani?

Ergo nem biztos, hogy attól lesz több "megmosolyolyogtató ország" ha 4000 hekiről fognak fordulni. Pláne nem több szemes hiszen nekik kétszer kell körbe menni 1 szemért

Akkor szerinted akik az A top-ba vannak tudnak játszani?
na ez tuti megmosolyogtat....

vityu 09-11-2010 12:02

Quote:

A 9000 hekit viszont soknak tartom továbbra is habár az elv jó, hogy fixáljuk le a top határát, sajnos elég magas árak vannak a piacon , és ezt nehezen lehet pénzel bírni annak aki el szeretné érni 1000 kör alatt mondjuk a 9000 hektárt a forduláshoz.

Én is soknak tartom. De én nem ezért, hanem, mert változatlan viszonyokkal játszottam 2,5 éve és most is.
Mint azt írtam már, nem volt drágább a piac, nem volt kevesebb ország, de kevesebb elfet láttam és több országot, a nyersanyag lényegesen olcsóbb volt... És 4200hektáron tudtam fordulni...

de mindegy, már könnyítés, ha fixáljuk a jelenlegit.

reichz 09-11-2010 12:06

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 263590)

Nem így gondoltam ahogy te értetted, az 5 szint bármely csoportjában lehet összefutni elég gyengusz orikkal csak az az érdekes ebben mikor kis kék szám áll a nevük mögött.Én sem tartom magam nagy pengének de kérdeztek már tőlem olyasmit több szemesek, hogy seggre ültem tőle :eek:
ez persze nem azt jelenti hogy a több szemesek zöme ilyen lenne, de ezek valószínűleg sokat nem játszhattak aktívan, gondolom fedezek-építek....és zene. erre gondoltam. Természetesen ennek az ellenkezője is lehet igaz , az is lehet jó játékos aki így játszik.
Ez a jó a hódban mindenre van példa..és ellenpélda is :)

reichz 09-11-2010 12:15

Quote:

Originally Posted by ErdelyMagyaria (Post 263567)

Viszont en azt szeretnem es szerintem sokan mas forumozo, hogy a szamok leszogezese szulessen meg. Ha jol latom nagyon nincs mit targyalni a javaslatokon csak eppen a hekiszamokat, szoval miert nem erre koncentraltok?
Ha 2-3 oldalon keresztul elterunk a targytol akkor sosem fog ez megszuletni, csak ha meg nem sokalja Ati es azt fogja mondani h ez van es kesz. :D

igaz , akkor csak a lényeg 4000 és 7000 , szerintem :)

Kalapácska 09-11-2010 12:34

Sziasztok

Szerintem is fölösleges ebben a topicban arról beszélni ki mit érdemel , hány szeme van meg ilyenek ....
Ha olyan a felépítése akkor úgy is beütik és ezen nincs mit szépíteni :)

Ki kell tallni az elfogadható hekiszámokat és csak csinálni kell mindenkinek a dolgát, hogy haladjon az ügy :)

Totya

Redback 09-11-2010 13:05

szerintem a 4000 és a 8000 heki tökéletesen elég. Esetleg a 4000 és 9000 :)

Szesy 09-11-2010 14:03

Úgy látom a 4000 hektárban szinte mindenki egyetért!

A másik határ 2 részre oszlik. A társaság egy része azt mondja fagyasszuk be a mostanit így legyen 9000 hektár. Amásik része pedig kevesebbet szeretne itt 6-7-8000 hektárokról lehet olvasni.

Én is azt mondom kevesebb legyen mint 9000 hektár

none 09-11-2010 14:56

Quote:

egy átlag 2100 hekis orit ha nézek akkor 4-5-6-7000 hekit kell beépíteni , etetni kell az egyre duzzadó sereget amit meg is kell venni, a probléma főleg pénzügyi ezt nem lehet napi 24 órás jelenléttel sem kiegyensúlyozni.

no ne vicceljünk.. ha vki 24 órában van és tud egy kicsit is játszani gond nélkül teljesíti a top30-at.. lehet nem 1k kör lesz, hanem mondjuk 1,5-2k, de ezzel szerintem semmi gond nincsen.. tudod az ork is tud kaját termelni, vagy akár mást is.. és nem mellékessen, ha valaki aktív úgyis talál jobb klánt magának..
aki aktív, tud és akar játszani az meg fogja tudni csinálni a 9k hekit, aki ezekből valamelyiknek nem felel meg az szerintem nem érdemel könyítést, aki meg megfelel az meg nem igényel.. nem mellékessen azoknak akik nem aktívak vagy nem akarnak Aban játszani ott a 4k-s fordulás, aki meg nem tud az meg tanuljon meg ne könnytést akarjon..

reichz 09-11-2010 22:43

Quote:

Originally Posted by none (Post 263650)
no ne vicceljünk.. ha vki 24 órában van és tud egy kicsit is játszani gond nélkül teljesíti a top30-at.. lehet nem 1k kör lesz, hanem mondjuk 1,5-2k, de ezzel szerintem semmi gond nincsen.. tudod az ork is tud kaját termelni, vagy akár mást is.. és nem mellékessen, ha valaki aktív úgyis talál jobb klánt magának..
aki aktív, tud és akar játszani az meg fogja tudni csinálni a 9k hekit, aki ezekből valamelyiknek nem felel meg az szerintem nem érdemel könyítést, aki meg megfelel az meg nem igényel.. nem mellékessen azoknak akik nem aktívak vagy nem akarnak Aban játszani ott a 4k-s fordulás, aki meg nem tud az meg tanuljon meg ne könnytést akarjon..

ez rendben van :) meg kel állni termelni, de ha 2k kör akkor már fent is hagyhatom és fordulhatok kettőből, a gáz benne csak annyi ha minden szinten tolod akkor az már minden szinten 2k kört jelent vagy fagyit , ezért javasolnék egy aktív játékkal 1000 kör alatt hozható határt

Tsobi 09-11-2010 22:45

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 263697)
ez rendben van :) meg kel állni termelni, de ha 2k kör akkor már fent is hagyhatom és fordulhatok kettőből, a gáz benne csak annyi ha minden szinten tolod akkor az már minden szinten 2k kört jelent vagy fagyit , ezért javasolnék egy aktív játékkal 1000 kör alatt hozható határt

Ha nagyon kötekedő akarok lenni, akkor azt mondom, hogy a mostani top30 is hozható 1k kör alatt.

reichz 09-11-2010 22:49

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 263698)
Ha nagyon kötekedő akarok lenni, akkor azt mondom, hogy a mostani top30 is hozható 1k kör alatt.

hozható persze , most néztem meg nem egész 800 körre volt szükségem hozzá , de 7000 heki felett már kellett hozzá a nagy klán segítsége, ott elpukkadtam volna egyedül , sajna

none 09-11-2010 23:25

Quote:

Originally Posted by reichz (Post 263697)

lehet csúszol 1k kört, de a többi oriddal 1k kört termelhetsz, fosztogathatsz, lophatsz stb, ami jó segítség lesz, hogy legközelebb ne csússz, vagy csak jóval kevesebbet..:)

reichz 09-11-2010 23:31

Quote:

Originally Posted by none (Post 263704)
lehet csúszol 1k kört, de a többi oriddal 1k kört termelhetsz, fosztogathatsz, lophatsz stb, ami jó segítség lesz, hogy legközelebb ne csússz, vagy csak jóval kevesebbet..:)

szeretem ezt a hozzáállást :) minden rosszban van valami jó...csakugyan így van

még jól is jöhetek ki a dologból..persze ha az alsóbb szinten lévő szövik is épp oly türelmesek és megvárják a 2000 köreimet....:rolleyes:

djibron 09-14-2010 18:36

úgy látom ez a fagyasztott heki okoz még 1-2 nézet eltérést.

Tsobi 09-14-2010 18:55

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 263886)
úgy látom ez a fagyasztott heki okoz még 1-2 nézet eltérést.

E konfliktusok lereagálásaként ésszerű lenne a könnyített fordulást csak a kétkörösre koncentrálni, a teljes értékű fordulást pedig továbbra is a top30%-hoz kötni.

Takanohana 09-14-2010 20:04

Én azért nem nagyon értem ezt a vitát, mert a 9000 heki, azaz a jelenlegi fixálása is könnyítés, ugye nem mászik feljebb, mint a top 30%, könnyebben belőhető, nehezebb belőle kiesni. Miközben aki ezekben a magasságokban jár, annak tetszik és megy is az 1/A-s játék. (Ha nem, akkor lefordulhat 4K hekiről).

Kicsit úgy érzem, vérszem-effektus lépett be.

djibron 09-19-2010 10:30

van még valaki aki szeretne valamit elmondani?
vagy lezártnak tekinthető a beszélgetés?

Tsobi 09-19-2010 11:22

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 264380)
van még valaki aki szeretne valamit elmondani?
vagy lezártnak tekinthető a beszélgetés?

Én még megrágnám a gondolataim, engedelmeddel.

Merengő 09-19-2010 14:54

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 264384)
Én még megrágnám a gondolataim, engedelmeddel.

ha éhes vagy egyél valami értelmeset :)

Tsobi 09-19-2010 15:01

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 264397)
ha éhes vagy egyél valami értelmeset :)

Aszongyák értelmes gondolataim vannak.. :)

Ati 09-19-2010 15:08

A témára visszatérve... :)

Pool 09-19-2010 15:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 264400)
A témára visszatérve... :)

Esetleg megvalósulhatna, mondjuk 1 hónapos tesztidőszakkal az, hogy fél szemért kedvezményes fordulás fix hekiről, egészért fix hekiről, B-ből való lépésért ami most van. Meglátjuk, milyen irányba mozdítaná el az 1/A.-t. A hekikről már rengeteg szó volt, sztem ezen felesleges tovább filózni, úgyis annyi ember, ahány szám.

Takanohana 09-19-2010 15:37

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 264402)
Esetleg megvalósulhatna, mondjuk 1 hónapos tesztidőszakkal az, hogy fél szemért kedvezményes fordulás fix hekiről, egészért fix hekiről, B-ből való lépésért ami most van. Meglátjuk, milyen irányba mozdítaná el az 1/A.-t. A hekikről már rengeteg szó volt, sztem ezen felesleges tovább filózni, úgyis annyi ember, ahány szám.

És a tesztidőszak végeztével, ha az a döntés, hogy maradjon minden a régiben, aki lefordult 4K hekiről fél szemért, az így járt?

Egyébként én úgy emlékszem, nem az 1/A "elmozdítása" a javaslat célja. Ha nem a megfelelő irányba mozdítja az A-t (akármi is az az irány), akkor megbukott?

Szerintem nincs szükség tesztidőszakra, ez nem olyan változtatás, hogy hol bevezetem, hol meg eltörlöm, sokkal hosszabb távon hat ennél.

Ati 09-21-2010 08:46

Én egyelőre itt a két fix hektárt (4000 és 9000) látom olyan elfogadható határnak, ami könnyítés is, és az eddig fordulókban sem kelthet semmi ellenérzést. Fenntartva, hogy ezek a határok bármikor változtahtaóak legyenek, ezekkel fog a kezdeti módosítás bekerülni.

Időbeliséget nem mondok, de szeretném még az idei azonosítás előtt beélesíteni. Ha nem lesz meg addigra, akkor nem lesz meg, természetesen ez nem garancia.

Ati 09-22-2010 20:00

Elkészült a változtatás, és hozzá a súgó is.

A naptáramba hétfőre írtam be a bevezetés időpontját. Ez nem jelenti azt, hogy valóban akkor be is fog kerülni a játékba, de ha nem jön közbe semmi, akkor nagy esély van rá aznap.

Redback 09-22-2010 21:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 264768)

A naptáramba hétfőre írtam be a bevezetés időpontját. Ez nem jelenti azt, hogy valóban akkor be is fog kerülni a játékba, de ha nem jön közbe semmi, akkor nagy esély van rá aznap.

Jupííí!

rövid

kissmyy 09-23-2010 00:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 264768)

1 kérdés még,nem olvastam mindent vissza,bocs ha már volt rola szo.

azokkal az orikkal hogy lesz akik már jártak sok hekin ,és közbe leverték öket,és most a lépésnél minimum földnek 7-8k hekit kér.

ök is el tudnak lépni attol 4k heki fölött?

Hex 09-23-2010 05:04

Quote:

Originally Posted by kissmyy (Post 264805)

azokkal az orikkal hogy lesz akik már jártak sok hekin ,és közbe leverték öket,és most a lépésnél minimum földnek 7-8k hekit kér.

Nem a minimum heki volt a javaslat fő tárgya, hanem a könnyebb fordulás. Szerintem azt ugyan úgy teljesítened kell.

Ati 09-23-2010 07:11

Quote:

Originally Posted by kissmyy (Post 264805)

A minimum hektár feltételének minden esetben meg kell felelni, ahogy lentebbi csoportokban is.

Szesy 09-23-2010 14:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 264809)
A minimum hektár feltételének minden esetben meg kell felelni, ahogy lentebbi csoportokban is.

Mondjuk 4200 hekin megvannak a töp körök, majd útána fell kell mennem 5947 hektárra (ami a minimum föld A-ból való fordulás követelményeként), hogy fordulni tudjak.

Jól értelmezem?

Ati 09-23-2010 14:10

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 264849)
Mondjuk 4200 hekin megvannak a töp körök, majd útána fell kell mennem 5947 hektárra (ami a minimum föld A-ból való fordulás követelményeként), hogy fordulni tudjak.

Jól értelmezem?

Ha Neked ennyi a minimum földed, akkor igen.

A minimum föld mindenkinél más és más, a saját országának az addigi legnagyobb területének a 85%-a. Ha Neked 5947 a minimum terület, az azt jelenti, hogy voltál már 6997 hektáron is. Most annál egy ezressel kevesebbig kell felmenned NEKED. Aki sose járt ilyen magasságokban, annak nem kell felmennie ilyen magasra.

Ati 09-26-2010 14:11

A terv továbbra is az, hogy ez a könnyítés holnap délután élesítésre kerül.

szabolcs 09-26-2010 19:52

Sziasztok

Változtatások bevezetése utána sokan fogják választani a 2-szer 4000 hektárra való feljutást(ami kb min 315k pont körül van),mert 9000 hektárra nem akarják felszenvedni magukat, főleg a pénz nélküli klánoknak remek lesz a lehetőség, ami szerintem jó dolog, ezek után ráadásul sokan jönnek vissza a szabiról

Ez rövid távon jó hatással lesz az 1-re, kicsi vérfrissítés fog bekövetkezni, és pörögni fognak az országok mint a búgócsigák, máris kb 170 ország gondolkodhat a fél forduláson.
Másodszorra meg lefordulnak, kiürülhet az 1a és a top30% máris 90-dik helytől fog kezdődni, ami ha nem tévedek kb 9600-9800 hektár fog lenni majd, szóval hosszú távon nem biztos hogy " kifizetődő " lesz sok országnak, mert annyi ország meg nem fog lépni 2-ből az 1-be a lefordultak helyére, mert akik most is a topban vannak, azok a 2-ből fognak fordulni ezek után is,legalábbis a nagy részük.

All times are GMT +1. The time now is 12:56.