Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Elf faj faji sajátosságainak változása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1779)

Ati 06-07-2007 09:42

Mondok egy adatot, mert bár végülis értelmetlen, valamit azért csak mutat. És főleg cáfolja azt a 0%-ot... :)

Összességében 8% az elfek aránya a németben, azok között, akik már állítottak be fajt (ami csak a játékosok csak alig több mint fele jelenleg).

És akkor én még nem is választottam fajt... ;)

Cassandra 06-07-2007 09:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 101808)
Mondok egy adatot, mert bár végülis értelmetlen, valamit azért csak mutat. És főleg cáfolja azt a 0%-ot... :)

Összességében 8% az elfek aránya a németben, azok között, akik már állítottak be fajt (ami csak a játékosok csak alig több mint fele jelenleg).

Én már választottam fajt... Nem elfet.;)

DE... Szerintem mióta korrigálásra kerültek az elf maluszok ak elf igenis használható.
Egyébként pedig a német nem biztos, hogy ilyen szempontból mérvadó, hisz az egy frissen induló játék üres piaccal, telis tele frissen indult országokkal... Lehet hogy rosszul gondolom, de szerintem össze se lehet hasonlítani a hóddal... az egy teljesen más helyzet.

(Feltételezem a törpék aránya is magasabb, mint a hódban.:) )

Ati 06-07-2007 09:59

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 101809)
Én már választottam fajt... Nem elfet.;)

DE... Szerintem mióta korrigálásra kerültek az elf maluszok ak elf igenis használható.
Egyébként pedig a német nem biztos, hogy ilyen szempontból mérvadó, hisz az egy frissen induló játék üres piaccal, telis tele frissen indult országokkal... Lehet hogy rosszul gondolom, de szerintem össze se lehet hasonlítani a hóddal... az egy teljesen más helyzet.

(Feltételezem a törpék aránya is magasabb, mint a hódban.:) )

Ebben egyetértek. Írtam egy arányt a csak azonosítottakhoz viszonyatva, no de az sem mérvadó ugye, hiszen egy csomóan kapásból szabiravágták magukat, még azonosítás előtt.

Szóval egy totál védelem alatt álló játékban ez az égvilágon semmit nem mond, a mostani játékosoknak szerintem legalább a fele hosszútávon eleve ki fog szóródni.

Valezius 06-07-2007 11:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 101690)
Ott egyelőre 50% körüli az aránya annak, hogy valaki egyáltalán beállított BÁRMILYEN fajt. :) Úgyhogy ezt egyelőre hagyjuk. :)

Furcsa, a logika azt diktálná, hogy Arénaszerű körülmények között sok törpe lesz, aki meg törpe akar lenni, az beállítja azonnal.

Mondjuk elfet nem állítanám be védelem alatt, mert ott szinte semmi előnye nem jön ki. De a termelési hátránya annál inkább.

Ati hamár megint statisztikázunk, akkor nem látogatnád meg a statisztika topicot? :)

Tsobi 06-22-2007 03:34

Ati ,most,így x hét távlatából néznénk egy újabb elf arányt?
És megtennéd,hogy kihagyod belőle az anarch csopikat?
Illetve kíváncsi lennék még a Queosia,a Legendär és a Cuceritor arányaira is :)
Köszi :)

Ati 06-22-2007 07:11

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 104595)
Ati ,most,így x hét távlatából néznénk egy újabb elf arányt?
Illetve kíváncsi lennék még a Queosia,a Legendär és a Cuceritor arányaira is :)
Köszi :)

Majd ha szólsz emiatt délután......... :)

Tsobi 06-22-2007 12:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104599)
Majd ha szólsz emiatt délután......... :)

Bocsi .. későn fekvő típus vagyok ;)

Ma 04:34
Matador Ati ,most,így x hét távlatából néznénk egy újabb elf arányt?
Illetve kíváncsi lennék még a Queosia,a Legendär és a Cuceritor arányaira is
Köszi

pls :o

Ati 06-22-2007 12:59

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 104659)
Bocsi .. későn fekvő típus vagyok ;)

Ma 04:34
Matador Ati ,most,így x hét távlatából néznénk egy újabb elf arányt?
Illetve kíváncsi lennék még a Queosia,a Legendär és a Cuceritor arányaira is
Köszi

pls :o

Ööö, még dálutánabb. :) 4 körül. :)

(Bocs, csak amit olvasok, azt többet nem olvasom, és most nem tudok statot csinálni, úgyhogy ezzel el is felejtődik a dolog. :))

Tsobi 06-22-2007 13:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104660)
Ööö, még dálutánabb. :) 4 körül. :)

(Bocs, csak amit olvasok, azt többet nem olvasom, és most nem tudok statot csinálni, úgyhogy ezzel el is felejtődik a dolog. :))

Nem probléma :)
De mi lenne,ha nem szólnék,hanem csak úgy eszedbe jutna? ;)

Ati 06-22-2007 13:03

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 104662)
Nem probléma :)
De mi lenne,ha nem szólnék,hanem csak úgy eszedbe jutna? ;)

Nem fog. :)

Tsobi 06-22-2007 13:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104663)
Nem fog. :)

Akkor azthiszem be kell majg írnom az emlékeztetődbe :p
No jó..majd szólok

Valezius 06-22-2007 16:55

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 104665)
Akkor azthiszem be kell majg írnom az emlékeztetődbe :p
No jó..majd szólok

Elmúlt 4, mikor fogsz szólni? :D

Seldon 06-22-2007 17:33

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 104705)
Elmúlt 4, mikor fogsz szólni? :D

Én is kíváncsi lennék :D

Gyula 06-22-2007 17:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 101808)

Nválasztottál fajt? nekem úgy rémlik hogy meggömböztelek ;-)

Ati 06-22-2007 17:57

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 104707)
Nválasztottál fajt? nekem úgy rémlik hogy meggömböztelek ;-)

Mostanra már talán választottam, bár ezt most 100%-osan azért nem állítanám... :D

Ati 06-22-2007 18:06

No nézzük...

Elfek aránya...
Hódító: 10,23%
Hódító, anarch nélkül: 11,54%
Queosia: 11,44%
Queosia, anarch nélkül: 11,63%
Cuceritor: 13,73%
Cuceritor, anarch nélkül: 14,51%
Legendär: 5,7%
Legendär, anarch nélkül: 6,3%

A Legendär egy picit sántít, mert fajt például még közel 15% nem választott, úgyhogy ezek az országok még javarészt csak a sorszám miatt indított országok, még nincs akkora játékosszám, hogy a statisztikai adatok mérvadóak legyenek.

Gyula 06-22-2007 18:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104711)
No nézzük...

Elfek aránya...
Hódító: 10,23%
Hódító, anarch nélkül: 11,54%
Queosia: 11,44%
Queosia, anarch nélkül: 11,63%
Cuceritor: 13,73%
Cuceritor, anarch nélkül: 14,51%
Legendär: 5,7%
Legendär, anarch nélkül: 6,3%

A Legendär egy picit sántít, mert fajt például még közel 15% nem választott, úgyhogy ezek az országok még javarészt csak a sorszám miatt indított országok, még nincs akkora játékosszám, hogy a statisztikai adatok mérvadóak legyenek.

Hát jó, nem halt ki az elf faj, de hatalmas nagy pofont kapott ezt elhiheted.

Ati 06-22-2007 18:19

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 104715)
Hát jó, nem halt ki az elf faj, de hatalmas nagy pofont kapott ezt elhiheted.

Egy adott játékstílust már nem folytathat, dehát eddig se arra a játékstílusra volt tervezve, az csak mellékhatás volt, ami most helyre lett billentve.

Gyula 06-22-2007 18:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 104716)
Egy adott játékstílust már nem folytathat, dehát eddig se arra a játékstílusra volt tervezve, az csak mellékhatás volt, ami most helyre lett billentve.

Megsértődsz ha azt mondom hogy tévedsz?
Az a játék stílus nem fajhoz hanem játékosokhoz köthető. Ez a változtatás az elf egyik fegyverét vette el. Csökkentve ezzel a játszható stratégiák számát.

Ati 06-22-2007 18:29

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 104718)
Megsértődsz ha azt mondom hogy tévedsz?
Az a játék stílus nem fajhoz hanem játékosokhoz köthető. Ez a változtatás az elf egyik fegyverét vette el. Csökkentve ezzel a játszható stratégiák számát.

Valóban játékosokhoz köthető, de ők választották ezt a fajt, MERT lehetett vele ezt csinálni. Választották olyanok is, akik többé-kevésbé tényleg békésen haladnak, de biztosan nem poénból ártózgatnak szanaszét mindenfele. Eredetileg csak nekik lett volna az elf. Mivel jó bunker volt az ártózások mellé, ezért arra is használva volt, ez a réteg biztrosan vált(ott) elf-ről másra.

merlin 06-22-2007 18:49

Gyula, Ati!

nem meddő ez a vita már
az új elf ilyen, együtt kell élni vele

uff

laci 06-22-2007 19:03

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 104726)
Gyula, Ati!

nem meddő ez a vita már
az új elf ilyen, együtt kell élni vele

uff

Így van, kár újrakezdeni a vitát, lefutott kör, ez van, ezt kell szeretni (vagy nem szeretni, kinek hogy tetszik ;) )

Gyula 06-22-2007 19:36

Én nem vitázok, csak leírtam a gondolataimat.
Egyik elf országomat sem váltottam át más fajra.
De amint valamelyik elf szintet lép visszatérek elfröl a gnómra, mert ugyan picivel gyengéb a védelem, de több a támadási lehetőség vele.

merlin 06-22-2007 19:44

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 104740)
Én nem vitázok, csak leírtam a gondolataimat.
Egyik elf országomat sem váltottam át más fajra.
De amint valamelyik elf szintet lép visszatérek elfröl a gnómra, mert ugyan picivel gyengéb a védelem, de több a támadási lehetőség vele.

én se váltottam azt az egyet, mert nem tudtam
de már régen letettem az elfről az alsó négyben, mert teljesen élhetetlen

viszont irigyelek a gnómért, én az soha nem tudtam jól játszani

grat

Gyula 06-22-2007 20:03

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 104746)

grat

pedig könyebb mint az elf :)

It(AZ:)) 06-22-2007 20:35

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 104746)

grat

azért még mindig élhetőbb,mint az élőhalott,az élhetetlen kicsit túlzás:)
mf toliként sok varázslóval szerintem még mindig működik,max nem leszel bent soha a top tízben:)

sasa 06-22-2007 20:44

Quote:

Originally Posted by It(AZ:)) (Post 104773)
mf toliként sok varázslóval szerintem még mindig működik,max nem leszel bent soha a top tízben:)

Ha ügyesen cserélsz sereget, akkor az sem lehetetlen. Persze, ezt csoportja válogatja.

Synkel 08-08-2007 01:55

Megnézegettem az A-s gömbjeinket. 31 darab van pillanatnyilag, abból 21 ef. Ati, tudnál egy friss statisztikát mutatni a "kiherélt" elfek kihalásáról A-ban, mert szerintem az életbe' ennyi nem volt mint most:)

Andrew 08-08-2007 10:38

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 115875)
Megnézegettem az A-s gömbjeinket. 31 darab van pillanatnyilag, abból 21 ef. Ati, tudnál egy friss statisztikát mutatni a "kiherélt" elfek kihalásáról A-ban, mert szerintem az életbe' ennyi nem volt mint most:)

tudod mióta nem tudnak magukkal sok mindent kezdeni, azóta szobára járnak, oszt szaporodnak mint a nyulak :D:D

Alba 08-08-2007 10:39

Sőt ha a dipit nézed meg a törpe mellett a másik legkeresettebb faj. :)

Ati 08-08-2007 10:46

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 115875)

Összes 1/A ország esetében az elfek aránya: 34%
Aktív (nem szk-n lévő) 1/A-s országok esetében az elfek aránya: 45%
Aktív (nem szk-n lévő), nem szabis 1/A-s országok esetében az elfek aránya: 48%

Hát igen, ennyit az elfek kihalásáról, és hogy csak az új játékosok választják, mert nem tudják milyen rossz is az. :)

Andrew 08-08-2007 10:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 115905)
Összes 1/A ország esetében az elfek aránya: 34%
Aktív (nem szk-n lévő) 1/A-s országok esetében az elfek aránya: 45%
Aktív (nem szk-n lévő), nem szabis 1/A-s országok esetében az elfek aránya: 48%

Hát igen, ennyit az elfek kihalásáról, és hogy csak az új játékosok választják, mert nem tudják milyen rossz is az. :)

anyám borogass mennyien vannak :eek::eek:

Ati 08-08-2007 10:54

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 115907)
anyám borogass mennyien vannak :eek::eek:

Az A-ban sokan csak átmenetileg vannak, amíg nem fordulnak. Az elf erre tökéletes, bevédik magukat, cserébe ők se nagyon tudnak támadni, sok vizet nem zavarnak. Nem ártózzák poénból és unatkozásból a környéküket. Végre az elf arra van használva, amire való. Az orkot nem említem, azt hiszem az is ideális 1/A faj. ;) A törpe bányája pedig a mostani változásokkal lesz rendbehozva, így tökéletes és ideális egyensúly alakul ki végre.

Andrew 08-08-2007 10:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 115908)
Az A-ban sokan csak átmenetileg vannak, amíg nem fordulnak. Az elf erre tökéletes, bevédik magukat, cserébe ők se nagyon tudnak támadni, sok vizet nem zavarnak. Nem ártózzák poénból és unatkozásból a környéküket. Végre az elf arra van használva, amire való. Az orkot nem említem, azt hiszem az is ideális 1/A faj. ;) A törpe bányája pedig a mostani változásokkal lesz rendbehozva, így tökéletes és ideális egyensúly alakul ki végre.

elf-ork-törpe...?
és a hulla hun marad abból az egyensúlyból? :rolleyes:
:D

Ati 08-08-2007 10:58

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 115909)
elf-ork-törpe...?
és a hulla hun marad abból az egyensúlyból? :rolleyes:
:D

Poénnak jó ott is. :) Még talán fordulni is lehet vele, de max 1 személyiséggel. :D

Pepa 08-08-2007 11:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 115908)

Ati, te vagy a kiválasztott, aki egyensúlyt hoztál az erőbe. De az elfet csak azért választják A-ba, mert kaját termelnek és mert olcsón fedez, de más szinteken nem igazán van így. Onnan is lehetne majd kérni bármilyen statisztikát?

Ati 08-08-2007 12:13

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 115934)
Ati, te vagy a kiválasztott, aki egyensúlyt hoztál az erőbe. De az elfet csak azért választják A-ba, mert kaját termelnek és mert olcsón fedez, de más szinteken nem igazán van így. Onnan is lehetne majd kérni bármilyen statisztikát?

2/B-ben elfek aránya: 13%
3/G-ben: 12%
4/L-ben: 12%
4/K-ban: 13%
5/V-ben: 12%

Csak pár csoport kiemelve.

Bár még érdekességképp megnéztem a gyors csoportot is: 5/U: 9%, ami meglepően magas arány... A gyorsba miért nem olyan fajjal mennek az emberek, ami sokkal akciódúsabb? Pfff. :)

Dragi 08-08-2007 12:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 115958)
2/B-ben elfek aránya: 13%
3/G-ben: 12%
4/L-ben: 12%
4/K-ban: 13%
5/V-ben: 12%

Csak pár csoport kiemelve.

Bár még érdekességképp megnéztem a gyors csoportot is: 5/U: 9%, ami meglepően magas arány... A gyorsba miért nem olyan fajjal mennek az emberek, ami sokkal akciódúsabb? Pfff. :)

és abból a 9%-ból hány van szabin ?:D:D:D:D vagy mikor még ott voltam nagyon jól rejtőzködtek az aktív elfek :)

Ati 08-08-2007 12:40

Quote:

Originally Posted by laci (Post 115964)
Nem tudom, mi a meglepő abban hogy az 1A-ban (még mindig) sok az elf. A változtatások semmi olyasmit nem hoztak, ami hátrányt jelentene az 1A-ban, gabonatermelő betonnak még mindig a legjobb.

Elég sok olyan megjegyzés elhangzott, hogy az elfek ezután ki fognak halni. Nem tették. :)

laci 08-08-2007 12:42

Nem tudom, mi a meglepő abban hogy az 1A-ban (még mindig) sok az elf. A változtatások semmi olyasmit nem hoztak, ami hátrányt jelentene az 1A-ban, gabonatermelő betonnak még mindig a legjobb.

A kérdés igazából az, hogy mi lesz vele az alsóbb csoportokban. Eltűnni nyilvánvalóan nem fog.

All times are GMT +1. The time now is 07:05.