Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Köszönetnyilvánítás, üdvrivalgás, örömmámor. :D (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2673)

Redback 01-10-2011 21:43

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 275581)
És ahogy látom az infós ismerőseimet, közben is végig ezt fogod érezni! :)

remélem nem :eek: Én tényleg szeretek gondolkodni, tágítani az ismereteimet ebben az irányba. Egy egyszerű példa milyen hülye vagyok:
Minden osztálytársam sír, hogy milyen szar a programozás... És ha unatkozom, vagy csak szimplán nem tudom mit csináljak nézek egy emelt érettségis feladatot, vagy kérek az ofőmtől párat, és azokat csinálom meg. Persze ne gondoljatok hűde nagy feladatokra, de engem még igen elgondolkodtat :)

vityu 01-10-2011 21:51

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 275582)
remélem nem :eek: Én tényleg szeretek gondolkodni, tágítani az ismereteimet ebben az irányba. Egy egyszerű példa milyen hülye vagyok:
Minden osztálytársam sír, hogy milyen szar a programozás... És ha unatkozom, vagy csak szimplán nem tudom mit csináljak nézek egy emelt érettségis feladatot, vagy kérek az ofőmtől párat, és azokat csinálom meg. Persze ne gondoljatok hűde nagy feladatokra, de engem még igen elgondolkodtat :)

:) Dícséretes! :)

Majd elmész egy egyetemre, beköltözöl egy koliba, és eljön az az idő, amikor ha unatkozol, embereket keresel sörözni, aztán hamar eljön az, hogy akkor is menni kell, amikor nem is unatkozol! :D

Kutyuleee 01-10-2011 21:54

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 275583)
:) Dícséretes! :)

Majd elmész egy egyetemre, beköltözöl egy koliba, és eljön az az idő, amikor ha unatkozol, embereket keresel sörözni, aztán hamar eljön az, hogy akkor is menni kell, amikor nem is unatkozol! :D

Saját példámból kiindulva, nem kell kollégistának lenni ehez:)
Amúgy én Óbuda Egyetem - NIK mérnök infó:)

BimmBimm 01-10-2011 21:54

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 275582)

Ez nagyon jó, de később egyetemen, 4-5 féle dolgot fogsz egyszerre tanulni, ami jobb esetben csak sok, rosszabb esetben agyalni kell rajta ÉS sok.
Most tanulsz infót meg matekot. Ez így lesz később is, csak lesz 3-4-5-6 féle matekod (dimat, analízis, lingalg, valszám, stat, opkut) és emellett lesznek még az igazi infós tárgyak, ami nem feltétlen programozás, pl számítógépes architektúrák, automatizálás, robotika... valamit az igazi programozós tárgyak, bezárva a gondolkodtató tárgyakkal, pl mestint. És hiába érdekel egyik vagy másik nagyon, nem jut annyi időd rá amennyit szeretnél mert van sok más.
Ezek az én tapasztalataim, lehet más jobban csinálja:D

Redback 01-10-2011 21:58

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 275585)
Ez nagyon jó, de később egyetemen, 4-5 féle dolgot fogsz egyszerre tanulni, ami jobb esetben csak sok, rosszabb esetben agyalni kell rajta ÉS sok.
Most tanulsz infót meg matekot. Ez így lesz később is, csak lesz 3-4-5-6 féle matekod (dimat, analízis, lingalg, valszám, stat, opkut) és emellett lesznek még az igazi infós tárgyak, ami nem feltétlen programozás, pl számítógépes architektúrák, automatizálás, robotika... valamit az igazi programozós tárgyak, bezárva a gondolkodtató tárgyakkal, pl mestint. És hiába érdekel egyik vagy másik nagyon, nem jut annyi időd rá amennyit szeretnél mert van sok más.

Ez is igaz :)

vityu 01-10-2011 21:58

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 275585)

És még mindemellett el kell járni sörözni... :)

Redback 01-10-2011 22:00

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 275587)

és nőzni :D A fontossági sorrend az éppen aktuális lelki állapottól függ :D

BimmBimm 01-10-2011 22:01

Quote:

El biza. És kicsit ittas állapotban azt mered mondani hogy a BTK az büfékar, akkor a sok BTK-s fel van háborodva és bunkó TTK-sok:D
Pedig szerintem benne van a nevében: BTK = Büfé Tudományi Kar

vityu 01-10-2011 22:05

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 275589)
El biza. És kicsit ittas állapotban azt mered mondani hogy a BTK az büfékar, akkor a sok BTK-s fel van háborodva és bunkó TTK-sok:D
Pedig szerintem benne van a nevében: BTK = Büfé Tudományi Kar

Én csak azért nem mondogatom, mert a barátnőm BTK-s... Bevallom, nem tudnám megcsinálni, mert amiket tanul, 2percenként elaludnék. :) Csukott szemmel meg nem lehet tanulni :D

Nálatok az infó a ttk része? (valami rémlik, hogy beszéltünk már róla itt valahol...)

BimmBimm 01-10-2011 22:06

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 275588)
és nőzni :D A fontossági sorrend az éppen aktuális lelki állapottól függ :D

Azt is kell bizony, csak az lehetőleg ne infós legyen:D

(az előbb a számomra majdnem legundorítóbbat kihagytam: Logika, Bonyolultságelmélet)

BimmBimm 01-10-2011 22:08

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 275590)
Én csak azért nem mondogatom, mert a barátnőm BTK-s... Bevallom, nem tudnám megcsinálni, mert amiket tanul, 2percenként elaludnék. :) Csukott szemmel meg nem lehet tanulni :D

Nálatok az infó a ttk része? (valami rémlik, hogy beszéltünk már róla itt valahol...)

Igen, át is lett nevezve a kar TTK-ról TTIK-ra (Természettudományi és Informatikai Kar)

vityu 01-10-2011 22:17

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 275592)
Igen, át is lett nevezve a kar TTK-ról TTIK-ra (Természettudományi és Informatikai Kar)

Amikor ttk-s lettem, abban az időben vált nálunk szét a ttk és az ik. Most saját kar, saját épülete épül éppen.

BimmBimm 01-10-2011 22:19

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 275593)
Amikor ttk-s lettem, abban az időben vált nálunk szét a ttk és az ik. Most saját kar, saját épülete épül éppen.

Szegeden szanaszét van szórva, nincs egy épületben. Van az Irinyi épület, ott vannak az infó laborok, illetve a matek gyakorlatok egy része. Van a Bólyai épület, nem fogod kitalálni, az a matek tanszék, van az Árpádtér, az az infó tanszék. Valamint dómtér egy részén fizika és kémia tanszékek. Újszegeden a biológia tanszék és így tovább:) Jah és van a TIKben is előadásom:D

Andrew 01-10-2011 22:22

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 275590)

Mondjuk aláírom, én sem tudnám megtanulni... De azért a komolyságán még lehet mosolyogni :D

Redback 01-10-2011 22:35

mijaza' a BTK?

BimmBimm 01-10-2011 22:39

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 275599)
mijaza' a BTK?

Bölcsészettudományi kar

Andrew 01-10-2011 22:44

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 275599)
mijaza' a BTK?

Büntető törvénykönyv csupa nagybetűvel :D

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 275600)
Bölcsészettudományi kar

Te meg kimondtad a B-betűs szót :D

Pool 01-10-2011 22:44

Gratulálok Instant Poison (#210497) (8) a 8 személyiséghez...

Maradok tisztelettel:

Pool (#160521) (9) :D

Pool 01-10-2011 22:47

Meg Numer@ (#252331) (5)

ide is grat!

J.Ati 01-10-2011 22:51

Köszi Pool :)

Én is szeretlek!

Pool 01-10-2011 22:52

Quote:

Originally Posted by J.Ati (Post 275605)
Köszi Pool :)

Én is szeretlek!

Én azért nem...
Csak azt nem értem, miért megint lassúba?
Amikor gyorsban lehetne pörgetni a játékot...

J.Ati 01-10-2011 22:56

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 275606)
Én azért nem...
Csak azt nem értem, miért megint lassúba?
Amikor gyorsban lehetne pörgetni a játékot...

Öreg vagyok már a pörgéshez!

Egyébként meg a gyors halál unalom.
Nemrég benéztem oda, és semmi pörgés nincs ott. Normál csopikban nagyobb a pörgés, ha csak a személyiségekre vágysz, akkor neked való a gyors.
Lásd Satu + te :)

Pool 01-10-2011 23:04

Quote:

Originally Posted by J.Ati (Post 275607)
Öreg vagyok már a pörgéshez!

Egyébként meg a gyors halál unalom.
Nemrég benéztem oda, és semmi pörgés nincs ott. Normál csopikban nagyobb a pörgés, ha csak a személyiségekre vágysz, akkor neked való a gyors.
Lásd Satu + te :)

Én nem csak emiatt vagyok ott...
Pool első 4 szeme normálban lett, de már megszoktam a gyorsat...
Meg most már könnyebb is ott felmenni a top1-re a lépés miatt...
De jól jön a sok szem, főleg, mióta vannak újak.
A normál még ok, de a lassú?
Azért a gyorsban, ha olyanom van, egy éjjel szétszedünk akár egy szövit is :)

Jah, meg azért járok gyorsba, nehogy Remy lehagyjon :D

Kutyuleee 01-10-2011 23:39

Quote:

A leglényegessebb dolog. én pl idén 2x is úgy mentem el sörözni, hogy jött velünk 3 gyaktanár,mert Hökös barátok hivtak... nem kell mondanom, hogy melyik kurzusokat nézegettem 2.félévre ki...:D:D:D

vityu 01-10-2011 23:45

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 275612)
A leglényegessebb dolog. én pl idén 2x is úgy mentem el sörözni, hogy jött velünk 3 gyaktanár,mert Hökös barátok hivtak... nem kell mondanom, hogy melyik kurzusokat nézegettem 2.félévre ki...:D:D:D

Nekem az MSc-s szakom első berúgása a terepgyakorlaton volt, ahol egy új tanárral iszogattunk, Akelát üvöltve. Házipálesz és Borsodi volt a bajnokok menüje. :) (Én kicsit jobban bírtam, de hát csak szabolcsi vagyok :D) Most ő a témavezetőm. :)

Ildee 01-11-2011 12:24

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 275594)
Szegeden szanaszét van szórva, nincs egy épületben. Van az Irinyi épület, ott vannak az infó laborok, illetve a matek gyakorlatok egy része. Van a Bólyai épület, nem fogod kitalálni, az a matek tanszék, van az Árpádtér, az az infó tanszék. Valamint dómtér egy részén fizika és kémia tanszékek. Újszegeden a biológia tanszék és így tovább:) Jah és van a TIKben is előadásom:D

Bolyai és nem Bólyai :p

Dew 01-14-2011 14:17

Már csak a szigorlat, és egy projekt prezentálás van hátra! :)

Redback 01-19-2011 21:47

Végre elkészült a programom, ami bekér egy számot, ( legyen n) és kiír minden olyan prímszámot, ami maximum n számjegyből áll, és számjegyeinek bármely permutációja prímszámot eredményez. Elvileg működik végtelen számjegyre is, persze a pascal változók adta korlátok miatt csak 9 számjegyre működik :( Mire megalkottam Csempe ötletétől a rekurzív procedúrát, azt hittem a java megvan. Aztán jött a többi, ami már szinte gyerekjáték volt, egy két dolgot kivéve :) Büszke vagyok rá!

BimmBimm 01-19-2011 21:55

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 276807)
Végre elkészült a programom, ami bekér egy számot, ( legyen n) és kiír minden olyan prímszámot, ami maximum n számjegyből áll, és számjegyeinek bármely permutációja prímszámot eredményez. Elvileg működik végtelen számjegyre is, persze a pascal változók adta korlátok miatt csak 9 számjegyre működik :( Mire megalkottam Csempe ötletétől a rekurzív procedúrát, azt hittem a java megvan. Aztán jött a többi, ami már szinte gyerekjáték volt, egy két dolgot kivéve :) Büszke vagyok rá!

Gratulálok, csak így tovább! Szerintem már jobban tudsz programozni mint egyes csoporttársaim az egyetemen...

Ha lehet egy tanácsom: ismerkedj meg a C-vel (vagy C++-al) :)

Redback 01-19-2011 21:57

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 276809)
Gratulálok, csak így tovább! Szerintem már jobban tudsz programozni mint egyes csoporttársaim az egyetemen...

Ha lehet egy tanácsom: ismerkedj meg a C-vel (vagy C++-al) :)

Köszi, de én sosem vagyok megelégedve magammal :) Teszem hozzá, nem 2 óra volt míg megcsináltam, legalább 6-7 :) Tervbe van véve a C nyelv, most egy kis linuxozás után/közben neki szeretnék ugrani :)

BimmBimm 01-19-2011 22:01

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 276810)
Köszi, de én sosem vagyok megelégedve magammal :) Teszem hozzá, nem 2 óra volt míg megcsináltam, legalább 6-7 :) Tervbe van véve a C nyelv, most egy kis linuxozás után/közben neki szeretnék ugrani :)

~$ apt-get install gcc g++
:)

Gondolom a "csodálatos" pascal keretei között nem volt módod megismerkedni az objektum orientáltsággal, szóval C után a JAVA-t ajánlom, azon sokkal könnyebb megérteni (szerintem), mint C++-on :)

Redback 01-19-2011 22:15

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 276811)
~$ apt-get install gcc g++
:)

Gondolom a "csodálatos" pascal keretei között nem volt módod megismerkedni az objektum orientáltsággal, szóval C után a JAVA-t ajánlom, azon sokkal könnyebb megérteni (szerintem), mint C++-on :)

öö, lehet hülyeséget mondok, de pascalban is van objektumorientáltság, bár nem akarom nagyon beleásni magam :D éppen csak egy kicsit mazsolázgattam belőle, nekem már az is sok volt :D azt majd nyáron :)

BimmBimm 01-19-2011 22:20

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 276812)
öö, lehet hülyeséget mondok, de pascalban is van objektumorientáltság, bár nem akarom nagyon beleásni magam :D éppen csak egy kicsit mazsolázgattam belőle, nekem már az is sok volt :D azt majd nyáron :)

Hát ha van is (nem tudom, mert kerülöm) ne azon próbáld meg megérteni:)

Tsobi 01-19-2011 23:48

Ma 3 éve vagyok tagja a fórumnak. :)

Kutyuleee 01-20-2011 01:04

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 276832)
Ma 3 éve vagyok tagja a fórumnak. :)

az szép:) nekem 11nap a 4évig:D:D:D jézusom:)

Xeper 01-20-2011 06:28

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 276836)
az szép:) nekem 11nap a 4évig:D:D:D jézusom:)

Nekem 1 hét van az 5. évig :p

-Fegya- 01-20-2011 06:51

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 276837)
Nekem 1 hét van az 5. évig :p

Egyszerre léptünk be! :)

Dragi 01-20-2011 07:32

Belépés dátuma: 2006-01-26

Hex 01-20-2011 19:25

Pár hete meglepődve tapasztaltam, hogy a diákhitel központ szerint 4188 ft tartozásom van úgy, hogy 2010-ben több, mint 300.000 ft-ot fizettem a diákhitel központnak.

Felhívtam az ügyfélszolgálatot, a csaj egyáltalán nem volt segítőkész. Fogtam magam, írtam nekik egy levelet és beleírtam, hogy 2006.02.05-től bármely átutalást bizonylatolni tudom, plusz ha hülyéskednek velem a PSZÁF-hez fogok fordulni.

Mit ad isten, jön ma egy levél, hogy még sincs tartozásom :D

kb. 120.000 ft lett volna csak a 2010-es kötelező törlesztésem

BimmBimm 01-20-2011 22:51

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 276881)
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, a csaj egyáltalán nem volt segítőkész.

Amikor az ügyfélszolgálatost zavarja az ügyfél... :cool:

All times are GMT +1. The time now is 22:05.