![]() |
Quote:
2400 hekivel lép egy ori és foglal 3000 hekit majd levernek róla 3400 hekit így marad neki 2000 hekije. A javasolt képleted szerint akkor így nézne ki a felfedezési ráta: 3000/(2000-2400)=-7,5 (cc.-750%) rosszul értelmeztem a javaslatodat? |
Quote:
hadsereggel szerzett föld/jelenlegi föld=2000/2000=1 fedezési arány=0% Nem tudom miért érzem hogy így jobb lenne, valahogy erős sejtés, próbálom megfogalmazni :) |
Quote:
Így valóban nem lesz negatív, de valami még mintha hiányozna... Másrészről nem baj ha el van különítve a fellépéskori föld az ütött földtől. Mondjuk ez a legkevesebb ha jó a képlet. |
Quote:
Megpróbálom tehát: felhozott föld seregesnek számít foglalt föld beleszámít vesztett föld nem számít bele osztva az aktuális földdel, Figyelve a Steve által amlített probléma duálisára: ne menjen a foglalt föld 100% fölé Azért jó, mert így tökmindegy mennyi földet fedezett az illető ha le is verik róla, a fedezési arány normalizálja magát, visszaáll 0%-ra :) Tehát fellépsz 2k hekin, ütsz 1k hekit, levernek rólad 2k hekit, az így 3000/1000=300%-->100%--> fedezési arány 0% Fellépsz 2k hekin, fedezel 8k hekit, levernek rólad 5k hekit: 2000/5000=40%-->fedezési arány 60% (a mostani rendszer beli 100% helyett). Ha levernek rólad további 3k hekit, akkor a fedezési arányod 0% lesz. Gyakorlatilag az elvesztett föld a fedezésből vonódik le. Remélem érthető amit próbálok mondani, és tényleg helyes ezúttal. :) |
Quote:
Hozzáteszem ez nem akadékoskodás, mert a javaslat maga nagyon tetszik! csak szeretném megérteni a számtanát :) |
Vagy ez csak egy logikai vizsgálat? :o
Ha nagyobb, mint 100% akkor legyen = 100%-al? Lehethogy megértettem? :D |
Quote:
Szóval feldolgoztam a mikéntjét és tökjó a javaslat. Egyetlen dolog a baja, hogy nincs még benne a játékban :) |
Quote:
|
Ezzel a javaslattal nekem van egy bajom: mi van azokkal az orikkal, akik a felfedezett föld számlálásának bevezetésekor már pl. 10k heki fölött voltak? A javaslat bevezetése után ezek az orik a felfedezés kapcsán mindig is előnyben lesznek a később lépő orikkal szemben!
Én azt tartom elfogadhatónak, ha van egy arány, ami fölé nem mehet a felfedezési arány. Ez az érték vagy 100%, vagy 100%-(adott csoportba fellépő ország lehetséges legnagyobb területe/aktuális terület.) (Adott csoportba fellépő ország lehetséges legnagyobb területe 1/A-ban 2.400 heki jelenleg.) Esetleg annyi, hogy ha valakiről levernek mondjuk 10% földet, akkor a felfedezési aránya is csökken a maga 10%-ával. (Példával élve, 20%-ról csökken 18%-ra.) |
Quote:
Ha meg leverik valakinek a 10%-át, akkor a mostani javaslattal számolva nem a fedezési arány 10%-ával fog módosulni az állapot, hanem jóval többel. |
All times are GMT +1. The time now is 12:45. |